O bunatate
3 participanți
Subvers :: Forum :: Gastronomie
Pagina 1 din 1
O bunatate
Salz all ... azi am facut niste paste cu legume ...
Paste Rollon - 1
Legume la cutie - 1
Soia - un dop mic
Chilly - foarte putin
I-am facut si o poza dar il astept pe Vali sa vina acasa sa ii trimit poza sa o salvez pe calculator
Mod de preparare :
1)se pun pastele Rollon in castron ... se pune pliculetul de condiment (nu folositi ulei-ul din cutie)
2)puneti putina apa la fiert
3)luati o tigaie si caliti legumele cu tot cu sucul lor
4)puneti apa in castron , si le lasati 2-3 minute
5)dupa ce s-au inmuiat pastele , le puneti in tigaie cu tot cu legumele calite si peste 2-3 minute le scoateti si le puneti inapoi in castron
Pofta buna ...
(Vin si cu o poza cand vine Vali acasa)
Paste Rollon - 1
Legume la cutie - 1
Soia - un dop mic
Chilly - foarte putin
I-am facut si o poza dar il astept pe Vali sa vina acasa sa ii trimit poza sa o salvez pe calculator
Mod de preparare :
1)se pun pastele Rollon in castron ... se pune pliculetul de condiment (nu folositi ulei-ul din cutie)
2)puneti putina apa la fiert
3)luati o tigaie si caliti legumele cu tot cu sucul lor
4)puneti apa in castron , si le lasati 2-3 minute
5)dupa ce s-au inmuiat pastele , le puneti in tigaie cu tot cu legumele calite si peste 2-3 minute le scoateti si le puneti inapoi in castron
Pofta buna ...
(Vin si cu o poza cand vine Vali acasa)
Re: O bunatate
Eu fac un ghiveci/tocanita/ zacusca, asa l/as boteza, am aflat mai tarziu ca e un fel de ghiveci sarbesc.
Ideea e ca folosesc cam ce gasesc prin frigider (legume) si le prepar cam dupa o reteta clasica pt. zacusca creativitatea insa e la ea acasa), in plus la final pun si cateva liguri de orez pe care l/am fiert separat.
Ultimadata intrucat nu aveam legume de ajuns am pus la final si un borcan de zacusca ( continutul desigur).
Pofta buna, e foarte gustos (gustoasa).
Ideea e ca folosesc cam ce gasesc prin frigider (legume) si le prepar cam dupa o reteta clasica pt. zacusca creativitatea insa e la ea acasa), in plus la final pun si cateva liguri de orez pe care l/am fiert separat.
Ultimadata intrucat nu aveam legume de ajuns am pus la final si un borcan de zacusca ( continutul desigur).
Pofta buna, e foarte gustos (gustoasa).
Re: O bunatate
Exact cum spuneam:ca sa fii un bun bucatar nu trebuie neaparat sa stii multe retete ci,sa fii inventiv!
Ambra- Intermediate
- Numarul mesajelor : 268
Puncte : 324
Reputatie : 4
Data de inscriere : 01/09/2009
Localizare : Akasha
Re: O bunatate
Mi/e foame si nu am avut timp sa fac nimic de mancare, ma invita careva la masa, mi/e foame.
Re: O bunatate
in nadejdea voastra muream de foame.
mi/am pregatit o fasolica "sleita", "batut" cum zic multi.
o bunatate, mai ales cu ultimii gogosarii murati.
mi/am pregatit o fasolica "sleita", "batut" cum zic multi.
o bunatate, mai ales cu ultimii gogosarii murati.
Re: O bunatate
Mai e cineva bucatar, gospodina, ceva, p'aici?
Azi am reinventat ghiveciul pt. a nu stiu cata oara.
Adica pe langa clasicele de acum: ardei, morcov, vinete, ceapa, rosii, am pus si cartof iar la final desigur cateva linguri de orez, bineanteles si cu un fir de piper, sare, patrunjel, petrol (pardon, ulei), foi de dafin.
E pe foc.
Inaintea lui am facut sote de morcov, pt. consoarta, eu nu suport asa ceva.
A! Si am mai inventat ceva. Intrucat sotia sa plans ca ii este scarba cand vede aspirina deasupra in borcanele cu gem, mi/am stors creierii (de fapt a venit involuntar ideea) si borcanele fiind deja reci, am "lipit" peste gem, la un borcan o rondela din "hartie pt. copt" iar la celelalte (deoarece era mai dificil sa fabric rondele, am lipit folie de plastic incolora, (aia de e sul si se pune de ex. pe felia de pepene ca sa nu se vestejeasca), dupa care am insurubat capacul.
Sa vedem la iarna daca mi/a reusit experimentul. Daca da, o brevetez si p'asta definitiv.
Azi am reinventat ghiveciul pt. a nu stiu cata oara.
Adica pe langa clasicele de acum: ardei, morcov, vinete, ceapa, rosii, am pus si cartof iar la final desigur cateva linguri de orez, bineanteles si cu un fir de piper, sare, patrunjel, petrol (pardon, ulei), foi de dafin.
E pe foc.
Inaintea lui am facut sote de morcov, pt. consoarta, eu nu suport asa ceva.
A! Si am mai inventat ceva. Intrucat sotia sa plans ca ii este scarba cand vede aspirina deasupra in borcanele cu gem, mi/am stors creierii (de fapt a venit involuntar ideea) si borcanele fiind deja reci, am "lipit" peste gem, la un borcan o rondela din "hartie pt. copt" iar la celelalte (deoarece era mai dificil sa fabric rondele, am lipit folie de plastic incolora, (aia de e sul si se pune de ex. pe felia de pepene ca sa nu se vestejeasca), dupa care am insurubat capacul.
Sa vedem la iarna daca mi/a reusit experimentul. Daca da, o brevetez si p'asta definitiv.
Subvers :: Forum :: Gastronomie
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum