Elixirul

In jos

Elixirul

Mesaj Scris de Asterion la data de Dum Ian 03, 2010 9:32 pm

Elixirul este o substanţă lichidă care însumează anumite proprietăţi, în funcţie de nevoile noastre. Din cele patru stări de agregare cunoscute de către fizica noastră ( solid, lichid, gazos şi plasmă ) care corespund celor patru principii divine primordiale ( Pământ, Apă, Aer şi Foc), Apa sau principiul lichid este elementul cel mai bun pentru a înmagazina, a reţine, a conduce şi a elibera toate celelalte principii. Lichidul este elementul vital al oricărui organism, indiferent de compoziţia sa, de unde şi expresia biblică “Apa Vieţii”.
Minunatul dar de înmagazinare şi proprietăţile sale magnetice sunt cunoscute de zeci de mii de ani pe Terra, de-a lungul civilizaţiilor care au înflorit şi au decăzut rând pe rând, iar alchimiştii acestor civilizaţii au făcut lucruri minunate cu ajutorul principiului Apă. Când spunem Apă nu ne referim numai la apa fizică, deşi ea este de o importanţă colosală, ci şi la celelalte substanţe manifestate în formă fluidă, folosite în prepararea elixirelor.
Elixirul este compus din trei părţi: două concrete şi una subtilă. Cele două părţi concrete sunt baza şi mediul, iar partea subtilă este energia, sau informaţia. Mediul este cel care înmagazinează şi transportă substanţa activă şi informaţia acolo unde este nevoie, şi este în general apă, alcool pur sau ulei ( mai rar ). Baza este substanţa în care se găsesc principiile active, iar în funcţie de regnul de provenienţă al bazei, elixirele pot fi cristaline, minerale, vegetale, animale sau umane ( în ceea ce priveşte elixirul uman, vorbim de lucrul energetic cu propriile emisii în interiorul corpului, sau alchimia interioară ). Pornind de la aceste date, ne va fi mai uşor să înţelegem cum anume s-au descoperit proprietăţile curative ale ceaiurilor, tincturilor şi medicamentelor alopate, dat fiind că atât chimia cât şi medicina sunt ramuri târzii ale aceleiaşi ştiinţe.
Elixirul se formează prin dizolvarea elementelor active din bază în apă sau alcool ( mediu ) aceasta fiind metoda principală de obţinere a virtuţilor chimice şi energetice. Dacă este vorba de minerale care nu sunt solubile, în special cristalele, elixirul nu este făcut prin saturarea apei cu substanţe conţinute de mineral, ci numai încărcarea ei cu semnătura energetică a acelui mineral, efectul fiind la fel de puternic. Vom vorbi şi despre metodele de transfer, cum ar fi căldura, congelarea, macerarea, extracţia, expunerea la Soare sau la Lună şi multe altele, la timpul potrivit şi în funcţie de necesităţile de preparare ale fiecărui elixir. Vom lua pe rând, în articolele viitoare, tipurile de elixire, prepararea lor şi modul în care funcţionează, făcând astfel primii paşi către studiul alchimiei divine.

În articolul următor: Elixirul Cristalin

Asterion
Bigeiner
Bigeiner

Numarul mesajelor : 10
Puncte : 20
Reputatie : 0
Data de inscriere : 29/12/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum