Condimentele
2 participanți
Subvers :: Forum :: Gastronomie
Pagina 1 din 1
Condimentele
Cardamomul sau hel
este o planta originara din sudul indiei. adus din orient pentru gustul sau deosebit de aromat si pentru proprietatile sale antitoxice, ajunge sa fie intrebuintat in europa si la aromatizarea cafelei, datorita faptului ca neutralizeaza, intr-o anumita masura, efectul nociv al cofeinei , in tari ca syria liban iordania .... este folosit si pentru a da savoare mancarurilor special cele cu carne.
puteti sa aflati mai multe si pe aceste site-uri
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=73
http://www.naturaplant.ro/produse/3463/Cardamom_seminte
este o planta originara din sudul indiei. adus din orient pentru gustul sau deosebit de aromat si pentru proprietatile sale antitoxice, ajunge sa fie intrebuintat in europa si la aromatizarea cafelei, datorita faptului ca neutralizeaza, intr-o anumita masura, efectul nociv al cofeinei , in tari ca syria liban iordania .... este folosit si pentru a da savoare mancarurilor special cele cu carne.
puteti sa aflati mai multe si pe aceste site-uri
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=73
http://www.naturaplant.ro/produse/3463/Cardamom_seminte
Re: Condimentele
Piper
Bobitele negre, cu miros patrunzator, picant, sunt fructele unui arbust catarator, originar din India. Intregi sau macinate, acestea nu lipsesc din aproape nici o mancare din bucataria romaneasca. Exista insa mai multe tipuri de piper : verde (fructele sunt culese cand sunt inca verzi), negru: este cel mai picant si aromat (boabele se culeg cand sunt pe jumate coapte si se usuca), alb (fructele foarte coapte sunt tinute cateva zile in apa sarata, pentru a indeprta membrana negricioasa: fructul in interior este alb, iar apoi sunt uscate), gri (piper negru tinut doar putin in apa sarata, care isi pastreaza membrana).
Piperul ca atare, dar si uleiul esential de piper, activeaza digestia, are efect antibacterian, carminativ (eliminand balonarea), stimuland metabolismul si ajutand la arderea grasimilor. In anotimpul rece, presarat in bucatele mai condimentate , ajuta organismul in lupta impotriva virusilor. Pentru persoanele care au insa probleme digestive sau renale, piperul trebuie folosit cu moderatie, deoarece are un efect iritant. Este utilizat si la producerea parfumurilor, in special cele destinate barbatilor, ca nota de mijloc
Bobitele negre, cu miros patrunzator, picant, sunt fructele unui arbust catarator, originar din India. Intregi sau macinate, acestea nu lipsesc din aproape nici o mancare din bucataria romaneasca. Exista insa mai multe tipuri de piper : verde (fructele sunt culese cand sunt inca verzi), negru: este cel mai picant si aromat (boabele se culeg cand sunt pe jumate coapte si se usuca), alb (fructele foarte coapte sunt tinute cateva zile in apa sarata, pentru a indeprta membrana negricioasa: fructul in interior este alb, iar apoi sunt uscate), gri (piper negru tinut doar putin in apa sarata, care isi pastreaza membrana).
Piperul ca atare, dar si uleiul esential de piper, activeaza digestia, are efect antibacterian, carminativ (eliminand balonarea), stimuland metabolismul si ajutand la arderea grasimilor. In anotimpul rece, presarat in bucatele mai condimentate , ajuta organismul in lupta impotriva virusilor. Pentru persoanele care au insa probleme digestive sau renale, piperul trebuie folosit cu moderatie, deoarece are un efect iritant. Este utilizat si la producerea parfumurilor, in special cele destinate barbatilor, ca nota de mijloc
Re: Condimentele
Cimbrul
( Buna, am observat ca stagneaza postarile in acest topic, sper sa nu deranjez ca intervin cu cateva informatii despre condimentele pe care le folosesc).
Pe langa faptul ca da o savoare deosebita unor preparate, de la fripturi la sosuri, paste etc, cimbrul are o multime de proprietati medicinale de exceptie, putand fi considerat un antibacterian natural foarte eficient; intareste organismul in fata atacurilor microbiene, ajutand in special sistemul respiratoriu si cel digestiv. Ba chiar citisem intr-o carte de plante medicinale ca ajuta si la depresii si alte dezechilibre psihice usoare.
Mai multe informatii, pe aici:
http://www.gradinamea.ro/Confuzii_frecvente__cimbru_sau_cimbrisor__4892_580_1.html
http://www.reteteculinare.ro/ghid_alimente/C/cimbrul_de_cultura/
http://www.sanatatecuplante.ro/plante-medicinale/c/cimbrul.html
( Buna, am observat ca stagneaza postarile in acest topic, sper sa nu deranjez ca intervin cu cateva informatii despre condimentele pe care le folosesc).
Pe langa faptul ca da o savoare deosebita unor preparate, de la fripturi la sosuri, paste etc, cimbrul are o multime de proprietati medicinale de exceptie, putand fi considerat un antibacterian natural foarte eficient; intareste organismul in fata atacurilor microbiene, ajutand in special sistemul respiratoriu si cel digestiv. Ba chiar citisem intr-o carte de plante medicinale ca ajuta si la depresii si alte dezechilibre psihice usoare.
Mai multe informatii, pe aici:
http://www.gradinamea.ro/Confuzii_frecvente__cimbru_sau_cimbrisor__4892_580_1.html
http://www.reteteculinare.ro/ghid_alimente/C/cimbrul_de_cultura/
http://www.sanatatecuplante.ro/plante-medicinale/c/cimbrul.html
Re: Condimentele
Revin cu un alt condiment preferat, si anume GHIMBIRUL .... Personal, il folosesc cu mare placere la supa de pui si altele datorita aromei placute, la prajituri , la ceai si nu in ultimul rand in scopuri cosmetice ( infuzie aplicata pe piele ). E foarte util consumat inainte de o calatorie, deoarece linisteste stomacul si previne problemele cauzate de digestie sau rau de masina.
Informatii mai detaliate am gasit aici: http://sanatate.acasa.ro/articole/9590-ghimbirul-un-condiment-cu-multiple-proprietati-curative.html
Informatii mai detaliate am gasit aici: http://sanatate.acasa.ro/articole/9590-ghimbirul-un-condiment-cu-multiple-proprietati-curative.html
Subvers :: Forum :: Gastronomie
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum