Supe ciorbe ....
3 participanți
Subvers :: Forum :: Gastronomie
Pagina 1 din 1
Supe ciorbe ....
supa de linte
2 pahare linte
1 morcov
1ceapa
1cartof
1/2 pahar orez
se spala lintea si orezul se pun la fiert cu toate legumele ca la supa obisnuita ,cand lintea s-a fiert se ia de pe foc si se paseaza totul cu mixerul . se pune pe foc foarte mic (daca aveti si o tabla/sita azbest si mai bine ) si se mai da un clocot . mestecati mai des sa nu se lipeasca.
pofta buna!
2 pahare linte
1 morcov
1ceapa
1cartof
1/2 pahar orez
se spala lintea si orezul se pun la fiert cu toate legumele ca la supa obisnuita ,cand lintea s-a fiert se ia de pe foc si se paseaza totul cu mixerul . se pune pe foc foarte mic (daca aveti si o tabla/sita azbest si mai bine ) si se mai da un clocot . mestecati mai des sa nu se lipeasca.
pofta buna!
Re: Supe ciorbe ....
Ciorba de linte (arabeasca)
2 cani de linte rosie (se poate folosi si cea maronie dar cu rosie iese mai buna)
8 cani de zeama de pui (chicken broth)
4 cepe medii
3 rosii medii
1 lingurita de cumin
2 linguri de ulei de masline
Suc de lamaie (stors din lamaii proaspete)
Sare (preferabil de mare)
Se spala bine lintea,se scurge de apa. Intr-o oala medie sa pune la foc zeama de pui si cand da in clocot se adauga lintea laolalta cu 2 dintre cepe si rosiile... toate taiate in cuburi.Se lasa la fiert intre o ora jumate si 2 ore.Daca scade prea mult se mai poate adauga niste zeama de pui sau chiar si niste apa.
Dupa fierbere se pune oala deoparte sa se raceasca un pic. Intr-o cratita se pun lingurile de ulei si se calesc celelalte doua cepe taiate marunt si cu cuminul pana se rumenesc bine de tot. Se adauga ceapa calita in oala cu supa si se amesteca.
Se potriveste de sare si acreala (cu sucul de lamaie) dupa gust. Cand supa sa racit putin se da prin blender
2 cani de linte rosie (se poate folosi si cea maronie dar cu rosie iese mai buna)
8 cani de zeama de pui (chicken broth)
4 cepe medii
3 rosii medii
1 lingurita de cumin
2 linguri de ulei de masline
Suc de lamaie (stors din lamaii proaspete)
Sare (preferabil de mare)
Se spala bine lintea,se scurge de apa. Intr-o oala medie sa pune la foc zeama de pui si cand da in clocot se adauga lintea laolalta cu 2 dintre cepe si rosiile... toate taiate in cuburi.Se lasa la fiert intre o ora jumate si 2 ore.Daca scade prea mult se mai poate adauga niste zeama de pui sau chiar si niste apa.
Dupa fierbere se pune oala deoparte sa se raceasca un pic. Intr-o cratita se pun lingurile de ulei si se calesc celelalte doua cepe taiate marunt si cu cuminul pana se rumenesc bine de tot. Se adauga ceapa calita in oala cu supa si se amesteca.
Se potriveste de sare si acreala (cu sucul de lamaie) dupa gust. Cand supa sa racit putin se da prin blender
Nadira- Bigeiner
- Numarul mesajelor : 1
Puncte : 1
Reputatie : 0
Data de inscriere : 05/06/2009
Re: Supe ciorbe ....
supa de legume
2 morcovi mari
2 cartofi
linte
mazare
orez
1 ceapa
se poate complecta cu orice leguma doriti
toate legumele se spala si se pun la fiert cand s-au fiert si orezul si lintea se paseaza fie cu blenderul fie manual . se mai adauga apa si sare piper ardei iute lamaie ... pentru condimentare . se mai da intr-un clocot 3 min si poftaaaa buna . se poate servi cu crutoane .
2 morcovi mari
2 cartofi
linte
mazare
orez
1 ceapa
se poate complecta cu orice leguma doriti
toate legumele se spala si se pun la fiert cand s-au fiert si orezul si lintea se paseaza fie cu blenderul fie manual . se mai adauga apa si sare piper ardei iute lamaie ... pentru condimentare . se mai da intr-un clocot 3 min si poftaaaa buna . se poate servi cu crutoane .
Re: Supe ciorbe ....
Fac o ciorba de legume pe cinste.
Nu stiu insa cum sa o fac sa fie virtuala ca sa va trimit si voua.
Chiar daca va trimit ciorba ce facem cu ardeiul iute?
Nu stiu insa cum sa o fac sa fie virtuala ca sa va trimit si voua.
Chiar daca va trimit ciorba ce facem cu ardeiul iute?
Subvers :: Forum :: Gastronomie
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum