feng shui

In jos

feng shui

Mesaj Scris de luminos1 la data de Lun Dec 21, 2009 6:50 pm

Citeva notiuni, sper sa va foloseasca

Pentru început vom face o trecere prin notiunile de baza cu care opereaza Feng Shui, mai ales în ceea ce priveste aspectele legate de timp si spatiu.
Feng Shui abordeaza viata, natura si mediul înconjurator în doua moduri: temporal si atemporal, ceea ce înseamna ca exista o componenta care tine si una care nu tine seama de timp. O locuinta, sediu de firma sau spatiu se echilibreaza din punct de vedere Feng Shui si va ramâne asa o foarte mare perioada de timp (pâna la demolare sau la schimbarea destinatiei etc.)
Cea de-a doua abordare tine cont de trecerea timpului, caz în care remediile sunt mutate, îndepartate sau se adauga activatori noi în fiecare luna. Schimbarea poate fi facuta chiar si zilnic.
Energia se transforma odata cu trecerea timpului si de aceea aceasta componenta nu poate fi ignorata atunci când se realizeaza o echilibrare Feng Shui. Aceasta transformare este studiata în Scoala Stelelor Zburatoare, remediile fiind amplasate în functie de diagrama lunara, anuala sau a perioadei.
Ce se întelege printr-o perioada?
Ciclurile în Feng Shui, denumite perioade, dureza 20 de ani. Aceasta înseamna ca, timp de 20 de ani, unul din numerele de la 1 la 9 este numarul principal, dictând caracteristicile intervalului respectiv de timp. Un ciclul complet va dura, prin urmare 180 de ani.
Casele construite în perioada lui 5,6 sau 7 vor trebui transformate si adaptate perioadei lui 8, pentru a va bucura de energiile benefice ale universului. De altfel, cifra 7 s-a tranformat într-un numar negativ, care aduce în aceata perioada mai mult regres.
În acest moment suntem în perioada lui 8, care a început în anul 2004 si dureaza pâna în 2024. Aceasta perioada este reprezentata de diagrama Ken pe harta Ba Gua si este asociata cu un munte.
Caracteristica perioadei lui 8
O caracteristica foarte importanta a acestei perioade este ascensiunea persoanelor tinere, care vor ajunge celebre. Principalii întreprinzatori care se vor îmbogati sunt tinerii – acestia reusind sa depaseasca orice obstacol. Scolile, facultatile, universitatile si orice alte institutii de învatamânt vor fi foarte cautate. Gradul de cultura si civilizatie al acestei generatii va fi deosebit de ridicat.
Nord-estul este directia cea mai favorizata. Camerele din aceasta parte a casei sunt deosebit de importante – va recomandam sa le alegeti atunci când începeti o afacere noua sau va alegeti apartamentul într-o cladire.
Culoarea cea mai favorabila în perioada lui 8 este galbenul, care este o culoare de pamânt, iar cele mai bune obiecte sunt cele din ceramica, lut, cristalele si pietrele decorative. Cristalele benefice sunt citrinul, fluoritul si jaspul, prelucrate sub forma de bijuterii sau simboluri de bun augur.
Fata de perioada lui 7, care s-a terminat în 2004, vor avea loc foarte multe descoperiri, mai ales în domeniul medical si al ridicarii calitatii vietii. Foarte multe persoane tinere vor ajunge în functii de conducere, politice, si vor apare foarte multi milionari tineri.
Numarul “8” este numarul norocos al acestei perioade si puteti atrage acest noroc în viata dumneavoastra prin afisarea acestui simbol în casa sau în firma dumneavoastra. Casele sau firmele care au numarul 8 vor fi favorizate. Acelasi lucru se întâmpla cu autoturismele sau cu numerele de telefon.
Unul dintre cele mai benefice remedii Feng Shui este nodul mistic, fiind alcatuit din mai multe numere “8”. Amplasati acest remediu în preajma dumneavoastra pentru a beneficia de energia benefica a numarului “8”.
Foarte benefica este de asemenea fi forma Ba Gua – octogonala, care se regaseste la oglinzile Feng Shui si la amuletele de protectie. Aceasta va va aduce forta, noroc si abundenta, si va îndeparta ghinionul din viata dumneavoastra.
Pentru exteriorul casei va recomandam clopoteii de vânt cu 8 tuburi iar pentru protectia locuintei statuia cu Cei Opt Nemuritori, care va trebui amplasata în camera de zi sau în biroul directorului, în firma.
Deoarece ne aflam în perioada lui 8, va recomandam sa amplasati simboluri de bunastare precum pepite aurii, crapi, broaste râioase în coltul bunastarii (sud-est), în directia dumneavoastra Sheng Chi sau în sectorul unde este steaua #8 a apei. Va recomandam de asemenea sa amplasati în apropierea dumneavoastra un vas al abundentei.
Influenta perioadei lui 8 asupra locuintelor
Majoritatea caselor au fost construite în perioada lui 7 sau anterioare. Începând cu anul 2004, cifra 7 a devenit un numar negativ, care poate aduce ghinion. Va recomandam de aceea sa renovati casa dumneavoastra pentru a o trece în perioada lui 8. Aceasta renovare consta în schimbarea a cel putin 30% din locuinta: zugraveala, schimbare acoperis si schimbare podea. Sau construirea unor anexe, mansardari etc. Pentru locuintele din blocuri este recomandata zugravirea, schimbarea usii de la intrare, schimbarea geamurilor.
Aceasta schimbare va însemna o renastere a locuintei si implicit o diagrama a stelelor zburatoare care va va aduce mai mult noroc, prosperitate si sanatate în perioada lui 8. Cele mai bune orientari ale caselor în perioada lui 8 (raportate la diagrama stelelor zburatoare) sunt est, vest, nord, sud-vest si mai ales nord-est.
Datorita faptului ca perioada lui 8 este o perioada de pamânt, vor creste preturile terenurilor si caselor. Foarte multe persoane care vor face speculatii imobiliare se vor îmbogati.
Remediile perioadei lui 8
Unul dintre cele mai apreciate cristale ale acestei perioade, care atrage energiile de pamânt este cristalul de citrin. Fie ca este vorba de bijuterii din citrin sau de produse ornamentale, culoarea galbena este un magnet deosebit de puternic pentru energiile de pamânt.
Forma octogonala este de asemenea foarte favorizata. Prin urmare orice remediu care înglobeaza BaGua este de foarte bun augur.
Un alt remediu foarte important pentru aceasta perioada, mai ales pentru casele care nu au o orientare de tip sud-vest 1 sau nord-est 1este perechea de câini Chi-Lin, cunoscute si sub denumirea de Unicroni sau caii dragon. Se spune ca aceste creaturi sunt blânde, inteligente si pline de bunatate.
Pentru a contracara efectele negative ale stelelor zburatoare ale perioadei lui 8, perechea de Chi Lin trebuie amplasata în mijlocul casei, pe axa care se formeaza unind directia casei cu locul în care este alezata casa. Sa presupunem ca locuinta este orientata catre sud. Acest remediu se va amplasa în mijlocul casei, pe axa nord-sud.
Un alt remediu si activator important este reprezentat de bijuteriile perioadei lui 8.

www.universulterapiilor.ro
avatar
luminos1
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 137
Puncte : 186
Reputatie : 3
Data de inscriere : 27/05/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: feng shui

Mesaj Scris de Crystalin la data de Mier Sept 08, 2010 9:25 pm

CONEXIUNEA INTRE ANUMITE AFECTIUNI MEDICALE , DEFECTIUNILE SAU PROBLEMELE APARUTE IN CASA SI SUBCONSTIENTUL DVS

Fiecare persoana are o anumita predispozitie pentru anumite afectiuni;de regula ne alegem casa in care dorim sa locuim nu intamplator,ea reprezentand cat mai fidel in ariile bagua legatura cu subconstientul nostru si tiparele sale , pozitive sau negative ; fiecare boala are trei aspecte,emotional,spiritual si fizic;cel emotional inseamna sentimente si probleme personale nerezolvate sau cu care inca nu suntem impacati;vechi rani,tradari,parasiri,temeri,gelozie,durere neexprimata,pierderi de persoane sau animale dragi,dezamagiri,traume,amintiri dureroase,furie,lipsa de putere,abuz fizic/ emotional ;amintirile incep sa se formeze din uter si chiar mai devreme,din vietile noastre anterioare;aspectul spiritual te ajuta sa gasesti calea vindecarii si sa te regasesti pe tine insuti acolo unde erai inainte de separarea de sinele sanatos;unele suflete au predestinate anumite boli in aceasta viata;aspectul fizic apare ultimul; oamenii se imbolnavesc mai intai la nivel emotional sau spiritual ,in aura sau campul lor bioenergetic si abia apoi apar bolile in corpul fizic;acesta este si ultimul avertisment al energie divine prin care ni se atrage atentia catre ceva anume;daca cineva vrea cu adevarat sa se vindece ,trebuie sa actioneze pe toate cele trei cai .

-orice fel de scurgeri de apa in casa creeaza probleme deoarece corpul nostru este facut in majoritate din apa; acest aspect seamana cu transpiratia, arata ca se pot scurge vitamine,minerale, consuma energie; apar probleme cu sinusurile,diaree,infectii aparat urinar; apa in feng shui are aceeasi vibratie cu banii si emotiile , ceea ce inseamna posibile surgeri financiare sau depresii si modificari emotionale ; semnifica instabilitate financiara mai ales; stres; o scurgere langa intrarea principala ,in zona bogatiei sau in centrul casei/unei camere poate insemna afectarea situatiei financiare

-toate usile trebuie sa functioneze bine;intrarea intr-o camera este gura lui chi;apar probleme cu incheieturile la coate,gat,pelvis,maini,solduri,genunchi,glezne;usile problematice duc la artrita,reumatism,scleroza multipla,dureri de gat si umeri;usile inseamna si aria capului in feng shui ,asadar tumori,atacuri cerebrale,migrene;cand avem probleme cu incheieturile,verificam toate usile,usile de la dulapuri,dulapurile din bucatarie,etc;toate trebuie sa fie flexibile si in buna stare;usile nu trebuie obstructionate si stricate;usile mai in seamna si vocea adultilor ;cand o camera importanta ca sufrageria sau dormitorul are o intrare fara usa,este ca si cum adultul are o gura fara limba si nu se poate exprima , nu poate sa isi comunice dorintele si emotiile , s epoate simti oprimat , sufocat ;usile care nu se aliniaza una in fata celeilalte sau sunt de diferite marimi, una vis a vis de cealalta , pot crea aceleasi probleme, certuri constante, contraziceri intre adulti sau inabilitatea de a se apara ; in plan fizic acest fapt e legat de dinti,gura si gingii,afte

-aglomerarea de lucruri din orice colt al casei,podului,subsolului si boxelor,sertarelor; holurile,intrarile ,treptele sunt arterele si venele noastre;murdaria sau aglomerarea de lucruri aici duc la hipertensiune,probleme cu inima,anghina pectorala,infarct,boli de sange, dezechilibre metabolice,organe care devin lenese si se imbolnavesc,plamani ; aglomerarea constanta de lucruri (oricat ai incerac sa faci curatenie ) e de obicei legata de probleme pe care le ascunzi si de care nu vrei sa mai stii si sa ai de-a face cu ele,sau pentru care exista rusine daca ar iesi la suprafata;aglomerarea de lucruri opreste creativitatea in vietile noastre,saboteaza banii,visele si sentimentele noastre;depinde foarte mult de zona din casa unde exista aglomerarea;cel mai important lucru este ca lucrurile sa fie in ordine si bine organizate,dar sa contina numai obiectele de care ai intr-adevar nevoie;tot ce nu mai folosesti de mult sau iti prisoseste trebuie dat la o parte;spatiul respectiv trebuie mentinut curat si ordonat.

-sistemul electric este legat de sistemul nervos;cand ceva nu merge sau un bec s-a ars,o priza sau un intrerupator nu functioneaza sau aplicele nu mai au becuri(sunt goale),este afectat nivelul energiei si abilitatii noastre de a ne concentra ,a avea claritate in gandire si calm; creaza tensiune si aprinde fitilul facand scurt circuit;daca cineva e predispus la stres sau are un temperament dificil,lipsa de rabdare si e certaret poate fi conectat la aceste lucruri;orice boala care e legata cu sistemul nervos,anxietate,dezechilibre emotionale,caderi psihice, dezechilibre hormonale,tiroida,adrenalina, menopauza dificila este accentuata de problemele sistemului electric in casa;abajururile de lampi patate,vechisau veioze stricate ,patate sau rupte sunt legat de sistemul electric si mimeaza stomacul iritat din cauza nervilor sau ulcere; aparatele casnice care nu mai functioneaza,cum ar fi fierul de calcat,prajitorul de paine,etc,au aceeasi semnificatie cu a sistemului electric

-spatii intunecate :casa oglindeste corpul nostru;daca unele arii sunt intunecate,acolo lipseste energia si deci corpul urmeaza sa se imbolnaveasca in zona respectiva ; acest aspect reflecta gandurile negative legate de aria bagua respectiva ;trebuie adus chi aici si echilibrat fluxul acestuia in casa;lumina are o putere incredibila;ne arata calea mai bine ;numai atunci cand vedem mai bine putem observa obstacolele luandu-le in calcul in drumul nostru;anatomia noastra spirituala consta in esenta in unitati de lumina alba care exista inca dinainte de nasterea noastra;cu cat mai multa lumina spirituala stralucitoare aducem in casa noastra ,cu atat mai sanatosi vom fi;atentie la becuri arse;cand le inlocuim,trebuie sa folosim acelasi wataj sau mai inalt,niciodata mai mic;adaugam lumanari la sfesnicele goale,chiar daca nu le aprindm mereu;totusi ar fi bine ca sa le aprindem mereu pentru a activa spatiul respectiv; in special acolo unde sunt zone intunecate sau unde avem probleme se tin lumina /lumanarile aprinse;zone cum ar fi dulapuri intunecate,colturi ale camerelor neluminate ,holuri(care traverseaza intestinele si zona digestiva),subsolurile (subconstient,organe genitale,prostata,etc) sau podurile(zona capului);cand ignoram asemenea zone nefacand curatenie aici sau neluminand suprafetele,e ca si cum am vrea ca acestea sa le ignoram in viata noastra.

-unde electromagnetice la nivel inalt; este vorba de poluarea electromegnetica datorata curentului AC/DC si campurilor magnetice de la diversele aparate electrice din jurul nostru ;acestea duc la slabirea sistemului imunitar si aparitia bolilor;microunde,panouri electrice, celule de telefonie mobila situate in apropierea casei sau cabluri telefonice,cabluri de inalta tensiune,prajitoare,frigidere,tv,aparate de aer conditionat,uscatoare de par (e bine sa nu fie folosite seara deoarece induc insomnie),masini de spalat,lampi cu halogen si fluorescenta, computere,sunt cele mai problematice;macar putem incerca sa nu mai stam atat de aproape de acestea,mai ales cand dormim;computerele e bine sa fie cu cristale lichide;tv ar trebui sa fie la o distanta de 5 m cel putin ;cele mai periculoase probleme le dau sursele de unde electromagnetice din dormitor;ceasul electric si cu radio de pe noptiera,tv aproape,veiozele ,in special cele cu suport metalic;acestea duc la cancer,boli de sange,boli autoimune

-trebuie reparate toate instalatiile ,aparatele de aer conditionat ,caloriferele,canalizarea;acestea merg prin toata casa ;au legatura cu sistemul circulator,sistemul imunitar,sistemul nervos.o proasta canalizare aduce in plan fizic boli legate de colon,rect,zona intestinala, sistemul imunitar si boli de sange;in casele noastre acestea sunt locui unde se dreneaza toate scurgerile si resturile noastre;o canalizare care este blocata duce la constipatie in colon sau rect,hemoroizi,polipi,cancer;emotional,aceste blocaje inseamna ca nu vrem sa renuntam la vechi probleme,amintiri dureroase,traume si rani sufletesti;cand tevile sunt rupte sau ruginite, e important sa verificam daca avem ulcere si probleme cu stomacul sau intestinele;acestea pot fi legate de suparari emotionale,plans,pierderi de bani;problemele de canalizare mai pot duce la boli de inima,hipertensiune,boli rare;femeile care au chisturi ovariene,sarcini extrauterine ,trebuie sa verifice canalizarea si instalatiile din casa ;daca nu mentinem curate si in buna stare ventilatoarele si gurile de aerisire,apar probleme cu sistemul respirator,tensiunea,stresul, alergiile;

-curatenia si pastrarea in ordine a casei , dulapurilor, sertarelor, bibliotecilor, debaralelor , boxelor , etc este cruciala ; ea reflecta o minte clara si lipsita de confuzie ; de asemeni , aglomerarea de lucruri, mizeria permanente pot semnifica tipare mentale generatoare de afectiuni foaret grave , de regula cancer ; odata facuta curatenie si indepartate obiectele nefolositoare , energia pozitiva incepe sa se reflecte inclusiv in corpul persoanei afectate , creand posibilitati pentru vindecare
avatar
Crystalin
Intermediate
Intermediate

Numarul mesajelor : 466
Puncte : 573
Reputatie : 17
Data de inscriere : 04/06/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum