Subvers
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Stiati ca ?

4 participanți

In jos

Stiati ca ? Empty Stiati ca ?

Mesaj Scris de vali Vin Mar 12, 2010 9:56 pm

Apa minerala Perenna, care izvoreste dintr-un satuc uitat de vreme din Banat, este singura din lume care pune in pericol suprematia celebrei Evian din Franta, cea mai pura apa din lume.

Organizatia Mondiala a Apelor Minerale a comparat diferentele dintre etalonul mondial al puritatii apei, Evian, si sute de alte probe trimise de producatori de pe toate continentele.
Testele au aratat ca Perenna din Romania si Evian din Franta sunt identice in proportie de 96,1 %.
Rezultatele analizelor arata ca atat gustul, cat si calitatile apei Perenna sunt aproape identice cu ale celebrei ape minerale din Alpi.
Izvorul apei romanesti cu aceste calitati deosebite este in satul Calina, Caras- Severin, unde nu mai locuiesc decat 40 de oameni, dintre care jumatate lucreaza pentru scoaterea la suprafata, prelucrarea si imbutelierea apei Perenna.
Apa izvoraste din stanca de calcar, se filtreaza prin sisturi cristaline de 200 - 300 de metri, are o durata de valabilitate foarte mare, de pana la 7 ani, si o puritate microbiologica extraordinara.
Capacitatea sursei este una dintre cele mai mici din tara , iar fabrica n-are mai mult de 400 mp. In sat sunt peste o suta de case parasite, deoarece, din cauza solului stancos, in zona nu se poate face nici macar agricultura.
Ceea ce s-a dovedit un mare avantaj pentru puritatea apei minerale din zona : lipsa oricarei activitati industriale sau agricole a contribuit la calitatea sursei de apa.
Apa Perenna este exploatata de Teodor Craciun Tuducan, un om de afaceri din Timisoara, care din 2004, apare in mod constant in Top 300 Capital, al celor mai bogati romani. Tuducan, care este de profesie avocat, a intrat in afaceri din 1992 si a facut avere din imobiliare si constructii. Ideea de a cumpara dealul Moghila i-a venit in 2006, iar pontul i l-a dat profesorul geolog Costel Gruiescu, pe care l-a intalnit in timpul unei vizite la muzeul din Ocna de Fier.
A investit 4 milioane de euro in linia tehnologica, fabrica reusind sa exploateze in acest moment 10 milioane de litri, dintr-un debit total de 72 milioane litri anual.
Perenna detine in acest moment o cota de doar 3,9 % din piata romaneasca, evaluata la 1,2 miliarde de litri. Desi nu numara mai mult de doi ani de viata, intr-un singur an, vanzarile s-au triplat. 70 % din productie este distribuita in retelele HoReCa, existand momentan contracte de distributie cu un singur lant de hipermarketuri, Real, precum si cu benzinariile OMVPetrom V. Perenna iese si la export, in Germania, Statele Unite si Israel .

In ciuda calitatii sale certificate, apa Perenna costa de patru ori mai putin decat Evian, iar producatorul promite ca nu o va scumpi : sticla de doi litri va costa in continuare 1,69 lei plus TVA.
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de luminos1 Mar Mar 30, 2010 12:33 am

Eneagrama este cel mai nou sistem psihologic de “depistare” si descriere a personalitatii. Este o harta cu 9 puncte forte ce corespund celor 9 tipuri de personalitate. Avand radacinile in cunoasterea esoterica milenara a Orientului si rigoarea stiintifica a Occidentului, acest sistem ne reveleaza foarte precis felul in care percepem lumea si de ce o percepem asa.

Eneagrama ne arata si relatiile care se stabilesc intre toate cele 9 tipuri de personalitate si felul in care suntem cu totii conectati. Ne ajuta sa ne dam seama care sunt punctele noastre forte, dar si care sunt punctele noastre vulnerabile, de umbra, cu care nu prea ne place sa ne confruntam.

Incepe cu un simbol care seamana cu o stea cu noua colturi asezata intr-un cerc. Simbolul identifica noua tipuri de personalitate – noua moduri de a exista. Fiecare tip este diferit, avand asociate alte parti de “geniu” si intuneric. Iar adevarul interesant este ca si tu esti unul dintre cele noua tipuri.

Pe scurt, vom descrie aceste noua tipuri de existenta. In aceasta galerie de portrete, vei descoperi pe oricine care a trait vreodata – in trecut, prezent si viitor.

PERFECTIONISTUL

Slogan: Lumea este imperfecta. Vreau sa o schimb!
Dorinta de baza: sa fie corect
Frica de baza: sa fie condamnat

Exista o logica conform careia acesti oameni care au fost fetite si baieti buni, au invatat sa se poarte cum trebuie. Si fiindca dorintele lor naturale le-au fost reprimate cand au fost mici, acum rareori se intreaba ce-si doresc de la viata. In schimb, se concentreaza pe ceea ce percep ei ca trebuie sa faca.

Lor le este familiar sentimentul de culpabilitate, deoarece in interiorul lor se afla un critic foarte sever. Criticul acesta rareori le da pace. Le spune adesea ce anume ar fi putut face mai bine, dar rareori le spune ce anume au facut bine.
Acestor oameni le este greu sa nu transmita si altora atitudinea critica, devenind mai degraba un fel de judecatori ai celor din jur. Cuvantul TREBUIE este foarte semnificativ pentru ei. Ei stiu foarte bine cum trebuie facute lucrurile si au tendinta de a dori ca ceilalti sa actioneze in consecinta.

Furia este considerata o emotie negativa de acesti oameni, deci nu doresc sa o exprime. Ei nu reactioneaza bine la furie, a lor sau a altora. In interior, se straduiesc sa o ascunda de ceilalti.
Cand sunt intrebati daca sunt furiosi, probabil vor spune ca nu. Daca se infurie, se simt rau dupa aceea, pana cand reusesc sa depaseasca situatia analizand-o.

Sunt foarte preocupati de ceea ce cred ceilalti despre ei, fiind foarte dornici sa faca ceea ce este bine si isi fac griji despre asta. Pot avea si resentimente persistente legate de faptul ca altii nu fac ceea ce trebuie.
Calea spirituala: Redescoperirea cu placere a identitatii lor se produce pentru acesti oameni cand viata lor interioara clocotitoare si viata lor exterioara activa se unesc in mod armonios catre impacarea cu propria persoana, o situatie in care nimeni nu te mai condamna. Ei se simt foarte stapani de ei si nu stiu nimic altceva decat propria valoare.

Energia si claritatea lor ii face sa fie mari reformatori pe diferitele cai ale vietii. Integritatea si pasiunea pentru adevar ii fac sa devina o sursa de inspiratie si pentru ceilalti. Dar pentru a fi liberi, trebuie sa lase in urma culpabilitatea si rusinea, sa invete sa vada si dulcea perfectiune in toate lucrurile din jur – chiar si in ei insisi. La cel mai sanatos nivel, aceste persoane ajung sa fie intelepti, realisti, cu discernamant, nobili, foarte morali.

ALTRUISTUL

Slogan favorit: Oamenii au nevoie de ajutorul meu. Sunt necesar.
Dorinta de baza: sa fie iubit
Frica de baza: sa nu fie iubit

Despre acesti oameni se crede ca sunt ocrotitorii vietii. Le place sa fie in contact cu altii, sa-i ajute pe ceilalti, iar unora li se pare ca sunt sfinti – atat sunt de ocupati sa-i salveze pe toti oamenii.

Fiindca isi gasesc identitatea in principiu prin ajutorul pe care il dau altora, ei sunt mereu in explorari exterioare, indreptati catre oameni, avand o energie remarcabila. Insa li se pare greu sa gaseasca valoarea in ei insisi.
Le este greu sa se confrunte cu nevoile lor. Poate ca au fost cand erau mici ajutoarele parintilor. Poate ca au crezut ca le obtin binecuvantarea prin ajutorul pe care il dadeau, iar ca adulti, au nevoie si cauta inca aprobarea altora. Ei arata o puternica dorinta de a sti ca sunt necesari si fac astfel ca altii sa devina dependenti de ei.

Deoarece nu simt deloc ca-si apartin, acesti oameni se pot agata de nevoia lor de a apartine lumii. In particular, tanjesc dupa aprobarea celor pe care ii considera importanti.

Sunt maestrii complimentelor, stiind instinctiv ce anume doresc oamenii sa auda, si au tendinta de a combina aceasta calitate cu capacitatile lor de lideri. Sunt in stare sa-i conduca pe altii, dar se simt mult mai bine sa fie puterea din spatele tronului.
Mandria le face probleme, deoarece vor sa-si impuna in toate situatiile dorinta de a ajuta. Ei sunt cei care salveaza alti oameni – dar ajutorul pe care il ofera nu este gratuit. Sunt in cautarea sentimentului de gratitudine si de dependenta al celor pe care ii ajuta, iar resentimentele lor nu sunt usor de indurat. Pot fi furiosi si agresivi in asemenea conditii.

Au tendinta de a cauta relatii reciproce, dar caracterizate de dependenta. Asemenea pisicilor, stiu sa manifeste in acelasi timp afectiune si independenta extrema. Nu cauta ajutorul altora – ci doar admiratia lor.

Calea spirituala: Redescoperirea imbucuratoare a sinelui se produce atunci cand renunta la imaginea lor de salvatori ai lumii si indraznesc sa se gandeasca si la nevoile lor. Ei se tem ca nu este nimic in interiorul lor, dar vor descoperi atat de multe – o putere si o frumusete pe care nu le credeau posibile.

Compasiunea si generozitatea lor va atrage intotdeauna strainii. Provocarea lor este sa faca asta cu modestie si oferindu-le celorlalti libertatea – fara manipulare.

Abia atunci cand reusesc sa inteleaga ca nu se pot salva decat pe ei, pot deveni cu adevarat salvatorii lumii. La cel mai sanatos nivel, aceste persoane sunt altruiste, lipsite de egoism si au o dragoste neconditionata pentru ei si pentru cei din jur.

COMPETITIVUL

Slogan favorit: Lumea admira un castigator. Nu pierdeti cu nici un pret.
Dorinta de baza: sa fie admirat
Frica principala: sa fie un necunoscut

Acestor oameni le place sa fie activi, iar adeseori ceilalti cred despre ei ca au succes. Se crede despre ei ca pot realiza orice fara eforturi in domeniile pe care si le aleg si ca sunt foarte competitivi.
Au insa si o mare teama de esec si consuma o mare energie pentru a-l evita. Ei sunt nascuti sa aiba succes, dar adesea il platesc foarte scump.

Exista un conflict intre identitatea lor plina de succes si adevarata lor identitate. Ei sunt atrasi de ceea ce le spune inima, dar acela li se pare a fi un drum prea lung – asa ca in loc de asta, au grija sa se mentina activi si ocupati; fiindca astfel isi ineaca durerea.

O privire in trecutul lor poate dezvalui ca a existat cineva care i-a apreciat doar pentru realizarile lor. Ambitia altuia este absorbita de ei si si-o insusesc – o falsa identitate pe care o poarta cu ei pana in viata adulta. Insa dovedeste ca sunt numai niste tristi executanti.

Ei gasesc instinctiv imaginea potrivita si metodele eficiente de auto-prezentare pentru a-si realiza ambitiile. Prietenii nu mai sunt altceva decat cei care servesc lor imaginii de sine si pot fi parasiti cand inceteaza sa mai fie asa ceva. Acesti oameni nu apreciaza aproape nimic la ei insisi, in afara de realizari. Ei doresc numai sa fie mereu in fata celorlalti. Astfel, a se insela pe ei insisi si pe ceilalti devine un mod de viata.

Sentimentele nu sunt binevenite in acest scenariu de viata – dealtfel nu li se permite sa existe. Daca totusi apar, le provoaca o mare furie sau tristete, aproape paralizandu-i. Ele provoaca adevarate crize interioare, in timpul carora activitatea inceteaza.
Calea spirituala: Redescoperirea si speranta apar in viata lor cand descopera ca nu se prabuseste lumea daca sunt fideli propriei persoane si celor din jur, cand descopera ca desi au esecuri, cei din jur continua sa-i iubeasca. Adaptabili, energici, practici, ii pot conduce si inspira pe altii in moduri absolut remarcabile. Dar trebuie sa inteleaga ca urmarirea succesului nu este acelasi lucru cu cautarea plenitudinii. Abia cand inteleg asta pot zbura spre inaltimi, liberi ca vulturii. La cel mai inalt nivel, aceste persoane se accepta pe deplin, sunt autentici, devenind modele de urmat pentru cei din jur.

INDIVIDUALISTUL

Slogan favorit: Ceva lipseste. Altii au acel lucru. Sunt diferit.
Dorinta de baza: sa se inteleg pe el insusi
Frica principala: sa fie imperfect.

Acesti oameni traiesc cu sentimentul frumusetii si al abandonului deopotriva. Traieste in ei sentimentul ca le lipseste ceva in viata. Este important pentru ei sa se simta special ca adulti, deoarece nu s-au simtit speciali in copilarie. In mod sigur, nu isi doresc sa fie oameni obisnuiti si se lupta cu lucrurile comune din viata lor. Adesea ei fac lucrurile cu stil. De obicei, sunt creativi, fie ca este vorba numai de asezarea mesei sau de alegerea hainelor.
Dincolo de suprafata lor se afla un sentiment melancolic al tragediei. Sentimentele lor sunt oscilante, iar ei raman foarte constienti de orice respingere sau de faptul ca sunt gresit intelesi. Orice indiciu de abandon le provoaca suferinte profunde.
Totusi, in mod ciudat, parca ii invita pe altii sa-i abandoneze. Ei pot vorbi de dorinta unei relatii profunde, dar incearca sa o respinga daca pare a se concretiza. Au frecvent o atitudine negativa fata de ceea ce le este aproape si o atitudine pozitiva fata de lucrurile indepartate, inaccesibile, greu de obtinut.

Invidia pe care o simt fata de altii porneste din incapacitatea lor de a se iubi pe sine si de a fi multumiti cu ceea ce au. Tot ce le este accesibil este nesatisfacator. Au senzatia ca prezentul nu este foarte real, insa viitorul ar putea fi, cine stie cum, auriu si fericit.

In fata emotiilor lor involburate, acesti oameni incearca sa le controleze. Iar cand sunt incapabili de a-si controla mediul interior, incearca cu disperare sa impuna ordinea.

Calea spirituala: Redescoperirea identitatii si uimirea care o insoteste apar in viata lor atunci cand se conecteaza la frumoasele lor origini si incep sa creeze legaturi cu oamenii, dar nu prin tristete, ci prin sentimentul propriei valori. Provocarea cu care se confrunta este de a trai in prezent, de a lasa in urma tristetea lor grandioasa. Numai daca pot face asa ceva, vor adauga stil, constiinta si profunda creativitate in tot ceea ce fac. La cel mai sanatos nivel, sunt persoane foarte inspirate si creative, in stare sa fie mereu altele si sa-si transforme propriile experiente de viata in elemente de evolutie.

(va urma)
luminos1
luminos1
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 137
Puncte : 186
Reputatie : 3
Data de inscriere : 27/05/2009

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de luminos1 Mar Mar 30, 2010 1:26 am

OBSERVATORUL

Slogan Favorit: Lumea este invadatoare si plina de confuzii. Am nevoie de liniste ca sa o studiez.
Dorinta de baza: sa inteleaga lumea
Frica principala: sa fie cucerit si depasit de lume


Acesti oameni ratacesc catre colturi, dorind sa se ascunda. Ei au tendinta de a fi niste singuratici tacuti si lipsiti de emotii.
Sunt inclinati sa faca o pauza inainte de a vorbi si isi aleg cu cuvintele cu mare grija atunci cand vorbesc. Stiu foarte bine ce gandesc, dar le este foarte greu sa exprime ceea ce simt.

Este posibil sa colectioneze cunostinte si informatii de un anume tip, de teama unui pustiu interior si pentru a-i ajuta sa se descurce in lume. Cunostintele reprezinta arma lor intr-o lume pe care o percep ca fiind ostila. Daca pot afla mai multe decat cei din jurul lor, atunci cred ca le va fi bine.

Acesti oameni au tind sa-si asume rolul de observatori, incercand sa inteleaga lumea inainte de a lua parte la tot ce se intampla in ea. Insa unii dintre ei nu ajung vreodata sa ia parte la ce se intampla, din cauza ca le lipsesc si energia si aptitudinile sociale de a se conecta cu ceilalti.

Sunt zgarciti cu timpul pe care il aloca relatiilor cu ceilalti. Viata lor este compartimentata pentru a evita contradictiile: fiecare angajament are o cutie, iar fiecare cutie are un termen la care trebuie indeplinit angajamentul.
Acesti oameni pot fi experti in anumite domenii, mai mari sau mai mici, dar sunt tematori. Intr-o situatie tensionata, primul lucru pe care il fac este sa dea inapoi, temandu-se de confruntari spontane.

Ei se lupta sa participe la cat mai putine lucruri, amanand reactiile emotionale dupa evenimentele propriu-zise, cand sunt cu adevarat singuri. Cei tematori apreciaza foarte mult auto-controlul si sunt in cautarea predictibilitatii, dorindu-si sa stie ce si cand se va intampla.

Ei capata putere din propria solitudine – dar trebuie sa se fereasca de momentul in care solitudinea devine izolare.
Calea spirituala: Redescoperirea si asumarea angajamentelor se produce in viata lor atunci cand dau curs actiunilor instinctive, si spun DA fluxului emotional al lumii din jur. Poate ca au devenit adulti prea devreme. Este momentul sa se joace din nou. In fata provocarii de a iesi din micile lor adaposturi, ei pot pasi fericiti pe scena publica si pot astfel aduce darul intelegerii, al concentrarii, claritatii si intelepciunii. La cel mai sanatos nivel, sunt vizionari, fiind pionierii a ceea ce va urma, au idei inaintea timpului lor si sunt in stare sa impuna o viziune complet noua despre lume.

DEVOTATUL

Slogan favorit: Lumea este un loc infricosator. Este nevoie de autoritate, desi uneori nu sunt sigur de asta.

Dorinta de baza: sa fie intr-un loc sigur
Frica principala: sa fie abandonat.

Acesti oameni sunt foarte preocupati de problema increderii, sigurantei si autoritatii. Marea intrebare este pentru ei: ce sau cine imi va oferi siguranta?

Ei au sentimente amestecate despre autoritate. Intr-un fel, au renuntat sa mai aiba incredere cu mult timp in urma. Insa nu au incredere nici in ei insisi. Ei isi cauta in alta parte identitatea, iar cautarea lor disperata a ceva sau cineva in care sa aiba incredere nu duce intotdeauna la cele mai bune alegeri.

Au o imaginatie foarte puternica, cu tendinta de a-si forma o versiune paranoida a realitatii. Ei scruteaza in permanenta orizontul pentru a fi pregatiti in fata pericolelor ce ar urma sa apara. De obicei, plonjeaza nechibzuiti in fata lucrurilor de care se tem, sau fug din calea lor mancand pamantul.

Acesti oameni sunt foarte constienti de existenta regulilor si a legilor; nu doresc deloc sa fie considerati ca devianti, anormali. Au tendinta de a fi loiali institutiilor din care fac parte, fiind adepti supusi in cazul in care au un lider.

Pot fi niste mici bigoti in modul lor tacut, prea siguri de parerile lor; identificand feti-frumosi si zmei in relatiile pe care le au. Sunt suporteri instinctivi modelului subalternului umil, percepandu-se pe ei insisi in acest rol.

Dominate de mintea lor, dezbaterile lor interne continua la nesfarsit, paralizandu-le puterea de a lua decizii. Sunt oameni tematori – si, temandu-se nu cumva ia o decizie gresita, pot ajunge sa nu mai ia vreo decizie.

Calea spirituala: Redescoperirea sinelui si atingerea plenitudinii au loc in cazul lor atunci cand increderea in ei insisi inlocuieste o conformare preexistenta fata de autoritate. In loc sa aprecieze ceea ce au altii de pret, ei ajung sa sa aprecieze chiar pe ei. Trebuie sa-si regaseasca vocea interioara, pentru ca este o voce buna. Adanc inradacinata in puterea lor interioara, ei vor dezvalui ca sunt oameni plini de simtul umorului, gata sa-si asume responsabilitati, plini de incredere, loiali si siguri pe ei. La cel mai inalt nivel de dezvoltare au deplina incredere in ei, sunt increzatori in ceilalti, curajosi, fiind un sprijin pentru cei slabi.

ENTUZIASTUL

Slogan favorit:Lumea este plina de ocazii si optiuni. Astept cu placere viitorul.
Dorinta de baza: sa fie fericit
Frica Principala: sa nu aiba tot ce isi doreste.

Acesti oameni sunt mereu in cautarea viitorului. Sunt excelenti planificatori, incercand mereu sa aiba mai multe optiuni si cai de scapare la dispozitie, avand o profunda teama de plictiseala. Avand mereu in fata grafice, harti si planuri alternative, scenariul vietii lor este plin de activitate neobosita, asemenea unui fluturie multicolor fara odihna. Sunt in cautarea unui contact social – dar raman individualisti in toate situatiile.

Ei zambesc adesea – dar zambetul nu li se vede in privire, ceea ce arata ca sunt tematori. Mecanismul lor defensiv este adesea un carusel al gandirii, ideile asociate li se invartesc prin minte precum maimutele care sar dintr-un copac in altul. Ei isi iubesc mintea – si adesea o confunda cu adevaratele emotii.

Acesti oameni adesea aduc optimism in situatiile prin care trec. Insa sub stres isi pot pierde optimismul natural si pot adopta o atitudine critica si carcotasa fata de ceilalti. Asa ca exista si negativism dincolo de suprafata lor incantatoare.

Ei sunt mai degraba oameni ai ratiunii decat ai sentimentelor. Emotiile adevarate pot fi dificile pentru ei – fie ca le este dificil sa le recunoasca, fie sa le traiasca. Planul lor este de a le evita, avand o inclinatie naturala spre a mentine lucrurile simple si pe linia de plutire.

Insa un sentiment persistent de alienare poate face aceste suflete sociabile sa se intrebe daca au parte de iubire pe lumea asta – deoarece adevaratele legaturi umane par sa le fie mereu refuzate.
Pentru a compensa, ei sunt in cautarea experientei, intotdeauna dornici de lucruri noi. Durerea si tristetea sunt lucrurile pe care le resping cel mai tare; ar face orice le sta in putere ca sa le evite.

Ei stiu intodeauna sa ajunga in locurile dorite – dar nu mereu stiu ce sa faca odata ajunsi acolo. Prefera de obicei un festin cu multe aventuri care sa le imbogateasca experienta in locul unei singure experiente.

Calea spirituala: Ajung sa se redescopere si sa simta pacea sufleteasca atunci cand isi permit sa fie atinsi de cruda profunzime a existentei. Devin constienti ca urmarirea placerii nu inseamna neaparat evitarea durerii. Ei invata sa traiasca doar clipa, cu un calm echilibrat. Intotdeauna pot fi asemanati cu fluturii, umpland de culoare toate lucrurile pe care le ating. Dar in cele mai bune conditii, acest lucru devine un dans al bucuriei, o celebrare a bunatatii si frumusetii, in conditiile in care accepta ca existenta aduce si durere. La cel mai sanatos nivel, ei isi canalizeaza talentele spre teluri valoroase, devenind fericiti, impliniti, si plini de recunostinta.

CONDUCATORUL

Slogan favorit: Lumea este un loc injust. Sunt puternic si vreau sa ii apar pe cei slabi.
Dorinta de baza: sa se apare singur
Frica principala: sa depinda de altcineva

Acesti oameni se mandresc cu puterea si cu punctele lor forte, iar daca nu sunt la conducere, se vor razbuna mereu pe cel care este la conducere. Viata este pentru ei un razboi, deci cel mai bine este sa lupti dur si sa lovesti primul. Ei cred ca toti oamenii trebuie pusi la incercare, iar adevarul iese la iveala in lupte.

Stilul lor de a vorbi presupune sa-i faca pe ceilalti sa auda si sa inteleaga ce au de spus, adeseori fiind mai mult un monolog decat un dialog. Lideri innascuti, acestor oameni le place sa foloseasca puterea pe care o au.

In momentele lor cele mai bune, isi folosesc vibranta si indrazneala in numele celor mai slabi. In momentele mai putin bune, isi folosesc aceste insusiri pentru a-si construi propriul regat. Ei au o mare pofta de viata, dorind sa-i incerce gustul si sa traiasca toate experientele. In consecinta, se pot simti constransi de regulile societatii.

Ei traiesc din confruntari, iar atunci cand nu au parte de ele, si le creeaza. Intotdeauna incearca sa-i doboare pe cei care au puterea. Ei pot spune ca asta este cautarea dreptatii, dar poate fi vorba la fel de bine de razbunare.

Dincolo de suprafata lor, desi ei neaga cu tarie acest lucru, se afla sentimente de culpabilitate, de auto-invinovatire. Ei dispretuiesc slabiciunea altora, tocmai fiindca nu se pot confrunta cu propria lor slabiciune. Cauta mereu sa controleze oamenii in loc sa creeze relatii cu ei.

Calea spirituala: Redescoperirea sinelui si vindecarea se produc pentru acesti oameni atunci cand isi descopera inocenta si ajung sa caute adevarul mai degraba in asumarea responsabilitatii decat in lupta. Apoi, marea lor forta poate fi folosita in numele ealtora. Compasiunea inlocuieste dominarea ca principiu calauzitor. Prietenia care ia locul competitiei umple inima lor mare. Vazand armonia din lume, puterea lor devine frumoasa forta a blandetii. La cel mai inalt nivel, sunt foarte stapani pe sine si isi folosesc puterea sa imbunatateasca vietile celorlalti. Sunt marinimosi, curajosi, putand sa devina mari personalitati istorice.

MEDIATORUL / PACIFISTUL

Slogan favorit: Sunt in cautarea armoniei si pacii
Dorinta de baza: sa aduca pace
Frica principala: sa fie in mijlocul unui conflict

Acesti oameni sunt cei mai fericiti cand sunt inconjurati de pace si unitate. Conflictele sunt ultimele lucruri cu care doresc sa se confrunte. Au tendita de a parea mereu calmi, de aceea pot fi considerati indolenti de unii oameni. Dar dincolo de suprafata se afla un un om iute si incapatanat, iar ei nu fac nimic din ce n-ar dori sa faca.

Ei sunt regii si reginele auto-iertarii, sacrificandu-si identitatea pentru a se adapta la atitudinile celor din jur. Simtind ca au depasit atingerea binelui, eul lor adoarme timp indelungat.

Astfel, ei trec de la aspiratii reale la lucruri mici care le ofera alinare si la substitute ale iubirii. Pot locui in vietile altora la fel de bine cum ar locui in propria viata.

Acetor oameni le este teama de conflicte. Prefera sa spuna DA chiar daca ar vrea sa spuna NU – daca asta inseamna ca nu trebuie sa ia taurul de coarne. Ca lideri, se simt cel mai bine atunci cand nu trebuie sa ia decizii. Au o tendinta spre folosirea nechibzuita a timpului si pot fi distrasi cu usurinta de lucruri neesentiale.

Avand un sentiment redus al propriei valori; asemenea unui burete uscat pus in apa, ei absorb laudele sau atentia care li se ofera. Unii dintre ei isi creeaza un sentiment elaborat si impozant al propriei importante, ca mod de a-si stimula respectul de sine.

Furia este principala lor problema, dar de obicei este reprezentata si exprimata in mod pasiv – prin remarci rautacioase, atitudine deprimata sau abatuta sau pur si simplu prin lene si incetineala. Doar uneori furia poate iesi la suprafata, explodand teribil.

Sunt atrasi de tot ce le este familiar si vechi, temandu-se sa invete lucruri noi.

Calea spirituala: Redescoperirea si fericirea apar in viata lor cand se trezesc la realitatea propriei valori si a profundei lor bunatati interioare. Ei parasesc groapa de letargie a auto-umilintei si iau in primire locul autentic si individual pe care il au in lume. Devin mediatori si negociatori puternici, asa cum le si era menit sa fie. Ca nici un alt tip de personalitate, ei pot tine lumea pe umerii lor puternici – oferind o iubire profunda si atotcunoscatoare. La nivelul de dezvoltare cel mai inalt, devin neinfricati, in stare sa cuprinda totul, sa impace oamenii si sa vindece conflictele dintre ei.

CONCLUZII

Eneagrama, acest instrument fascinant de autocunoastere si dezvoltare personala ne ajuta sa fim constienti de faptul ca, desi fiecare dintre noi este unic si are un fel propriu de a vedea si de a aborda lucrurile, la un nivel mult mai profund al sufletului exista “ceva” comun care ne uneste si in care ne regasim. Acest mister unificator care se afla in spatele valului personalitatii noastre este chiar Esenta noastra ultima, scanteia Divina care se afla ascunsa in noi.
luminos1
luminos1
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 137
Puncte : 186
Reputatie : 3
Data de inscriere : 27/05/2009

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de vali Mar Mar 30, 2010 5:44 pm

Ştiaţi că?
Vechii egipteni credeau că mincind lămâile şi bind sucul de lamaie era o protecţie eficientă împotriva unei varietati de otravuri, şi că cercetările
recente au confirmat această credinţă?

Există
multe beneficii de sănătate date de lămâi care au fost cunoscute de secole. Printre
cele doua mai puternice credinte sint ca lămâile sint "antibacteriene,
antivirale”, precum şi poseda puteri ptr cresterea imunitatii ; de asemenea
sint folosite ptr utilizarea lor ca un ajutor în scădere greutatii, deoarece sucul de lamaie este un
ajutor digestiv şi curatator al ficatului. Lămâile,
conţin numeroase substanţe - în special acid citric, calciu, magneziu, vitamina C,
bioflavonoide, pectina, şi limonen - care promovează imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor.

Acestea sunt bine
cunoscute fapte de sănătate cu privire la lămâi. Dar sint mult mai multe de spus la acest fruct mic galben. Aici sunt 15 remedii pe care
pun pariu ca nu le stiati. Indiferent
dacă le utilizati sub formă de suc,
ceaiuri, bauturi, dressing, cataplasme sau în baie, profita ti de puterea lămâii de "vindecare naturale.

1 Abandonarea
anxietatii dvs.

Cercetările au arătat că balsamul de lamaie
are un efect calmant şi, prin urmare, poate fi capabil de a contribui la
înlăturarea oboselii, epuizarii, ameţelii, anxietatii, nervozitatii, şi starii
de tensiune. Se
crede, de asemenea, că inhalarea uleiului
de lamaie ajuta în creşterea concentrarii
şi vigilentei. Prin urmare, poate fi folosit ca un odorizant
de camera si in birouri pentru a creşte eficienţa angajaţilor. Dacă
vă simţiţi tensionat/ă puteti sa stropiti câteva picături de ulei esenţial de
lămâie balsam (

Melissa
officinalis) , pe o batistă si să inhalaţi.

Eliminarea acneii

2 Lamiia
conţine acid citric, care poate fi eficace în tratarea acneei. Vitamina
C găsita în fructele citrice, este vitala
pentru o piele sanatoasa si stralucitoare,
in timp ce natura sa alcalina gasita in lamiie, ucide unele tipuri de bacterii
cunoscute a cauza acneea. În afara faptului ca ar trebui sa consumati suc de lămâie cu apă, primul lucru de
dimineaţă, iată câteva sugestii despre cum să se pregătească un tratament de
casa pentru tratarea acneii, folosind
lamaie:

·-
Cu degetul sau un tampon de vată, se
aplică suc proaspăt de lămâie pe acnee şi lăsaţi-l peste noapte. Se spală cu apă în dimineaţa
următoare. Se
poate sa fie o
senzaţie de discomfort, de arsură la început, dar aceasta va dispărea în
curând.

·-
Se amestecă o parte de suc de lamaie stoarsa,
cu o parte egală de apă cu miere. Puneti amestecul pe zonele afectate, timp de cel
puţin o jumătate de oră. După
aceea se spală cu apă. Această
aplicatie ar trebui să fie repetată de două ori pe zi, în mod ideal, dimineaţa şi seara.

Notă:
aceste remedii sunt sigure şi naturale, dar, dacă acnee este severă sau există
răni deschise, consultaţi medicul dumneavoastră.



3. Fara infectii in gura

Dovedind
proprietăţi antibacteriene şi antivirale
, lămâile pot accelera procesul de vindecare,
în cazul infectiilor din gura. Se
amestecă suc de lamaie stoarsa într-un
pahar cu apă călduţă şi faceti gargara cu această soluţie; faceti acest lucru de trei ori pe zi. S-ar
putea să fie o senzaţie de arsură în cazul în care sucul de lămâie vine în
contact cu infectia , cu toate acestea, cu cit il folositi mai des , arderea va fi mai
scăzută.







4.
Eliminarea febrei

Frisoanele
şi febră pot fi determinate de o varietate de cauze, dar lamaia este întotdeauna un remediu util. Aici
este o metodă care poate uşura simptomele: se adaugă sucul de la 1 lamaie la o
ceaşcă de apă fierbinte cu miere ; se bea cite
puţin , si se repeat apoi la
fiecare 2 ore, până ce febră sau
frisoanele dispar

5.
Raceala sau gripa

Când ai
o răceală, puterea de vindecare a lămâii
lucreaza , atât pe plan intern, prin furnizarea absolut necesarului de vitamina C la celulele de
aparare ale dumneavoastră, şi extern,
prin aplicarea proprietăţilor sale antivirale necesare ptr combaterea virusilor de pe membranele mucoase ale nasului şi gâtului.

La
primele semne ale unei răceli - curge nasul sau dureri de gât-încerca să dai corpului tau mult
imun-stimulatoarea vitamina
C, astfel incit virusul sa fie eliminat înainte de a se lua o şansă ca
raceala sa ramina. Bea
sucul stoars de la 1 lamaie într-un pahar cu apa calduta, la fiecare 2 ore.

Dacă
aveţi o durere în gât, se adaugă sucul de la 1 lamaie si 1 lingurita (5mg) de
sare de mare la 1 cană (250 ml) cu apă călduţă. Gargara de trei ori pe zi timp de 1 minut pentru a diminua
senzaţie de arsură. Dacă
este un caz de amigdalite, gargara la fiecare 2 ore, timp de cel puţin 30 de
secunde cu suc stoars de la 1 lamaie. Înclinati
capul înapoi, pentru a permite
proprietăţilor antibacteriene şi
antivirale ale sucului să curgă cit mai in jos pe gât. Daca
puteti suporta gustul sucului (preferabil este) puteti să înghiţiti suc atunci când aţi terminat
gargara, prin aceasta, beneficiind de o stimulare imunologica de vitamina
C.



6.
Vindecarea bataturilor si a calusurilor

Cataplasmele cu lamiie aplicate
peste noapte sunt un remediu bun la domiciliu pentru bataturi si calusuri. Se
pune o felie de lămâie cca 5 mm grosime pe batatura, bandajati si prindeti. Tamponind zona afectată cu ulei de lamaie esenţial, de
asemenea, contribuie la accelerarea procesului de vindecare. Aveţi grijă să
utilizeze numai ulei nediluat pe zona calusului, folosind neaparat un tampon de
vată sau Q-Tip, deoarece uleiul essential este prea puternic pentru pielea de
pe calus..



7 Eleminati eczemele



Dacă suferiţi de infecţii ale pielii, cum ar fi
eczemele , o impachetare cu lamaie poate oferi ajutor. Se
adaugă 8 picături de ulei de lamaie esenţiale pentru 1 cană (250 ml) cu apă
călduţă şi 1 lingură (15ml), de miere lichida. Mierea,
de asemenea, are un efect anti-inflamator şi consolidează puterea de vindecare
a lamaie.

Se
înmoaie o pânză curata în lichid, se stoarce , si uşor se aseaza cârpa pe zona afectată timp de 15 minute, 2 -
3 ori pe zi. Nu
numai ca va elimina această infecţie, dar
acesta va contracara si nevoia
copleşitoare de a te scarpina.



8. Lupta impotriva oboselii



Cei care merg mult
pe jos, care muncesc mult fizic, şi exploratorii priveasc lamiia ca un dar din cer. Atunci
când te ajunge oboseală, se poate suge suc de lamaie prin perforarea
partii de sus a fructului cu un pai,
oferindu-le lor înşişi un medicament
care acţionează rapid şi o gustare minunata.

Exploratorii,
de asemenea, utilizeaza lamaia pentru
protecţia împotriva multor infecţiilor de
la tropice. O
cantitate mică de suc de lamaie va potoli setea mai eficient decit o cantitate
mai mare de apă. Călătorii
cu experienţă declară că, atunci când se adaugă suc de lamaie la apă potabilă obişnuită, în localităţi diverse ,
acesta acţionează ca un antiseptic si previne starile de boala provocate de o
aprovizionarea cu apă indoielnice.

Ulei
ul essential de lamaie, de asemenea, pare
să stimuleze activitatea creierului
astfel încât de fiecare dată când vă simţiţi obositi fara un motiv sau va este greu să va concentrati , se adaugă 4
picături de ulei essential de lamaie la apa pusa intr-o lampă de aromoterapie. Alternativ,
bea un pahar de apă de lamaie la fiecare câteva ore.



9 Inprospatarea respiratiei



Lamiile pot sa ajute
la improspatarea unei respiratii care devine amara, uscata, după consumarea
anumite condimente, alcool, ţigări, sau care este cauzată de o salivaţie
insuficienta. Pentru
a păstra o respiraţie
proaspătă, clătiţi bine gura de mai multe ori pe zi cu sucul stors de la 1 lamaie într-un pahar cu apă
călduţă. De asemenea
puteti mestecata o
felie de lamaie dupa fiecare masa lucru care va va ajuta



10. Vindecarea
tensiunii arteriale



Usturoiul şi ceapa
s-au dovedit a fi eficace în lupta împotriva hipertensiunii arteriale, şi se
combină bine cu puterea de vindecare a lamaii. Adauga
3 căţei de usturoi zdrobiti si 1 ceapa
tocat la 1 litru de lapte rece fara
grasimi sau lapte de soia. Se pune la foc
mic şi se lăsa să stea timp de 5 minute.
Se toarnă printr-o
sită şi raceste. Adăugaţi
sucul stoars de la 3 lămâi şi beti cu inghitituri mici pe tot parcursul zilei.

Şi
dacă suferiţi de cholesterol ridicat, nu
uitaţi că, concentratia de pectină din lămâi, împreună cu ceilalti
stimulenti ai metabolismului si ai circulatiei din lamiie pot ajuta la reducerea colesterolului.



11 Calmeaza
muscaturile insectelor



In cazul în care
acul este încă la nivelul pielii, se
scoate cu o pereche de pensete. Masati
cu 1 - 2 picaturi de ulei de lamaie,
amestecat cu 1 lingurita de miere,
pielea din jurul muscaturii.

Pentru
a respinge insectele , se adaugă 20 de picături de ulei de lamaie la 1 cană
(250 ml) de apă şi se pulverizează în aer. Miroase foarte placut şi respinge în acelaşi timp si insectele .
Un
alt remediu facut in casa este de a
plasa un tampon de vată îmbibat în ulei de lamaie in camere. Dacă
sunteţi afara ,seara, se aplică suc de lamaie pe zone ale pielii care nu sunt acoperite de haine. Sau,
se adaugă 10 picături de ulei de lamaie la 45 ml de ulei de floarea-soarelui şi
frecaţi pielea

12. Puneti insomnia
sa se odihneasca



Mai multe studii au
constatat că, balsamul de lamaie combinat cu alte plante medicinale calmante
(cum ar fi Valeriana, hameiul, si musetelul), ajută la reducerea anxietăţii şi
de a provoca somn. Într-un
recent studio facut , 18 voluntari
sănătoşi au primit două doze separate de extras de balsam de lămâie (300 mg şi 600 mg) timp de 7 zile. Doza
de 600 mg de balsam de lamaie a crescut
starea de spirit şi a crescut în mod
semnificativ calmul ..



Nota mea : se pare ca se amesteca 600 mg de balsam de lamiie cu valeriana, hameiul si
musetelul si se pune in camera de
dormit.



13. Imprastie
durerea



Chiar dacă are un
gust amar-acrisor , sucul de lamaie are
un efect puternic alcalin în organism şi este, prin urmare, un agent natural împotriva excesului de acid, care este în parte responsabil pentru
reumatism. Bea
sucul stors de la 1 lamaie într-un pahar
de apa calduta, de 3 ori pe zi şi, dacă aveţi dureri severe, se inlocuieste cu sucul de la 2 lămâi/ 3 ori pe zi.

Uleiul de
lamaie are calităţi pentru indepartarea durerilor, in asa fel încât
inlatura inflamaţia şi usureaza durerea, masati zona afectată in fiecare zi, cu câteva
picături de ulei de lamaie amestecat cu 1 lingură (15ml), ulei de jojoba.



14. Salvati –va stomacul



Beti sucul de la 1 lamaie stoarsa într-un pahar cu apă călduţă, după fiecare
masă. Acidul
lamaii va stimula producerea de acid
gastric şi activitatea muşchi lor stomacului



15. Spuneti adio
la varice



Ulei ul de lamaie are
proprietăţi de întărire, a vaselor de singe,
care pot ajuta in lupta cu venele
varicoase si venele păianjen.
Pentru
venele păianjen,in fiecare zi se iau 2 - 3 picături de ulei de lamaie şi se amestecă într-un castron mic cu ulei de
jojoba, ulei de avocado sau ulei de migdale şi se maseaza usor zona afectată.

Pentru
varice, se adaugă 6 picături de ulei de lamaie la 1 ½ oz (50 ml), ulei de germeni
de grâu, şi 2 picături din fiecare ulei
de chiparos şi ulei de ienupăr. Utilizaţi
acest amestec in fiecare zi pentru un
masaj delicat al picioarelor de jos în sus, în direcţia inimii. Pentru
intinerirea venelorşi vaselor de singe se adaugă 8 picături de ulei de lamaie la o
baie calda. De
asemenea, se adaugă 4 picături de ulei de chiparos în amestec cu 1 lingură
(15ml), de miere se scufunda
în baie timp de 15 minute şi când ieşiti,
tamponati pielea pina se usuca - nu freca.



Notă: Dacă suferiţi de arsuri la stomac,
rinichi sau probleme de vezică biliară sau care au alergie la citrice trebuie sa vă adresaţi medicului dumneavoastră
înainte de a folosi aceste remedii sau inainte de a consuma suc de lămâie. Pentru
a vă proteja smalţul dinţilor, după mestecatul lamii, băutul sau clătitul cu suc de lamaie aşteptaţi
cel puţin o jumătate de oră înainte de a vă spăla pe dinţi . Frecatul
cu lămâie sau cu ulei de lamiie şi băutul sucului
de lamaie, nu este indicat pentru
copiii sub vârsta de 10 ani. Lamiile
sunt eficiente in fabricarea
remediilor din casa , pentru o varietate
de probleme de sănătate, dar în caz de boală gravă întotdeauna să se consulte
medicul dumneavoastră.


Reprinted with permission from “The
Lemon Juice Diet,” Copyright 2008 by Theresa Cheung.
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de vali Mar Apr 06, 2010 4:38 pm

Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea bolilor degenerative.

Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu fructele si legumele. Antioxidantii ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii.

Adaugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricarui tip de mancare. De exemplu, daca pregatiti piure de cartofi sau orez puteti adauga ardei iute, chimen sau sofran; la salate se pune maghiran sau rozmarin.


Vegetarienii sunt cei care beneficiaza din plin de proprietatile curative ale condimentelor, deoarece, in general, dieta vegetariana se bazeaza pe utilizarea generoasa a condimentelor.

In cele ce urmeaza va prezentam beneficiile oferite de condimente si mirodenii....mai mult sau mai putin cunoscute!

Scortisoara
Numai 1 lingurita cu scortisoara administrata zilnic ajuta la scaderea cu 30% a factorilor de risc care conduc la aparitia sindromului metabolic. Mai concret, scortisoara ajuta la scaderea glucozei, trigliceridelor, colesterolului LDL, chiar si in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2.

De asemenea, sunt studii care au demonstrat ca scortisoara previne rezistenta la insulina, chiar si in cazul persoanelor care au o dieta bogata in fructoza. Totodata, acestea sustin ca scortisoara este cea mai bogata sursa de antioxidanti, si stimuleaza buna functionare a creierului.

Scortisoara are si proprietati antimicrobiene, stopand dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor, proprietati antiinflamatorii, anticoagulant care reduce angregarea trombocitelor. Adesea, scortisoara este utilizata si ca antidot pentru diaree dar si pentru disconfortul gastric.

Ghimbirul
Ghimbirul provine din Asia si India si se estimeaza ca acesta este utilizat de mai bine de 5000 ani. Acesta poate fi folosit cu incredere la prajituri, biscuiti si alte deserturi.
Ghimbirul este un puternic antioxidant care ajuta la relaxarea vaselor de sange, stimuland circulatia si calmand durerile. De asemenea, ghimbirul calmeaza spasmele si reduceflatulenta sistemului digestiv, dar este un remediu naturist excelent si impotriva greturilor asociate calatoriilor, sarcina sau mahmureala.

Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ghimbirul este recomandat si pentru prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, cancerului, bolii Alzheimer sau artrita.

Oregano
Frunzele de oregano, ca si uleiul de oregano, au proprietati antibacteriene si antivirale, ajutand la distrugerea organismelor care contribuie la aparitia infectiilor pielii. Aplicat local pe piele, uleiul de oregano ajuta la tratarea mancarimilor si a iritatiilor pielii, la nivelul cavitatii bucale uleiul de oregano este eficient in tratarea gingivitelor.

Mai mult oregano, poate fi utilizat si la tratarea sinuzitei: se administreaza zilnic 2-3 picaturi ulei de oregano (de preferat acestea se introduc intr-un pahar cu suc proaspat de legume sau fructe), timp de 10-15 zile. Primele efecte le veti simti dupa 3-5 zile de la inceperea tratamentului.

Oregano contine o cantitate considerabila de vitamine si minerale, fiind o sursa excelenta de fier, magneziu, calciu, vitamina C si vitamina A, dar si de acizi grasi omega-3. Frunzele uscate de oregano pot fi utilizate pentru tratarea durerilor aparute din cauza artritei sau reumatismului, acestea se aplica local pe zona dureroasa, dupa care se panseaza.

Rozmarin
Un buchet de rozmarin tinut in casa actioneaza ca un odorizant de camera, putand fi utilizat in acelasi timp si pentru diferite preparate culinare.
Despre rozmarin se stie de stopeaza mutatiile genetice care ar putea conduce la aparitia cancerului, si ajuta la prevenirea deteriorarii vaselor de sange si a circulatiei sanguine, prevenind astfel riscul aparitiei atacului de cord.
Uleiul de rozmarin stimuleaza cresterea parului, activitatea mentala si previne aparitia afectiunilor respiratorii.

Curcuma (sofran indian)
Bogat in antioxidanti si in antiinflamatori denumiti curcuminoizi, cercetatorii au descoperit ca sofranul vine in ajutorul organismului in lupta impotriva cancerului. Potrivit studiilor, curcuminoizii ajuta la prevenirea bolii Alzheimer si a inflamatiei articulatiilor, dar si la tratarea afectiunilor hepatice si digestive.

Astfel, curcuma contribuie la prevenirea si tratareabolilor intestinale inflamatorii, boala Crohn, colita ulcerativa, artrita reumatoida, fibroza chistica etc. Studii recente sustin ca curcuma poate fi utilizata si pentru prevenirea afectiuni hepatice si cardiovasculare.

In combinatie cu alte crucifere, sofranul de India previne cancerul de prostata si stopeaza dezvoltarea tumorilor de prostata existente. Mai mult, se preconizeaza ca acesta impiedica metastazarea mai multor forme de cancer, insa pentru atestarea acestui lucru sunt necesare studii suplimentare.

Curry pudra
Curry este o mixtura formata din mai multe condimente: coriandru, schinduf, predominant fiind insa sofranul de India. Pudra de curry este larg utilizata in bucataria indiana la prepararea puiului si a crevetilor.

Praful de curry contine antioxidanti si compusi antiinflamatori, despre care se stie ca imbunatatesc functia cognitiva, previn aparitia cancerului de piele si stimuleaza buna functionare a creierului, prevenind astfel aparitia bolii Alzheimer.

Boiaua
Boiaua contine o cantitate neobisnuit de mare de vitamina C. Ardeiul folosit la boia contine de 6-9 ori mai multa vitamina C decat o rosie obisnuita. Ca si chili, boiaua contine capsaicina, substanta cu actiune antiinflamatorie si antioxidanta care reduce riscul aparitiei cancerului.
De asemenea, boiaua este un agent antibacterian si stimulant care ajuta la reglarea presiunii sanguine, imbunatatind circulatia sanguina, si creste cantitatea de saliva si acizi gastrici, ajutand la imbunatatirea digestiei.

Cuisoare
Cuisoarele sunt bobocii de flori uscate din arborele de cuisoare, un copac vesnic verde care creste in climele tropicale. In timp de cuisoarele sunt intens folosite astazi in scopuri culinare, proprietatile curative sunt cunoscute de secole. De exemplu, in China se folosesc cuisoarele de mai bine de 2000 ani pentru tratarea respiratiei urat mirositoare. Iar in alte tari, cuisoarele erau folosite pentru tratarea alcoolismului.

Cuisoarele au proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice si antiseptice. De asemenea, acestea sunt si un anestezic natural, motiv pentru care cu secole in urma era folosit in timpul procedurilor stomatologice, iar in prezent mai sunt folosite de unele culturi ca remediu impotriva durerilor de dinti.

De asemenea, cuisoarele sunt condimente care ajuta la vindecarea afectiunilor sistemului digestiv, ameliorand flatulentele si accelerand metabolismul. Totodata, acestea sunt de mare ajutor in cazul mai multor tulburari digestive, printre care si varsaturile si diareea.

Chimenul
Chimenul contine cantitati importante de magneziu si fier. Semintele de chimen au si proprietanti anti-cancerigene, in acest scop fiind indicat mai ales ceaiul din seminte de chimen.

Beneficiile chimenului in cazul afectiunilor digestive sunt cunoscute de sute de ani, acesta ajutand in caz de flatulenta, indigestie, diaree, greturi etc. Pentru prevenirea afectiunilor digestive se recomanda mai ales ceaiul din seminte de chimen, care trebuie servit caldut.

Datorita proprietatilor sale antiseptice, chimenul este indicata in tratarea formelor usoare de raceala.

Busuiocul
Busuiocul este o sursa excelenta de vitamina A, magneziu, potasiu, fier si calciu. Beneficiile aduse de busuioc sanatatii sunt: tratarea greturilor, a raului de miscare, indigestia, constipatia, probleme respiratorii sau chiar diabetul.

Boabele de mustar
Mustarul stimuleaza apetitul alimentar si digestia, si ajuta la decongestionarea sinusurilor. De asemenea, mustarul stimuleaza circulatia sanguina si actioneaza ca un pansament in zonele inflamate ale corpului.
Mustarul din comert ofera o aroma extraordinara cu putine calorii, nu contine colesterol ci doar urme de grasimi vegetale si intre 25-32% proteine. Frunzele de mustar contin calciu, fosfor, magneziu si vitamina B.
Uleiul de mustar poate fi folosit la masaj, dar si ca tratament impotriva caderii parului. Acesta contine acizi grasi omega-3 si este o excelenta sursa de fier, zinc, magneziu, calciu, proteine etc.

Hreanul
Hreanul face parte din familia mustarului si actioneaza ca un stimulent digestiv. Din punct de vedere medical, radacina de hrean are numeroase proprietati curative: puternic antibiotic, expectorant, antibacterian, diuretic, bronhodilatator, vasodilatator coronarian, stimuleaza cresterea tensiunii arteriale, si sistemul imunitar al organismului etc. Tinand cont de proprietatile enumerate mai sus hreanul este util in tratarea bronsitei, sinuzitei, reumatismului, anemiei, stomatitei etc.
Cimbrul
Cimbrul este bogat in timol, un ulei esential puternic antiseptic, antibacterian si antioxidant. Datorita proprietatilor acestui ulei esential cimbrul poate fi utilizat in tratarea infectiilor gatului, inflamatiilor, bronsitei acute si cronice si tusei convulsive. De asemenea, cimbrul stimuleaza actiunea cililor din interiorul bronhiilor, actionand direct asupra mucoasei bronsice, fapt care previne inflamatia tractului respirator.
Toti membrii familiei mentei, inclusiv cimbrul, detin terpenoide, substante recunoscute pentru prorietatile anti-cancerigene. Pe langa utilizarea cimbrului in bucatarie, acesta poate fi consumat si sub forma de ceai. La o cana de apa se adauga 1 lingura de cimbru, se infuzeaza, iar dupa 10 minute se strecoara si poate fi consumat. Ceaiul poate fi consumat de 3-4 ori pe zi pentru tratarea tusei.

Mararul
Atat frunzele cat si semintele de marar pot fi folosite la pregatirea a diferite retete culinare. Pe langa faptul ca ofera o aroma si un gust speciale, mararul este eficient in ameliorarea, prevenirea si tratarea mai mult afectiuni.
Mararul este eficient pentru reglarea tractului digestiv, tratarea insomniilor, dizenterie, diaree, tulburari menstruale, afectiuni respiratorii, dar lupta si impotriva cancerului.

Piperul
Piperul negru detine mai multe proprietati medicinale decat isi pot imagina oamenii. Piperul negru nu este ca sarea care daca este consumata in exces dauneaza sanatatii, ci proprietatile sale curative cresc direct proportional cu consumul. Printre proprietatile medicinale detinute de piper se regasesc: stimularea tractului digestiv, prevenirea gazelor intestinale, prevenind astfel flatulenta si balonarea, creste cantitatea de acid hidrocloric din stomac si inhiba dezvoltarea bacteriana mai ales la nivelul tractului intestinal.
Deci, pentru a beneficia de toate aceste proprietati nu trebuie decat sa adaugati putin piper la cat mai multe preparate culinare... de preferat la toate.

Leusteanul
Leusteanul este utilizat mai ales pentru proprietatile sale diuretice: creste fluxul urinar, ajuta la tratarea dificultatilor de urinare si a cistitei. Datorita cresterii fluxului urinar, leusteanu ajuta si la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi.
Leusteanul este considerat un agent care intareste si imbunatateste functia stomacului. Alte proprietati ale acestuia sunt: prevenirea indigestiilor, a colicilor, dar in mod special leusteanul este eficient in ameliorarea flatulentelor. Ca si expectorant, leusteanul elimina mucusul de la nivelul sistemului pulmonar, fiind de mare ajutor pacientilor cu pleurezie.
Sofranul
Substantele continute de sofran au actiune citotoxica asupra carcinoamelor umane si celulelor leucemiei. Acest efect se datoreaza componentelor carotenoide, in mod special demil-crocetin, care creste difuzia de oxigen in plasma cu pana la 80%. Aceasta actiune ajuta la prevenirea ateroscrelozei secundare. Consumul de sofran este contraindicat femeilor insarcinate deoarece creste riscului avortului spontan.
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de io Lun Mai 03, 2010 1:36 pm

Ce naiba sa scriu eu aici scratch
Stiati ca eu nu stiu nimic? Na cam zis/o.
Voi stiti ceva?
Eu pe masura ce inteleg mai mult in aceeas masura parca ma dezintegrez mai mult in a sti ceva, fenomenul cunoasteri constat ca e invers proportional cu certitudinea ca as cunoaste ceva, e ca la nebuni, cu cat aflu mai mult sunt tot mai in ceata.
Cand aflu, traiesc momentul si ma simt, nu stiu sa spun, am o stare deosebita, e cumva simtirea gustului "iluminarii" (scuze pt. folosirea acestui termen, n/am gasit alta rima Smile ) ca am parte de un inteles parut mai inalt, la putin timp insa mi se pare "fumat de mult", fad si fara nici o rezultanta concreta in realitatea mea cotidiana, apa de ploaie.
io
io
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 261
Puncte : 281
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/02/2010
Varsta : 64
Localizare : BUCURESTI

http://www.autocunoastere.com      http://celcesunt.blogspot.com

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de vali Dum Mai 23, 2010 7:12 am

vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de io Sam Mai 29, 2010 4:07 pm

Laughing Cred ca am fi bulversati daca ne/am putea intoarce in trecut, in vremurile din care nu se mai gasesc azi "dovezi" arheologice.
Toata istoria cunoscuta dovedeste existenta a nenumarate civilizatii disparute; foarte posibil sa fi existat civilizatii de la care nu a mai ramas nimic, tot asa cum e posibil ca civilizatia noastra sa dispara si peste 100 de mii de ani de exemplu sa nu mai fie nici o urma a existentei noastre,
io
io
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 261
Puncte : 281
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/02/2010
Varsta : 64
Localizare : BUCURESTI

http://www.autocunoastere.com      http://celcesunt.blogspot.com

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de vali Dum Mai 30, 2010 4:12 pm

http://libertatea. ro/stire/ in-asia-80- 000-000-de- oameni-vorbesc- limba-romana- 289286.html

In Asia , 80.000.000 de oameni vorbesc limba romana!
25 Mai 2010 | Articol semnat de Sorin Golea

Lucian Cuesdean: “Limba punjabi, din India , are 2.000 de cuvinte curat romanesti, iar multe altele seamana foarte mult cu ale noastre. Asta pentru ca ei sunt urmasii unui trib getic, ca si noi, desi distanta dintre romani si punjabi este de 4.500 de kilometri”.
Noi am invatat la scoala ca daco-getii ar fi fost o ramura a neamului tracic, care traia exclusiv in Dacia , pe actualul teritoriu al Romaniei si care vorbea o limba diferita de latina . Imperiul Roman a cucerit Dacia , iar daco-getii ar fi renuntat partial la limba lor pentru a invata vorbirea cuceritorilor. Din combinatia acestora ar fi aparut, in timp, romana. Dupa 20 de ani de studiu, dr. Lucian Cuesdean a ajuns la concluzia ca aceasta teorie este falsa. Cuesdean spune ca triburile getice, sub diferite nume, ocupau o arie geografica vasta, din Europa Centrala pana in Asia, aproape de China si de India . Actuala populatie punjabi, din nordul Indiei, de pilda, este urmasa unui trib de geti localizati in Asia Centrala cu peste 2.500 de ani in urma. Acesti urmasi ai getilor vorbesc o limba asemanatoare cu romana. Dar multe din cuvintele punjabi comune cu romana sunt comune si cu latina . Problema este
ca acum 2.500 de ani nu exista Imperiul Roman. Asta inseamna ca getii vorbeau o limba “ latina ” mult inainte de expansiunea romana.


Razboinicii geti au urmasi in India
“Am pornit de la informatiile legate de marele trib al masagetilor, atestat in centrul Asiei de catre istoricii antici si pomeniti in Evagrius Scholasticus, scris in secolul VI d.Hr. si tradus in formula Ecclesiastical History de catre E. Walford in 1846, din care citez: «Actuala populatie JAD din nordul Indiei este descendenta masagetilor. In limba pahalavi, messagetae este tradus Marii Jats». Am plecat pe urmele acestei populatii, Marii Jats. Chinezii ii numeau Yueci, adica Geti, consemnand dominatia lor in Punjabi. Deci, getii au trait candva in Punjabi. De retinut: neamurile geto-dacice vorbeau aceeasi limba, dupa cum spune geograful antic Strabon (60 i.Hr.-26 d.Hr.), adica de la Carpati pana in centrul Asiei”, ne-a spus Lucian Cuesdean.
Daca getii au stapanit teritorii din Europa pana in Asia, daca populatia punjabi este o urmasa a acestora, iar romanii sunt, la randul lor, urmasi ai getilor, dr. Cuesdean a fost curios sa vada daca exista vreo legatura lingvistica intre noi si ei, comparand cuvintele din cele doua limbi.
“Dupa 20 de ani de studiu, am ajuns la concluzia ca cele 80 de milioane de persoane ale comunitatii punjabi vorbesc o romana arhaica. Au 2.000 de cuvinte identice, multe din ele comune si cu latina . Dar daca punjabi este o limba vorbita candva de geti, inseamna ca neamurile getice vorbeau o limba « latina » inainte de aparitia Imperiului Roman. De unde rezulta ca limba romana e mai veche decat latina. Concluzia e ca intr-un trecut imemorial exista o singura limba europeana, cel mai probabil romana arhaica, sau getodaca, si care printr-o serie de migratii si modificari a nascut toate limbile numite indo-europene, printre care si latina . Iar razboiul dacoroman a fost unul fratricid. Pana in ziua de azi se vorbeste romana sau aromana din nordul Marii Adriatice, pana la Volga . Mai mult, in Kazahstan sunt acum, oficial, 20.000 de vorbitori de limba romana”, spune Cuesdean.


A studiat 20 de ani problema masagetilor
Lucian Cuesdean are 70 de ani si si-a dat doctoratul in stiinte medicale. Inainte de 1989 a lucrat cativa ani in Libia, fost teritoriu al Imperiului Roman. Acolo a inceput sa caute explicatii pentru faptul ca dacii au renuntat la limba lor in favoarea latinei, iar libienii nu. In 1990, studiind toata istoriografia legata de geti, a ajuns la datele despre masageti, care l-au condus la urmasii lor, populatia punjabi.
Herodot a scris despre masagetii din Asia
Primele atestari ale tribului masagetilor in Asia le gasim la Herodot: “Caucazul formeaza barierea partilor (neam scitic - n.r.) dinspre apusul Marii Caspice, iar pe urma spre vest si inspre rasaritul soarelui vine o campie de o intindere imensa (Asia Centrala, in apropiere de China - n.r.), care se pierde in departare; aceasta campie mare o ocupau masagetii, in contra carora avea Cirus pofta sa porneasca cu armata”. Cirus, regele persilor, chiar a pornit impotriva masagetilor, condusi de regele Tamyris, dar armata sa a fost nimicita, iar Cirus, decapitat.


Teoria se verifica pe internet
Ceea ce spune dr. Cuesdean se poate verifica pe internet. Pentru lamurire, propunem un exercitiu: cititorul poate alege cuvantul in romana, ii da cautare pe dictionarul online in engleza, iar din engleza il traduce, tot prin internet, in limba punjabi. Nu putem da toate cele 2.000 de cuvinte comune. Vom arata cateva dintre cele pe care le credeam de origine latina . O sa observati ca sunetele sunt aproape identice, iar intelesurile sunt absolut la fel. La o privire mai atenta pare un fel de aromana.
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de Crystalin Mar Iun 01, 2010 9:28 pm

Cum pot fi folosite altfel alimentele din camara...

Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina
sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper. Culorile nu vor iesi si
evitati astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora.

Zahar: Daca nu vreti sa cheltuiti bani pe tabletele antitantari, puteti
face acasa un amestec la fel de eficient. Aveti nevoie de doua cesti de lapte,
putin peste 100 de grame de zahar si circa 50 de grame de piper.

Fierbeti acest amestec timp de 10 minute, amestecand ocazional. Puneti mixtura
in boluri si asezati-le strategic in casa sau chiar pe langa casa. Acestea
vor atrage nu doar tantarii, ci si alte insecte deranjante.

Sare: Petele de grasime sunt intr-adevar o pacoste, dar pot fi indepartate,
inainte de a spala rufele, daca se presara generos sare peste pata. Apoi, pot
fi spalate in mod normal.

Cartofi: Daca ati avut o noapte grea si ati cam exagerat cu alcoolul, iar
ochii va tradeaza activitatile nocturne, aplicati peste ei cate o felie subtire
de cartof si asteptati timp de cinci minute.

Clatiti apoi cu apa rece, aplicati o creama hidratanta si abia apoi
machiati-va, daca simtiti ca mai e cazul. In afara de machiaj, restul e valabil
si pentru barbati.

Portocale: Daca sunteti in natura si, intamplator, aveti portocale la voi,
puteti uita de grija hartiei pentru aprins focul.. Cojiti-le, lasati cojile sa
se usuce si folositi-le pentru aprinderea focului, deoarece contin uleiuri
inflamabile care ard pentru multa vreme. Mirosul proaspat e din partea casei!

Ulei de masline: Daca aveti senzatia ca produsul potrivit pentru piele pur
si simplu nu exista, incercati sa combinati 4 lingurite de ulei de masline cu 3
lingurite de sare. Pasta creata se asaza pe fata, timp de 2 minute si se
indeparteaza apoi cu apa calduta.

Folositi aceasta mixtura in fiecare zi, timp de o saptamana, dupa care rariti
aplicarea acestui tratament, reducand zilele de infrumusetare la 3 pe
saptamana. Rezultatele vor fi vizibile.

Mustar: Poate ca veti avea senzatia ca mirositi ca un hot-dog, dar mustarul
aplicat intr-un strat subtire pe piept, peste care se asaza un prosop
fierbinte, va va elibera capul si pieptul, ajutandu-va sa respirati mai usor..


Maioneza: E grav cand copiii deseneaza cu carioci pe pereti. Dar parca
doare si mai tare cand, in loc de pereti, folosesc ca si panza mobila cea noua.

Exista insa o rezolvare: asezati maioneza pe urmele de carioca de pe mobila,
lasati sa actioneze timp de 10 minute si apoi stergeti cu o carpa curata. Maioneza
se va lua cu tot cu pata de culoare.


Lamaie: Matreata este o problema de sanatate adesea stanjenitoare si, din
pacate, produsele de ingrijire care promit sa rezolve aceasta problema miros
destul de urat. In frigider gasiti insa remediul, care consta in lamaie.

Masati-va scalpul cu doua lingurite de zeama de lamaie si clatiti cu apa
calduta. Dizolvati apoi o lingurita de zeama de lamaie intr-un pahar cu apa
calda si aplicati pe pielea capului, fara a mai clati.. Repetati tratamentul
pana ce problema dispare.

Oua: Daca nu mai aveti timp sa treceti pe la coafor pentru o masca pentru
podoaba capilara, folositi galbenusul a doua oua pentru a va masa parul. Porniti cu scalpul si apoi
inaintati pe lungimea firului de par, pas cu pas.

Cand simtiti ca toate firele de par au intrat in contact cu galbenusul,
asezati-va pe cap o casca si apoi un prosop cald. Stati asa 30 de minute, apoi
spalati-va pe cap ca de obicei.


Unt: O cutie de bijuterii va poate ajuta sa va organizati podoabele. Doar
ca, uneori, toate acele lanturi subtiri se incalcesc si nu puteti face mare
lucru sa opriti asta. Cateodata va enervati atat de tare, incat mai ca ati
trage de ele, cu riscul ca nu multe lantisoare sa ramana intregi.

Sfatul nostru este sa puneti niste unt peste nod si sa asezati ghemotocul
pretios pe o suprafata plata. Ajutandu-va de un ac de cusut, veti reusi sa rezolvati dilema.
La final, nu trebuie decat sa indepartati untul sub un jet de apa calda.


Paine: Data viitoare cand scapati pe jos un pahar sau o farfurie care se
face tandari pe podea, luati o felie de paine si, dupa ce ati adunat cioburile
mari, vizibile, treceti felia de paine peste locul care ar mai putea avea
cioburi greu de vazut cu ochiul liber.

Painea este buna si pentru indepartarea urmelor de degete
(eventual murdare) de pe pereti si tapet.


Banane: Data viitoare cand vreti sa aruncati la gunoi cojile de banana,
amintiti-va ca acestea inca mai pot fi utile. Indepartati eventualele
"ate" sau fasii din pulpa fructului si treceti cojile de banana peste
argintarie sau pantofii din piele. Stergeti apoi cu o carpa moale.


Mere: Daca ati cumparat rosii care nu sunt prea rosii, nu disperati.

In loc sa le
lasati la copt pe pervaz mult si bine, infasurati cinci rosii verzi intr-o
punga maro in care se afla si un mar copt, sigilati si lasati-le asa pentru
cateva zile. Procesul de coacere va fi grabit in acest fel.
Crystalin
Crystalin
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 466
Puncte : 573
Reputatie : 17
Data de inscriere : 04/06/2009

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de Crystalin Mier Iun 09, 2010 11:05 am

De ce sunt evreii atât de puternici?

Există doar 14 milioane de evrei în lume; şapte milioane în cele două Americi, cinci milioane în Asia, două milioane în Europa şi 100.000 în Africa.

Pentru fiecare evreu din lume, există 100 de musulmani.

Cu toate acestea, evreii sunt de o sută de ori mai puternici decât toţi musulmanii la un loc. V-aţi întrebat vreodată de ce?
Iisus din Nazareth a fost evreu. Albert Einstein, cel mai influent om de ştiinţă din toate timpurile, desemnat de revista TIME 'Omul Secolului', a fost evreu. Sigmund Freud -- sinele, eul, supraeul - părintele psihanalizei, a fost evreu. La fel şi Karl Marx, Paul Samuelson şi Milton Friedman.
Iată câţiva alţi evrei a căror activitate intelectuală a îmbogăţit întreaga omenire:

Benjamin Rubin a dat lumii acul pentru vaccinuri.

Jonas Salk a creat primul vaccine anti-polio.

Alert Sabin a dezvoltat vaccinul anti-polio live îmbunătăţit.

Gertrude Elion ne-a dat un medicament împotriva leucemiei.

Baruch Blumberg a creat vaccinul împotriva hepatitei B.

Paul Ehrlich a descoperit un tratament pentru sifilis (boală cu transmitere sexuală).

Elie Metchnikoff a câştigat Premiul Nobel în domeniul bolilor contagioase.

Bernard Katz a câştigat Premiul Nobel pentru descoperiri în domeniul transmisiei neuromusculare.

Andrew Schally a câştigat un Nobel în endocrinologie (boli ale sistemului endocrin; diabet, hipertiroidism).

Aaron Beck a pus bazele Terapiei Cognitive (psihoterapie pentru boli nervoase, depresie şi fobii).

Gregory Pincus a dezvoltat prima pilulă contraceptivă orală.

George Wald a câştigat un Nobel pentru progrese în cercetarea ochiului uman.

Stanley Cohen a câştigat Nobelul pentru activitatea în embriologie (studiul embrionilor şi al dezvoltării lor).

Willem Kolff a inventat aparatul de dializă.
În ultimii 105 ani, 14 milioane de evrei au câştigat 15 duzini de premii Nobel, în timp ce doar trei premii Nobel au fost câştigate de 1,4 miliarde de musulmani (cu excepţia celor pentru Pace).
De ce sunt evreii atât de puternici?

Stanley Mezor a inventat primul chip de micro-procesor. Leo Szilard a dezvoltat primul reactor nuclear în lanţ.

Peter Schultz, cablul de fibră optică;

Charles Adler, semaforul;

Benno Strauss, oţelul;

Isador Kisee, filmele cu sonor;

Emile Berliner, microfonul pentru telefon şi Charles Ginsburg, înregistrarea video pe casetă.
Între finanţişti faimoşi în întreaga lume ce fac parte din această religie se numără

Ralph Lauren (Polo),

Levis Strauss (Levi's Jeans),

Howard Schultz (Starbuck's) ,

Sergey Brin (Google),

Michael Dell (Dell Computers),

Larry Ellison (Oracle),

Donna Karan (DKNY),

Irv Robbins (Baskins & Robbins) şi

Bill Rosenberg (Dunkin Donuts).
Richard Levin, preşedintele Universităţii Yale, este evreu.

La fel şi Henry Kissinger (secretar de stat american),

Alan Greenspan (preşedinte al Rezervei Federale în mandatele lui Reagan, Bush, Clinton şi Bush),

Joseph Lieberman,

Madeleine Albright (secretar de stat american),

Maxim Litvinov (ministru de externe al URSS),

David Marshal (primul prim-ministru al Singapore),

Issac Isaacs (guvernator-general al Australiei),

Benjamin Disraeli (om de stat britanic şi scriitor),

Yevgeny Primakov (prim ministru rus),

Jorge Sampaio (preşedintele Portugaliei),

Herb Gray (vice prim-ministru al Canadei),

Pierre Mendes (prim ministru al Franţei),

Michael Howard (ministru de interne al Marii Britanii),

Bruno Kreisky (cancelar al Austriei) şi

Robert Rubin (fost secretar al trezoreriei al SUA).
În mass media, printer evreii renumiţi se numără

Wolf Blitzer (CNN),

Barbara Walters (ABC News),

Eugene Meyer ( Washington Post),

Henry Grunwald (redactor şef al Time),

Katherine Graham (director al The Washington Post),

Joseph Lelyyeld (redactor executiv, The New York Times), şi

Max Frankel (New York Times).
Cunoaşteţi numele celui mai prolific filantrop din istoria omenirii?

Este George Soros, evreu, şi a donat până acum suma colosală de 4 miliarde USD, majoritatea pentru cercetători şi universităţi din întreaga lume.

Al doilea după George Soros este Walter Annenberg, un alt evreu, care a construit o sută de biblioteci, donând o sumă estimată la 2 miliarde USD.
La Jocurile Olimpice, Mark Spitz a stability un record, câştigând şapte medalii de aur. Lenny Krayzelburg a câştigat medalia olimpică de aur de trei ori. Spitz, Krayzelburg şi Boris Becker sunt cu toţii evrei.
Actori - Ştiaţi că Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Ben Kingsley, Kirk Douglas, William Shatner, Jerry Lewis şi Peter Falk sunt cu toţii evrei?


De fapt, Hollywood-ul însuşi a fost fondat de un evreu.

Dintre directori şi producători, Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaron Spelling (Beverly Hills 90210), Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1/2/3), Michael Man (Starsky and Hutch), Milos Forman (Zbor deasupra unui cuib de cuci), Douglas Fairbanks (Hoţul din Bagdad) şi Ivan Reitman (Ghostbusters) sunt toţi evrei.
Cu siguranţă, Washingtonul este principala capitală a lumii, iar la Washington, organizaţia de lobby care contează este American Israel Public Affairs Committee, sau AIPAC (Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian).

Washington-ul ştie că dacă premierul Ehud Olmert ar descoperi că Pământul este plat, AIPAC ar reuşi să convingă Congresul american adopte o rezoluţie prin care să-l felicite pe Olmert pentru descoperire.
William James Sidis, cu un IQ de 250-300, este cel mai inteligent om din toate timpurile. Ghici cărei religii îi aparţinea?

Aşadar, de ce sunt evreii atât de puternici?
Răspuns: educaţia.

De ce sunt musulmanii atât de neputincioşi?
Se estimează că sunt 1.476.233.470 de musulmani pe faţa pământului: un milliard în Asia, 400 de milioane în Africa, 44 de milioane în Europa şi şase milioane în cele două Americi. A cincea parte din populaţia lumii este musulmană; la fiecare hindus există doi musulmani, la fiecare buddhist există doi musulmani, şi la fiecare evreu există o sută de musulmani. V-aţi întrebat vbreodată de ce sunt musulmanii aşa lipsiţi de putere?
Iată de ce: există 57 de state membre ale Organizaţiei Conferinţei Islamice (OIC), şi toate la un loc au în jur de 500 de universităţi; o universitate la fiecare trei milioane de musulmani. SUA are 5.758 de universităţi, iar India are 8.407. În 2004, Universitatea Shanghai Jiao Tong a publicat un 'Clasament Academic al Universităţilor din Lume', şi, surprinzător, nici măcar una singură din statele musulmane nu era în top 500.
Conform datelor strânse de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), rata alfabetizării în lumea creştină este de aproape 90 la sută, iar 15 ţări majoritar creştine au o rată a alfabetizării de 100 la sută. Spre deosebire de ele, un stat majoritar musulman are o rată medie a alfabetizării de aproape 40 la sută, şi nu există nicio ţară majoritar musulmană cu o rată a alfabetizării de 100 la sută. Cam 98 la sută din "alfabetizaţii" din lumea creştină au terminat şcoala primară, faţă de sub 50 la sută din 'alfabetizaţii' lumii musulmane. Aprox. 40 la sută din "alfabetizaţii" lumii creştine au absolvit o universitate, în timp ce doar doi la sută din cei ai lumii musulmane au studii superioare.
Ţările majoritar musulmane au 230 de oameni de ştiinţă la un milion de musulmani. SUA are 4.000 de oameni de ştiinţă la un milion de locuitori, iar Japonia 5.000. În întreaga lume arabă, numărul total de cercetători angajaţi full-time este de 35.000, şi există doar 50 de tehnicieni la un milion de arabi (în lumea creştină există până la 1.000 de tehnicieni la un milion).
Mai mult, lumea musulmană cheltuie 0,2 la sută din PIB pe cercetare şi dezvoltare, spre deosebire de cinci la sută din PIB în lumea creştină.
Concluzie: lumea musulmană nu are capacitatea de a genera cunoaştere.
Numărul de ziare cotidiane la mia de locuitori şi numărul de cărţi pe un milion de locuitori sunt doi indicatori ai măsurii în care cunoaşterea este difuzată în societate. În Pakistan, există 23 de cotidiane la mia de locuitori; în Singapore rata este de 360. În Marea Britanie, numărul de cărţi pe un milion de locuitori este de 2.000, în timp ce în Egipt este 20.
Concluzie: lumea musulmană nu poate difuza cunoştinţe.
Exporturile de înaltă tehnologie ca procent din exporturile totale reprezintă un important indicator al aplicării cunoştinţelor. Exporturile de înaltă tehnologie ale Pakistanului ca procent din exporturile totale reprezintă unu la sută. În cazul Arabiei Saudite, el este de 0,3 la sută; Kuweit , Maroc şi Algeria sunt toate la 0,3 la sută, în timp ce Singapore a ajuns la 58 la sută.
Concluzie: lumea musulmană nu poate aplica cunoştinţele.
De ce sunt musulmanii lipsiţi de putere?
Pentru că nu produc cunoştinţe.
De ce sunt musulmanii lipsiţi de putere?
Pentru că nu difuzeaza cunoştinţe.
De ce sunt musulmanii lipsiţi de putere?
Pentru că nu aplica cunoştinţele.
Iar viitorul aparţine societăţilor bazate pe cunoaştere.
Un fapt interesant: PIB-ul total al celor 57 de member OIC este sub 2 trilioane USD. America singură produce bunuri şi servicii în valoare de 12 trilioane USD; China de 8 trilioane, Japonia de3,8 trilioane iar Germania de 2,4 trilioane (pe baza parităţii puterii de cumpărare).
Statele bogate în petrol - Arabia Saudită, EAU, Kuweit şi Qatar produc în total bunuri şi servicii (majoritatea petroliere) de 500 de miliarde USD; Spania singură produce bunuri şi servicii în valoare de peste un trilion, Polonia catolică de 489 miliarde iar Thailanda buddhistă de 545 miliarde.
(PIB-ul ţărilor musulmane ca procent din cel mondial este în scădere rapidă).
Aşadar, de ce sunt musulmanii lipsiţi de putere?
Răspuns: lipsa educaţiei!!!
Tot ce fac musulmanii este să strige la Allah toată ziua şi să dea vina pe toţi ceilalţi pentru numeroasele lor eşecuri!
Crystalin
Crystalin
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 466
Puncte : 573
Reputatie : 17
Data de inscriere : 04/06/2009

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de vali Joi Aug 12, 2010 8:51 pm

In 2010 curentul de meteori Perseide constituie unul dintre principalele evenimente astronomice ale anului. De obicei Perseidele produc in mod constant un numar mare de meteori in jurul datei de 12 august a fiecarui an. In 2010 insa perioada de maxim a curentului (12-13 august) este total lipsita de Luna pe cerul noptii, iar maximul propriu-zis este vizibil in totalitate de pe teritoriul Romaniei in ultimele ore ale noptii de 12/13 august 2010.

Meteorii apartinand curentului Perseide provin din resturi ale cometei 109P/Swift-Tuttle si intra in atmosfera terestra cu viteza de 59 km/s. Pe bolta cereasca Perseidele radiaza dintr-o zona aflata intre constelatiile Perseus si Cassiopeia. Cu ocazia Perseidelor 2010, un observator cu ceva experienta ar putea sa observe de pe un cer bun (fara poluare luminoasa) cca. 50-60 de meteori intr-o ora, ceea ce inseamna aprox. 1 meteor pe minut.

Oricum spectacolul Perseidelor este total in 2010. Se recomanda observarea meteorilor in noaptea maximului (12/13 august) dar si in noptile adiacente (11/12 si 13/14) incepand cu orele 23 si pana la sfarsitul noptii. Spectacolul va fi cu siguranta de neuitat !

Informatii, detalii si sfaturi pentru observatii gasiti pe site-ul AstroInfo la adresa:

http://astro-info.ro/home/perseide2010.html
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de vali Sam Aug 14, 2010 3:01 pm

exista o sumedenie de site-uri cu carti online?


Vreţi să citiţi cărţi gratis pe Internet?

20 Februarie 2010 | Articol semnat de Dana Purgaru
Lipsa banilor şi a timpului vă împiedică să citiţi atât de mult pe cât aţi dori? O alternativă la metodele clasice de lectură o reprezintă cărţile online, disponibile gratuit pe anumite site-uri, româneşti sau străine. Libertatea vă prezintă câteva dintre aceste pagini virtuale.
Site-uri străine

www.literature.org - Aici puteţi citi o mulţime de cărţi din literatura universală, în limba engleză.
www.gutenberg.org - Pe acest site aveţi ocazia să alegeţi, din sute de opţiuni, cărţile în limba engleză care vă interesează.
www.free-ebooks.net - Aveţi de ales dintr-o multitudine de oferte, în engleză, împărţite pe categorii.
www.bibliomania.com - Accesând secţiunea "Read", puteţi citi sute de cărţi în engleză, împărţite în mai multe categorii.
www.books.google. com - Cel mai cunoscut motor de căutare pe internetare şi o secţiune cu opere în limba engleză, din diverse categorii,de la grădinărit şi reţete de bucătărie până la literatură.

Pagini în limba română

www.romaniaeuropa. com - Puteţi citi în secţiunea “Cărţi online” opere şi lucrări din domenii diverse.
www.carti.x6.ro - Pe acest site aveţi de ales din peste 10.000 de cărţi.
www.e-scoala.ro/biblioteca/index.html - Aici găsiţi câteva dintre cărţile necesare elevilor.
www.editura.liternet. ro - Puteţi citi opere ale unor autori români, atât proză, cât şi pţzie. • www.biblioteca-online.ro - Găsiţi câteva lucrări ale unor scriitori români.
www.polirom.ro - În secţiunea “Bibliotecă online” de pe acest site puteţi descărca zeci de cărţi.
www.bmb-on-line.ro - La această pagină puteţi lectura operele câtorva autori clasici români.
www.e-librarie.ro - Pe acest site puteţi găsi cărţi scrise în română şi în engleză din multe domenii.
www.biblior.net - Bibliotecă virtuală cu opere româneşti.
• ro.wikisource.org - Găsiţi documente istorice, pţzii şi cărţi româneşti.
www.cartiaz.ro - Pe această pagină de internet aveţi ocazia să citiţi cărţi din domenii diferite.
www.scribd.com - Pentru a citi cărţi în română, accesaţi secţiunea “Explore” (în partea de sus a ecranului) şi apoi ţineţi cursorul mouse-ului pe “English” (în centrul ecranului) şi alegeţi “român”.
Opere audio

www.cartiaudio.eu - Puteţi asculta câteva opere străine celebre şi le puteţi descărca în calculator.
www.audiocarti.eu - Şi pe acest site aveţi ocazia să ascultaţi opere româneşti şi străine.
http://www.libertatea.ro/stire/vreti-sa-cititi-carti-gratis-pe-internet-277074.html
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de vali Vin Noi 25, 2011 5:45 pm

Subject: Lumina albastră - important
http://www.descopera.ro/stiinta/8960809-lumina-albastra-dusmanul-nostru-nocturn
Oboseală, stres, migrene, tulburări de somn – toate aceste simptome sunt din ce în ce mai frecvent întâlnite în societăţile moderne.
Una dintre cele mai misterioase afecţiuni ale lumii moderne este "sindromul oboselii cronice", o afecţiune căreia medicii nu reuşesc să-i identifice cauzele. De-a lungul timpului, cercetătorii au lansat mai multe teorii pentru a găsi cauza acestei boli, de la nanobacterii la retrovirusuri.
Recent, însă, unele studii efectuate asupra melatoninei în Statele Unite ale Americii au început să ofere câteva indicii care ar putea ajuta la descifrarea misterului oboselii cronice. Aceste cercetări sugerează că, fără să ne dăm seama, ne atacăm în fiecare seară organismul prin expunerea la lumina albastră.
Melatonina, cheia unui somn odihnitor
Melatonina este un hormon produs de glanda pineală, care este situată între cele două emisfere ale creierului. Glanda produce o cantitate mare de melatonină până la pubertate, când nivelul producţiei începe să scadă. Organismul produce melatonină mai ales noaptea.
Melatonina are un rol important în reglarea "ceasului biologic" al fiecărei persoane. Glanda pineală este extrem de sensibilă la lumină, iar câteva cercetări recente au arătat că ea secretă cantitatea necesară de melatonină doar în condiţii de beznă totală.
Atunci când lumina atinge receptorii fotosensibili aflaţi în retină, semnalele nervoase ajung la glanda pineală, iar producţia de melatonină este oprită. Acest lucru dereglează ritmul circadian al oamenilor, ceea ce conduce la oboseală şi chiar la un număr de afecţiuni.

În lumea modernă, numeroase dispozitive electronice continuă să emită lumină mult după apus, dereglând ceasul biologic al corpului. În 2007, Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului, entitate ce ţine de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat că munca în ture este, "probabil", un factor cancerigen. Această concluzie s-a conturat în urma mai multor studii care au arătat că reducerea nivelului melatoninei în timpul nopţii conduce la o incidenţă mai mare a tumorilor canceroase.
Primul om care lansat ipoteza unei legături între munca nocturnă şi riscul de a dezvolta cancer a fost epidemiologul american Richard Stevens. În 1987, când a scris prima lucrare pe această temă, ideea sa a fost considerată "ţicnită" de către ceilalţi oameni de ştiinţă, a mărturisit profesorul. Cercetătorul a ajuns la această idee încercând să afle de ce rata cancerului la sân a cunoscut o creştere semnificativă începând cu 1930. În acel deceniu, în societăţile industriale a fost introdusă tura de noapte, fiind considerată la acea vreme drept un semn al progresului.
Dacă propunerea sa a fost iniţial privită cu scepticism în mediile ştiinţifice, ea a început să fie acceptată după ce au fost publicate studii noi care arătau o incidenţă mai mare a cancerului la sân în rândul femeilor care lucrează în tura de noapte. De asemenea, cercetări efectuate pe animale au arătat că, atunci când ritmul circadian al acestora este dereglat, numărul tumorilor canceroase creşte, iar speranţa de viaţă este redusă. Mai mult, alte studii indică faptul că bărbaţii care lucrează în tura de noapte prezintă o rată mai mare a cancerului la prostată.
Dacă reducerea producţiei de melatonină pe timp de noapte este unul din factorii care conduc la o viaţă mai scurtă, o altă tendinţă înregistrată în ultimii ani îngrijorează numeroşi oameni de ştiinţă: expunerea oamenilor la lumină albastră după apus.
Trecerea de la lumină roşie la lumină albastră
Oamenii folosesc lumina artificială de mai bine de un secol, iar sursele de iluminat populare de-a lungul acestei perioade, precum becurile incandescente, emit lumină roşie (cu o lungime de undă mai mare). În ultima vreme, acestea au început să fie înlocuite de lămpi ecologice, ce sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic. Diferenţa este că, de cele mai multe ori, lumina emisă de aceste becuri "eco" este de culoare albastră (cu o lungime de undă mai mică).

De asemenea, dispozitivele electronice cresc în popularitate la nivel mondial, iar acestea emit la rândul lor lumină albastră. Pe lângă televizoare şi computere, ultimii ani au adus creşterea semnificativă a apetitului publicului larg pentru telefoane mobile şi tablete electronice. Conform unui raport elaborat de Gartner, anul trecut au fost vândute 1,6 miliarde de dispozitive mobile, cu 31,8% mai multe decât în 2009.
Un sondaj efectuat anul acesta în Marea Britanie a arătat că 16% dintre femei şi 18% dintre bărbaţi nu se dezlipesc de telefonul mobil nici măcar în pat, iar pe măsură ce smartphone-urile vor fi adoptate de o parte tot mai mare al populaţiei, se aşteaptă ca procentul să crească. Mai mult decât atât, un studiu efectuat de cercetătorii de la Cambridge University Hospitals a arătat că 72% dintre adulţii din Marea Britanie verifică reţelele de socializare imediat înainte de a se culca.

Toate aceste date par să indice că oamenii sunt din ce în ce mai expuşi la lumină albastră. De ce sunt oamenii de ştiinţă îngrijoraţi de acest fapt? Răspunsul este simplu: deşi toate tipurile de lumină afectează secreţia de melatonină, cercetătorii au descoperit recent că lumina albastră - mai exact, cea cu o lungime de undă de 446-477 nanometri - este mult mai eficientă decât celelalte în a suprima producţia de melatonină.

Lumina albastră - sursa oboselii şi a lipsei de somn?
Pentru a testa această ipoteză, mai mulţi cercetători de la Universitatea din Basel, Elveţia, au conceput un experiment simplu, la care au participat 13 voluntari de sex masculin. Aceştia au fost rugaţi ca, timp de două săptămâni, să utilizeze un computer înainte de a se culca.
În prima săptămână, voluntarii au petrecut 5 ore în fiecare noapte în faţa unui monitor vechi, care emite mai ales lumină fluorescentă şi foarte puţină lumină albastră. Apoi, în cea de-a doua săptămână, cei 13 bărbaţi au petrecut o durată similară de timp în faţa unui monitor cu LED-uri, al cărui ecran emitea de două ori mai multă lumină albastră.
Cercetătorii au descoperit că nivelul melatoninei în corpul persoanelor expuse mult timp la lumină albastră creştea mult mai lent, iar această întârziere se menţinea de-a lungul întregii nopţi.
Atunci când au fost supuşi unor teste de memorie, voluntarii care au petrecut timp în faţa monitoarelor cu LED-uri au avut rezultate mai bune. Oamenii de ştiinţă spun că acest lucru sugerează că lumina albastră menţine oamenii într-o stare alertă, suprimând producţia de melatonină.

Într-un alt experiment, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Basel au analizat efectul becurilor incandescente în comparaţie cu cel al lămpilor de iluminat fluorescente, care emit mai multă lumină albastră. Rezultatele studiului au arătat că organismul bărbaţilor expuşi la lumina albastră a produs cu 40% mai puţină melatonină decât atunci când au fost expuşi la lumina becurilor incandescente. De asemenea, voluntarii expuşi la lumina albastră s-au declarat a fi mai treji la o oră după expunere.
Faptul că lumina albastră are un efect de «trezire» asupra organismului a fost confirmat de un studiu separat, efectuat de un grup de cercetători americani într-un azil de bătrâni. Cercetarea efectuată pe 28 de voluntari a indicat că persoanele care au fost beneficiat de 30 de minute de expunere la lumină albastră ziua timp de 4 săptămâni au înregistrat o îmbunătăţire a capacităţilor cognitive în comparaţie cu cei care au fost expuşi la lumină roşie.
De asemenea, experimente efectuate în Japonia şi în Scoţia au arătat că rata criminalităţii din anumite zone scade atunci când lumina albastră este folosită în iluminatul public. Tot în Japonia, oficialii feroviari au observat numărul persoanelor care încearcă să se sinucidă aruncându-se în faţa trenului a scăzut după ce la capătul peroanelor au fost instalate corpuri de iluminat ce emiteau lumină albastră.
Aşadar, lumina albastră poate avea efecte benefice asupra corpului uman, dar numai în cazul în care aceasta este folosită în timpul zilei, când nu blochează producţia de melatonină a corpului.
Cum ne putem feri de efectele nocive ale luminii albastre?
Ca urmare a descoperirii rolului negativ pe care lumina albastră îl are asupra sănătăţii umane, reacţiile nu au întârziat să apară.
O echipă de cercetători de la Universitatea John Caroll din Ohio, SUA, au conceput o lampă de iluminat dedicată proaspetelor mămici după ce au aflat că lumina albastră se află printre factorii care conduc la apariţia depresiei postpartum, care afectează aproximativ 10-15% dintre femeile care au născut. Deoarece acestea sunt nevoite să se trezească de mai multe ori în timpul nopţii pentru a îngriji bebeluşul, aprinderea constantă a lămpii de iluminat afectează grav producţia de melatonină. Cu timpul, ritmul circadian al femeii va fi dereglat, acest lucru conducând la depresie.
Pentru a contracara această problemă, cercetătorii au conceput o lampă ce emite lumină doar în porţiunea roşie a spectrului luminos, astfel că aceasta poate fi folosită şi în timpul nopţii fără a afecta producţia de melatonină.
De asemenea, pentru a contracara efectul nociv al luminii albastre emise de dispozitivele electronice, cercetătorii au creat o pereche de ochelari care filtrează razele luminoase din acest spectru.
Şi oficialii de la NASA s-au arătat interesaţi de conceperea unui bec special, care să ajute astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională să fie într-o stare alertă în timpul orelor de lucru şi care să încurajeze somnul în perioada dedicată repausului.
Până la conceperea acestei lămpi speciale, doctorii recomandă o bună "igienă a somnului": dormitorul trebuie să fie folosit exclusiv în scopul somnului, iar dispozitivele electronice nu trebuie folosite cu mai puţin de 60 de minute înainte de ora de culcare. De asemenea, dacă ne trezim în timpul nopţii, specialiştii recomandă să evităm să aprindem lumina.
Dacă, în ciuda recomandărilor făcute de specialişti, nu vă puteţi dezlipi de computer în timpul serii, puteţi încerca F. lux, o aplicaţie care ajustează gama de culori a monitorului astfel încât noaptea acesta să emită mai puţină lumină albastră. Chiar dacă folosiţi acest program, nu trebuie subestimat pericolul pe care dispozitivele electronice îl prezintă asupra sănătăţii dumneavoastră.
Dr. Michael Hastings de la Cambridge University Hospitals subliniază faptul că "adulţii nu realizează că folosirea computerelor a telefoanelor mobile şi a altor dispozitive electronice are un impact semnificativ asupra somnului şi asupra sănătăţii umane". Adrian Williams, profesor la London Sleep Centre, afirmă la rândul său că "oboseala constantă de care sunt afectaţi oamenii nu este provocată de vreo boală nouă, ci de stilul «mereu conectat» al acestora".
Aşadar, semnalul de alarmă a fost tras. Depinde doar noi dacă vom reacţiona în consecinţă sau dacă vom continua să cedăm tentaţiilor electronice, cu preţul sănătăţii noastre.
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de vali Mier Mai 09, 2012 4:19 pm

Cămilele au câte trei pleoape;
Tonul înoată constant cu 14,5 kilometrii pe oră, ceea ce înseamnă că un peste în vârstă de 15 ani a străbătut la viata lui 1.609.347 kilometri;
Doi din trei americani suferă de hemoroizi;
Când sunt pusi să spună o culoare, 3 din 5 oameni aleg rosul;
Regina Anne (1665-1714) a Marii Britanii a trăit mai mult decât toti cei 17 copii ai săi;
Ohio este listat drept al 17-lea stat la Americii, dar de fapt acesta este al 47-lea. Până pe 7 august 1953, Congresul a uitat pur si simplu să voteze rezolutia care primea Ohio în Uniune;
In Australia sunt de 10 ori mai multe oi decât oameni;
Autograful lui Iulius Cezar costă două milioane de dolari, dar nici unul nu a fost găsit încă;
Chiar în acestă secundă, 70% dintre soferii americani depăsesc limita de viteză;
La 21 de ore după ce un australian a fost dat dispărut în apele oceanului Pacific, capul său în greutate de 5 kilograme a fost găsit în burta unui pui de rechin care cântărea 45 de kilograme;
Cel mai greu caca de elefant găsit vreodată a dus scala cântarului la 150 de kilograme;
Laptele de vacă are un continut de 4-5% grăsime, în timp ce laptele balenelor cu cocoasă contine grăsimi în proportie de 54%;
In timp ce oamenii au doar patru tipuri de sânge, câinii se pot lăuda cu cinci, iar pisicile cu sase;
Pe 29 martie 1848 cascada Niagara a fost în "stand-by" timp de 30 de ore din cauza unei imense bucăti de gheată care a blocat râul Niagara;
Americanii mănâncă zilnic sapte hectare de pizza;
Abdul Kasssem Ismael, marele vizir al Persiei în cel de-al X-lea secol, îsi căra cu el peste tot cele 117.000 volume ce-i alcătuiau biblioteca. Peste 400 de cămile erau dresate să care colectia în ordine alfabetică
In fiecare automobil se găsesc circa 915 metri de cablu electric;
Sud-coreenii sacrifică anual cam 1.000.000 de câini pentru a găti diverse feluri de mâncare;
Lăstunul cu spin scurt este cea mai rapidă pasăre din lume. Un exemplar a fost surprins pe "radar" cu 171 de kilometrii pe oră;
Variola a ucis 300 de milioane de oameni în secolul XX, înainte de eradicarea ei în 1980;
Printre cei 50 de colectionari seriosi de pungi de rău de avion, olandezul Nick Vermeulen conduce detasat plutonul cu 2112 bucăti colectate de la 470 de linii aeriene; Eu aveam doar 4 !
Cea mai mare varietie de temperatură din toate timpurile se înregistrează la Verhoiansk, în Siberia, unde iarna sunt - 68 de grade celsius, iar vara se ating + 37 de grade;
Unui sarpe cu clopotei îi trebuiesc 17 zile pentru a digera un soarece;
Femela de purice, poate suge, în fiecare zi, de 15 ori mai mult sânge decât propria greutate;
90% din creier este grăsime;
Americanii cheltuie mai multi bani în localurile de striptease decât la operă, teatru, balet si jazz luate la un loc;
Sunt cu 22% mai multe sanse ca în New York să plouă sâmbăta decât lunea. Asta din cauză că poluarea, datorată automobilelor si industriei, împiedică formarea norilor;
Cea mai mare companie privată din lume are 1,6 milioane de angajati. Este vorba de firma care administrează căile ferate indiene;
Tunelul Seikan din Japonia, este cel mai lung tunel subacvatic din lume. Măsoară 53,9 kilometrii;
O pisică are 32 de muschi în fiecare ureche;
Cea mai lungă domnie a unui rege a fost cea a lui Louis al XIV-lea, în Franta, care a fost încoronat la vârsta de 5 ani, si a fost detronat de moarte 72 de ani mai târziu;
Dreptacii trăiesc, în medie, cu nouă ani mai mult decât stângacii;
Pelicanii maturi, pot înghesui în "săculet" până la 12 kilograme de peste si apă;
O tonă de lăcuste consumă aceeasi cantitate de mâncare ca 10 elefanti, 25 de cămile sau 2500 de oamneni;
In 10 minute un uragan eliberează mai multă energie decât toate armele nuclare existente luate la un loc
Trompa unui elefant poate acumula 7 litri de apă;
Sansele ca o femeie britanică să nască gemeni s-au dublat de la sfârsitul celui de-al doilea război mondial. Continuându-se în acest ritm, în 2060 la toate nasterile din Anglia vor veni pe lume gemeni;
Orasul cu cele mai multe toalete publice din Anglia este Sheffield, care are 65 de asemenea "asezăminte". Surprinzător, în liverpool nu există nici o toaletă publică;
Banca de investitii Goldman Sachs, una dintre cele mai mari din lume, are aproape 700 de directori;
Indirect, un om mănâncă aproximativ 27 de milioane de lăcuste pe an. Calculul e simplu: un om are anual în mediul său cam 300 de pesti care la rândul lor mănâncă circa 9000 de broaste. Lăcustele, la rândul lor, sunt mâncate de broaste;
Un american face în medie 6 drumuri pe zi la toaletă. Asta, la durata lor medie de viată, înseamnă că si petrec 2 ani si jumătate din viată pe sau în fata WC-ului;
Cactusii din specia Saguaro, care pot fi găsiti în desertul Nevada, cresc mai putin de 25 de milimetrii în primii 10 ani de viată;
De-a lungul vietii ne cresc cam 2 metri de păr în nas;
Cel mai mare iceberg văzut vreodată măsoară 335 de kilometrii lungime si peste 96 de kilometrii lătime;
Un câine poate întelege între 35 si 40 de comenzi;
Oamenirea arde 74 de milioane de barili de petrol în fiecare zi. Un sfert din această cantitate este folosită în America;
Englezii trimit 2,8 miliarde de vederi pe an, 65% dintre ele în perioada Crăciunului;
Pe Pământ sunt cam 7000 de specii de soareci;
Cumpărătorii englezi folosesc cam 8 miliarde de sacose de plastic în fiecare an. Asta înseamnă cam 134 de sacose pentru fiecare bărbat, femeie sau copil;
Americanii cheltuiesc cinci miliarde de dolari în fiecare an numai pentru cadouri destinate prietenilor necuvântători. Câinii, pisicile, păsăsile si hamsterii sunt pe primele locuri ale listei;
Peste 98% dintre japonezi sunt incinerati după moarte;
In momentul de fată sunt peste 2 miliarde de crestini în lume, aproximativ un miliard de musulmani, 800 de milioane de hindusi, 300 de milioane de buddhisti si cam 14 milioane de evrei; !
Alfabetul hawaiian are 12 litere;
Un hipopotam poate deschide gura suficient de mult încât să înghită un copil de 1,25 m înăltime;
Gândacul de bucătărie poate trăi mai multe săptămâni cu capul tăiat. Va muri, în cele din urmă, de foame;
O persoană obisnuită are peste 1460 de vise într-un an;
La nastere oamenii au 300 de oase, în timp ce la maturitate le mai rămân doar 206;
7% dintre americani nu stiu primele 9 cuvinte din imnul lor, dar stiu primele 7 cuvinte din cel canadian;
In urmă cu circa 3000 de ani, egiptenii îsi luau adio de la viată pe la 30 de ani;
La Casa Albă sunt 13.092 cutite, furculite si linguri;
O ciocănitoare poate ciocăni de 20 de ori într-o singură secundă;
O girafă îsi poate curăta urechile cu limba sa de o jumătate de metru;
Picioarele au 250.000 de glande care lucrează împreună pentru producerea zilnică a 230 ml de transpiratie;
Aproximativ 95% dintre locuitorii Pământului cunosc "avantajele" căsniciei;
In Africa de Vest, peste 50 de milioane de persoane practică voodoo;
Astăzi, în lume, sunt peste 200 de milioane de slavi, cel mai mare număr de la începuturile acestui popor;
Compania petrolieră BP are un profit de 6000 de dolari în fiecare secundă;
80 de miliarde de aspirine se consumă în fiecare an în lume;
Incepând ce anii '70, microchip-urile si-au dublat puterea si si-au scăzut constant preturile cam la fiecare doi ani. Dacă industria auto ar fi urmat acelasi drum, astăzi Rolls Royce ar fi parcurs 4 milioane de kilometrii cu un litru de benzină si ar fi costat 40 de dolari;
In fiecare an, ai o "sansă" din 350.000 să mori într-un accident aviatic;
Doar 7% dintre americani au pasaport;
Circa 100 de milioane de păsări mor în fiecare an din cauză că se lovesc de zgârie-nori sau intră în alte "capcane" ale oamenilor. Numai în McCormick Plaza din Chicago îsi frâng zborul cam 1500 de păsări;
In restaurantele indiene din Marea Britanie sunt mai multi angajati din industria minieră, cea metalurgică si cea navală luate la un loc;
Volumul de apă mutat de curentii oceanici în oricare dintre oceanele lumii este de 50 de ori mai mare decât al tuturor râurilor planetei puse laolaltă;
80.000 de ore (aproximativ 12%) din viată ti le petreci la serviciu;
De la căderea comunismului, nu mai putin de 25.000 de kilometrii de cablu electric au fost furati din Rusia. Este adevărat că nu fără oarece riscuri: în această perioadă, 500 dintre hoti s-au "prăjit" mortal.
Un sfert din suprafata orasului Los Angeles este destinat folosirii de către automobilisti: autostrăzi, parcări, etc;
Insectele consumă în fiecare zi circa 10% din rezervele de hrană ale lumii;
Limba unui cameleon este de 2 ori mai lungă decât corpul lui;
Dintii tăi au în componentă 5% apă
Aerul presurizat dintr-un Boeing 747 adaugă o tonă la greutatea avionului;
In anul 1916, 55% dintre masinile aflate în lume erau Ford T;
In fiecare an, 11 000 de americani se accidentează în timp ce încearcă pozitii sexuale bizare;
Când zbura, Concordul avea nevoie de 14 ore de întretinere pentru fiecare oră petrecută în aer;
In 24 de ore, pe tot corpul unui bărbat cresc circa 3,5 metri de păr;
Italienii consumă în două zile tot atâta cafea cât consumă britanicii într-un an;
In medie, în fiecare taxi londonez sunt uitate sase telefoane mobile în fiecare an;
Un adult pierde zilnic peste 50 de milioane de celule de piele moarte. In patru ani o persoană pierde cât echivalentul greutătii sale;
In 1903, în Londra, caii "depozitau" zilnic circa 2 000 de tone de balegă;
Dacă Silicon Valley din California, Statele Unite, si-ar declara independenta, ar fi pe locul cinci în lume ca putere economică.
Cea mai mare colectie de creiere umane puse "la murat" - 8 000 de bucăti - se află la spitalul psihiatric Runwell din Essex , Marea Britanie
In fiecare oră 2 tineri americani sunt infectati cu HIV;
O singură cească de expresso "înghite" 24 000 de boabe de cafea;
Tara cu cea mai mare densitatea a populatiei este Malta : 1 213 locuitori pe km 2;
Memorial Day, sărbătoare americană celebrată în fiecare an în ultima zi a lunii mai, este ziua în care în lume se consumă cea mai mare cantitate de carne de vită. In 2001, au fost preparate peste 27 de milioane de kilograme de carne de vită
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 50
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Stiati ca ? Empty Re: Stiati ca ?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum