RETEAUA CRISTICA

In jos

RETEAUA CRISTICA

Mesaj Scris de vali la data de Sam Aug 14, 2010 4:05 pm

RETEAUA CRISTICA
Interviu cu Ronald L. Holt directorul organizatiei Floarea Vietii.
In aprilie 1997, Drunvalo Melchizedek l-a numit pe Ronald L. Holt directorul organizatiei Floarea Vietii. Ronald este cu adevarat in acord cu Geometria Sacra a Intregii Vieti de Pretutindeni si ne poate vorbi despre asta cu luciditate si pasiune. In acest interviu, el descrie Reteaua Cristica, relatia cu configuratia sa anterioara si semnificatia ei pentru viitorul nostru pe Planeta Pamant.Intrebare: Ce este, de fapt, o retea? Cand au inceput sa existe retelele si ce legatura este intre ele si fiinta noastra?

Raspuns: In seminarul intitulat „Samanta Vietii” – care este un seminar avansat al „Florii Vietii” – ne punem intrebari similare. Atat cat am studiat eu, am descoperit ca retelele s-au nascut in momentul Big Bang-ului, in momentul in care Vidul se pregatea sa dea nastere universului fizic.

Cand vorbim de Retea, multi dintre noi se gandesc la ceea ce s-a scris prin carti: o matrice de linii drepte de energie, care se extinde deasupra planetei noastre. Desi aceasta reprezentare este corecta, o Retea este mult mai mult decat atat.

Retelele sunt de fapt fractale si constructii holografice. Ele se intind in toata creatia, incluzand multe nivele dimensionale. Ele nu se afla doar pe Pamant, ci corespund intregului Univers Fizic, care nu exista fara aceste Retele.

Retelele distribuie corespunzator energia fortei de viata, furnizeaza tiparele necesare creatiei materiale. Ele sunt vii, sunt un tipar al insasi Constiintei, exprimata intr-o forma armonica.

Conceptul de Retele este usor de inteles, daca ati studiat Geometria Sacra. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest domeniu, le spun ca Retelele sunt expresii ale energiei si constiintei ce urmeaza proportii definite de principiile Geometriei Sacre si cuprind intregul univers multidimensional.

Geometria Sacra este expresia geometriei, relationata la evolutia Constiintei: minte, corp si spirit, in termeni geometrici. Adevarata Geometrie Sacra nu se refera doar la forme statice, la linii drepte. Ea este organica, vie si intr-o evolutie/transcende nta constanta sau involutie/ materializare, ascendenta sau descendenta, de la o forma la alta.

Astfel, Reteaua planetei este, de fapt, o expresie geometrica si energetica a principiilor Creatiei, ce pot servi ca o punte de legatura intre manifestarile fizice si energetice ale planetei noastre.

Pe Pamant sunt necesare modelele si tiparele pentru constructie si in scopul existentei, daca cele mai mici particule, elemente sau compusi se vor coagula si materializa. Tiparul si modelul planetei noastre este chiar Reteaua.

Reteaua serveste ca un ghid, sau un model, in jurul caruia se organizeaza quarcii, pozitronii, electronii, atomii si compusii. Reteaua asigura distributia si aliniamentul corect al elementelor componente, care sunt caramizile Creatiei. De asemenea, furnizeaza distributia si aliniamentul corect al energiei fortei de viata si a multiplelor frecvente necesare mentinerii unei relatii energetice eficiente si armonioase, cu frecventele din spectrul planetei.

Astfel, este necesara o stratificare a tiparelor Retelei, pentru ca sa se formeze fiecare element. Aceasta stratificare se intinde de la spirit, la eteric, la electric, la substante gazoase, la fluide, si materiale mai dense. Constiinta se misca prin diferitele gradatii de densitate, pentru a afecta fiecare nivel – de la cel mai sublim, la cel mai dens.

O Retea organizatoare este necesara pentru fiecare dintre cele 108 elemente ale tabelului periodic, pentru a mentine ordinea si functionalitatea, in configuratia atomica. Fara un tipar de Retea, configuratia atomica isi pierde rapid capacitatea de a-si mentine propria organizare. In mod identic, este necesara o Retea pentru fiecare specie de bacterii, ciuperci, plante, animale, mamifere.

Sa privim modelul de difractie al unor elemente – beril si sare. Putem vedea atomii dispusi in Retea intr-un mod organizat. Electronii se grupeaza, formand un model de mandala, ca un solid platonic sau o combinatie de solide platonice.

Daca studiem lucrarea lui Hans Jenney despre „Cymatica”, sau tiparele create de sunete, putem vedea cum electronii formeaza mandale. Daca asezati nisip pe o placa metalica circulara, care este capabila sa mentina un ton muzical, cand loviti placa, tonul determina particulele de nisip sa formeze tipare geometrice pentru fiecare nota. Acestea sunt diferite pentru fiecare nota: schimbati nota si schimbati modelul.

Daca studiem lucrarea lui Masaru Emato „Mesajele apei”, sau „Apa grupata”, a dr. Lorenzen, putem vedea ca exista tipare geometrice in apa, chiar si la nivel atomic.

Daca privim cu atentie realitatea noastra in 3D, vedem Geometrie Sacra in toate lucrurile. Mineralele se organizeaza in proportii ale Geometriei Sacre si putem vedea asta in cartile despre cristale, care descriu tiparele geometrice respective.

Reteaua planetara este ca un spalier de gradina. Acesta ghideaza vita de vie si alte plante sa se intinda si sa creasca pe grilaj, intr-o anumita „forma”. Cele doua elemente principale ale unei Retele sunt grilajul si tesatura. Ambele au calitati sau caracteristici.

Am putea numi grilajul ca fiind aspectul masculin, iar tesatura ca fiind cel feminin. Ambele lucreaza armonios una cu cealalta, pentru a integra diversitatea vietii. Se aseamana cu nervurile de metal si tesatura impermeabila a unei umbrele. Structura metalica ii permite tesaturii sa fie intinsa, astfel incat sa se poata manifesta functionalitatea sa.

Putem aplica oamenilor o analogie similara. Ca fiinte spirituale, intr-un corp uman, aspectul nostru spiritual se naste dintr-o tesatura holografica, care este a tot-cuprinzatoare si care este, la propriu, conectata cu tot ce inseamna viata si se intinde in toata viata si toata Creatia.

Pentru a amplasa imensitatea aceasta, intr-un corp fizic, inseamna ca trebuie sa pliem vasta umbrela a fiintei noastre, intr-un fel de cocon de fluture si s-o inchidem temporar, asteptand momentul in care sa dezvaluim tesatura noastra si sa ne reamintim cine suntem cu adevarat. Pliat si incuibat in fiecare dintre noi, exista o extindere infinita de tesatura holografica si fractala, ce se interconecteaza cu toata Creatia.Astfel, Reteaua de Constiinta Cristica este versiunea pentru planeta noastra, a acestei analogii cu umbrela: o tesatura pe deplin deschisa a Creatiei, ce ne mentine conectati cu originile noastre si ne stimuleaza sa evoluam catre reunificare. Retelele de Constiinta pastreaza memoria interconexiunilor cosmice, astfel stimuland auto-actualizarea celor care sunt acordati la ele.I: Cum descrieti Reteaua Cristica, celor care nu sunt familiarizati cu acest concept? Platon descrie ca Pamantul are o Retea Dodecaedrica. Cum difera Reteaua Cristica de aceasta – si, in esenta, ce este ea?

R: Reteaua de Constiinta Cristica exista in jurul Pamantului si diverse persoane o situeaza la diverse inaltimi deasupra planetei. Cred ca reteaua este vazuta la aceste nivele diferite, datorita naturii sale holografice si fractale.

Reteaua Christica este ancorata in axele sale la Cairo, in Egipt si in Moorea, in Insulele Polineziene langa Tahiti. Multe dintre nodurile sale se afla pe suprafata Pamantului, acestea corespunzand punctelor in care exista energie naturala, fiind descoperite si folosite de multe dintre culturile antice.

Reteaua Cristica este diferita de Reteaua Dodecaedrica, descrisa de Platon. Cand conectati centrul fiecarui pentagon cu fiecare colt, folosind 5 linii suplimentare de aceeasi lungime ,pentru fiecare dintre cele 12 pentagoane, se creeaza ceea ce este numit un Dodecaedru Stelat. Aceasta forma este asociata cu „Constiinta Cristica”.Este o enorma diferenta in constiinta si in experienta, intre dodecaedru si dodecaedrul stelat.

Pentru a intelege Reteaua Cristica, este necesar sa observam si sa intelegem precedentele etape ale Retelelor de Constiinta. Acestea sunt formele geometrice ce preced dodecaedrul stelat: tetraedrul, cubul, octaedrul, icosaedrul, dodecaedrul si, cel ce integreaza toate formele, dodecaedrul stelat – ce reprezinta integrarea tuturor aspectelor noastre.

Dodecaedrul Stelat, sau Reteaua Cristica, sustine tiparul tuturor retelelor anterioare, exprimat ca forme geometrice. Este o expresie si un model de completitudine integrata si unitate coerenta a tuturor tiparelor fundamentale. Cel de-al cincilea, sau dodecaedrul, creeaza fundatia pentru dodecaedrul stelat.

Dodecaedrul reprezinta abandonul total fata de Iubirea Neconditionata. Asta pare a fi un punct nodal, deoarece multi oameni se opresc aici si se pierd in beatitudine, simtind ca nu exista nici un motiv sa continue sa evolueze.

Am vrut sa identific motivul pentru „pierderea in beatitudine” si am descoperit un indiciu, atunci cand am construit solidele platonice din bete din plastic, legate cu banda adeziva. Construindu- le asa, am descoperit ca, datorita geometriei, doua forme geometrice erau mai slabe decat celelalte, mentinandu-si cu greu, forma. Cele doua sunt cubul si dodecaedrul.

Dodecaedrul reprezinta Iubirea Neconditionata.

Aceasta este cea mai dulce binecuvantata experienta. Este un pas necesar catre realizarea Constiintei Cristice. Dar, oricat de binecuvantata, Iubirii Neconditionate ii lipseste un element important.

Acest element este constienta de sine sau deplinatatea atentiei in momentul prezent. Nu vorbesc aici de a fi concentrat mental. Ma refer la deplinatatea atentiei, ca in descrierea Zen budista. Deplinatatea atentiei – practica observarii obiceiurilor, tiparelor si alegerilor – este esentiala pentru evolutia noastra. Este usor sa ne topim in binecuvantare si apoi sa devenim neputinciosi si incapabili sa fim eficienti in lumea fizica.

Va recomand sa invatati si sa va dezvoltati abilitatile de detasare si eliberare. Recomand celor care doresc o stimulare intelectuala pentru a-i ajuta sa se elibereze de atasamente, sa citeasca „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle, „Sutra de Diamant” de Osho, „Conversatii cu Dumnezeu” de Neale Donald Walsch, „Milenium: instrumente pentru schimbarile ce vin” de Lyssa Royal.

Pentru a evolua, trebuie sa ne vedem clar pe noi insine si nivelul nostru de responsabilitate, integritate si ireprosabilitate. Toate aceste elemente sunt cele care intaresc dodecaedrul nostru si il transforma intr-un dodecaedru stelat, permitandu-i sa fie de sine statator si sa-si mentina forma. Acesta este motivul pentru care dodecaedrul nu a fost numit Reteaua de Constiinta Cristica.

Inima deschisa a dodecaedrului necesita sustinerea interna a unei trinitati de angajamente personale – ireprosabilitate, responsabilitate si integritate – pentru a-l transforma in Dodecaedrul Stelat, sau Reteaua Cristica. Este necesara integritatea si responsabilitatea unei auto-observari oneste si o deplinatate a atentiei de tip Zen budist, pentru a ramane activi si constienti, indiferent daca suntem in starea de beatitudine sau in realitatea cotidiana din 3D. Dodecaedrul stelat se refera la adaugarea trairii constiente – ireprosabilitate, responsabilitate si integritate – la inima deschisa, pentru a realiza Constiinta Cristica.

Fara angajamentul fata de calitatile enumerate mai sus, unitatea devine o experienta trecatoare, ce depinde de o scara – in loc sa fie un proces natural, ce se desfasoara la nivel individual. Cu totii am observat oameni cu inima deschisa, care au cele mai bune intentii si care devin victimele celor ce au scopuri ascunse, sau ale propriului lor ego.

Daca oamenii nu se angajeaza sa aiba un comportament ireprosabil, ei cad prada celor cu scopuri ascunse sau chiar lor insisi. Inima deschisa fara vigilenta si atentie deplina este o expresie a constiintei dodecaedrice. Dodecaedrul Stelat este constiinta unei fiinte realizate – si de aceea ne referim la el ca Reteaua de Constiinta Cristica.

Christos, sau orice alt maestru de acest nivel, manifesta aceasta constiinta constienta de sine: un nivel exceptional de inalt de rafinament personal, care este practic si poate fi obtinut de catre toti oamenii care se auto-disciplineaza sincer, pentru a-l obtine. Este mult mai mult decat a urmari beatitudinea. Asta este ceea ce invatatura lui Christos exprima cu adevarat. El nu a dorit ca cineva sa-L urmeze. El a dorit ca noi sa devenim ceea ce El a devenit – o fiinta iluminata, constienta de sine. Reteaua de Constiinta Cristica exista ca sa ne reaminteasca adevarata noastra natura si sa ne incurajeze sa o realizam.I: Cum afecteaza Reteaua Cristica, constiinta noastra?

R: Reteaua Cristica ne stimuleaza sa evoluam catre constienta de sine, cu inima deschisa si cu un nivel inalt de ireprosabilitate si integritate. Reteaua Cristica ne ajuta sa integram si sa armonizam o adevarata unitate de grup. Reteaua Cristica este o constiinta colectiva unificata. Asta inseamna ca noi ne pregatim, de asemenea, tiparele interne pentru a integra si armoniza toate vietile petrecute in fiecare cultura pe aceasta planeta, creand cadrul care ne ajuta sa simtim, simultan, unitatea tuturor culturilor, fara prejudecati sau preconceptii.

Exista sub-retele pentru fiecare dintre cele 7 rase principale. Acestea pot fi privite ca 7 frecvente sau culori ce alcatuiesc un curcubeu al Retelei, alcatuit din linii, frecvente si culori. Curcubeul raselor se aproprie de integrarea reciproca, pe masura ce constiinta noastra personala continua sa se rafineze.

In trecut am fost separati de o forma de tensiune de suprafata intre culori, frecvente si intentii. Aceasta tensiune de suprafata se micsoreaza, pe masura ce devenim constienti si responsabili pentru toate actiunile noastre. Pe masura ce afirmam integritatea personala, nu ne mai proiectam lectiile asupra celorlalti. Asta reduce tensiunea de suprafata.

In acest moment, separarea in frecvente ce creeaza cele 7 sub-retele Christice se aliniaza pentru a deveni o Retea colorata ca un curcubeu. In cele din urma, pe masura ce devenim cu adevarat Unu, aceasta va deveni o singura culoare aurie, ce va evolua la nivelul diamantului sau al cristalului clar. Copii de diamant sau cristal se nasc deja pe planeta, pentru a ajuta ca acest lucru sa se realizeze.

Asa cum am petrecut o viata, sau mai multe, in fiecare cultura de pe planeta, am existat de asemenea in alte lumi si culturi galactice. Holografic, ne-am nascut in toate culturile, in toate lumile galactice, simultan. Dodecaedrul Stelat este de asemenea reprezentativ pentru calatoria noastra, pentru integrarea si armonizarea tuturor vietilor noastre terestre si extra-terestre, ca o experienta completa in aceasta Creatie.I: Reteaua Cristica impinge negativitatea noastra la suprafata, pentru vindecare si transmutare, dar este usor sa te concentrezi asupra problemei, mai degraba decat asupra solutiei. Ce atitudine sau schimbare in constiinta recomandati pentru aceste vremuri?

R: Permiteti-mi sa va sugerez urmatoarele, referitor la schimbari in atitudini sau constiinta, care ne-ar sustine in aceste vremuri. Cei mai multi dintre noi au avut experienta de a se simti separati, singuri, raniti, inspaimantati, rusinati, nemerituosi sau incapabili. Simtim asta, cu toate ca am fost intotdeauna o expresie a intregii tesaturi a Creatiei. In esenta, suntem deja completi si perfecti.

Toate aceste conditionari de auto-neincredere sunt atasamente pe care le alegem si insistam sa le pastram – fie constient, fie inconstient. Aceste atasamente, cat si insistenta de a le pastra, ne distrag de la a deschide tesatura noastra holografica si de a experimenta mostenirea noastra adevarata. Cand ne detasam si ne eliberam mental, emotional si fizic, de orice tensiuni de care ne agatam, devenim stralucitori si liberi.

Asta incepe cu detasarea de roata fara de sfarsit a gandurilor. Dezvoltarea capacitatii de „observare atenta” a sinelui nostru si a alegerilor noastre, inseamna a pasi pe drumul observarii oneste a tiparelor noastre distructive, a face alegeri si a actiona pentru a le schimba – inainte ca altcineva sa ne forteze sa ne vedem propria reflexie, intr-un mod mult mai neplacut.

Va recomand sa practicati o forma de meditatie pe care o simtiti potrivita, atata timp cat nu este o distractie sau o diversiune fata de sinele vostru interior. Exercitiile ce va deschid profund inima – in special cele care se desfasoara in natura – va pot duce suficient de adanc in inima, pentru a va ajuta sa eliberati scopurile ascunse si ego-ul.

Acum creez o serie de meditatii pe CD-uri pentru a adanci experienta de deschidere profunda a inimii in natura. Acestea pot furniza o profunda experienta de adoratie pentru intreaga viata, atunci cand experimentati uniunea absoluta, iar multe dintre conceptele pe care le-am discutat devin cunoscute de inima in loc de minte.I: In aceasta perioada, se pare ca se amplifica energiile – fie ele armonice sau dizarmonice. Cum lucreaza asta, in relatie cu Reteaua Cristica? Ce putem face?

R: S-a spus ca Pamantul se indeparteaza de Kali Yuga, trecand printr-o perioada de frecvente mai inalte. S-a spus, de asemenea, ca planeta isi creste frecventa de vibratie. Oamenii experimenteaza aceasta crestere a frecventei si ii raspund in modul cel mai bun in care pot.

Multi oameni se trezesc fata de Spiritul lor si se indreapta catre nivele mai inalte de posibilitati, care cresc si ele frecventa de vibratie si nivelul de constiinta. Asta creeaza un efect de val in omenire, menit sa puna in miscare trezirea, concentrandu- ne atentia pe ceea ce are cu adevarat importanta. Pe masura ce frecventa se ridica, ea este experimentata de orice aspect polarizat din noi – negativ si pozitiv – pe care nu l-am integrat inca in unitate.

Unii oameni rezista presiunii interne a chestiunilor nerezolvate, care au nevoie sa fie procesate. Acestea vor continua sa se accentueze, daca nu sunt abordate – mai ales pe masura ce cresc frecventele planetare. Adesea, oamenii aleg sa reactioneze actionand in afara si proiectand problemele lor in exterior asupra altor oameni, sau a altor situatii de viata, in loc de a le aborda, cu adevarat, in interior.

Singura maniera eficienta pe care o cunosc si care ne poate ajuta sa abordam aceasta presiune crescuta, este sa invatam sa raspundem la ea, in loc sa reactionam. Raspunderea este constienta, reactia este inconstienta. Raspunderea la presiune inseamna sa fim constienti de obiceiurile si tiparele personale si sa nu ne temem sa vedem partile noastre intunecate. Asta ne ajuta sa invatam sa ne alegem cu grija actiunile noastre – mentale, emotionale si fizice. Uneori, asta necesita ceva timp si rabdare.

In legatura cu Reteaua Cristica, nivelele mai inalte de viata au pus frecventele lor la dispozitia tuturor, tot timpul. La urma urmei, ei sunt noi, in alta forma!

Pe masura ce ne trezim la un simt mai inalt al scopului si actiunii, ne acordam, in mod natural, cu nivelele mai inalte ale Retelei, pana cand ajungem la Reteaua Constiintei Cristice si trezim Constiinta Cristica in noi. Viata incearca sa ne stimuleze, ca sa atingem potentialul nostru cel mai inalt.I: Am inteles ca daca ne conncentram pe Lumina si pe frecventa ei de vibratie asta ne poate ajuta sa curatam starile mentale sau emotionale negative. Simpla concentrare pe dimensiunea a cincia este o solutie pentru a depasi „intepenirea” pe care multi oameni par ca o experimenteaza acum?

R: Senzatia de a fi intepenit este, de fapt, o stare de a nu fi constienti ca alegeti sa va agatati de o problema, in loc sa-i dati drumul. Asta este usor de spus – si greu de realizat practic. Toti facem asta, si ne-ar servi cel mai bine sa practicam detasarea si eliberarea in zona unde este nevoie – fie ea pe plan mental, emotional sau fizic.

Atingem cele mai inalte nivele ale potentialului nostru, atunci cand eliberam totul si devenim absolut „nimic” – mental si emotional. Budistii spun: „Cand devenim nimic, devenim totul”.

In aceasta stare detasata, inca exista un simt ascutit de constienta si concentrare, dar este diferit si e mult mai incurajator, deoarece devenim mai mult adevaratii noi. Astfel, practica disciplinata a detasarii fata de mintea preocupata, sau de starea de emotionalitate, drama si nevoi neechilibrate, este foarte eficienta in a aduce pacea si armonia absoluta.

Practica ireprosabilitatii si a vigilentei asupra actiunilor, cuvintelor si alegerilor, este lucrul la nivelul Retelei de Constiinta Cristica – la nivelul dodecaedrului stelat – si va duce la dezvoltarea spirituala si claritatea pe care o cauta cei mai multi. Concentrarea pe o „dimensiune mai inalta” (cum ar fi a cincia), poate fi adesea folosita ca o modalitate de a scapa de provocarile evolutiei fizice – plasand atentia asupra unei idei exterioare. Este cu adevarat nevoie de o concentrare mai clara asupra alegerilor, tiparelor si actiunilor interne personale.I: Se vor produce unele schimbari in ADN, datorita Retelei Cristice?

R: Absolut. Si asta se petrece deja, de mult timp. Fiecare pas pe care il facem in integrarea si evolutia noastra personala este inscris in ADN-ul nostru, in timp ce este reflectat in jurul nostru, in realitatea noastra. Asta ne permite sa ne cuplam la mai multe benzi de frecventa a constiintei, ceea ce ne creste gradul de constienta.

Cu cat ne curatam, integram si progresam mai mult, cu atat mai mult ne activam ADN-ul. Si asta, la randul ei, ne ajuta sa atingem intregul nostru potential, ca indivizi si ca specie de pe planeta.I: Schimbarile din constiinta vor determina miscari ale placilor tectonice?

R: S-ar putea. De fapt, miscarile placilor tectonice adesea sunt doar o reflexie a constiintei noastre, ca specie. De obicei, ele sunt in relatie cu la ceea ce rezistam, mai degraba decat cu ceea ce imbratisam.

Daca cugetati la asta, cred ca veti descoperi unele aspecte interesante.

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
avatar
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 45
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

Vezi profilul utilizatorului http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum