Subvers
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

PATOLOGIA SEMNELOR ZODIACALE

In jos

PATOLOGIA SEMNELOR ZODIACALE Empty PATOLOGIA SEMNELOR ZODIACALE

Mesaj Scris de Crystalin Vin Sept 03, 2010 6:14 am

Receptivitatea Apei va fi intotdeauna egalata de atotcuprinderea Aerului. Din acest ultim motiv, Aerul reprezinta mentalul. El cuprinde intreg spectrul mentalului, de la intelect la procesele cognitive, la logica, la idei si ratiune, dar si structurile psiho-fiziologice cum sunt atitudinile, vorbirea, mersul, invatarea, memoria, comunicarea si cunoasterea. Toate semnele de aer sunt masculine, asociate cu ziua si pot fi atat de natura umeda cat si uscata sau calda. Dar sa le luam pe rand.

Aerul simbolizeaza influxul nervos
Organic, Aerul este conectat formal cu plamanii, care aduc aerul in organism pentru oxigenarea sangelui si pentru schimburile intercelulare. In acelasi timp, asocierea Aerului cu tot ce inseamna procesul gandirii duce inevitabil si la legatura cu creierul si sistemul nervos, la controlul si coordonarea miscarilor corpului. De asemenea, Aerul mai desemneaza celulele albe din sange si imunitatea organismului.

Relatiile cu ceilalti stau sub patronajul elementului Aer
Cat priveste emotiile si afectivitatea implicate in procesul relatiilor cu ceilalti, Aerul reprezinta spatiul atat de necesar cuplurilor ca sa reflecte si sa dialogheze cu tot ceea ce are legatura cu ei si cu relatia dintre parteneri. Altfel spus, este spatiul pentru a-si trage sufletul unul sau ambii parteneri atunci cand situatia ameninta sa scape de sub control ori au nevoie de liniste, prevenind astfel o ruptura sau consolidand cuplul si facandu-l sa mearga mai departe.

Abilitatile de comunicare tin de? Aer
Profesional, Aerul reprezinta cunoasterea si nevoia de a face altceva decat fac ceilalti. In special, el este legat de abilitatile de comunicare cu ceilalti si efectiv de transmitere a tot ceea am invatat, stim, cunoastem.

Interactiunea dintre componente da intregul
Pe de alta parte, toate aceste niveluri sunt intr-o coeziune puternica datorita Aerului. O firma obisnuita, in care angajatii sunt incapabili sa-si creeze sfera de comunicare, va sfarsi prin a-si compromite scopurile datorita tensiunilor din interior. Ulterior, performantele angajatilor nu vor fi satisfacatoare, stare care va amplifica starea de nervozitate, insatisfactiile transformandu-i in morocanosi si irascibili. Aceste tensiuni se vor reflecta in starea de sanatate - respiratie precipitata, senzatia lipsei de aer. In situatia in care cineva are probleme de respiratie, s-ar putea sa se confrunte cu o bronsita astmatiforma sau chiar cu un astm. In acelasi timp, poate fi vorba si despre mediul in care lucreaza si unde se fumeaza, probabil, prea mult.
Triada de Aer: Gemeni - Balanta - Varsator
1. Gemeni
O conotatie sexuala
Este primul semn din triada de Aer si al treilea semn al zodiacului, si este guvernat de Mercur. Este un semn mutabil, iar acest lucru se regaseste in felul cum le vin ideile, cum vorbesc si cum se misca, isi schimba frecvent opiniile ca sa nu mai spun ca incep multe lucruri deodata dar le abandoneaza pe parcurs pentru ca se plictisesc. Traditional, unul dintre Gemeni este barbat, celalalt femeie. Din punct de vedere anatomic, Gemenii corespund umerilor, bratelor si mainilor. Cu Mercur ca guvernator, reprezentand Eterul, forta vitala, Gemenii mai sunt conectati in particular si cu sexualitatea. In acelasi timp, Gemenii descriu si comunicarea prin sexualitate.

Lenes si duplicitar, Geamanul trebuie sa invete sa fie consecvent
Combinatia Aerului cu inconstanta si curiozitatea lui Mercur il face anxios si temator pe nativul nascut sub semnul acestei zodii. Preocuparile sale intelectuale si vorbaria il pot face insa neglijent cu sine insusi, cu stari de labilitate emotionala, lenes si duplicitar. Iata macar cateva motive pentru care ar trebui ca un nativ Gemeni sa invete sa fie consecvent, sa aiba o alimentatie fixa si la timp, sa se odihneasca mai mult, sa doarma cat trebuie si sa practice drumetiile si activitatile in aer liber.

Bolile Gemenilor
Cum este de asteptat, acestea se situeaza la nivelul umerilor, bratelor si mainilor - artroze, dislocari, clavicula rupta. Formal se mai spune ca Gemenii sunt legati si de boli reumatismale cauzate de circulatie proasta la nivelul incheieturilor mainii, care se umfla si sunt dureroase. Ei trebuie sa fie atenti la medicamentele pe care le iau deoarece consumul calmantelor se poate transforma in obisnuinta, iar atunci cand fac injectii intravenoase, pot foarte usor sa contracteze infectii si chiar sa faca cheaguri de sange datorita fragilitatii vaselor capilare.
2. Balanta
Semn al echilibrului
Echilibrata Balanta este cel de-al doilea semn al triadei de Aer si al saptelea semn al zodiacului, guvernat de Venus. Este un semn cardinal care semnifica noile idei. Din punct de vedere anatomic, Balanta corespunde rinichilor si partii inferioare a trunchiului. Combinatia elementului de Aer cu dragostea pe care o inspira Venus face din Balanta un semn al echilibrului, al armoniei si de rezolvare a conflictelor in mod diplomatic.

Functia excretorie sta sub semnul Balantei
Principalul rol al rinichilor este acela de a elimina produsii metabolici prin urina, prin excretie, si de aceea este foarte important ca acestia sa functioneze foarte bine si prin aceasta sa pastreze echilibrul hidric, electrolitic si acido-bazic din sange. Imbolnavirea rinichilor poate cauza grave disfunctii organice care la randul lor pot pune viata bolnavului in pericol.

Litiaza renala face sa stim ca ne aflam in prezenta unei Balante
Logic, bolile Balantelor vor fi cele care implica buna functionare a rinichilor. De aceea un organism mai sensibil poate fi predispus la serioase boli inflamatorii cum ar fi pielonefritele frecvente si glomerulo-nefrita. Prezenta calculozei renale, a pietrelor la rinichi, cum se spune, face ca acestea sa fie frecvent puse in legatura cu predispozitia spre bolile infectioase ale rinichilor. Durerea intensa care se resimte in acest caz, de regula este in partea inferioara a bazinului, spate. Probleme cum sunt cresterea ureei in sange, traditional sunt atribuite Balantei prin faptul ca semnul raspunde de functia renala.
3. Varsator
Gambele si gleznele sunt in grija Varsatorului
Varsatorul sau Udatorul, sau Cel care varsa apa, este cel de-al treilea semn al triplicitatii de Aer si al unsprezecelea semn al zodiacului. Varsatorul este una din zodiile care se bucura de o dubla guvernare: Uranus explozivul, excentricul, generosul, avangardistul si Saturn taciturnul, inteleptul, ponderatul. Ca semn fix, Varsatorul defineste ideea si principiile progresiste. Din punct de vedere anatomic, Varsatorul are in grija gambele si gleznele.

Relatiile afective sunt punctul sensibil
Combinatiile Aerului cu neprevazutul pe care il propune Uranus si intelepciunea lui Saturn fac din nativii acestui semn niste rebeli care se impotrivesc oricarei forme de conducere, sistem social s.a. Cand sunt prea negativisti, Varsatorii tind sa devina dogmatici si iconoclasti. Relatiile afective sunt punctul sensibil al oricarui Varsator, caci el nu se poate acomoda cu constrangerea indiferent de forma ei, sociala sau afectiva.

Bolile sangelui sunt tipice Varsatorului
Bolile Varsatorului sunt de regula legate de buna functionare a picioarelor si mai ales ale gleznelor. Cele mai frecvent intalnite sunt tulburarile circulatorii care pot lua forma unor varice inestetice, a crampelor musculare sau pur si simplu proasta circulatie periferica. Dar bolile sangelui, in general, nu ii sunt straine Varsatorului, cum nu ii sunt straine nici durerile provocate de sciatica.
PATOLOGIA SEMNELOR DE APA
(serial scris de Minerva)
1. Zodia Racului
Racul este primul semn al triplicitatii de apa si al patrulea semn al zodiacului, guvernat de Luna. Este un semn cardinal asociat cu securitatea emotionala, siguranta mediului familial, siguranta în interiorul caminului. Din punct de vedere anatomic, Racul corespunde zonei superioare a trunchiului, sâni, ficat si stomac. De aceea semnul grafic care reprezinta Racul sugereaza sânii.

Racul semnul cel mai neadaptabil
Combinatia elementelor de apa cu influenta Lunii da semnului o vulnerabilitate iesita din comun atunci când se pune problema schimbarilor, în special emotionale. Ca si celelalte semne de apa, si Racul este introvertit, are o latura secretoasa care face ca foarte greu sa-si puna de acord ideile cu ceilalti. În ce priveste fecunditatea, Racul este cel mai fertil dintre semnele de apa.

Bolile Racului
Bolile Racului sunt legate în special de problemele pieptului, sânilor, stomacului si ficatului. Acestea pot include inflamatii cum ar fi mastita sânilor, pleurezia, gastrita si hiperaciditatea gastrica sau hepatita. Semnul este de regula asociat cu umorile, fiind considerat un tip flegmatic, si de aici problemele cu secretiile de la nivelul pieptului. Stomacul poate produce în exces acidul clorhidric care produce hiperaciditatea gastrica sau ulcerul. Influenta Lunii asupra Racului se poate recunoaste în problemele de sanatate cum ar fi echilibrul hidric al organismului. Orice dezechilibru de acest fel produce edeme.

Racul si cancerul
Racul este relationat, de regula, si cu orice forma de cancer. Interesant este de semnalat ca formele cele mai comune de cancer sunt puse în relatie cu Racul sau cu Luna: la plamâni, sân, stomac si mai nou cu sistemul limfatic si cel hematopoetic.
2. Zodia Scorpionului
Scorpionul este al doilea semn al triadei de apa si al optulea semn al zodiacului, aflat sub guvernarea lui Marte si a lui Pluto. Este un semn fix iar în particular este recunoscut drept cel mai senzitiv si mai senzual semn din întreg cercul zodiacal. În ce priveste organismul, Scorpionul este asociat, în particular, cu organele sexuale si în general, cu zona pelviana.

Scorpionul sta sub semnul pasiunii
Combinatia dintre elementul de Apa, dinamismul lui Marte si renasterea tipica lui Pluto, fac din Scorpion un semn deosebit de pasional, cu sentimente puternice dar si resentimente pe masura, capabil sa retraiasca pasiunea trupeasca iar si iar. Emotionalitatea Apei îl poate conduce pe Scorpion la gesturi greu de înteles si greu de perceput de catre ceilalti.

Bolile Scorpionului
Acestea sunt centrate pe vezica urinara, anus si organele sexuale. De regula, Scorpionul este legat de cistita ori de inflamatiile tractului uro-genital, infectii urinare si ale vezicii urinare. De asemenea, formarea microcalculilor în vezica urinara în cazurile de infectii urinare cronice, trebuie puse tot pe seama Scorpionului. De altfel, orice problema a circuitului apei, limfei sau produsilor de excretie din zona reno-pelviana sunt legate tot de Scorpion.

Bolile venerice sunt patronate de Scorpion
Din patologia mai grea a aparatului uro-genital care intra sub patronajul Scorpionului, nu putem sa nu amintim de dificultatile la urinare, cum se întâmpla barbatilor la senectute, legate de functionarea prostatei, dupa cum excesul de urina sugereaza un diabet, sau incontinenta urinara. Similar, la femei, Scorpionul raspunde de problemele ginecologice, inclusiv de boala inflamatorie pelvina. Pentru ca raspunde de zona pelviana, tot sub guvernarea Scorpionului putem pune hernia inghinala, fistulele anale, hemoroizii, varicocelul sau hidrocelul. Cum placerile trupesti nu-i sunt indiferente acestui semn, Scorpionul a fost legat de boli venerice cum sunt sifilisul si gonoreea.
3. Zodia Pestilor
Pestii sunt al treilea semn al triadei de Apa si al doisprezecelea semn al zodiacului, guvernat de Jupiter si Neptun. (Unii astrologi îl includ si pe Chiron ca guvernator - n.a.).

Pestii si dilema alegerii
În general Pestii sunt recunoscuti pentru disiparea afectivitatii. Pentru ca însemnul grafic include doi pesti, zodia a fost asociata picioarelor. Este adevarat însa ca reprezentarea sugereaza un peste care merge în josul apei si un altul care merge în susul apei. Se spune ca de fapt reprezentarea ar sugera dilema omului pus sa aleaga între divin si pamântean, între aspiratia spirituala si bogatia materiala. Combinatia dintre Apa, expansivitatea lui Jupiter si dispersia lui Neptun da nativului adevarate puteri extrasenzoriale.

Bolile psihice stau sub semnul Pestilor
De regula, bolile Pestilor se situeaza în regiunea inferioara a picioarelor si amintim din patologia acestora artrita, guta, ulcerul varicos si degeraturile. Ca semn de apa, si Pestii sunt legati de lichidele din organism, deci de boli ca bronsita, bronsiolita, astmul, bronsita astmatiforma. Circulatia periferica proasta, celebrele picioare reci stau tot sub patronajul Pestilor, în timp ce, datorita lui Neptun, semnul Pestilor este asociat cu bolile psihice, iar împreuna cu Jupiter, cu bolile neurologice.
PATOLOGIA SEMNELOR DE PAMÂNT
(serial scris de Gabriela Dima)Sa ne gândim o clipa la Pamânt ca la un simbol al soliditatii, al nemiscarii si al stabilitatii. Este imposibil sa nu asociezi acest lucru cu trupul, partea materiala, organica a existentei umane. În particular, Pamântul reprezinta oasele scheletului, parte a corpului care ramâne, de-a lungul timpului, dupa ce tesuturile s-au descompus.

Pe de alta parte, Pamântul este relationat cu aparatul digestiv, cel care este capabil sa absoarba substantele din alimentele pe care le mâncam si sa le transforme în substante necesare pentru functionarea tesuturilor.

Securitate emotionala

La nivel emotional, Pamântul desemneaza securitatea emotionala si stabilitatea, lucruri de care avem nevoie pentru a ne simti în siguranta si confortabil. În ce priveste munca, Pamântul simbolizeaza rutina la locul de munca. La nivel mental, Pamântul semnifica concentrarea, ratiunea dar si structurile logice care ar formula permanent idei, numai ca toate acestea sunt încetinite de la fixitatea ideilor, la inertie si conservatorism.

Procesul homeostaziei guvernat de Pamânt

Din punct de vedere al sanatatii, Pamântul descrie fenomenul psihologic si cel de homeostazie prin care multitudinea de procese biochimice, celulare si intracelulare mentin echilibrul intern si functionarea organismului. De exemplu, lipsa elementului pamânt din astrograma unora este legata de malnutritie, tot asa cum excesul de element pamânt sugereaza obezitatea. În alta ordine de idei, elementul Pamânt este legat de precipitarea si blocarea unor procese biologice cum ar fi formarea de cheaguri în tromboze, cele care provoaca colonul spastic sau iritabil, constipatia sau formarea pietrelor la rinichi sau la vezica biliara.

Toate aceste niveluri biologice sunt interconectate astfel încât excesul sau deficienta pot avea efecte dezastruoase asupra organismului.

Prezenta scazuta a elementului Pamânt duce la labilitate

Prezenta redusa a elementului Pamânt în harta astrala a unui nativ poate descrie o persoana labila emotional, care cauta permanent siguranta de sine, securitatea emotionala. Fizic, pot aparea stari de nervozitate accentuata sau de permanenta încordare. Viata de zi cu zi a acestor nativi este haotica, ei având mari dificultati de integrare profesionala pentru ca se acomodeaza greu în colectivitate. Atunci ei cauta sa compenseze aceste lipsuri prin diverse tipicuri care îi vor individualiza, adoptând în acelasi timp o mina nefericita.

Grasimea creste riscul trombozelor Excesele alimentare, literar vorbind, pot fi remarcate dupa felul cum se îndoapa, exact ca si pamântul care se îmbiba cu apa, numai si numai sa gaseasca echilibrul emotional de care au nevoie. Daca aceste deprinderi nu sunt corectate la timp, efectele lor se vor regasi în obezitate, în kilogramele acumulate care îngreuneaza scheletul.

Cresterea masei de grasime creste si presiunea asupra sistemului circulator. Astfel, circulatia sanguina devine deficitara, strangulând vasele periferice. În timp, aceste depozite maresc pericolul trombozelor, când cheaguri de sânge blocheaza circulatia acestuia spre periferie. Daca un asemenea cheag ajunge într-un organ vital, blocheaza pur si simplu activitatea acestuia. Asa se întâmpla, de exemplu, când un cheag de sânge ajunge în creier provocând atacul cerebral si de multe ori moartea.

Comunitatea

Excesul de element Pamânt poate sugera o persoana care se opune traditiilor. Daca o persoana s-a nascut într-o comunitate puternic influentata de religie sau de opresiunea politica atunci teama indusa de acestea este comuna întregii colectivitati.

Teama blocheaza exprimarea libera, ceea ce în timp îi va transforma pe membrii ei în apatici si letargici. Un nativ provenit dintr-o asemenea colectivitate va interactiona greoi cu ceilalti, frica erodeaza încrederea în sine si rezultatul va fi un tip timid, introvertit, mereu în cautarea a ceva ce nici el nu poate defini. Adesea relatiile lui cu ceilalti sunt tensionate si nici nu se poate exprima. Acest nativ trebuie sa învete cum sa-si domine temerile, apoi sa se calmeze si sa se relaxeze, sa gândeasca pozitiv. De obicei, acesti oameni fac cancer.

1. Zodia Taurului
Toate semnele de pamânt sunt considerate feminine, sunt asociate cu noaptea si au o natura rece sau umeda. Taurul este primul semn din triada de Pamânt si al doilea semn zodiacal. Zodia este guvernata de planeta Venus. Ca semn fix, Taurul este asociat cu lumea obiectelor si tot ce acopera ideea de material. Din punct de vedere anatomic, Taurul corespunde partii superioare a spatelui si gâtului, de aceea semnul care reprezinta zodia este analoga gâtului si spinarii (partea superioara) a animalului.

Senzualitate si sedentarism

Combinatia Pamântului cu senzualitatea planetei Venus care guverneaza zodia Taurului, dau semnului o înclinatie aparte spre mâncare, cu alte cuvinte am putea spune ca Taurul este un… gurmand. Iubeste deci sexul si mâncarea buna, mai ales ciocolata si bucataria rafinata. Ca fire este mai degraba sedentar, poate datorita metabolismului scazut. Cu toate acestea, daca se priveaza brusc de ceea ce îi place, poate avea caderi nervoase însotite de caderea metabolismului, asa ca, daca doreste sa se apuce de o dieta, trebuie sa o faca treptat pentru a nu-si da peste cap organismul.

Problemele gâtului sunt proprii Taurului

În general, bolile semnului sunt focalizate cu precadere în zona gâtului. Acestea includ inflamatia acestuia cum ar fi laringita, faringita si traheita, suferinte care pot merge de la puseul acut pâna la cronicizare. De asemenea, îi corespund adenopatiile limfatice, cum sunt nodulii care acompaniaza aceste inflamatii - amigdale, tiroida, paratiroide s.a.

Venus este legata de formarea salivei si a flegmei, ultima fiind adesea simptomul inflamatiei gâtului, cum de altfel o pot face si lactatele. Gusa endemica si marirea tiroidei, cum aminteam mai sus, pot fi puse pe seama acestui semn.
2. Zodia Fecioarei
Fecioara este cel de-al doilea semn al triadei de pamânt si este guvernata de Mercur, planeta mentalului. Este un semn mutabil, asociat cu analiza, rationamentul si organizarea. Din punct de vedere anatomic, Fecioara corespunde sistemului digestiv, mai precis intestinelor si splinei, inclusiv. Raspunde de formarea bolului alimentar în stomac si apoi de transportul acestuia prin intestine, de digestia alimentelor, în general, de descompunerea acestora în elemente nutritive pentru buna functionare a organismului.

Fecioara, hipercritica si pisaloaga

Combinatia dintre semnul de pamânt si limbarita si curiozitatea lui Mercur fac din acest semn un hipercritic si un pisalog fara egal. Este o bomba cu efect întârziat datorita imensei energii nervoase generata de lupta pentru a-si materializa idealurile. Aceasta tensiune nervoasa este usor de disipat în organism si are un puternic impact mai ales asupra intestinelor si, în general, asupra digestiei. Un vechi proverb chinezesc spune sa nu te asezi la masa atunci când esti nervos sau suparat.

Bolile Fecioarei

Bolile semnului sunt legate în mod special, de intestine, cum spuneam mai sus. Starile nervoase se resimt la nivelul colonului, de exemplu, prin simptome caracteristice cunoscute sub numele de sindromul colonului iritabil. Acestea includ balonare, constipatie sau diaree, acompaniata de dureri abdominale mai ales în partea inferioara a abdomenului, deshidratare si chiar scaune cu sânge.

Aceste simptome se pot agrava de la gluten, o proteina specifica existenta în grâu si în cereale, în general. Digestia lenta cu încetinirea evacuarii resturilor alimentare în colon poate duce la celebra colita de putrefactie, atunci când spunem ca "ne chioraie matele".

Tumori, ocluzii intestinale si paraziti

Pe de alta parte, Fecioara este si ea atinsa de depresia generata de suferinta. În a doua parte a vietii, Fecioara se poate trezi cu mici tumori intestinale, cum este polipoza, sau cancerul de colon, sau cu ocluzie intestinala când se produce obstructia intestinala si digestia este imposibil de finalizat fara interventie chirurgicala. Parazitii, cum sunt viermii intestinali, se gasesc tot aici.

Fecioara mai este legata de functia hematopoetica a splinei, dar si cu proasta dispozitie generata de disfunctionalitatea celei dintâi.
3. Zodia Capricornului
Capricornul este al treilea semn al triadei de Pamânt si al zecelea semn al zodiacului, guvernat de Saturn. Ca semn cardinal este asociat cu planificarea si materializarea sistematica a proiectelor pe termen lung. Din punct de vedere organic, Capricornul raspunde de sistemul osos si, în particular, de genunchi. Combinatiile elementelor de Pamânt concentreaza influenta lui Saturn si fac ca semnul sa fie cel mai disciplinat si mai plin de resurse dintre semnele de pamânt.

Riscuri planificate

Capricornul este susceptibil în ce priveste riscul. El nu se arunca cu capul înainte, ci calculeaza saltul. Riscurile pe care si le asuma Capricornul sunt niste riscuri planificate. Acest lucru nu înseamna ca el nu se poate prabusi. Nimeni nu este infailibil. De exemplu, teama sustinuta poate bloca motivatiile Capricornului generând o atitudine de deferenta, aspectul de om tacut, retras si solitar, si care în particular, de fapt, este un om ranit.

Bolile Capricornului

Genunchii Capricornului sunt predispusi la tot felul de lovituri, juliri si raniri. Oasele sunt sensibile la fracturi si dislocari. Osteoporoza, osteopenia, pierderile de calciu si imposibilitatea fixarii vitaminei D în oase, stau sub semnul Capricornului si a unui Saturn prost aspectat. Apoi, tulburarile digestive, problemele metabolice la care se adauga predispozitia înnascuta pentru bolile de piele - dermatite, eczeme, psoriazis, - sensibilitatea la eruptii - acneea, de exemplu, - infectii si descuamari s.a., ca sa nu mai amintesc de unghii si par si, bineînteles, de reumatismele de tot felul, de la artroze la poliartrite. De asemenea, retinerea apei în organism este pusa tot pe seama Capricornului. Ca si celelalte semne de pamânt, si Capricornul sufera de depresie si melancolie.
Crystalin
Crystalin
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 466
Puncte : 573
Reputatie : 17
Data de inscriere : 04/06/2009

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum