Subvers
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Filozofie pe tema realitatii

5 participanți

In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de io Mier Mar 31, 2010 6:13 pm

Avem certitudinea unei realitati?
Putem sa consideram ca realitatea pe care o traim este de fapt la fel de virtuala ca realitatea unui semnal suficient de complex, transmis prin unde electromagnetice sa zicem?
Umanitatea a reusit sa transmita la distanta un semnal audio care exprima o realitate care de fapt poate fi virtuala (inregistrata), la fel un semnal video.
Vizionarea unui film nu e altceva decat participarea psihica la o realitate virtuala audio-video.
Mai mult umanitatea a reusit sa reproduca artificial prin intermediul "alchimiei moderne", mirosuri si gusturi, azi cumperi o anumita combinatie de substante de la supermarket care imita aproape orice gust sau miros al produselor naturale.
Nu mi se pare deloc departe ziua in care gustul si mirosul vor putea fi emise prin intermediul undelor sau altfel (trimiterea unui anumit semnal care sa declanseze in creier perceptia gustului sau mirosului respectiv), astfel incat sa vizionam filme la care sa participam nu numai vizual si auditiv dar si gustativ respectiv olfactiv.
Dar cand simtul tactil va putea fi emis sau stimulat de statiile creatoare a unei realitati virtuale, vor mai fi oare limite?
Este posibil ca noi oamenii sa fim "statii de receptie" a unui semnal foarte complex emis de un emitator supersofisticat, care ne face sa traim ceea ce noi consideram a fi realitatea?
io
io
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 261
Puncte : 281
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/02/2010
Varsta : 64
Localizare : BUCURESTI

http://www.autocunoastere.com      http://celcesunt.blogspot.com

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de Corinna Mier Mar 31, 2010 8:02 pm

Hmmm....din pacate, stau destul de prost la capitolul cunostinte din fizica si chimie, pentru a-mi putea da cu parerea legat de ce ai spus cu undele electromagnetice si reproducerea semnalelor, dar legat de ceea ce este realitatea, pot veni cu vreo 2 idei...
Una ar fi o afirmatie de-a lui don Juan, din cartile lui Castaneda, care spune cam asa: realitatea este suma tuturor conceptiilor noastre despre lume, a lucrurilor pe care ni le-au spus altii ca sunt intr-un anume fel (pe scurt, realitatea este o conventie care sa ne ajute sa interactionam pe acelasi plan, un fel de limbaj universal...). Chestia asta, pe care am citit-o acum multi ani, m-a pus foarte mult pe ganduri si mi-am dat seama ca da, noi catalogam unele lucruri intr-un anume fel, deoarece asa am fost invatati (si nu ma refer aici doar la notiuni abstracte, ci si la lucruri palpabile). Daca observam copiii mici, care abia incep sa vorbeasca si nu sunt inca influentati de modul de a vedea realitatea al adultilor, sau copiii autisti, e clar ca acestia percep lucrurile diferit decat noi...
In alta ordine de idei, am vazut prin diverse documentare de psihologie si neurologie ca,in urma mai multor experimente, s-a constatat ca din punct de vedere al creierului si reactiilor sale, NU exista nici o diferenta intre realitate si imaginatie. Indiferent ca subiectilor li se dadea sa priveasca un desen , sa miste picioarele sau sa miroasa o floare, sau doar li se cerea sa-si imagineze aceste activitati, in creier aveau loc ACELEASI reactii, in ACEIASI centri nervosi. Concluziile le trageti si voi...
Corinna
Corinna
Bigeiner
Bigeiner

Numarul mesajelor : 35
Puncte : 36
Reputatie : 1
Data de inscriere : 28/03/2010
Varsta : 41

http://awakeninginspirals.blogspot.com/

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de io Joi Apr 01, 2010 5:22 pm

Fiecare dintre noi are experienta viselor (ma refer la visele din timpul somnului nu la aspiratii), trairea acelei realitati virtuale este identica cu trairea realitatii din starea de veghe, si totusi ochii nu vad, urechile nu aud, nasul nu miroase, limba nu gusta, epiderma nu palpeaza iar starea de constienta e in "stand by", e numai "un joc" al psihicului (al inconstientului), fie, poate mai mult de atat (stiinta nu a descoperit tot ce poate fi descoperit).
O alta anomalie este faptul ca realitatea corpului nostru, ca si a lumii exterioare, e data de conectarea creierului la starea de constienta, prin simturi dar desigur prin reflectarea in constiinta a realitatii percepute in starea de veghe. Ce realitate traim in starea de anestezie generala? Ce realitate ne ofera creierul nostru care nu a "vazut" vreodata lumina soarelui? Nu cumva creierul, respectiv constiinta ori cum vrem sa numim asta, ne serveste o realitate care e numai un semnal total (audio/video/olfactiv/gustativ/tactil/si chiar emotiv-sentimental si de gandire?
Bineanteles, daca ne referim la perceptia realitati si a cunoasterii de catre fiecare, avem 7 miliarde de interpretari (sau cati oameni sunt actualmente pe Pamant) a fiecarui moment de realitate si a fiecarei cunostinte acumulate.
Pot eu sa consider real altceva decat faptul ca "eu sunt", eu sunt singura realitate pe care o traiesc cu adevarat, am constiinta sinelui, imi dau seama de mine insumi ca sunt, in rest, presupun ca exista lumea ca o realitate, dar ea poate foarte bine sa fie virtuala, presupun ca tu oricine ai fi, ai o constiinta in care te reflecti pe tine si lumea dar eu nu pot trai constiinta ta ci numai pe a mea.
io
io
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 261
Puncte : 281
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/02/2010
Varsta : 64
Localizare : BUCURESTI

http://www.autocunoastere.com      http://celcesunt.blogspot.com

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de *** Mar Apr 06, 2010 6:22 am

Fiindca nu am gasit alt topic mai potrivit pentru asta, mai jos e un articol interesant, care insa nu se incadreaza atat de mult la religie cat la Constiinta Umanitatii, sau macar la un topic gen Economic / Societatea Actuala.

Deci aici este linkul pentru cei care vor sa aprofundeze Kabbalah, nu sunt neaparat adept, dar cred ca este una dintre cele mai inteligente religii ale umanitatii: http://www.kabbalah.info/ro/component/content/article/125-the-financial-crisis/965-natura-schimbatoare-a-umanitatii-

Si aici este articolul, face parte dintr-o viziune mai mare asupra Umanitatii si rolului nostru ca celule ale ei:

"Multi dintre noi au inceput sa observe ca ceva s-a schimbat in lumea asta: Se "transforma intr-un mic sat" chiar sub ochii nostri. Dar ceea ce multi dintre noi nu vad este ca regulile interactiunilor noastre, s-au schimbat deasemeni.

Nimeni nu stie ce o sa se intimple cu economia, in secunda urmatoare. Expertii au creat cele mai complicate modele pentru a incerca sa prezicem viitorul bazindu-se pe experienta trecuta, dar chiar si cele mai precise statistici sint doar „gheata pe prajitura" distragindu-ne de la incertitudinea care ne trage in jos. Din ce in ce mai mult, analistii ce conduc economia, concluzioneaza articolele lor cu o expresie: atita timp cit piata globala este nesigura, nu pariati pe viitor. Care este adevarata problema? Putem prezice ce o sa se intimple cu sistemele pe care noi le-am creat? Expertii spun: „Problema este o combinatie de prea multi factori."

Totusi, este o explicatie simpla: sistemul nu mai poate continua sa functioneze ca un colac circular pentru foc. Astazi, in era turbo-globalizarii, nu mai putem nici stranuta fara ca intreg sistemul sa raspunda tusind.

Cind revista Fortune, l-a intrebat pe Alan Greenspan, Presedintele Sistemului de Rezerve Federale de aproape douazeci de ani, „Ce se intimpla cu pietele de capital?" El a explicat, „Am facut asta iarasi si iarasi... natura umana fiind ceea ce este... avem tipurile de piete pe care le observam..." (A spus aceasta in Septembrie 2007).

Totusi, problema acrescut acum chiar si mai mult, datorita situatiei noastre care s-a schimbat dramatic: pentru prima oara in istorie, am devenit toti un sistem integral, un intreg. Acesta este motivul pentru care nici una din vechile metode, nu ne ajuta. Nu avem nici o optiune decit sa aducem lumea noastra catre echivalenta cu noua realitate. In loc de a repeta vechile greseli, haideti sa folosim cu succes, modelele testate de-a lungul vremilor, ca si modele. Daca ne uitam cu atentie, vom gasi multe exemple minunate de integrare si adevarata reciprocitate in natura.

Intelepciunea Naturii

Sa luam ca exemplu corpul uman. Este complet dependent de comportamentul altruistic ale celulelor sale. Fiecare celula functioneaza pentru a beneficia intregul organism, pastrind doar ceea ce are nevoie pentru a continua sa isi indeplineasca functiile. De fapt, vorbim despre o lege a naturii, deoarece fiecare sistem natural depinde de corectarea interactiunii partilor sale. Indata ce o celula incepe sa raneasca organismul, restul celulelor se unesc pentru a ajuta organismul sa revina la echilibrul sau.

Relatiile noastre in realitatea sociala si de afaceri, trebuie sa fie operate de aceleasi legi ale naturii. Problema este ca in acest moment nu este asa, si de aici rezulta criza noastra actuala. Baal HaSulam, marele Cabalist al secolului trecut, a scris: „Fiecae persoana care incalca legile naturii, deviaza de la scopul pentru care natura l-a programat, si de aceea natura il va pedepsi fara mila".

Nu exista recursuri in tribunalul naturii. Din nefericire, mai degraba decit sa urmam legile naturii, noi traim dupa motto-ul: „Fii bogat si obraznic - indiferent pe socoteala cui". Asta este ceea ce vocea noastra interioara ne sopteste, si noi ne supunem cu placere. Si de fapt, aici este problema. Imaginati-va ce s-ar intimpla daca brusc, o celula „si-ar schimba atitudinea" si ar incepe sa ii pese doar de ea. Doctorii numesc aceasta „cancer". In mod similar, criza noastra prezenta este simptomul unei boli care necesita tratament.

Cum am facut Cancer, si unde este Vindecarea?

Indata ce umanitatea inceteaza sa fie o colectie de individualitati separate si devine un singur sistem, imediat incepe sa fie guvernata de legile corespunzatoare - legile sistemelor singulare si unitare. Nu mai sintem „iertati" pentru lucruri prin care ne puteam eschiva in trecut. Continuind sa traim in vechiul mod este ca si cum am sari de pe acoperisul unui zgirie-nori sperind ca va fi bine. Regulile jocului s-au schimbat: acum, in loc de a ne folosi unul pe celalalt asa cum fac individualitatile separate, trebuie sa avem grija de fiecare ca elemente ale unui sistem interconectat. Si pina cind o sa facem acest lucru, criza va continua.

Exista o metoda efectiva care ne poate ajuta sa usuram procesul schimbarii: opinia sociala. Totul va deveni mult mai usor cind canalele de comunicare, presa, mass media si internetul, vor explica oamenilor ca noi toti sintem parti ale unui singur sistem. Intr-un asemenea aranjament, pierderea individuala a cuiva este de fapt pierderea tuturor , si cistigul individual este cistigul tuturor.

Modul in care miliarde de dolari sint introdusi astazi in economie este ca si pomparea unui usurator de durere intr-o persoana bolnava. In schimb, trebuie sa schimbam abordarea de la radacina, inlocuind pe „Eu" care in prezent sta in mijlocul modului nostru de a vedea lumea, cu „societatea". Totusi, aceasta societate nu va fi o masa formata din elemente separate, ci o familie.

O lume Perfecta

Doar imaginati-va: toti cei din jurul vostru sint rudele voastre cele mai apropiate, si voi doriti cu sinceritate ca ei toti sa fie fericiti. Ii ajutati pe toti, si ei simt si se poarta in mod similar cu voi. In plus, noi primim toata asistenta necesara pentru amentine un asemenea stil de viata, de la institutiile noastre financiale.

Acesta este modul pentru a atinge echilibrul cu natura. Legile care opereaza intr-o familie iubitoare, sint exact legile pe care noi acum le incalcam - acelea ale unui sistem, singular, integral si perfect. Indata ce invatam aceste legi si incepem sa le urmam, vom inceta sa ne indepartam de natura, si aceasta, in schimb, ne va recompensa cu sisteme prospere social si economic."

***
Traine
Traine

Numarul mesajelor : 67
Puncte : 67
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de vali Mar Apr 06, 2010 3:28 pm

amicii de la federal reserve sunt niste fatarnici , ca sa poata baga cat mai multi bani in buzunar fac tot felul de scheme . america le e datoare multe miliarde , sau credeati ca daca se cheama federal reserve este de stat ? nu, este o banga particulara a jupanului rockefeler , familiile rockefeler si rothchild sunt bancherii lumii . cu toate astea au cateva persoane sefi care daca se trezesc dimineata cu fata la cearceaf sau au visat ceva urat noapte pot sterge o tara de pe harta . toata globalizarea nu duce decat la noua ordine mondiala cand vom avea un rege/presedinte al planetei , deja avem armata mult iubita nato, si un guvern marioneta onu so io zic sa nu va doriti o astfel de unitate.
unitatea trebuie sa fie la nivel spiritual , atentie nu spun religios religia este o alta manareala a lor .
suntem scantei divine parte din dumnezeu iar ei (luciferienii ) ne vor robi.
de aici oi pierdute , robii lui dumnezeu ...

atat pentru acum .
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de *** Mar Apr 06, 2010 10:35 pm

Pai mi se pare doar mie sau in articolul postat se vorbeste de fapt de o astfel de unire in primul si in primul rand - adica de o alianta spirituala ca urmare a faptului ca suntem cu totii membri ai aceleasi familii (Umanitatea) si celule ale aceleasi Creatii?
Tot restul (d.p.d.v economic, politic, etc.) va veni de la sine in momentul in care constientizam ca nu suntem indivizi separati ci facem parte dintr-un organism unic, insufletit de aceiasi vointa, cea divina. Deci intai si intai trebuie sa ne schimbam mentalitatea si viziunea asupra tot ce ne inconjoara si mai apoi putem face urmatorii pasi.
Intr-adevar actualmente parca s-a inceput de la cap la coada, nu de la ceea ce era mai important. Si poate de aceea, lucrurile nu vor functiona pentru genul de proces actual, nu va fi decat "aceiasi Marie cu alta palarie".
Dar asta e doar parerea mea, desigur.

Numai bine.

***
Traine
Traine

Numarul mesajelor : 67
Puncte : 67
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/03/2010

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de vali Mier Apr 07, 2010 6:46 pm

problema e ca ei vor dominarea , nu conteaza in ce fel economic politic religios ...
exista un proiect numit blue beam
http://apologeticum.wordpress.com/2009/02/20/proiectul-nasa-%E2%80%9Cblue-beam%E2%80%9D-simularea-holografica-a-venirii-%E2%80%9Csalvatorului%E2%80%9D-noii-ordini-mondiale/

deci baietii s-au gandit si la asta . niste bomboane iti vine sa ii maninci .
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de io Lun Mai 03, 2010 3:47 pm

Filozofia ca filozofia, viata ne omoara, sau teoria ca teoria, practica ne omoara, e, uite ca nu mai stiu scratch
Multe curente si practici spirituale si religioase am intalnit, cand a fost insa vorba de viata reala, de autocontrol, ha, ha, las "emoticons" sa vorbeasca scratch Sad Crying or Very sad confused cherry lol!
io
io
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 261
Puncte : 281
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/02/2010
Varsta : 64
Localizare : BUCURESTI

http://www.autocunoastere.com      http://celcesunt.blogspot.com

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de Crystalin Mar Mai 04, 2010 12:30 am

M-ai "zapacit" cu auto-controlul asta...Zici ca esti fan-ul nr.1 a lui Dan Seracu - Dumnezeu sa-l tina vesnic in lumina! -. Eu intreb un singur lucru? Care realitate? Sau mai bine spus: realitatea mea va corespunde vreodata cu a altcuiva? confused
Crystalin
Crystalin
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 466
Puncte : 573
Reputatie : 17
Data de inscriere : 04/06/2009

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de io Mar Mai 04, 2010 2:47 pm

Unde e emoticonul ala care scoate limba????
Of, nu e aici.
geek Dar am gasit altul, parca scoate limba, na, asta merti, bine nu mai zic de autocontrol ca ma trimiti la astia jocolor
io
io
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 261
Puncte : 281
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/02/2010
Varsta : 64
Localizare : BUCURESTI

http://www.autocunoastere.com      http://celcesunt.blogspot.com

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de Crystalin Mar Mai 04, 2010 7:26 pm

Ce sa te mai trimit ca doar am constatat spartura din gard jocolor
Crystalin
Crystalin
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 466
Puncte : 573
Reputatie : 17
Data de inscriere : 04/06/2009

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de io Mier Mai 05, 2010 2:19 pm

lol! Ha, ha, nu te/ai prins, aia e mai veche, pe vremea cand am vrut sa impresionez asistenta de acolo ca nu vroiau sa ma primeasca.
Acum am libera trecere oriunde, 9; 6; Balaceanca, Plataresti, ce viata, nu tu griji, nu suparare ci numai fericire, tinerete fara batranete si viata fara de moarte. jocolor
Vrei sa fie si realitatea ta asa ca a mea? affraid
io
io
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 261
Puncte : 281
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/02/2010
Varsta : 64
Localizare : BUCURESTI

http://www.autocunoastere.com      http://celcesunt.blogspot.com

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de Crystalin Sam Oct 09, 2010 8:16 pm

Cum se formeaza caracterul la romani?

1. Prima poezioara pe care o invatam este... "Catelus cu parul cret"...care ne invata: "Fura rata din cotetz / Si se jura ca nu fura..."

2. a doua poezie semnificativa pe care o invatzam este... "Mioritza"...care ne invatza ca doi romani invidiosi se asociaza si-l omoara pe al treilea care era cel mai productiv in domeniul lor de activitate...

3. a treia poezie semnificativa pe care o invatzam este... "Luceafarul"...care ne invatza ca tanara romanca de maritat il aduce pe geniul roman in pragul sacrificiului suprem dar il prefera pe un viclean baiat din flori si de pripas...

Si ne mai miram?
Laughing
Crystalin
Crystalin
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 466
Puncte : 573
Reputatie : 17
Data de inscriere : 04/06/2009

Sus In jos

Filozofie pe tema realitatii Empty Re: Filozofie pe tema realitatii

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum