Puterea rugaciunii

In jos

Puterea rugaciunii

Mesaj Scris de Crystalin la data de Lun Iun 07, 2010 5:09 pm

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul "material" al acestui fenomen divin..[1]
”O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .
"Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei."[2]
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogram ele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.
Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al
biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât
vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile.. Se ştie că după
explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat intotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos. Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu
radiaţie magnetică. Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca.
Singura limită este că vindecă numai pe cei
credincioşi.
"Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina
Trad. Din engleză în română Cristina M.
C1999-2009 "Pravda Ru"
[1] De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti. (N.T.)
[2] Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism). Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu proprietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Paşi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)
avatar
Crystalin
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 466
Puncte : 573
Reputatie : 17
Data de inscriere : 04/06/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Puterea rugaciunii

Mesaj Scris de Crystalin la data de Sam Oct 09, 2010 8:51 pm

Va trimit un text care poate fi o Rugaciune pe care Ingerii ni l-au daruit si care , constientizat, citit, are harul de a-ti schimba starea, oricare ar fi ea, intr-o stare divina. Poate va foloseste!

Tristeţea nu este parte din Eu-l meu de Soare! O preschimb prin Lumina mea strălucitoare în iubire şi bucurie divină! Iubesc Universul! Îl iubesc pe Creatorul Lumilor, Cel care a creat Universul din mine şi pe Cel care mi-a făcut Trupul fizic din Iubirea Sa pură, Iubirea fără margini! Fiecare pas pe care El mi l-a dăruit în această Existenţă este pasul ce duce spre Fericire, Bucurie, Realizare, Iubire, Sănătate, Armonie, Prosperitate. De ce să mă tem de următorii paşi dacă ceilalţi paşi făcuţi de mine până acum au fost paşi plini de bucurie? Nu îmi mai este teamă de libertate! Libertatea de a-mi manifesta bucuria de a trăi clipa de ACUM, clipa unică a acestei Eternităţi pe care şi eu o alcătuiesc! ACUM transform tristeţea în bucuria fără margini a Luminii Divine! Mă bucur că tristeţea mi-a arătat calea spre conştientizarea MIRACOLULUI care se manifestă în mine! Nimeni nu este singur în AICI şi ACUM ! Universul Luminii şi Iubirii Divine mă poartă în braţe iar eu cred că nimic, nici-o umbră nu se poate atinge de drumul meu de Soare atâta timp cât eu cred cu toată convingerea că Binele este energia ce mă însoţeşte mereu. Eu sunt părticică din Dumnezeu iar Părticica PreaIubitorului Tată nu va putea fi atinsă de vreo umbră! Niciodată Lumina ei strălucitoare nu va putea fi stinsă! Pentru că ea continuă să strălucească şi atunci când nouă ni se pare că norii negri apar în drumul nostru. Dumnezeu nu ne-a lăsat nici-o zi fără Lumină. Şi acest lucru îl face de veşnicii. Nu-i oare o dovadă palpabilă că suntem încă aici şi ne hrănim nesfârşit din minunile lăsate de El ? Nu este asta o dovadă că El este mereu cu noi? Îngerii ne spun mereu: Iubiţi! Iubiţi! Şi totul se va transforma în Miracole! Uşi ce nu s-ar fi putut deschide niciodată, cedează în faţa Iubirii curate şi necondiţionate! Masca îmi dispare de pe faţă pentru că este clipa în care adevăratul meu Eu Divin vrea să-i întâmpine pe cei din jur şi să-i ajute să –şi găsească în ei strălucirea neasemuită. Nu-i loc de tristeţe şi durere! Ele nu ne aparţin! Noi suntem Lumină iar Cerul ne demonstrează asta zi de zi prin tot ceea ce ne scoate în cale: un zâmbet de Copil, privirea recunoscătoare a unui căţeluş, sideful unui nor care traversează Cerul, mireasma unei Flori care ne învăluie, o adiere tandră de vânt. Totul aduce bucurie în Sufletele noastre şi ne aduce aminte de strălucirea din care toţi suntem făcuţi. Este timpul să lăsăm ca MIRACOLELE să facă parte din noi! Totul este gata să ne ajute să ne regăsim Eu-l Divin! Frica nu-i decât o întârziere în calea noastră! Fericirea şi Detaşarea sunt combustibile ce ne ajută să facem paşi importanţi pe cărarea acestei Existenţe a Luminii. Trebuie să ne trezim! Iar apoi, Divinitatea ne va ghida exact spre ceea ce trebuie să facem. Nu trebuie decât să ne bucurăm de călătorie şi să adunăm în Sinele nostru minunile şi mesajele Vieţii.

Niciodată să nu uităm să fim recunoscători pentru ACUM şi AICI!
Smile
avatar
Crystalin
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 466
Puncte : 573
Reputatie : 17
Data de inscriere : 04/06/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Puterea rugaciunii

Mesaj Scris de Ambra la data de Dum Oct 10, 2010 6:45 pm

Nu ma mira si sunt de acord cu rusii.
"Crede si nu cerceta" ori,"ferice de cei care,nu vad dar cred" se confirma...
caci,"daca vei cauta sa intelegi,nebun vei deveni".Ti se ard circuitele...
Nu conteaza ce zici cind te rogi,nu trebuie sa reciti formule speciale ci,prin cuvintele tale sa te raliezi vibratiei sufletului care,va sti ce are de facut.
Eh,simplu...dar,poveste lunga iar eu nu sunt o buna pedagoga.Nu am stiut niciodata sa ma fac inteleasa... scratch Ce frecventa are culoarea galben?
avatar
Ambra
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 268
Puncte : 324
Reputatie : 4
Data de inscriere : 01/09/2009
Localizare : Akasha

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Puterea rugaciunii

Mesaj Scris de vali la data de Dum Oct 10, 2010 8:01 pm

frecventa citrinului .

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
avatar
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 45
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

Vezi profilul utilizatorului http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Re: Puterea rugaciunii

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum