Aspecte astrologice

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mar Ian 04, 2011 6:10 pm

Luna Noua in Capricorn: 4 ianuarie 2011
(ora 11:02 Rom) Vezi harta

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow

Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:
Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei

Aceasta Luna Noua in Capricorn e o eclipsa partiala de Soare, care este intensificata foarte puternic de cea din urma conjunctie Jupiter/Uranus, ce urmeaza la cateva ore. In fiecare iarna, Luna Noua in Capricorn ne incurajeaza sa ne impamantam si sa devenim realisti in privinta schimbarilor pe care le-am facut de la Echinoctiul din martie. Acest lucru este deosebit de important deoarece lunatia anterioara, din Sagetator, a fost haotica si plina de transformari, avandu-l pe Uranus intrat in miscare directa imediat dupa Luna Noua. La nivel mondial, oamenii au facut schimbari curajoase in domeniul economic si politic, in timp ce natura a dezlantuit viscole puternice in SUA si Europa, care i-au oprit pe oameni din calatoriile lor. Acum este timpul sa integram la nivel personal acest peisaj puternic schimbat. Aceasta nu va fi o sarcina usoara, pentru ca multi oameni par sa se simta ca fiind rataciti in 3D si invartindu-se prin alte dimensiuni. Ei se straduie sa inteleaga implicatiile energiilor extraordinare ce s-au revarsat pe durata eclipsei de Luna de pe Centrul Galactic, la Solstitiul din decembrie. S-ar putea sa va simtiti astfel.

Vad multe indicii ca oamenii sunt mai puternic afectati de catre fortele din celelalte dimensiuni. Totusi, cu totii trebuie sa incadram aceste transformari importante ale realitatii si sa le facem sa fie o parte din viata noastra cotidiana. Avand Jupiter in conjunctie cu Uranus, chiar la cateva ore dupa eclipsa de Soare, transformarea va usura munca atunci cand incercam sa ne impamantam. Aceasta conjunctie finala in Pesti face cuadratura stransa cu Centrul Galactic, prin urmare, aceste schimbari sunt foarte spirituale, aducand schimbari pe tot cuprinsul Universului. O furtuna puternica s-a declansat pe Saturn, iar oamenii de stiinta sunt ingrijorati din cauza faptului ca o forta sau particula oarecum ciudata, ce provine din Soare, a modificat de curand constanta de dezintegrare radioactiva folosita pentru datarea cu carbon-14. (vezi Ian O'Neill, „Emite oare Soarele o particula misterioasa? /Is the Sun Emitting a Mystery Particle?", Discovery News.) [sau vezi http://www.lovendal.net/wp52/particula-misterioasa-a-soarelui-da-peste-cap-ratele-de-descompunere-a-elementelor-radioactive/] Terrance Aym de la Proiectul World Awareness declara in legatura cu aceasta descoperire: „Cateva dovezi despre dilatarea timpului au fost adunate in urma studierii atente a ratei de descompunere a elementelor radioactive." Este oare stiinta pe punctul de a descoperi o dovada masurabila privind accelerarea timpului?

Intre timp, evenimentele din politica si finante, inca de la debutul Zilei a Saptea din Ciclul Galactic confirma sincronizarea facuta de Carl Calleman cu privire la Calendarul Mayas. In timpul lunatiei anterioare din Sagetator, Uranus, intrat in miscare directa dupa Luna Noua, a declansat un noian de schimbari; iar acum,
pe durata acestei Luni Noi, Jupiter in conjunctie cu Uranus va avea un efect de domino asupra acestor procese. Inca de la incepulul lunii noiembrie, conditiile meteo extreme din aceasta iarna pun la incercare Europa, in timp ce europenii se confrunta cu greutati financiare multiple. Sistemul politic polarizat din SUA s-a destins brusc in timpul alegerilor de la inceputul lui noiembrie din SUA, apoi, in cea de-a doua jumatate a lunii decembrie, Congresul a adoptat o serie de proiecte de lege foarte importante. In timpul acestei perioade, WikiLeaks a subminat eforturile diplomatice mondiale. Fotografia cea mai uimitoare facuta cu ocazia eclipsei, a ilustrat Luna eclipsata in Sagetator atingand piramida din varful lui Washington Monument. (December 22, 2010, LA Times, A-18.) Aceasta fotografie sugereaza faptul ca SUA reprezinta in prezent focarul transformarii. Neptun in conjunctie cu Chiron s-a aflat pe harta SUA din 1776 timp de aproape doi ani, amintindu-ne ca schimbarile sunt vindecatoare, spirituale si deseori inspirate de idealurile Americii.

Evenimentele inspirate de eclipsa totala de Luna, inainte de Solstitiul din decembrie, au fost uimitoare la nivelul Congresului SUA. Mai intai, camera deputatilor a adoptat un proiect de lege controversat privind impozitarea, ce a extins reducerea ratei de impozitare stabilita de George Bush. Dupa care, la cateva zile, a fost anulata legea „Nu intreba, nu spune", astfel incat persoanele homosexuale pot sluji in mod public in fortele armate. Ca si cand ar fi fost hipnotizat de puterile evocatoare ale Lunii, cateva zile mai tarziu, Congresul a ratificat Tratatul START II, iar sovieticii i-au urmat exemplul chiar inainte de Craciun. Secretele diplomatice dezvaluite de WikiLeaks au facut ca fortele armate sa arate ridicol in momentul in care au incercat in mod lamentabil sa convinga publicul ca au castigat razboiul din Afganistan. Simultan, principalii aliati europeni ai SUA au anuntat reduceri masive privind apararea, bazate pe noi planuri de a-si imparti in comun resursele. Aceste state se afla chiar pe linia mediana a Arborelui Lumii, dupa cum e definit de Carl Calleman, ceea ce reprezinta un prim semnal privind instaurarea pacii in lume. (Vezi Henry Chu, „Reducerea cheltuielilor privind apararea ar putea diminua influenta Europei/ Defense Cuts May Downsize Europe's Clout", 5 decembrie 2010, LA Times, A-1.)

Pentru a face rezumatul acestor schimbari considerabile, in timp ce europenii au adoptat masuri de austeritate ce au produs revolte, SUA au adoptat masuri de cheltuire a fondurilor imprumutate, tiparind tot mai multi bani. Americanii bogati au mers sa faca cumparaturi in exces, in timp ce clasa mijlocie si cea saraca au ramas fara case si locuri de munca. Strazile din Europa erau pline de manifestanti furiosi, in timp ce strazile din SUA erau pline de familii obosite si flamande. Acest stadiu extraordinar al schimbarii a fost mobilizat de intrarea in miscare directa a lui Uranus si va ajunge la noi tendinte de miscare la nivel de societate atunci cand Uranus va intra in conjunctie cu Jupiter. Aceste schimbari vor deveni exponentiale odata cu intrarea lui Jupiter in Berbec, pe 22 ianuarie, iar a lui Uranus pe 13 martie – cele doua forte marcante ale Ciclului Universal.

Jupiter in conjunctie cu Uranus in Pesti si in cuadratura cu Centrul Galactic vesteste transformarea spirituala a intregii lumi. De exemplu, multi oameni sunt ingrijorati de faptul ca tiparele meteorologice din nordul Europei semnaleaza slabirea sau intreruperea curentului nord-Atlantic, ce ar putea declansa inceputul unei noi ere glaciare. Din punct de vedere financiar, Elita mondiala actioneaza de parca nu ar exista ziua de maine, asa ca, cine stie ce stie ea in realitate? Poate ca au existat comunicari diplomatice secrete cu privire la incetarea curentului oceanic, care trebuie sa devina publice. Orice s-ar intampla, oameni asemenea lui Julian Assange lupta cu indrazneala pentru adevar la nivel de guvern si de mass-media. Consider ca publicul merita sa cunoasca adevarul cu privire la problemele de clima, astfel incat sa poata lua masuri bazate pe informatii corecte.

Data fiind urgenta acestor probleme, analiza mea pentru Luna Noua in Capricorn pune accentul pe caracterul practic, care este esenta Capricornului. Indiferent de ce anume vom trai in acest an, o sa facem salturi evolutive importante. Trebuie sa ne indreptam atentia asupra a ceea ce functioneaza in prezent, iar asta se va intampla pana in 2024, cat timp Pluton se afla in Capricorn. Pun accentul pe SUA deoarece restul lumii trebuie sa inteleaga ca SUA si cultura americana nu vor solutiona problemele. La inceputul lui februarie, cand Neptun/Chiron se indeparteaza de Luna din harta SUA, SUA vor inceta sa fie considerate drept vindecatorul lumii si ghidul ei spiritual. Americanii s-au obisnuit sa considere ca stilul lor de viata opulent se cuvenea sa fie sustinut de popoarele din lumea a treia, iar acum se pare ca americanii se gandesc ca ar fi cazul ca europenii sa le sustina stilul de viata, care consuma multa energie! Insa acest lucru nu se intampla. O miscare constructiva in directia egalitatii mondiale o constituie acordul incheiat cu privire la Tratatul START II, ceea ce inseamna ca sovieticii nu vor fi impinsi in bratele unei alte rase.

Luna Noua, aflata la 14 grade in Capricorn, face cuadratura cu Saturn aflat la 17 grade in Balanta, ceea ce inseamna ca lumea are dispozitia sufleteasca pentru munca asidua, disciplina si decizii ferme. Aceasta cuadratura ar putea declansa o evaluare financiara mondiala. Vom cunoaste mult mai multe lucruri despre conditiile financiare observand ce anume se intampla cu conjunctia dintre Jupiter si Uranus, la cateva ore dupa Luna Noua, care va crea in decursul acestei lunatii evenimente ce vor aduce transformari in domeniul financiar. Uranus, in miscare directa imediat dupa Luna Noua anterioara, a facut ca multe lucruri blocate sa inceapa sa inregistreze schimbari extraordinare. Aceste procese se vor accelera odata cu intrarea in Berbec a lui Uranus, imediat dupa ce incepe Ciclul Universal, pe 9 martie. Sincronicitatile astrologice cu Zilele si Noptile din cele Noua Cicluri sugereaza faptul ca schimbarile prin care trecem sunt de fapt foarte constructive. [vezi Intelepciunea Calendarului Mayas: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective.]

In timp ce Jupiter face conjunctie cu Uranus in timpul Lunii Noi, Venus la 27 de grade in Scorpion se afla intr-un trigon apropiat, prin urmare, principiul feminin este profund implicat in transformarile spirituale. Dezastrul privind locuintele in SUA ii provoaca pe multi oameni sa se uneasca si sa se mute impreuna. Multi descopera ca faptul de a fi apropiati si de a lucra impreuna este ceva sigur si distractiv, un exemplu bun privind caile de natura feminina, ce erodeaza paradigma masculina dominanta; aceste modalitati se vor dezvolta tot mai mult. Va incurajez sa faceti economii si sa grabiti crearea unei retele sociale si planificarea comunitara. Venus face sextil cu Marte din Capricorn, astfel ca atat barbatii cat si femeile vor face aceste schimbari cu entuziasm.

In 1638, a fost o eclipsa totala de Luna chiar inainte de Solstitiul din decembrie, iar pe 21 decembrie 2010, o eclipsa chiar inaintea solstitiului din acest an, a fost un al doilea eveniment similar in peste doua mii de ani! Abia am inceput Ziua a Saptea din Ciclul Galactic (3 noiembrie 2010 – 28 octombrie 2011), in timp ce in 1638 abia incepusem Ziua a Saptea din Ciclul National (1617 – 28 octombrie 2011). Asadar, in timpul ultimilor doua mii de ani, intalnim un eveniment de aceasta intensitate la inceputul a doua etape de fructificare: Zilele a Saptea din Ciclul National si respectiv Galactic. Asa cum puteti observa dupa astfel de evenimente, tocmai am cunoscut o lunatie in Sagetator cu totul extraordinara. Ei bine, cea de-a treia conjunctie Jupiter/Uranus vesteste totodata remarcabila noastra eclipsa de Soare, din Capricorn. Potentialul pentru schimbari si mai vaste m-au facut sa privesc mai departe, la Luna Plina din 19 ianuarie, la 29 de grade in Rac, care reprezinta fructificarea Lunii Noi curente. Orice planeta sau Luna aflate in cel de-al 29-lea grad al unui semn reprezinta stadiul cel mai matur din dezvoltarea ei; iar un lucru tipic astrologic in timpul etapei finale a Calendarului Mayas, este acela ca exista cinci Luni Pline consecutive aflate la 29 de grade, aceasta fiind cea de-a patra. Asadar, 29 de grade in Rac inseamna fructificarea Zeitatii Feminine, cea care inspira latura feminina in barbati si in femei deopotriva. Eclipsa de Luna la 29 de grade in Gemeni din decembrie si Luna Plina la 29 de grade in Rac din ianuarie sunt amandoua aspectate de asteroidul Juno. In timpul Lunii Pline din 17 ianuarie, Juno se afla la 29 de grade in Fecioara, in opozitie exacta cu Jupiter aflat la 29 de grade in Pesti, care egalizeaza in mod profund dinamica dintre masculin si feminin; putem solutiona marile probleme cu care ne confruntam in prezent prin cooperare.

Atunci cand ne formam o imagine despre cum sa rezolvam problemele, privim la Mercur, recent intrat in miscare directa si aflat la 21 de grade in Sagetator, pregatindu-se sa se deplaseze inapoi peste Centrul Galactic si in Capricorn, pe 13 ianuarie. Mesagerul prompt al zeilor ne va ilumina si ne va oferi intelepciune practica, iar apoi, pe 14 ianuarie, cand face conjunctie cu Nodul Nord al Lunii, Mercur ne va trimite mesaje pentru suflet. Mercur face sextil cu Neptun/Chiron si cuadraturi cu Jupiter in conjunctie cu Uranus, care reprezinta un aspect foarte activ ce starneste multa energie si care ne incurajeaza sa privim ranile in fata si sa facem transformari.

Aceasta Luna Noua in Capricorn este deosebit de activata si foarte practica in acelasi timp. Schimbarile cu care avem de-a face sunt naucitoare, asa ca, sa intampinam cu bucurie realismul ferm al Capricornului! Am sugerat faptul ca SUA e pe punctul de a inceta sa mai fie imperiul mondial, ceea ce, la inceput, va fi un lucru greu pentru alte tari, indeosebi cele din Europa. Tarilor europene le este greu sa se detaseze de calitatea de lider mondial al SUA, pentru ca SUA au intrupat atat de bine Ciclul Planetar. Articolele Confederatiei ale SUA au fost elaborate in 1755 – Ziua Intai din Ciclul Planetar – iar independenta lor a venit in 1776 – Noaptea Intai din Ciclul Planetar – ele facand schimbari decisive, in timpul fiecarei Zile si Nopti, schimbari ce au influentat intreaga lume. Ciclul Planetar a constituit o etapa de industrializare care cauta confortul si tihna pe Pamant. In timp ce, vreme de douasutecincizeci de ani, SUA au urmarit confortul, consumerismul si idealismul, restul planetei a incercat sa le urmeze exemplul. Totusi, incepand din 1999, Ciclurile Galactic si Universal inspira omenirea sa caute sa creeze realitati mai spirituale.

De Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Lun Feb 07, 2011 6:16 pm

Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei
Luna Noua in Varsator (3 februarie 2011) anunta ca este timpul sa va accesati creativitatea si libertatea. Aceasta Luna Noua in Varsator este minunata, indeosebi pentru ca ea coincide cu miezul iernii, adevarata revenire a luminii Soarelui in emisfera nordica. Vreme de mii de ani, stramosii nostri au onorat aceasta perioada din an, aprinzand lumanari si focuri si cercetand licaririle luminii, in cristale si pietre pretioase; asadar, aceasta Luna Noua, in miez de iarna, ne atrage spre lumina. Avand sase „lumini" in Varsator, urmeaza o extraordinara activare a constiintei, chiar la timp, inaintea inceperii Ciclului Universal, din 9 martie. In acest moment, puteti simti adevarul in fiinta voastra – lumea colectiva e antrenata in haos, ce este animat de conjunctia finala Jupiter/Uranus din Luna Noua anterioara, iar in prezent cele doua planete se indreapta spre Berbec.

Neptun, aflat la 28 de grade in Varsator, este la mai putin de un grad de Luna la 27 de grade in Varsator, din harta SUA de la 1776, iar Neptun va depasi acest punct fierbinte, in 12 februarie. Aceasta este o perioada finala pentru SUA, ca sa-si eleveze mentalitatea colectiva – sa aleaga pacea in locul violentei. Luna Noua anterioara, din Capricorn, a fost o eclipsa de Soare, avand conjunctia Jupiter/Uranus in cuadratura cu Centrul Galactic, in timp ce Chiron si Neptun erau in conjunctie cu Luna din harta SUA. Mii de pasari negre cu aripi rosii au cazut moarte, din cer, iar un numar si mai mare de pesti a murit in masa. Impuscarea parlamentarei Giffords si a suporterilor ei, in Tucson, Arizona, a relevat faptul ca revolta se dezlantuie peste tot – cum se intampla in prezent in Orientul Mijlociu. Jupiter in conjunctie cu Uranus au inceput sa se desparta, iar repercursiunile se simt. Violenta se dezlantuie impotriva animalelor si in cadrul societatilor, iar toata lumea trebuie sa analizeze cu seriozitate ce anume se intampla. In urma cu patru-cinci ani, am spus pe acest site ca, daca SUA va continua sa atace lumea ca sa-si apere propriile interese, in final, violenta va reveni de unde a plecat.

Intre timp, conjunctia Jupiter/Uranus si despartirea lor finala au adus evenimente din care oamenii trebuie sa invete: Natura e pe moarte, oamenii se ucid intre ei, fiind amenintata inclusiv viata persoanelor publice; eforturile SUA de a detine controlul mondial, mascat sub forma libertatii, se duc de rapa. Daca dorim sa avem acces la dreptul nostru din nastere, caracteristic Varsatorului – adica, capacitatea de a ne crea lumea – trebuie sa intelegem ce ne spun aceste evenimente, iar astrologia este un instrument de incredere.

Nimeni nu-si doreste sa fie prins in nebunia colectiva a evenimentelor din ianuarie. Daca vreti sa evitati sa contribuiti la ceea ce se intampla, trebuie sa va indepartati de persoanele care traiesc de pe urma fricii si violentei; aceasta este alegerea voastra. Timpul de a decide este dupa data de 12 februarie, cand Neptun trece de punctul in care „arde” Luna din harta SUA. Neptun se va intoarce din nou langa Luna din harta SUA, la 28 octombrie 2011, cand SUA va avea o noua doza de ceata neptuniana, ce va dura pana la inceputul lunii decembrie 2011. Cu atat de multi oameni extrem de ostili in aceste zile, voi cum sunteti – pasnici sau furiosi? SUA esueaza din cauza folosirii flagrante a fortei, pentru a-si atinge scopurile alese. Chiar in timp ce scriam aceste randuri, au aparut relatari despre un numar de treisprezece ofiteri de politie, impuscati in Florida, de la 20 ianuarie pana in prezent; patru au fost ucisi, ceilalti fiind raniti foarte grav. Pe 24 ianuarie, in New York Times scria: „criminalii trag cu armele in ofiterii nostri de politie. Vedem cum criminalii folosesc arme de calibru mare." Voi mai avea cateva lucruri de spus despre lumea colectiva, un pic mai tarziu; acum doresc sa ma concentrez pe acest potential personal al Lunii Noi. Pentru a schimba orice, mai intai de toate trebuie sa ne schimbam pe noi insine; trebuie sa tinem minte acest lucru, in timp ce lumea „exterioara” se invarte necontrolat.

Luna Noua in Varsator se afla in mijlocul unui stelium remarcabil, avandu-i pe asteroizii Ceres, Marte, iar apoi planetele Neptun si Chiron. Ceres este zeita recoltei si a graului – ea guverneaza adoptarea de catre omenire a agriculturii – astfel, la aceasta Luna Noua, ea aduce maturizare si abundenta. Marte in Varsator ne anunta ca acum avem forta de a face schimbari, intrucat el este la fel de iute ca si fulgerul neasteptat. Locul si timpul nu prea au legatura cu ceea ce poate infaptui Marte. El este stralucitor si intelept, atata timp cat a hotarat ce anume isi doreste si nu pot sublinia suficient de mult, cat de cruciale sunt, in prezent, alegerile voastre. Referitor la ce se intampla in lumea exterioara, nu trebuie ca voi sa le faceti. Desigur, acest lucru este de la sine inteles, insa aceasta lunatie va cere sa cercetati daca participati sau nu, la evenimente: poate la nivel emotional si/sau mental? Aceia dintre noi care cauta Unimea, trebuie sa indeparteze din constiinta lor orice ramasite de negativitate cu privire la vremurile noastre, deoarece in curand Ciclul Universal va face ca toate lucrurile sa se accelereze si mai mult. Aveti nevoie sa fiti centrati, cu granite foarte puternice in aura voastra, asemenea dervisilor rotitori. Ne putem materializa intentiile, ramanand neafectati de forta actiunilor pe care ceilalti le aleg.

Stelliumul din Varsator face trigon cu Saturn din Balanta, ceea ce este o adevarata binecuvantare: Saturn a intrat in miscare retrograda, pe 25 ianuarie, iar acest lucru ne face sa devenim mai profunzi, indemnandu-ne la o introspectie profunda. Atunci cand Saturn e retrograd in Balanta, el ne incurajeaza sa gasim corectitudine si armonie in toate aspectele din viata noastra. Acest lucru e mai cu seama adevarat pentru SUA, intrucat Saturnul ei natal este la 15 grade in Balanta. Saturn va intra in miscare retrograda peste Saturn-ul SUA, la 9 martie, inceputul Ciclului Universal! Acest important stellium din Varsator semnaleaza sosirea unei transformari personale importante (Soare/Luna), a fecunditatii (Ceres), a fortei (Marte), extazului (Neptun) si vindecarii (Chiron), iar Saturn mentine si structureaza aceasta forta. Aceasta Luna Noua aduce schimbare creativa puternica, binecuvantata legata de misticism si vindecare armonioasa. Saturn retrograd din Balanta, in trigon cu stellium-ul din Varsator, reprezinta cantecul sufletului vostru – un arcus ce atinge armonios strunele viorii. Prin simplul fapt ca va urmati intelepciunea inimii, va interpretati cantecul vostru unic. Este mai important ca de obicei sa meditati exact in momentul acestei Luni Noi. Iar pentru aceia care lucreaza cu sunetul si vindecarea, in timpul acestei Luni Noi pot auzi muzica sferelor. De ce? Stellium-ul din Varsator in trigon cu Saturn este o armonica rara, iar asteroizii aduc supratonuri cu adevarat frumoase.

Stiu ca va surprinde faptul sa ma vedeti adaugand asteroizii, insa exista un motiv. Asteroizii si cometele au luat nastere in urma cu 11.500 de ani, in timpul exploziei unei planete mari, ce orbita intre Marte si Jupiter; asteroizii inca mai poarta vibratia acestei planete disparute. Dar asteroizii sunt fragmentati si au orbite ciudate. E greu sa ii interpretezi, insa e destul de usor sa ii simti. Eu chiar ii interpretez pentru mine insami, dar mai apoi, ca sa evit complexitatea, i-am scos din analizele astrologice. Pe masura ce intram in sistemul solar, dinspre Saturn, Jupiter este domiciliul maestrilor, el este masculin si are un rol de comanda, organizand si guvernand planetele interioare. Trecand de asteroizi, ajungem la Marte, care este masculin. Planeta disparuta a fost o forta feminina, alaturi de Venus, Neptun si Luna. Asadar, asteroizii reprezinta partile pierdute din latura feminina.

Pe durata acestei Luni Noi, Juno e in opozitie exacta cu Uranus din Pesti, prin urmare este foarte importanta gasirea echilibrului masculin-feminin, ca sa dobandim mai multa forta personala. Juno a fost sotia respectata a lui Jupiter, astfel ca ea este femeia care dobandeste putere in casnicie. Dupa cum stim deja, Ceres se afla impreuna cu Luna Noua si cu Marte, ceea ce ii adauga cautarii noastre, puterea fructificarii. Vesta, zeita caminului, este arsa de Nodul Nord, astfel ca armonia dintre masculin/feminin sau yin/yang constituie programul karmic al acestei Luni Noi. Altfel spus, toata aceasta lunatie are de-a face cu recuperarea aspectelor feminine pierdute. Daca exista vreo speranta ca SUA sa devina corecta in privinta orgiei sale cu armele, aceasta va veni de la Gabrielle Giffords (politiciana care a fost impuscata N. ED.) care sa ii ceara Congresului american sa-i onoreze sacrificiul, prin punerea sub control a armelor, daca ea va mai putea vorbi vreodata. Poate ca Sarah Palin se va gandi sa isi ceara scuze pentru orice rol pe care l-ar fi putut juca? Avand in vedere forta emotionala extraordinara a acestui eveniment din Tucson – atat de evidenta prin devotamentul exprimat de sotul lui Gifford – orice este posibil. Fireste, cu Marte abia trecut de Luna Noua, rezultatul ar putea fi contrariul. In acest moment, razbunarea este foarte periculoasa si e necesar sa va cercetati inima, ca sa cautati urme ale acestei emotii distrugatoare.

Va intelege toata lumea mesajul? Mercur, aflat la 29 de grade in Capricorn (foarte avansat din punct de vedere mental, fiind in ultimele grade), face trigon exact cu Juno, sotia puternica a lui Jupiter, care si-a incheiat intalnirea cu arhetipul haosului - Uranus. Ar putea exista o revelatie mercuriana cu privire la conjunctiile Uranus/Jupiter, intrucat Mercur face sextil exact cu Uranus. Mercur la 29 de grade in Capricorn reprezinta cel mai plin de intelepciune grad dintre cele 360 de grade ale Zodiacului, astfel incat el este profetic. Aceasta pozitie a lui Mercur cunoaste etica ideala, mai ales cand e infuzat de Juno si de intelepciunea ei, in timp ce Uranus il incurajeaza sa rearanjeze totul. De pilda, ce semnificatie are faptul ca fetita de 9 ani, care a murit, se nascuse la 11 septembrie? Jupiter/Uranus tocmai si-au incheiat cuadratura finala din timpul Lunii Noi anterioare, iar aceasta conjunctie a facut cuadratura cu Centrul Galactic. In prezent, chestiunile indepartarii omenirii de la mostenirea ei cosmica sunt total vizibile. Putem sesiza aceste chestiuni acum, cand conjunctiile Jupiter/Uranus sunt incheiate. Ar fi mai bine sa intelegem mesajul, deoarce Jupiter a intrat din 22 ianuarie in Berbec, iar Uranus intra in Berbec pe 11 martie, imediat dupa cea de-a doua intoarcere a lui Saturn din harta SUA. Ati incercat vreodata sa il infranati pe vreun prieten nascut in Berbec, atunci cand acesta era hotarat sa faca ceva?

Prima conjunctie Jupiter/Uranus a fost la 8 iunie 2010, cand extraordinara ziarista din Washington, Helen Thomas, si-a pierdut cumpatul si a vorbit foarte ferm impotriva sprijinului important acordat de SUA, Israelului. Ea a fost imediat indepartata, nemaiaparand in timpul recentelor conferinte prezidentiale, ceea ce este o pierdere importanta pentru libertatea presei. Acesta a fost un exemplu important despre ce se intampla cu orice persoana din SUA, care pune sub semnul intrebarii sprijinul SUA fata de Israel. Cea de-a doua conjunctie a avut loc in 19 septembrie 2010, exact cand israelienii blocau navele incarcate cu ajutoare pentru Gaza, in care au ucis sau ranit un numar de activisti aflati pe nave. Multi oameni au fost ingroziti de aceste crime – inclusiv Turcia, care era un aliat al Israelului, si care si-a retras ambasadorul ei la Ierusalim, in semn de protest. Conjunctiile au fost indreptate spre Israel si aliatii sai, asa ca luati aminte la ce se intampla din momentul celei de-a treia conjunctii, din 4 ianuarie 2011: vedem izbucnind violenta la adresa autoritatilor in Tunisia, Yemen, Irak si Egipt – si de asemenea in SUA, daca vreti sa aveti in vedere uciderea politistilor. Vorbele lui Helen Thomas au fost profetice, in privinta dezechilibrului american din Orientul Mijlociu, care in prezent se dezlantuie ca furie, frustrare, saracie si deznadejde.

Hosni Mubarek este un aliat al americanlor din Orientul Mijlociu si o marioneta tipic americana. Pentru majoritatea egiptenilor, cu exceptia celor bogati, viata este ingrozitoare. Fortele de politie sunt brutale, alegerile sunt aranjate dinainte, existand o coruptie excesiva. Prietenii mei din Egipt si instructorul meu Hakim mi-au povestit adevarul, inca de la sfarsitul anilor 1980. Ceea ce spun este evident, insa un lucru care acum este diferit il constituie astrologia: Jupiter si Uranus se intalnesc la aproape fiecare cincisprezece ani, asa ca aceasta nu este o conjunctie rara – insa, de multe ori, ea este una extrem de influenta. Acest lucru se intampla deoarece Uranus guverneaza schimbarea, iar Jupiter guverneaza expansiunea, astfel ca, atunci cand ele se intalnesc, Jupiter arunca in aer tot ceea ce este pregatit in vedere transformarii. Aveti grija la observarea evenimentelor cheie din timpul celor trei conjunctii, caci putem intelege ca SUA a dus la instaurarea dezechilibrului in Orientul Mijlociu, astfel incat tarile de acolo isi iau situatia in mainile lor. SUA se afla in mijlocul celei de-a opta reveniri a lui Saturn in harta ei natala, asa ca e posibil, oare, ca acest lucru sa ii sprijine pe conducatorii buni, si nu pe despoti? Sau, de ce sa nu incetam sa ne amestecam in problemele celorlalti? Tranzitele Jupiter/Uranus arata ca SUA va trebui sa isi schimbe pozitia pe care o au in Orientul Mijlociu.

Centura de asteroizi imi aminteste de Humpty Dumpty, care nu se mai poate reasambla. Atunci cand planeta disparuta a fost faramitata, in urma cu 11.500 de ani, energia feminina a fost si ea faramitata. Pe masura ce constiinta cosmica se activeaza, cu Uranus in conjunctie cu Jupiter, in cuadratura cu Centrul Galactic, izbucneste nebunia, fapt ce poate fi remarcat in evenimentele din Tucson.

Intre timp, exista atat de multe raspunsuri evidente – daca oamenii doar ar vrea sa gandeasca! Armele nu sunt unica problema; de exemplu, SUA sunt inveninate de furia crescanda din cadrul discursurilor publice. Doctrina numita Corectitudinea din mass-media, le cerea odinioara celor care difuzau emisiuni de stiri sa transmita in mod egal toate fatetele chestiunilor controversate. Ea a fost anulata in 1987, ceea ce a pavat calea pentru canalele de aripa dreapta (conservatoare sau reactionare), cum ar fi Fox News si Show-ul Rush Limbaugh, ca sa incarce atmosfera cu ura si vitriol. Nimic nu o echilibreaza, deoarece mass-media educativa are un fundament foarte slab. Acest lucru ar putea fi diferit! Armele ar putea fi controlate, corectitudinea ar putea constitui standardul, iar SUA si-ar putea cheltui banii in folosul cetatenilor ei, si nu a razboiului. Aceasta Luna Noua ne cere sa reunim, cu blandete, aspectele noastre feminine pierdute; de pilda, sa nutrim compasiune pentru acel tanar nesabuit, autorul impuscaturilor, si pentru parintii sai distrusi si sa cream o societate sigura pentru toti. Asteroidul Hera este inteleapta, ca sotie a unui barbat maret, iar ea ar spune ca programul pentru aceasta Luna Noua este programul zeitei Vesta (asteroid), deoarece ea se afla exact pe Nodul lunar Nord. Programul Vestei este pacea. Pacea sa fie cu voi toti!

De Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Lun Mar 07, 2011 9:32 pm

Luna Noua in Pesti: 4 ianuarie 2011
(ora 22:08 Rom) Vezi harta

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow (ii multumim Anei Nicolai)

Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:

Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei
Luna Noua in Pesti a sosit la tanc, pentru a ne ajuta sa integram aspectele spirituale ale transformarilor remarcabile care au izbucnit in timpul lunatiei precedente din Varsator (2 februarie). Avansam spre un nivel nou de libertate umana pe Pamant. Aliniati la nivel colectiv, prin stellium-ul in Varsator de luna trecuta, masa critica de oameni actioneaza in acord cu noul val al Erei Varsatorului, val ce abia a inceput. Multi inteleg ca acesta constituie marea trezire si incheierea Calendarului Mayas. Uau! Activarea constiintei intinde covorul rosu pentru noi toti, in timpul Ciclului Universal – ce debuteaza pe 9 martie – el nepavand calea imparateasca doar pentru magnatii petrolului si despotii cruzi. Inspirate de curajul remarcabil al semenilor nostri, inimile noastre se deschid si ele.

Conjunctia finala Jupiter/Uranus, din timpul Lunii Noi in Capricorn ( 4 ianuarie) i-a determinat pe oameni sa lupte pentru drepturile lor – iar ei asta si fac. Aceia dintre voi care nu luati parte la miscari revolutionare manevrati valuri similare de energie vibratorie, valuri de lumina albastra palpainda. Progresul este de neoprit, pentru ca oamenii nu vor da inapoi, de vreme ce Jupiter alearga inainte, intrand in Berbec, iar Uranus il urmeaza, intrand si el in Berbec pe 11 martie. La nivel colectiv, lumea se invarte intr-un haos incontrolabil si uneori plin de agitatie, iar acest lucru va fi la ordinea zilei in timpul intregului Ciclu Universal. Scopul acestei analize este acela de a intelege modul in care putem valorifica aceasta Luna Noua in Pesti ca sa ajustam, sa atenuam si sa orientam aceste forte, in directia unei revolutii spirituale, in directia unei activari si mai mari a compasiunii la scara mondiala. In ce priveste gestionarea noii energii – impamantati-va, respirati, faceti plimbari lungi, bucurati-va de vremea furtunoasa, fiti una cu trezirea omenirii.

Incepem cu o recapitulare a evenimentelor, incepand din noiembrie 2010 – moment in care a debutat Ziua a Saptea din Ciclul Galactic (1999-2011) - maturizarea tehnologiei. Ma gandesc ca majoritatea dintre voi va fi de acord cu faptul ca evoluam prin intermediul tehnologiei - Internet, telefoane celulare, telefoane Blackberry, Ipod-uri si Ipad-uri. Trebuie acum sa evaluam conectivitatea uimitoare pe care am creat-o, inainte de a intra in Ciclul Universal, pe 9 martie, la doar cateva zile de la aceasta Luna Noua. De asemenea, poate ati dori sa recititi analiza Solstitiului de Iarna, care este un indrumar general pentru perioada pe care o trecem acum in revista. De vreme ce este inca postata, nu am de spus prea multe despre ea, asa ca vom recapitula cateva dintre Lunile Noi anterioare.
(il puteti gasi aici http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/3993)

Aspectele astrologice recente au fost, pur si simplu, uluitoare. De exemplu, Solstitiul de Iarna din acest an (21 decembrie) a fost exploziv, deoarece a avut loc la 15 ore dupa o eclipsa de Luna apropiata, la 29° in Gemeni, cu Soarele la 29° in Sagetator, aproape de Centrul Galactic. Harta a indicat faptul ca aceasta urma sa fie o iarna dura, de confruntare cu adevaruri si provocari dificile si am fost uimita de cutezanta oamenilor care lupta pentru libertate in Tunisia, Egipt, Libia si in multe alte tari. Acum, in harta de Luna Noua in Pesti, Nodul lunar Nord tocmai s-a deplasat la 29° in Sagetator, astfel ca aspectele karmice aduse de eclipsa de Luna a Solstitiului de Iarna urmeaza sa se manifeste odata cu aceasta Luna Noua. Altfel spus, in timpul lunii martie, vor fi necesare contributiile voastre individuale, la progresul general.

In zilele acestea, ma intreb de multe ori daca va dati seama de cat de profetic a fost Carl Calleman? Ziua a Saptea reprezinta maturizarea tehnologiei si cine ar putea nega ca exact acest lucru se si intampla? Ea da rezultate exact pe linia mediana a Arborelui Lumii al lui Calleman, la 12° longitudine estica, care trece exact prin Tripoli, Libia! [Vezi Calendarul Mayas, de Calleman, publicata de Editura For YOU.]

Popoarele din Tunisia, Egipt, Libia, Irak, Bahrein si chiar SUA folosesc tehnologie de ultima ora, ca sa demareze revolutii foarte necesare. De exemplu, in SUA, Guvernul Federal falit, falimenteaza acum Statele, astfel ca ele trebuie sa-si preia puterea – iar ele fac acest lucru. Crearea unei retele sociale ii conecteaza pe oameni la o scara fara precedent; ea transforma lumea si ne pregateste pentru Unime. In noiembrie, imediat dupa ce a inceput Ziua a Saptea, WikiLeaks a dat publicitatii cablogramele diplomatice, iar dezvaluirea lor a adus lumina in diverse tari, care nu mai puteau evita sa inteleaga modul de operare al Elitei. WikiLeaks a demascat minciunile si operatiunile secrete din lumea politica, ceea ce a stimulat fervoarea popoarelor de a rasturna guverne corupte: una este sa banuiesti ca cei din Elita sunt niste mincinosi oportunisti, iar faptul ca au putut intelege cum face Elita acest lucru a insufletit popoarele, tara dupa tara. In noiembrie 2010, cand a inceput Ziua a Saptea, SUA primeau prima lovitura celei de-a opta reveniri a lui Saturn in harta de la intemeierea lor, din 1776. In timpul Lunii Noi in Pesti, SUA primeste cea de-a doua lovitura a Saturnului lor. Cea de-a treia lovitura si rezolutia finala va avea loc in timpul lunii septembrie 2011; prin urmare, SUA se confrunta in prezent cu realitatea – iar imperiul e rasturnat.

Pe masura ce Ciclul Galactic atinge punctul culminant, prabusirea sistemelor si structurilor Ciclurilor National si Planetar este continua si uluitoare. Guvernarea pe baza inrudirii si decretelor oficiale s-a incheiat, iar nedreptatile flagrante dintre bogati si saraci vor trebui rezolvate. Pe 4 ianuarie, la Luna Noua in Capricorn, a fost o eclipsa de Soare, care a intensificat in mod radical conjunctia finala Jupiter/Uranus, ce a avut loc la cateva ore dupa eclipsa. Curand dupa aceea, am fost oripilati sa aflam despre prabusirea din cer a pasarilor negre cu aripi rosii si despre pestii morti din raurile din Arkansas, iar multi oameni au gandit ca acestea erau dovezi cu privire la tehnologiile daunatoare, cum ar fi HAARP. Furtunile violente din Europa si America au dat de inteles ca inceteaza miscarea Curentului Nord Atlantic, acest lucru fiind in mod probabil declansat de perturbarile din ocean, produse de eruptia sondei petroliere de la BP, din Golful Mexic. Impuscarea oribila a lui Giffords, membra a Congresului american si a suporterilor ei, intr-o parcare de la „Safe Way”, i-a fortat pe multi sa inteleaga ca mintile aduse in stare de nebunie prin folosirea medicamentelor antidepresive, prin mass-media de senzatie si prin politici excesiv de polarizate reprezinta adevaratele arme de distrugere in masa din SUA. Asa cum am spus in analiza Lunii Noi in Varsator „Natura e pe moarte, oamenii se ucid intre ei, persoanele publice fiind si ele amenintate; eforturile SUA de a detine controlul mondial, mascat sub forma libertatii, se duc de rapa”.

Luna Noua in Varsator i-a incurajat pe oameni sa lupte pentru libertate si respect, sa-si preia puterea, iar oamenii o fac! Pe cat de uluitoare au fost evenimentele mentionate inainte, revolutiile din Africa si din Orientul Mijlociu sunt evenimente extrem de constructive. Curajul si maretia de care au dat dovada popoarele ce-si inlatura despotii, ne-au insuflat tuturor speranta unui viitor mai bun pe Pamant. In definitiv, noi, oamenii, trebuie sa luptam pentru pasari, sa cerem restrictionarea armelor si sa solicitam sa se puna capat drogarii populatiei, de vreme ce guvernele au demonstrat ca nu protejeaza masele de oameni. Dupa cum veti vedea in primavara aceasta, controlul mondial exercitat de SUA se incheie.

In analiza de luna trecuta am spus ca Neptun la 28° in Varsator se afla la mai putin de un grad distanta de Luna din harta SUA de la 1776, la 27° in Varsator, pana in 11 februarie – care s-a dovedit a fi ziua in care Mubarak a demisionat! Acesta a fost un moment final pentru ca SUA sa-si ridice mentalitatea colectiva – sa aleaga pacea in locul violentei – iar eu consider cu adevarat ca acest lucru incepe sa se intample, persoana cu persoana. Am spus pe acest site, de vreo patru-cinci ori, ca daca SUA continua sa atace lumea, ca sa-si apere cu lacomie propriile interese, intr-un tarziu violenta va reveni de unde a plecat. In tara, violenta este in crestere si, in afara de sustinatorii virulenti ai armelor care sunt dependenti de violenta, multi americani reflecteaza profund. Am mai spus ca trebuie sa va indepartati de cei care traiesc de pe urma fricii si violentei, daca doriti sa evitati sa participati la amplificarea nebuniei colective. Fiecare dintre voi trebuie sa aleaga pacea, acum, ca Neptun nu se mai afla pe Luna de pe harta SUA; iar pentru cei din SUA, calea cea mai clara este sa se ceara reduceri radicale de fonduri pentru aparare, versus reduceri de fonduri pentru cele mai recente programe sociale pentru cei saraci.

In timpul acestor luni din urma, v-am cerut sa va ganditi daca participati la nivel emotional si/sau mental, la evenimentele negative. Totusi, ce inseamna pozitiv si ce inseamna negativ? In general, evenimentele din zona Mediteranei sunt foarte pozitive si atat de multi dintre voi v-ati unit constiinta cu cei care cautau libertatea, mai ales egiptenii, intrucat atat de multi dintre voi iubesc piramidele si simt ca centrul energetic al inimii voastre se afla in Egipt. Acesta este un prim semn al Unimii care creste. Trebuie sa va indepartati constiinta de la lucrurile negative si sa va alaturati curentului pozitiv, deoarece Ciclul Universal urmeaza sa azvarle totul in vortexuri extraordinar de puternice. Am mai spus: „trebuie sa fiti centrati, sa aveti granite foarte puternice in aura voastra, asemenea unui dervis rotitor". Observati cat de multi dintre egipteni au folosit puterea dervisului rotitor, in timp ce se aflau in mijlocul haosului din Piata Tahrir! Ei bine, cei care traiesc in America de Nord vor trebui sa fie centrati, iar aceasta va readuce puterea in Statele voastre.

SUA este un element de baza in miscarea de libertate, pentru ca ele au folosit dorinta de libertate, ca pe un instrument de a controla popoarele din intreaga lume, prin definirea libertatii ca pe un drept de a merge la cumparaturi. Aceasta lacomie ordinara a transformat SUA in una dintre tarile cele mai putin libere de pe planeta. Insa Saturn retrograd in Balanta ne incurajeaza pe toti sa cautam corectitudine si armonie in toate aspectele din viata noastra, lucru mai cu seama adevarat pentru SUA, care are Saturnul natal la 15° in Balanta. Saturn intra in miscare retrograda peste Saturnul SUA, exact pe 9 martie, inceputul Ciclului Universal! SUA urmeaza sa devina centrul miscarii de rotatie, deoarece, printre alte lucruri, are Marea Piramida imprimata pe moneda ei nationala. In momentul de fata, Obama inca mai spera ca SUA poate ocoli adevarul - insa, ca o ironie, Obama i-a inspirat pe multi revolutionari din Egipt in timpul vizitei sale din 2009 la Cairo si la piramide. Intr-un editorial din ziarul New York Times, din 1 martie, Thomas Friedman spune ca multi tineri arabi s-au identificat cu acest presedinte american pe nume Hussein, care este liber, bogat si de culoare.

Intorcandu-ne atentia la Luna Noua in Pesti, cautam aspecte in astrograma care sa ne poata ajuta sa integram spiritual schimbarile ample, pe care tocmai le-am rezumat. Lumea s-a schimbat cu adevarat in aceasta iarna, iar acum trebuie sa ne folosim puterea intelepciunii si a intentiei, ca sa aducem aceste noi elemente la niveluri mai inalte. In timpul acestei Luni Noi, sase corpuri ceresti se afla in Pesti - Chiron, Marte, Soare/Luna, Mercur si Uranus – iar asta inseamna ca vindecarea, puterea, identitatea, sentimentele, gandurile si creativitatea noastra pot fi folosite pentru a activa compasiunea si spiritualitatea. Uranus se muta in Berbec pe 11 martie, ceea ce demareaza un ciclu de transformare cu o durata de 84 de ani. Uranus a mai fost inainte in Berbec, in perioada 1927-1935, o perioada de declin economic si de dezvoltare a fascismului, care a condus la cel de-al doilea razboi mondial. Uranus in Berbec va inspira probabil prabusirea consumerismului si o miscare catre noi forme de responsabilitate sociala, astfel incat munca plina de sens sa poata reveni. Spre deosebire de ciclul anterior al lui Uranus in Berbec, de aceasta data vad ca sfarsitul razboiului organizat va avea loc destul de brusc. De exemplu, pe 25 februarie, exact cand Jupiter in Berbec facea cuadratura cu Pluton din Capricorn, secretarul din Departamentul Apararii al SUA, Robert Gates, a tinut o cuvantarein fata cadetilor de la Academia Militara West Point, despre elaborarea strategiei politice. Gates a spus: „Ar fi neintelept din partea SUA sa mai lupte vreodata intr-un alt razboi ca cel din Irak sau din Afganistan … orice viitor secretar al Apararii, care il va sfatui pe presedinte sa trimita o armata terestra numeroasa in Asia, Orientul Mijlociu sau Africa ar trebui sa mearga sa-si faca analize la cap." [italicele mele] Pe 15 februarie, trupe americane au fost retrase din Pech Valley, o regiune indepartata din Provincia Kunar, care a fost esentiala pentru campania impotriva talibanilor si a organizatiei Al Qaeda. Trupele erau deprimate, deoarece simteau ca serviciile si sacrificiile lor erau irosite. (New York Times, 24 febr. 2011)

Cinci planete - plus Luna – in Pesti ne sprijina sa adoptam compasiunea, o inima deschisa si rabdare fata de toate fiintele, pe masura ce ne ocupam de o schimbare structurala atat de ampla si de implacabila, cu darul final din partea lui Jupiter in cuadratura cu Pluton din Capricorn. In continuare, Uranus in Berbec va face cuadratura cu Pluton din Capricorn de sapte ori pana in 2015, asa ca stim ca vin schimbari transformationale profunde. Soare/Luna la 14° in Pesti fac inconjunctie cu Saturn la 16° in Balanta, asadar Saturn cel echilibrat ne indeamna sa integram compasiunea la nivel emotional si energetic; corectitudinea trebuie sa devina principala motivatie. Neptun este inca in conjunctie apropiata cu Chiron, insa ei se despart in cele din urma si si-au incheiat cu bine lucrarea. Multi au procesat ranile launtrice adanci si au invatat sa-si spiritualizeze intentiile - pregatirea de baza pentru capitularea in fata intregului mai maret, calea spre Unime. Neptun/Chiron face trigon cu Nodul lunar Sud si sextil cu Nodul Nord, asa ca putem vedea cum intelepciunea noastra individuala se revarsa in programele de grup. Jupiter a facut cuadratura exacta cu Pluton, pe 25 februarie, cand Robert Gates a schimbat orientarea politicii de aparare, de la agresiunea aroganta la caracterul practic. In timpul acestei Luni Noi, avand cuadratura inca aproape, Jupiter in Berbec indeamna la schimbare structurala, in special in tarile revolutionare. Egipt va aparea ca un lider mondial in aceasta luna, deoarece campul spiritual al Lunii Noi oglindeste mentalitatea colectiva a Egiptului. Marte la 8° in Pesti face sextil apropiat cu Pluton la 7° in Capricorn, asa ca faptul de a actiona poate continua sa fie bland si plin de compasiune. Pana acum, au fost pierdute putine vieti, iar asta ar trebui sa continue. Si Mercur face inconjunctie cu Saturn, astfel ca exista un indemn puternic la schimbare armonioasa si inteligenta.

Aspectul cel mai interesant din harta Lunii Noi in Pesti este acela ca Uranus, aflat in ultimele grade din Pesti, face cuadratura exacta cu nodurile lunare. Asta se intampla chiar inainte ca Uranus se intre in Berbec, pe 11 martie, cand accelerarea timpului din Ciclul Universal va coplesi lumea in care traim. Atunci cand o planeta face cuadratura exacta cu nodurile lunare (trebuie sa fie la mai putin de un grad), se produce o uriasa criza karmica, ce are programul planetei care face cuadratura, iar programul lui Uranus este revolutia. Toate informatiile din trecut despre evenimentul curent sunt scoase la iveala – Nodul Sud la 29° in Gemeni – si Nodul Nord activeaza intregul potential al planetei pentru momentul prezent – Nodul Nord la 29° în Sagetator, pe Centrul Galactic. Uranus guverneaza procesele transformatoare, iar el este cel mai progresist atunci cand se afla la 29°. Uranus aflat in Pesti, din ianuarie 2004, ne transforma in oameni treziti spiritual pentru Epoca Varsatorului, pe durata incheierii Calendarului Mayas. Asadar, Uranus in Pesti, in cuadratura cu nodurile, atrage toate informatiile de care avem nevoie, datorita Nodului Sud in Gemeni, dupa care el tinteste constiinta, prin arcul Sagetatorului care trage in Centrul Galactic.

Ca de obicei, spectacolul din cer este sincronizat in totalitate cu Calendarul Mayas, asa ca bucurati-va de sarbatoriri minunate in cinstea inceputului Ciclului Universal din 9 martie. Gerry si cu mine vom participa la o inaugurare nona-dimensionala a Ciclului Universal, in Bellingham, Washington, la Wise Awakening, iar cercul nostru va trimite constiinta voua tuturor. Nu uitati sa fiti pe faza pentru Echinoctiul de Primavara din 20 martie, cand deja ne vom da seama cum se simte Ciclul Universal!

Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Lun Mar 21, 2011 8:15 pm

Echinoctiul de Primavara 2011: 21 martie 2011
de Barbara Hand Clow (ii multumim Anei Nicolai)
http://www.handclow2012.com/springequinox.htm

Barbara Hand Clow este autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:

Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si

Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei

Este Echinoctiul de Primavara la nord de ecuator si Echinoctiul de Toamna la sud de ecuator. In nord, este timpul sa va creati cele trei intentii importante pentru anul acesta, in vreme ce in sud e momentul sa va evaluati si sa va cumpaniti intentiile din primavara, de acum sase luni. Acest site este scris pentru cititorii aflati la nord de ecuator, iar cei de la sud vor trebui sa il citeasca ca atare.

In ce priveste Calendarul Mayas, pe baza interpretarii lui Carl Johan Calleman, acesta este ultimul nostru Echinoctiu de Primavara inainte de sfarsitul Calendarului, din 28 octombrie 2011. Prin urmare, aceasta primavara este foarte personala si emotionanta. Ce vreti sa creati pentru voi si pentru cei apropiati, pe durata celor 13 Ceruri ale Ciclului Universal? Cum va fi timpul, cand Zilele si Noptile au o durata de numai 18 zile? Aceasta comprimare a timpului va modifica modul in care cream in acest an? Pentru mine, acest potential de creatie accelerata este coplesitor si intimidant. Pentru voi, probabil ca simtiti ca acestea pot fi cele mai bune momente din intreaga voastra viata. In ce ma priveste, sunt sigura ca ele vor fi cele mai instructive momente din istorie. Asa cum Ziua Intai din Ciclul Celular, in urma cu16,4 miliarde de ani, a debutat cu Big Bang-ul, Ziua Intai din Ciclul Universal a inceput cu un big bang nuclear - „noua claritate”/„new clear”* - in sine.

[* Pronuntia de la nuclear din engleza, care mai poate fi scrisa si sub forma de 'new clear' – claritate/transparenta noua. N. tr.]

Gerry si cu mine am intampinat Ziua Intaia din Ciclul Universal, in 9 martie, cu o ceremonie de grup speciala, in Bellingham, Washington, la Wise Awakening. Ceremonia noastra a fost foarte degajata, deoarece noua instructori au activat o forma menita sa deschida Constiinta Unimii, dupa care toti cei care ni s-au alaturat au cantat din fluiere peruane, ca sa trimita forma in Centrul Galactic. Tema noastra a fost creatia unitara, si am cutreierat printr-o pestera cu picturi din paleolitic, pe care cei din vechime au activat-o in timpul Zilei a Cincea din Ciclul Regional (37.500-29.600 i.Ch), pentru a gasi aceasta frecventa. Intentia noastra a fost sa ne acordam cu inima naturii si sa devenim puncte nodale de legatura pentru Constiinta Unimii cu toate fiintele de pe planeta. In dimineata urmatoare, pe masura ce se desfasura Ziua Intaia, eu am intrat intr-o meditatie de cinci ore si am putut identifica chestiunile care ar putea fi semanate, astfel incat ele sa se poata dezvolta in cursul Ciclului Universal. Nu a trebuit sa cercetez sau sa astept prea mult: pe 9 martie a existat un pre-cutremur de intensitate 7.2, in placa tectonica a Pacificului, in afara coastei Japoniei, langa Sendai, dupa care, pe 11 martie, s-au dezlantuit Marele Cutremur si tsunami. In timp ce se petreceau acestea, Uniunea Europeana a organizat intalniri de urgenta pentru a strange mai multe ajutoare din partea natiunilor mai bogate, pentru cele care sunt tensionate din punct de vedere economic: Grecia, Spania si Portugalia, pe care le-au stabilit cu rapiditate. Un fapt si mai uimitor, acum ca Mubarak a plecat, este acela ca, pe 11 martie, o nava chineza a traversat Canalul Suez pentru a-i ajuta pe cetatenii lor din Libia, in timp ce pe 9 martie, o nava din Iran a trecut prin Canal, efectuand cateva manevre militare in zona estica a Mediteranei! Inainte, vasele provenind din aceste doua tari nu aveau permisiunea sa treaca prin Canal.
Ma concentrez pe evenimentele din Japonia, pentru ca distrugerea si criza nucleara scot in evidenta, in mod grafic, aroganta si atitudinea de sfidare a zeilor din cadrul Ciclurilor National, Planetar si Galactic – problemele enorme care trebuie sa fie transformate in mod radical, in anul 2011. Imaginile pe care lumea le-a vazut au fost mormane de containere si masini imprastiate prin jur, ca niste jucarii Lego; nave mari strivite ca niste cutii fragile de chibrituri; cladiri inalte laganandu-se ca niste pietre funerare ametite; si totul a fost maturat intr-o mare de namol, plina de ramasite ale civilizatiei si de corpurile neinsufletite ale locuitorilor ei. Aceste imagini socante i-au lasat pe oameni fara grai. In timp ce contemplam distrugerea masiva si coplesitoare a unei tari frumoase, asistam la distrugerea ultimelor trei Cicluri - National, Planetar si Galactic. Expresiile de groaza de pe fetele inspaimantate ale oamenilor ne obliga sa recunoastem ca Dr. Carl Calleman a inteles corect acest lucru: 2011 nu este un basm mayas. In timp ce au inceput eforturile de cautare si salvare si au fost evaluate utilitatile si stocurile de alimente, a devenit evidenta distrugerea si mai cumplita: Japonia – chiar tara pe care SUA au bombardat-o cu arme de distrugere in masa, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial – se confrunta din nou cu distrugerea in masa, de catre aceiasi forta anormala, prin intermediul unor multiple accidente nucleare. Ce ni se cere sa intelegem, in mijlocul suferintei coplesitoare a acestor oameni buni?

Dupa cum stiti din citirea materialelor de pe acest site, Saturn tranziteaza Saturnul SUA din 1776, insemnand ca este momentul ca SUA sa-si transforme formele disfunctionale. Ma intreb daca aceste accidente nucleare sunt inceputul unei pedepse karmice pentru SUA? [Observati ca daca SUA ar fi sa inceteze sa administreze dezvoltarea si controlul puterii nucleare mondiale, economia sa ar suferi un declin si mai mare decat se inregistreaza in prezent].

Saturn a fost in conjunctie exacta cu Saturnul SUA pe 9 martie (inceputul Zilei Intaia), in timpul pre-cutremurului. Dupa aceea, Uranus a intrat in Berbec, pe 11 martie, imediat dupa Marele Cutremur si tsunami – ceea ce inseamna ca aceste evenimente constituie doar inceputul transformarii de amploare. Nu putem intelege ca omul nu ar fi trebuit niciodata sa dezintegreze materia? Manipularea elementalilor este pericolul karmic extrem din univers – iar noi asistam la apogeul acestui comportament de dumnezeu [sfidarea zeilor?]. Ciclurile din Calendarul Mayas dezvaluie acest adevar: SUA a dezintegrat si a lansat Bomba asupra Japoniei, in timpul Noptii a Cincea din Ciclul Planetar (1932-1952 d.Ch.), iar in prezent ne aflam in etapa de maturizare a tehnologiei nucleare, in timpul Zilei a Saptea. [Astrologii ar putea revedea Capitolul treisprezece, „Chiron si Bomba", din cartea Chiron: Punte de curcubeu intre planetele interioare si cele exterioare, de B.H.Clow.]

Folosind astrologia elementara, pentru a intelege procesele karmice majore, incepem cu nodurile Lunii, ca sa gasim semnificatia evenimentelor din Ziua Intaia curenta. Dupa cum am mentionat in lunatia anterioara (Luna Noua in Pesti, din 4 martie), Uranus in ultimele grade din Pesti a facut cuadratura exacta cu nodurile lunare, fapt ce a indicat o „criza karmica enorma, al carei program e stabilit de planeta care face cuadratura" – adica de Uranus. Uranus guverneaza transformarea si revolutia, iar in lumea fizica tranzitele lui Uranus declanseaza deseori cutremure de pamant, eruptii vulcanice, valuri tsunami si inundatii. In acest caz, intrucat Nodul lunar Nord a fost si este pe Centrul Galactic, aceasta este criza karmica a planetei noastre. Atunci, ce ar putea fi mai transformativ decat un eveniment nuclear? Cetatenii Pamantului vor trebui sa reexamineze faptul de le ingadui guvernelor sa ii constranga pe Titani sa le indeplineasca cererile. Intrucat pentru SUA are loc cea de-a opta revenire a Saturnului ei si intrucat SUA au creat mai intai aceasta tehnologie, americanii au in prezent ceva de invatat.

Haideti sa ne amintim ca harta Solstitiului de Iarna a prezis o „iarna grea, de confruntare cu adevaruri incomode si cu provocari”, iar acest lucru este atat de adevarat! Ca sa ne pregatim sufletele pentru anotimpul de primavara, trebuie ca mai intai sa ne acordam un pic de timp, pentru a ne gandi la ce anume am invatat, de fapt, in timpul acestei ierni grele. Multi dintre voi au dat curs recomandarii mele de a citi cartea Karlei McLaren, Limbajul emotiilor, iar multora dintre voi le-a placut. Daca va chinuiti cu zbuciumuri emotionale dificile, asta v-ar putea salva viata. Aceasta primavara este perioada pentru o noua creatie – asadar, cu ce v-ati confruntat si ce ati transformat in aceasta iarna? In ce fel s-a schimbat rolul vostru in comunitate si relatia voastra cu planeta?Inceputul Ciclului Universal vesteste ca Gaia este vie si constienta de comportamentul uman si ca nevoile ei sunt mai importante decat orice program omenesc. In ce fel se potriveste viata voastra, in cadrul acestui parametru organic – si cum veti crea realitati noi, intr-un camp atat de supra-accelerat? De exemplu, a existat o renastere instantanee a miscarii anti-nucleare in Europa, ce demonstreaza ca exista multi oameni care stiu ca aceasta tehnologie a fost, de la inceput, o schimbare de directie gresita. Exista doar cateva lucruri care sunt interzise pe aceasta planeta – interzise de catre universul holistic. Asadar, poate ca veti crea intentii care sa ajute ca producerea energiei sa se indrepte intr-o alta directie? Orice alegeti, a venit vremea sa cream trei intentii pentru acest an*, sa le scriem pe hartie, dupa care sa consultam analiza acestui Echinoctiu de Primavara, ca sa ne formam o imagine despre felul in care acesta ar putea fi bun pentru voi.

* In cartea Alchimia celor noua dimensiuni, la Dimensiunea a opta, pag. 205, puteti citi descrierea metodei recomandate pentru procesul de materializare. Sau ati putea cauta in arhiva de newslettere de anul trecut care a avut ca tema sezonalitatea si procesul de materializare. N.tr

Harta pentru Echinoctiul de Primavara 2011 nu lasa niciun loc indoielii: transformarile puse in miscare in timpul Zilei Intaia a Ciclului Universal vor continua, se vor intensifica si vor creste exponential, pe durata primaverii. Asta, deoarece Soarele echinoctiului, aflat la 0° in Berbec, este la 30 de secunde de o conjunctie exacta cu Uranus, zece ore mai tarziu. Apoi, pe 28 martie, cand tocmai vom incepe Noaptea Intaia din Ciclul Universal, Jupiter in Berbec se apropie de ultima sa opozitie exacta cu Saturn din Balanta. Exista o Luna Plina in Fecioara, in ziua de dinaintea echinoctiului, care activeaza foarte mult toate elementele din harta Echinoctiului de Primavara. Aceasta Luna Plina conduce la punctul culminant, procesele puse in miscare in timpul Lunii Noi din Pesti - criza karmica provocata de conjunctia exacta a lui Uranus cu nodurile lunare, de pe 4 martie. Evenimentele se intensifica exponential, pentru ca Luna Plina formeaza o cuadratura mare si exacta cu nodurile lunare, avand Nodul Nord exact pe Centrul Galactic. Aceasta reprezinta o apoteoza a rasplatii karmice, iar inimile noastre sunt greu incercate in prezent. Trebuie sa avem incredere, sa capitulam in fata fortelor ce sunt mai presus de controlul uman si sa raspundem cu compasiune. Desigur, nu stiu ce se va intampla in timpul Lunii Pline din 19 martie, avand in vedere ca aceasta analiza va fi trimisa inainte de Luna Plina. Sa speram ca asta nu inseamna ca vom avea accidente nucleare si mai mari in Japonia si mai multe evenimente tectonice, insa ar fi posibil. In mod cert, nu putem evita implicatiile acestei cruci mari cu nodurile lunare, de cand Uranus a facut cuadratura cu nodurile lunare, in timpul Lunii Noi in Pesti, din 4 martie; criza karmica este o criza nucleara, pentru a fi o tema centrala a Ciclului Universal. Adevarul real cu privire la ce anume a creat omenirea, incepand din 1943, va fi total vizibil, obligandu-i pe oameni sa se confrunte cu el, in aceasta primavara.

Sentimentele intense si importanta foarte mare a Lunii Pline in Fecioara, din 19 martie, vor da tonul pentru Echinoctiul de Primavara si s-ar putea sa simtiti ca dorintele voastre personale din aceasta primavara sunt banale. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Cu totii avem un vot in Platonia, dimensiunea a sasea formativa viar acest potential este cel mai intens in timpul Echinoctiului de Primavara.

Cercetand harta, aceasta primavara va fi intens de creativa si extrem de emotionala, dezlantuind oportunitati pentru schimbare pe termen lung si noi cai. Ca sa cred ca oamenii pot face un salt evolutiv urias, caut imagini potrivite pentru modul in care sa activam Constiinta Unimii in creierul nostru, zi de zi. [Pe 13 martie, am avut un interviu radio cu James Arthur Jancik, „Cavalerul negru al emisiunilor radio de dezbateri", ceea ce a fost foarte dificil, pentru ca se producea cea de-a doua explozie de la un reactor nuclear. Atat James cat si eu am fost atat de uluiti, incat am simtit ca e greu sa ne facem treaba – sa fim verbali!] Noaptea trecuta mi-a venit o imagine buna pentru Constiinta Unimii – o imagine din Ciclul Tribal. In timpul acestei perioade de 2 milioane de ani, evolutia ominidelor a inceput prin aparitia lui homo habilis; iar in timpul punctului ei culminant, in urma cu un milion de ani, homo habilis a creat tehnologia instrumentului de piatra, de tip acheulian. Acest stramos uman a confectionat topoare de piatra, vreme de un milion de ani, care sunt atat de standardizate ca dimensiune si forma, incat acesta trebuie sa fi fost rezultatul transmiterii de cunoastere intre specii; topoarele din piatra scot in evidenta prima aptitudine matematica. Topoarele acheuliene au fost gasite peste tot in Europa, Africa si Asia, iar ele sunt o dovada puternica a capacitatilor pre-umane de a raspunde global la impulsul evolutiv. Prin urmare, pentru mine, aceasta este o imagine puternica privind modul in care mintile noastre sunt stimulate la nivel global, de Constiinta Unimii, care este pasul urmator din evolutia noastra.

Revenind la harta Echinoctiului de Primavara, Soarele se indreapta spre o conjunctie cu Uranus – ceea ce indica revolutie si schimbare radicala. Luna in Balanta tocmai trece de Saturn, iar amandoua corpurile ceresti fac opozitie cu Jupiter/Mercur din Berbec. Aceasta opozitie e fierbinte, formativa si tensionata emotional. Luna in Balanta este in opozitie apropiata cu Mercur din Berbec; asadar, atunci cand ne cantarim sentimentele, mintea noastra se ambaleaza cu concluziile noastre, incepe sa penduleze rapid si abia mai putem simti ceva. Saturn din Balanta este in opozitie apropiata cu Jupiter din Berbec, astfel incat, pe masura ce continuam sa ne extindem, Saturn ne indeamna in permanenta sa cantarim si sa stabilizam controversele din vietile noastre. Acest aspect, care este exact pe 28 martie, semnaleaza o reevaluare la niveluri profunde, a problemelor si angajamentelor majore, asa ca fiti receptivi la schimbarile pe care trebuie sa le faceti, insa evitati sa fiti impulsivi. Aceasta este cea din urma dintre cele trei opozitii Jupiter-Saturn care creaza cai si intentii noi. De asemenea, Marte in Pesti face o inconjunctie larga cu Saturn/Luna in Balanta, ceea ce ne stimuleaza sa ne deschidem in fata compasiunii pentru alegerile pe care le facem in viata noastra. La cateva ore dupa Echinoctiu, Luna face inconjunctie exacta cu Marte – ceea ce ar putea declansa sentimente triste, privind viata si o senzatie de disperare. In general, intuiesc ca in aceasta primavara ne vom simti mai degraba deprimati si fara speranta – prin urmare, raspunsul nostru cel mai bun este curajul din inima noastra.

Neptun in ultimele grade ale Varsatorului este combust (ars) de Ceres si inca apropiat de Chiron din Pesti. Conjunctia lui Neptun cu Ceres ne ajuta sa accesam Constiinta Unimii si sa fim sensibili fata de toate fiintele de pe Pamant. Aceasta grupare ne aminteste ca putem vindeca orice, prin abordarile spirituale si prin intelepciunea zeitei graului. Ne intoarcem in prezent, la principiile fundamentale. Neptun va intra apoi in Pesti, vibratia spirituala a domiciliului sau, la inceputul lui aprilie – care marcheaza mijlocul Noptii Intaia – ceea ce va inspira un val masiv de Constiinta a Unimii. Intre timp, Venus in Varsator face trigon larg cu Luna Echinoctiului de Primavara din Balanta si sextil cu Mercur din Berbec, asa ca receptivitatea feminina si darurile zeitei vor fi foarte vindecatoare in aceasta primavara. Acest anotimp nu va fi usor – harta arata cu claritate acest lucru – insa aceste aspecte feminine ne amintesc sa facem o sauna, sa sarutam un copilas si/sau sa mancam ciocolata, atunci cand inaintarea devine anevoioasa. Bucurati-va de o primavara fericita si ma gandesc ca, in acest an, urmarirea Zilelor si Noptilor din Ciclul Universal va vor oferi o indrumare importanta. La analizele fiecarei Luni Noi, voi face exact acest lucru, asa ca incepem cu ce s-a intamplat in timpul Primei Zile din ciclurile anterioare:

Ciclul Celular de 16,4 miliarde de ani: Big Bang-ul
Ciclul Mamifer de 820 milioane de ani: primele manunchiuri de celule - procariotele
Ciclul Familial sau Antropoid de 41 de milioane de ani: primele maimute
Ciclul Uman sau Tribal de 2 miliarde de ani: Homo habilis
Ciclul Regional de 102.000 de ani: Neanderthalul sud-african/Minele de ocru-rosu
Ciclul National de 5.125 de ani: prima Dinastie egipteana si dezvoltarea Sumerului
Ciclul Planetar de 256 de ani: inceputul industriei, telegraful, prima constitutie a Confederatiei din SUA
Ciclul Galactic de 12,8 ani: evolutia IT, Y2K* si emiterea monedei Euro
* Y2K este un numeronim si a fost abrevierea obisnuita pentru problema de software a anului 2000. Abrevierea combina litera Y pentru „an/year" si k de la kilo, insemnand 1000; 2K inseamna deci 2000. N. tr.

Ciclul Universal de 234 de zile: cutremurul/tsunami de 9.0 din Japonia si criza nucleara

De Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mier Apr 06, 2011 4:07 am

Luna Noua in Berbec: 3 aprilie 2011 Vezi harta
17:05 pm, Rom

Ii multumim Anei Nicolai

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow

Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:

· Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective

si

· Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei

Luna Noua a intrat in Berbec! De vreme ce tocmai ne-am creat noile intentii in timpul echinoctiului, pentru a stabili o noua directie in acest an, e momentul sa ne activam creativitatea, cat de mult putem. Luna Noua din Berbec, din 2011, reprezinta activatorul major! Avand Luna si alte cinci planete in Berbec, in opozitie apropiata cu Saturn din Balanta, care formeaza o cuadratura larga in T cu Pluton din Capricorn, in aceasta primavara ne asteapta o calatorie frenetica. Adaugand la acestea si planetele premergatoare din Pesti, obtinem o harta clasica de tip galeata: Saturn tine de toarta, impreuna cu celelalte planete din galeata, in afara de Pluton, care este locul prin care lichidul se varsa in afara. Lucrurile se vor desfasura atat de rapid, incat inainte de a se incheia aceasta luna calendaristica, e posibil sa va puteti aminti cu greu ce ati facut in urma cu numai cateva clipe. In timpul acestei lunatii, nimeni nu va scapa de schimbarea radicala; cu cat o puteti anticipa mai mult, cu atat mai bine.

Incep sa fac imediat analiza astrologica a hartii Lunii Noi, pentru ca ea este o configurare planetara uimitoare pentru activarea speciei noastre. Voi folosi aceasta analiza pentru a pozitiona aceasta lunatie, in contextul in care se afla lumea. O astrograma ca aceasta de acum ne arata ca trebuie sa ne gandim foarte profund la lucrurile care au cea mai mare probabilitate de a se intampla in curand, in vietile noastre, pe baza a ceea ce se petrece chiar acum, deoarece intelegerea si folosirea potentialului acestei astrograme va poate ajuta sa fiti echilibrati si sa continuati sa inaintati in mijlocul haosului. Schiorii si surferii deosebit de priceputi plutesc pur si simplu pe deasupra zapezii si a valurilor, fara ezitari, deoarece ei au invatat cum sa curga cu valul. Noi plutim pe valurile destramarii civilizatiei industriale tehnologizate, la fel ca pe zapada sau pe valurile marii; totusi, toate aceste campuri de energie curgatoare functioneaza conform geometriei fractale. Oricare dintre noi poate calatori prin realitati, folosind geometria din dimensiunea a sasea, in loc sa fie o victima derutata din dimensiunea a treia; aceasta e o alegere clara.

Luna Noua la 14° in Berbec este in conjunctie cu Jupiter aflat la 16° in Berbec, facand o opozitie stransa cu Saturn la 14° in Balanta – toate aceste planete fiind aflate in gradele de mijloc, loc in care este exprimata „esenta". Asadar, vrem sa luam decizii, sa ne facem treaba si sa mergem mai departe, indiferent de persoana sau lucrul care ne sta in cale. Aceste idei sunt importante si grandioase, pentru ca Luna se indreapta spre Jupiter, la cateva ore dupa Luna Noua, iar Soarele face conjunctie cu Jupiter pe 5 aprilie. Acesta e un moment important de a va extinde si de a va crea visele, insa opozitia lui Saturn va va impiedica sa mergeti prea departe sau prea repede. Opozitia lui Saturn ar putea insemna faptul ca multi oameni vor ajunge sa se simta frustrati si vor avea tendinta de a se impotmoli, astfel incat ma gandesc ca e intelept ca, in aceasta perioada (3 –5 aprilie), sa ne focalizam asupra unui singur vis important, ca sa evitam irosirea acestui potential extraordinar. Sub influenta acestei forte echilibrate, oamenii se vor simti precum caii de curse la poarta de start, gata de galop in momentul in care se da semnalul de plecare. Odata ce tasneste pe poarta, jockeul ii urmareste cu privirea pe toti ceilalti cai, in timp ce-si conduce calul. Daca alergati pentru a va indeplini dorinta inimii, exista sanse ca si oamenii din jurul vostru se vor concentra pe ale lor; nu e deloc necesar sa va ciocniti intre voi. In prezent, realitatea noastra este un camp fractal holografic complet activat, iar atunci cand alegeti binele vostru cel mai inalt si il asezati in inima voastra, ceea ce faceti nu ii afecteaza pe ceilalti. Si ar fi foarte intelept sa stati departe de orice fel de conflicte ce se petrec in jurul vostru, in special de cele de care nu va pasa cu adevarat.

Acum, haideti sa adaugam aspectul lui Marte in conjunctie cu Uranus, in primele grade din Berbec, conjunctie care devine exacta la cateva ore dupa Luna Noua. Uranus a intrat in Berbec pe 11 martie, ziua in care a fost cutremurul si tsuanami din Japonia, urmate de accidentul nuclear. Uranus guverneaza transformarea, schimbarea radicala si revolutia, astfel ca acest Titan traieste la inaltimea reputatiei sale. Perioada de sedere a lui Marte in Berbec (in acest an intre 1 aprilie – 11 mai) este intotdeauna o perioada de activitate si transformare extraordinare. Iar Marte i se alatura lui Uranus, imediat dupa inceperea ciclului de 84 de ani al acestuia; acest parteneriat demareaza niveluri uimitoare ale haosului si transformarii. Dupa cum cei mai multi dintre voi stiu, ne aflam in primele etape ale Ciclului Universal, iar multi dintre noi, cei care suntem atenti la miscarea Calendarului Mayas al lui Carl Calleman, ne-am intrebat deseori cum am putea schimba lumea noastra, intr-atat de mult pe cat e necesar, in timpul anului 2011. [Vezi Calendarul Mayas, de Calleman si Codul intelepciunii mayase, de B.H.Clow.] Nu e vorba despre faptul ca totul se va intampla in timpul acestui an, pentru ca acest lucru este imposibil. Insa, se pare ca trebuie sa descoperim comutatoarele principale pentru creare, iar apoi sa le manevram, in timp ce ne jucam rolurile in crearea Constiintei Unimii. Avem dreptul sa lucram cu aceste comutatoare, pentru a crea in lumea noastra, deoarece noi suntem Pastratorii Pamantului. Ca o sugestie, multi oameni din miscarea noastra lucreaza in cadrul grupurilor de meditatii, ca sa atraga puternicile valuri ale Unimii ce sosesc la jumatatea Zilelor si Noptilor Ciclului Universal din 2011. Cu aceste valuri, ne activam inimile, astfel incat sa putem simti toate fiintele de pe planeta noastra. Din fericire, caracteristicile planetelor si unghiurile pe care le fac intre ele, in astrograma acestei luni, furnizeaza multe informatii despre aceste comutatoare principale. Iar mijlocul Noptii Intaia este in zilele de 4 – 5 aprilie, astfel incat el vine cu forta influenta a acestei lunatii si cu aspectele de conjunctii dintre Marte-Uranus si Soare-Jupiter.

Revenind la conjunctia Marte-Uranus: aceasta conjunctie exacta, ce are loc la cateva ore dupa Luna Noua, pune in vigoare revolutia adusa de Uranus in Berbec, intr-o singura zi, cand, in mod normal, un nou ciclul ca acesta al lui Uranus incepe usurel si in ritmuri treptate. Marte in conjunctie cu Uranus din Berbec constituie o forta de nestavilit pentru transformare radicala si, prin urmare, putem intelege mai multe despre ce anume ar putea insemna aceasta transformare, daca avem un subiect. De exemplu, Saturn a facut opozitie exacta cu Jupiter pe 28 martie, ziua in care Obama a tinut cuvantarea in care justifica interventia americana din Libia, asa ca luptele din Libia reprezinta unul dintre subiecte. Un alt subject este accidentul nuclear din Japonia, ce are loc chiar in momentul in care americanii se impotmolesc intr-un al treilea razboi, lansand mai multe avioane militare si bombe. [Acest lucru denota clar ca Obama este o marioneta a elitei, in special de cand a dat ordinul de invazie, in timpul Echinoctiului de Primavara, procedand la fel ca Bush, care a invadat Irakul in timpul Echinoctiului de Primavara din 2003.]

Razboiul din Libia si criza ecologica acuta din Japonia constituie esenta lui Saturn din Balanta, aflat in opozitie cu Jupiter din Berbec: lupte prelungite impotriva autoritatii pentru dreptate si echitate pentru oameni. Totodata, in timpul opozitiei Saturn-Jupiter, au fost in desfasurare negocieri frenetice cu privire la potentialul faliment al Portugaliei, asa ca am putea spune ca „Aliatii" distrag atentia de la instabilitatea financiara colosala, prin provocarea unui razboi in zona Mediteraneana. Ca de obicei, mogulii Ciclului Planetar – fabricantii de arme – sunt castigatorii planuiti. Apoi, Jupiter este ajuns din urma de Soare si Luna, chiar dupa ce Marte face conjunctie cu Uranus, astfel incat aceasta conjunctie Marte/Uranus este prevestitoarea celor sapte cuadraturi dintre Uranus din Berbec si Pluton din Capricorn, ce vor avea loc din 2012 pana in 2015, cu o cuadratura apropiata, ce va avea loc in iulie 2011.

Apropierea lui Uranus de cuadratura sa de sus cu Pluton este forta ce va transforma structurile civilizatiei care s-au dezvoltat in timpul Ciclurilor National, Planetar si Galactic, in decursul acestor 5.125 de ani. Imaginile coplesitoare ale distrugerii industriei din Japonia au demonstrat, in mod elocvent, aceasta transformare in actiune; aceste imagini ne avertizeaza ca multe lucruri nu vor rezista si ca ele vor fi inlaturate. Uranus guverneaza revolutia si transformarea radicala, iar Pluton guverneaza transformarea la cel mai profund nivel, a problemelor structurale, deseori legate de mediul marin. Pluton se avanta in obscuritate si in profunzime pentru a indeparta lucruri si a face loc pentru noi progrese. Pluton ne invata ca folosirea tehnologiei nucleare, ca resursa energetica, este de neconceput, deoarece problemele de evacuare a deseurilor nu au fost solutionate, iar cuadratura cu Uranus va transforma aceasta tehnologie. Un alt exemplu privind purificarea fatetei intunecate este ceea ce se petrece cu controlul religios iudeo-crestin-islamic, in domeniul politic si economic, in timpul Ciclului National, cu durata de 5.125 de ani. Orientul Mijlociu a fost scena de teatru a acestei drame, pentru atat de mult timp, incat se sfasie in bucati. Vedem cum dualitatea distructiva a acestor crezuri este neutralizata de valurile de Unime; oamenii se unesc ca sa-i dezarmeze pe cei care i-au divizat. Vor exista totodata multe tranzitii si transformari invizibile, pe masura ce comutatoarele principale sunt reajustate de catre cei care intentioneaza sa creeze o lume noua.

Pluton foloseste multe metode ca sa-si indeplineasca munca, iar mie imi place Pluton, deoarece el face intotdeauna schimbarile necesare. In astrograma Lunii Noi, Pluton este stationar in inaltul cerului, in timp ce planeaza in varful cuadraturii in T, cu opozitia Berbec/Balanta, iar din 8 aprilie pana in 17 septembrie el intra in miscare retrograda. Cat timp Pluton este retrograd, schimbarea se produce in celulele, emotiile si mintile noastre; suntem inzestrati cu puteri substantiale de a reflecta. In calitate de specie careia i se cere sa evolueze pe parcursul celui de-al Noualea Ciclu, in mai putin de un an, reflectiile noastre asupra propriei noastre integritati si a felului in care înrâurim lumea sunt de importanta enorma. Poate ca cel mai potrivit nume pentru Pluton este integritate, care inseamna corectitudine inerenta. Cu alte cuvinte, cu totii am fost coplesiti de incorectitudinea nemaipomenita din partea oamenilor meniti sa apere poporul, astfel incat Pluton ii va indeparta. Sa aveti in prezent claritate in mintea si in inima voastra, pentru ca aceasta emotie simpla va ajuta sa ramaneti in tărâmurile armoniei, in mijlocul campului fractalic ce se schimba cu rapiditate. M-am gandit profund la motivul din care Japonia a fost lovita de valul venit din Arborele Lumii, in momentul in care a inceput Ciclul Universal. In timpul acestei crize, oamenii din Japonia au dat dovada de un curaj, o rabdare si o grija unii fata de altii cu totul remarcabile. Poate ca aceasta s-a produs acolo, deoarece ei sunt oameni care sa ne demonstreze ce inseamna sa fii binevoitor si centrat in inima. Imaginati-va cum ar fi fost daca v-ati fi aflat in mijlocul unui eveniment ca acesta, in Detroit sau in Los Angeles!

Dupa parerea mea, nu putem realiza saltul decisiv, decat daca ne intelegem lunga calatorie de-a lungul timpului, iar acest lucru difera de la o persoana la alta. Unii oameni pur si simplu pot simti aceasta pulsatie a cresterii, ca si cand ar fi o planta care se straduie sa iasa din pamant, la lumina zilei. Altii au nevoie de modele complexe, cum ar fi Calendarul Mayas ca sa inteleaga acest proces ce se apropie de apogeu. Noi toti ne transformam in forme noi, indiferent de gradul in care intelegem si simt ca centrarea in inima, in mijlocul haosului in crestere, este calea de a co-crea cu Pluton – cel mai de ajutor dintre toate fortele astrologice.

Neptun si Chiron sunt inca apropiati intre ei, aflandu-se in primele stagii de a ne deschide catre accesul spiritual total. Pentru corpul si mintea noastra, aceasta va fi o provocare uriasa, mai ales pentru glandele noastre suprarenale. Chiron in Pesti deja si-a mutat atentia de la vindecarea persoanala, la maturitatea spirituala; suntem intregiti cu dramele emotionale si exercitiile mentale. Neptun intra in Pesti (semnul lui de domiciliu) la o zi dupa aceasta Luna Noua, unde ramane pana pe 4 august, cand retrogradeaza inapoi in Varsator. Apoi Neptun revine in Pesti, din februarie 2012 pana in 2026. Din 1846, anul in care Neptun a fost observat pentru prima oara, gigantul acvatic a intrat in Pesti din 1847 pana in 1861 - o perioada in care a existat o trezire spiritualista si oculta, care a constituit valul unimii din Ciclul Planetar. In timpul acestei prime calatorii, cunoscuta la nivel constient, a lui Neptun prin Pesti, masele de oameni au ajuns la un oarecare confort si chiar tihna, astfel incat aveau timp sa se trezeasca si sa descopere alte realitati si dimensiuni, iar Spiritualismul a patruns rapid in lumea occidentala. Pe durata Ciclului Universal, Neptun in Pesti constituie tranzitia planetara de frunte, deoarece atat Neptun cat si semnul Pestilor indeparteaza granitele dintre noi si ne deschid catre Unime, spre Constiinta Unitatii. Ne vom dizolva si ne vom contopi, fiind centrati in inimile noastre.

Mercur, aflat la 24° in Berbec, este neaspectat si in miscare retrograda, din 28 martie pana in 23 aprilie. Mercur retrograd reprezinta intotdeauna o forta subtila, care va modifica intensitatea existenta in aceasta astrograma. Mercur in Berbec s-a intalnit cu Jupiter, pe 15 martie, imediat dupa marele cutremur, iar datorita miscarii sale retrograde, el face conjunctie cu Jupiter, inca de doua ori in Berbec: pe 11 aprilie si pe 11 mai. E posibil ca semnalele acestei triple conjunctii a lui Mercur sa ne extinda cunoasterea privind marele dezastru din Japonia si ca ne vor dezvalui in special adevarul privind tehnologia nucleara. Venus la 9° in Pesti face sextil apropiat cu Pluton din Capricorn, astfel incat Venus va amortiza, cu blandete si armonios, marile transformari ce vin prin Pluton. Partea cea mai dificila a vietii in acest moment din timp este stradania de a avea vreo viziune despre cum va arata lumea noastra, atunci cand trecem prin aceasta transformare. Consider ca va fi de folos sa lucram cu comutatoarele principale, urmarind Zilele si Noptile Ciclului Universal, iar aceste date sunt postate pe www.Calleman.com. Am increderea ca realitatea se va transforma in mod foarte firesc, pe durata incheierii timpului din Calendar, daca ne mentinem realitatile personale in inimile noastre – oazele de armonie si liniste.

De Barbara Hand Clow http://www.handclow2012.com/astroflash.htm

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mier Mai 04, 2011 8:53 pm

Luna Noua in Taur: 3 mai 2011 Vezi harta
09:08 ora Rom
Analiza astrologica de Barbara Hand Clow

(ii multumim Anei Nicolai)

Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:

Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si

Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei


Luna Noua a intrat in Taur, perioada de timp in care sa impamantam si sa dam o forma concreta inovatiilor importante pe care fiecare le-am realizat in timpul lunatiei din Berbec. Faza de Luna Noua in Berbec constituie momentul in care demaram noi proiecte si ne asumam angajamente importante, iar in 2011 aceasta lunatie a inspirat niveluri nemaintalnire de schimbare personala si globala. Asa cum veti vedea din aceasta analiza, a venit timpul sa identificati si sa consolidati masurile pe care le-ati luat luna trecuta. Aflandu-ne in plin proces de evolutie la nivel de specie, pe durata incheierii Calendarului, suntem cu totii foarte afectati de schimbarile din viata noastra personala care influenteaza nedeslusitul dans colectiv; aceasta analiza va aborda amandoua nivelurile.


Intrucat, in prezent, campul colectiv pare sa ne puna la incercare viata personala, intr-o masura atat de mare, incepem cu o examinare a evenimentelor internationale, vazute prin prisma accelerarii timpului din Ciclul Universal. [Vezi Codul intelepciunii mayase, de B.H.Clow.] Din punct de vedere astrologic, Saturn a facut opozitie cu Jupiter pe 28 martie - o zi in care Soarele a facut cuadratura cu Pluton, aceasta fiind o perioada de incordare aproape insuportabila, in ce priveste puterea nucleara, plus razboaiele civile din Orientul Mijlociu. Cutremurul si tsunamiul de 9 grade din Japonia, care a provocat dezastrul nuclear, s-a produs in timpul deschiderii Ciclului Universal, exact cand a explodat si Orientul Mijlociu, determinand ca acestea sa devina temele majore ce se vor desfasura in decursul anului 2011, in cadrul Ciclului Universal. Posibile dezastre financiare stau in continuare ascunse in umbra, cum ar fi micsorarea autoritatii SUA (Trezoreria), povara datoriilor din Europa si cresterea pretului petrolului. Insa, in ce priveste aceasta analiza, vom cerceta indeaproape criza din Orientul Mijlociu, dat fiind ca am vorbit deja despre criza legata de puterea nucleara. Eu cred ca pana la sfarsitul acestui an, lumea isi va da seama ca trebuie sa inceteze cu desavarsire construirea de uzine nucleare, daca nu e gasita o cale sigura de transmutare a deseurilor.

Criza din Orientul Mijlociu constituie o lupta pentru eliberarea oamenilor, care vesteste si dangatul de inmormantare pentru religiile lumii; acestea sunt folosite de catre puterile elitei, pentru a-i divide si polariza pe oameni. Una e sa folosesti credintele religioase pentru a crea comunitati viabile, care sa vina in sprijinul nevoilor oamenilor, si cu totul altceva este sa institui „dumnezei", care sa ii impinga pe oameni sa se ucida intre ei. Acest lucru este evident, insa acum a venit timpul sa fie transformate rolurile specifice pe care fiecare religie si adeptii ei le joaca in Orientul Mijlociu. De pilda, Israelul trebuie sa sustina un plan de pace cu palestinienii, cat de curand posibil - altfel el va trai in frica permanenta, alimentata de revolutiile din tarile invecinate. Prin faptul ca se implica in razboaie pe trei fronturi - desi sunt, in fond, falimentare - SUA nu vor fi in stare sa vina in apararea tuturor aliatilor lor din regiune. Israel va trebui sa se descurce singura acum, iar acest lucru scoate la iveala o criza profunda, pe care adeptii tuturor religiilor trebuie sa o proceseze in prezent. Este vorba despre adevarul ca religiile lumii sunt intemeiate pe obsesii apocaliptice – cu toate ca lumea nu se apropie de un sfarsit! Tot mai multi oameni vad ca omenirea pur si simplu va distruge si degrada Pamantul, daca energiile oamenilor nu sunt redirectionate spre solutionarea problemelor reale, una cate una.

Pentru a contribui la deblocarea acestei lupte care s-a acumulat in timpul celor cinci mii de ani din istoria omenirii, trebuie sa ne examinam crezurile personale. Zi de zi, tot mai mai multi oameni isi dau seama ca nu exista niciun „deus ex machina" – un dumnezeu care se va pogori din ceruri, ca sa ii salveze pe oameni. Multi oameni recunosc faptul ca trebuie sa schimbam fiecare parte din propriile noastre lumi, in maniere care sa nu fie distructive in plan ecologic. Aceste sisteme, create in decursul ciclului istoric de 5.125 de ani, a ciclului industrial de 256 de ani si a accelerarii tehnologiei din ciclul de 13 ani, inceput in 1999, trebuie sa dispara, daca ele nu sustin viata pentru toata lumea in mod egal - iar noi trebuie sa facem aceste schimbari, chiar in cadrul vietii noastre.

Am inceput cu aceste ganduri despre religiile lumii, pentru ca ele neaga deseori aspiratiile noastre spre o lume mai buna; ele au devenit ca niste ochelari de cal, pusi pe constiinta noastra. Fiecare persoana trebuie sa isi identifice ochelarii de cal si sa ii retraga din mintea colectiva, pentru a purifica zona noastra 4D de legatura [cu celelalte dimensiuni. N.tr.] Spre exemplu, presupunand ca sunteti infuriati din cauza cresterii pretului carburantilor, intr-o economie aflata in declin, in timp ce companiile petroliere inregistreaza profituri enorme, atunci de ce nu sunteti furiosi ca puterile mondiale trimit avioane cu care transporta soldati si arme - avione care epuizeaza carburantul ce este necesar pentru ca oamenii sa traiasca? De ce nu sunteti infuriati ca Obama impinge SUA intr-un razboi aerian teleghidat, in Libia? De ce exista astfel de lucruri? Ei bine, multi oameni detin credinte adanc inradacinate, privind dreptul omului de a stapani Pamantul. De ce nu sunteti maniosi ca uzinele nucleare au fost construite peste tot in lume si ca ele degaja deseuri toxice, care creeaza zone moarte pe planeta noastra, ce se aseamana cu cancerul uman? In adancul lor, cei mai multi oameni nu au eliminat total otrava apocaliptica, astfel incat corespondentul acelui dumnezeu - Bomba si uzinele nucleare – e posibil sa ulcereze in interiorul lor.

Ar putea parea ca eu o iau la vale pe un drum ciudat, insa, pentru a ne intelege calea proprie, chinurile prin care trecem acum sunt stimulate de evenimente care realmente ameninta supravietuirea speciei noastre. Oamenii sunt atat de orbiti, incat nici macar nu pot sesiza ce anume este acum in joc. De ce marsaluiesc oamenii din lume spre distrugere, asemenea lemingilor [mamifer rozator din regiunile (sub)arctice, asemanator cu hârciogul. N.tr.] care se indreapta spre mare? Raspunsul este: ceva din mintea lor ii determina sa creada ca sunt indestructibili - lucru care este, in mod evident, absurd. Luand in considerare acest lucru, voi face analiza Lunii Noi in Taur, cautand indicii privind modul in care ne putem da la o parte ochelarii de cal si intelege ca in joc este chiar supravietuirea noastra. In momentul de fata, multi oameni din Orientul Mijlociu tocmai isi scot ochelarii de cal, chiar daca trebuie sa moara din aceasta cauza. Oamenii din Occident vor urma la rand, de indata ce inteleg ca au fost condusi in mijlocul unui labirint – basmul ca dumnezeu* ii va salva, in loc ca ei insisi sa se salveze!


[* In cartea Alchimia celor noua dimensiuni, Barbara Hand Clow isi exprima punctul de vedere cu privire la Divinitate, referindu-se la Dumnezeu prin conceptul de Minte Divina sau Lumina. In aceasta analiza, prin faptul ca nu scrie Dumnezeu cu majuscula, asa cum suntem obisnuiti, ea exprima acest punct de vedere, facand distinctia intre Divinitatea reala si cea descrisa de natura umana. N.tr.]

Referindu-ma la astrograma, energia Berbecului este absolut dominanta, la fel cum a fost si in timpul Lunii Noi din Berbec: cinci planete se afla in Berbec - Uranus, Venus, Mercur, Jupiter si Marte – iar ele sunt inca provocate de opozitia cu Saturn din Balanta. Asa cum tocmai am zis, Jupiter din Berbec a facut opozitie exacta cu Saturn din Balanta (lupte prelungite impotriva autoritatii, pentru dobandirea dreptatii pentru toti oamenii) pe 28 martie, ziua in care Obama a tinut un discurs in care justifica interventia americana din Libia si in care aliatii din NATO joaca acum diferite roluri, despre care imparatul a vorbit public. Asadar, in timp ce analizam aceste planete din Berbec, retineti ca Luna Noua in Taur este pregatita sa impamanteze, sau sa faca reale, aceste inovatii ce s-au produs sub semnul Berbecului. Intrucat telul este sustinerea masurilor pe care le-am luat in timpul lunatiei precedente, care a fost dorinta inimii voastre pe care v-ati concentrat in luna trecuta? Amintiti-va ca aceasta etapa din evolutia noastra e legata de identificarea comutatoarelor principale de care avem nevoie pentru co-creatie - iar aceste comutatoare pot fi descoperite doar in propriile noastre experiente. Poate ca luna trecuta ati intentionat un lucru pe care l-ati abandonat, iar in prezent creati altceva? Care va este acum dorinta inimii?


Nimic nu va opri dezastrul din Orientul Mijlociu, in afara de o restructurare totala a relatiilor dintre Orient si Occident. Care e rolul vostru in aceasta schimbare de procesare a dualitatii reprezinta probabil exact ce ati ajuns sa cautati in timpul lunatiei din Berbec, intrucat armonicele voastre creeaza intregul mai vast. Pe durata acestei Luni Noi, opozitia cea mai apropiata cu Saturn, aflat la 12° in Balanta, este cea a lui Venus, aflata la 15° in Berbec si a lui Mercur, aflat la 17° in Berbec, care lucreaza ca un duo - Venus ne linisteste si ne face mai receptivi la schimbare, in timp ce Mercur aduce inteligenta si intuitie in ceea ce simtim. Saturn din Balanta revendica dreptatea, astfel ca Mercur si Venus va fac mai receptivi in inima voastra, in timp ce va folositi inteligenta extraordinara. Ele scot acum in relief religiile lumii, intrucat aproape nouazeci la suta din rasa umana este legata de ele prin corzi in dimensiunea a patra (4D), iar elita mondiala foloseste aceste corzi, pentru a manipula marionetele – adica oamenii inconstienti. Mercur in apropiere de Venus (si in opozitie cu Saturn) spune sa va folositi acum inteligenta, ca sa patrundeti in inima voastra si sa treceti dincolo de 4D - zona capcana a Elitei mondiale. Atunci cand va indreptati constiinta in dimensiunile mai inalte, e foarte usor sa intelegeti ce anume se petrece pe aceasta planeta. Iesiti de pe tabla de joc, largiti-va viziunea si sustineti acum deciziile etice si luate din inima.

Jupiter este foarte aproape de Marte, iar ele s-au alaturat pe 30 aprilie, astfel ca forta de a va amplifica potentialul este foarte marita acum. Jupiter si Marte fac o inconjunctie exacta cu Nodul lunar Nord, iar acesta este un aspect foarte puternic. Nodul Nord in Sagetator ne cheama la lupta pentru eliberare si libertate, pentru a activa focul sacru al adevarului, in inima si in mintea noastra. Asadar, Marte/Jupiter in Berbec ne poarta dincolo de limitare, astfel incat sa ne putem urma adevaratele cai karmice pentru a ne activa liberul arbitru - potentialul cel mai maret al speciei noastre. Noi ne putem de fapt activa constiinta si schimba lucrurile, iar aceasta Luna Noua si intrarea in Noaptea a Doua din Ciclul Universal, in ziua de 2 mai, descriu aceste schimbari. Inceputul Ciclului Universal a tras clopotul de înmormântare pentru distrugerea nucleara si pentru razboaiele bazate pe credintele religioase, ale Ciclului National. Conjunctia Marte/Jupiter face trigon exact cu Nodul lunar Nord, invatandu-ne sa devenim corecti. Uranus aflat in primele grade din Berbec face cuadratura cu Pluton, iar aceasta demareaza mareata restructurare a mintii umane si a perspectivei politice, bazate pe aspectul practic; acest proces va fi infaptuit de influenta celor sapte cuadraturi Uranus/Pluton ce vor avea loc in perioada 2012 - 2015. Este timpul sa intelegem ca orice lucru care este „in exterior”, izvoraste din mintea umana, astfel incat sa iesim din controlul din 4D si sa atragem fortele dimensiunilor mai inalte, in dimensiunea noastra fizica - 3D.

Este ceva neobisnuit sa fac o analiza de Luna Noua si sa ma refer la Luna Noua in sine, aproape spre sfarsitul analizei. Motivul este ca aceasta Luna Noua detine cheile pentru instrumentele personale ce ne sunt necesare ca sa ne dam jos ochelarii de cal, iar ea descrie o atitudine de care ar putea beneficia aproape toti dintre noi: Luna Noua, aflata la 13° in Taur, ne atrage sa mergem in mijlocul naturii luxuriante, in faldurile incantatoare ale Gaiei. Totusi, in timp ce raspundem acestei armonii anuale minunate, in acest an, gandurile noastre sunt tulburate. Meritam noi oare marinimia Naturii, de vreme ce ea a fost strangulata in Golful Mexic, iar apele si tarmurile sale sunt poluate de radioactivitate? Exista vreun mesaj pentru noi in tornadele teribile care devasteaza tinuturile din SUA? Raspunsul este: trebuie sa devenim pastratori constienti ai Pamantului, iar in timpul acestei Luni Noi, Saturn este calauza. Saturn calatoreste prin Balanta, la fiecare treizece de ani, creand echilibru si dreptate - iar in acest caz, Saturn face inconjunctie exacta (unghi de 150°) cu Luna Noua din Taur. Asta inseamna ca programul lui Saturn legat de armonie si echilibru ne impinge sa ne umplem celulele, mintea si inima de forta Naturii din aceasta primavara. Sub impulsul schimbarii radicale, cauzate de toate tranzitele fata de planetele din Berbec, ni se cere sa dam nastere Naturii din noi insine. Atunci cand am venit aici, am ales sa fim pastratori ai Pamantului; aceasta a fost intentia intelepciunii noastre stravechi, nazuinta noastra.


Indelungata noastra etapa de neglijare a Pamantului ia sfarsit, avandu-l pe Pluton din Capricorn responsabil de aceasta inconjunctie influenta. Pluton face trigon cu Luna Noua, aducand sustinere pamanteasca, programului Lunii Noi si face cuadratura cu Saturn, provocandu-l astfel pe zeul-tata. Fecunditatea Lunii Noi din Taur este ritmul inimii Naturii - o forta care este mai mareata decat toate programele omenesti. Ne miscam mai rapid si mai adanc in aceasta vindecare, pe care majoritatea dintre noi o intelege.

Pe 4 aprilie, Neptun a intrat in Pesti (semnul de domiciliu), unde va ramane pana pe 4 august. Uau, nu i-am acordat multa atentie acestei miscari, insa am simtit-o in mod cert! Atunci cand Neptun a intrat in Pesti - cu exceptia cazului in care v-ati aflat intr-o zona cu o constienta deosebit de ridicata – tot felul de dependente si confuzii s-au scurs din campul omenirii, in campul vostru personal. Corzile de control din 4D, pur si simplu au preluat conducerea, iar oamenii au trebuit sa fie onesti in legatura cu dependentele lor sau sa o ia la vale foarte repede. Am observat oameni urmand ambele cai, in timp ce eu am inceput sa meditez, ca niciodata pana atunci. Simt ca exista atat de mult potential in acest tranzit, mai ales de cand Chiron se afla in apropiere, ajutandu-l pe Neptun – gigantul acvatic – sa vindece, in loc sa ne nauceasca mintea. Neptun este asemenea peptidelor din corpul nostru, care se misca dintr-un loc in altul, declansand tot felul de procese metabolice, insa nu ii puteti identifica influenta, pana cand nu o simtiti. Multi oameni au efectuat o munca minunata de vindecare profunda, in timp ce Neptun si Chiron se aflau in conjunctie, in perioada anilor 2008 - 2010; aceasta forta launtrica da o senzatie agreabila, iar ea va fi de ajutor cat timp Neptun se afla in Pesti. Aceste realizari personale influenteaza totodata, in mod benefic, domeniul colectiv.

In tot acest timp, avandu-l pe Neptun in Pesti, zapaceala care domneste in lume este descurajanta. Totusi, daca va confruntati cu adevarul, Neptun poate fi folosit ca un ghid foarte nobil, mai ales in ce priveste religiile lumii. Aceste religii au stimulat omenirea sa faureasca civilizatii si culturi, in timpul Ciclurilor National si Planetar. Insa, in prezent, ele functioneaza cel mai adesea ca agenti de distrugere si control. Prin activarea esentei nobile a lui Neptun in interiorul vostru – deschizandu-va inima in fata Naturii si a tuturor fiintelor din lume – sunteti pregatiti sa renuntati la povestea religioasa, in afara de cazul in care ea ii inspira pe oameni, in loc sa ii distruga. Planul secret al elitei, de a pune capat lumii nu este – si nu a fost niciodata – planul fundamental de creatie.

Postscriptum: Am ramas treji dupa miezul noptii, ca sa urmarim casatoria lui Kate si William. Predica tinuta de Episcopul Londrei, Richard Chartres, a fost un exemplu extraordinar de „Unime” caracteristica Ciclului Universal, care patrunde in lumea noastra, chiar in Westminster Abbey! (cautand pe internet, puteti viziona aceasta predica, intr-un video de zece minute.) Episcopul Chartres a transcens 4D si a indreptat casatoria regala spre dimensiunile sacre, care au coborat astfel in lumea 3D din Westminster Abbey. Aceasta ceremonie si predica au fost urmarite de mai bine de o treime din omenire!

De Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mier Aug 03, 2011 8:26 pm

http://www.handclow2012.com/astroflash.htm

Luna Noua in Leu: 30 iulie 2011 Vezi harta
21:06 ora Rom (
Analiza astrologica de Barbara Hand Clow (ii multumim Anei Nicolai)

Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:

· Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective

si

· Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei

Luna Noua a sosit în Leu, iar odata cu ea vine si momentul ca sa trezim curajul din inima noastra si sa intretinem focul iubirii neconditionate. Aceasta Luna Noua este varful unui Yod (vezi mai jos), ce activeaza si intensifica fortele sextilului dintre Pluton din Capricorn si Neptun/Chiron din Pesti. Yodurile constituie canalizatori importanti ai energiei noastre, prin urmare, aceasta lunatie din Leu e plina de avant si creativitate. Venus, aflata la 3° Leu, se indreapta spre Soare, prin urmare, energia zeitei inspira flacarile intelepciunii. De asemenea, Luna Noua face conjunctie cu Nodul lunar Nord din astrograma de la fondarea SUA (1776), asadar, aceasta deschidere a inimii dezvaluie implicatii profunde pentru americani. In prezent, multi inteleg ca accelerarea timpului este un factor real; lucrurile se desfasoara atat de rapid, incat majoritatea oamenilor nu isi mai pot aduce aminte ce s-a intamplat în urma cu o saptamana. Ei bine, aceasta Luna Noua constituie fitilul fierbinte care aduce la incandescenta campul avid de transformare constanta.

Analiza pe care am facut-o pentru Luna Noua in Rac, din 1 iulie, a fost profetica; prin urmare, trebuie sa ne gandim la lucrurile intamplate sub influenta Lunii Noi în Rac, intrucat este probabil ca evenimentele din iulie sa se extinda in timpul lunii august. Luna Noua anterioara a fost ce-a de-a treia eclipsa care a rezumat Solstitiul de Vara. Intr-adevar, aceste eclipse chiar si-au facut treaba, iar realitatea a fost restructurata, în moduri absolut uimitoare. Jumatatea Ciclului Universal (9 martie – 28 octombrie) a fost in zilele de 3-4 iulie, care au coincis cu caderea unui mare demon- mogulul mass-media, Rupert Murdoch. In continuare, mijlocul Noptii a Patra din Ciclul Universal (21-22 iulie) a fost întinat de crimele odioase din Norvegia, o tara vestita pentru pacea si ordinea existente in ea. Capitala ei, Oslo, este cel din urma oras important aflat la extremitatea nordica a medianei Arborelui Lumii. [12° longitudine estica; vezi Calendarul mayas, de Calleman si Codul intelepciunii mayase, de Clow.] Dupa cum veti vedea, un tipar infiorator se desfasoara de la sine.

Analiza din 1 iulie a pus accentul pe nevoia noastra de a indeparta sabloanele religioase ale Ciclurilor National si Planetar, dat fiind ca aceste religii ale lumii au constituit cauza razboaielor constante. In spatele culiselor, timp de 5.125 de ani, religia a fost folosita ca un instrument de a-i divide si stapani pe oameni. Linia de mijloc [a Arborelui Lumii. n.tr.] trece prin orasele Tripoli, Roma si pana la Oslo, asadar, sa remarcam ca Norvegia este foarte implicata în atacul fortelor NATO asupra Libiei. In general vorbind, pe masura ce se transforma sistemele politice si industriale depasite, ale acestor Cicluri, convingerile religioase care au inspirat aceste sisteme sunt pline de contradictii. De exemplu, fricile stravechi – provenite din 5.125 de ani de conflict intre Orient si Occident – pun stapanire pe oameni, în timp ce ei tin piept stilurilor multiculturale de viata, din ziua de azi. Oamenii sunt impovarati de vinovatie; sunt otraviti de convingerea ca se nasc pacatosi si ca trebuie sa faca ceea ce le porunceste Dumnezeu, ca sa fie mantuiti. În mijlocul pornografiei si haosului, culturi intregi sunt ingropate pana peste cap în judecati neintemeiate – spuneti-i vârtej. Elita ii afunda pe oameni în vulgaritate si coruptie, insa roata s-a intors, din moment ce il vedem cazand pe Rupert Murdoch – marele distrugator al jurnalisticii autentice si al divertismentului sanatos – asemenea unui monstru abrutizat din Sodoma si Gomora.


Caderea acestui titan, exact la mijlocul Ciclului Universal, e MARE lucru; am putea fi martori la inlaturarea fortelor demonice intunecate si distrugatoare. Chiar daca acuzatorul de baza, Sean Hoare, a decedat, în mod misterios, Murdoch tot a fost prins ca un hacker - iar publicul a aclamat dauna suferita de magnatul babilonian. Temele majore pe care le-am observat la inceputul Ciclului Universal – crizele provocate de energia nucleara, haosul din Orientul Mijlociu si instabilitatea financiara mondiala – se extind pe un teritoriu si mai vast, avand consecinte asupra indivizilor, corporatiilor si guvernelor. Debilitatea revoltatoare este in prezent demascata in randurile controlorilor elitei mondiale, deoarece Murdoch a fost un jucator de seama în campania de a demoraliza si deprecia publicul.


Tragedia din Oslo aduce în centrul atentiei contradictiile fatale care au macinat, ani de zile, mintea bolnava a acestui fanatic. „Suspectul", Anders Breivik, este un fundamentalist crestin, care a crezut ca trebuia sa ucida în numele lui Dumnezeu, ca sa isi curete tara (Norvegia) de păgâni. Numerosi criminali recenti, care sunt deseori subjugati de mass-media, au intreprins actiuni oribile, ca sa-si revendice clipele lor de glorie. Aceasta obsesie pentru faima, violenta si mass-media care manipuleaza prin frica* l-a facut pe Murdoch sa fie miliardar. În analiza din 1 iulie, mi-am concentrat atentia pe controlul fundamentalist al culturii, pentru ca a venit momentul sa ne eliberam mintea din aceasta capcana din 4D.

[* în engleza, fear-mongering/ a alarma, a panica, constituie metoda de folosire a fricii, pentru a influenta opiniile si actiunile altora, intr-un scop anume. Obiectul sau subiectul temut este uneori exagerat, iar tiparul de alarmare este de obicei repetitiv, pentru a consolida în permanenta efectele intentionate ale acestei tactici, uneori, sub forma unui cerc vicios. N.tr.]

Pana în prezent, analizele mele despre procesele pe care le transmutam pe durata Ciclului Universal (incepand din 9 martie) par sa fie corecte, dar acum ele se ramifica în toate partile, deoarece am ajuns în varful piramidei. Iar în curand vine Ziua a Cincea, adica faza de imbobocire. Premiza falsa esentiala, din spatele imperiului lui Murdoch si a crimelor din Oslo, este convingerea oamenilor ca Dumnezeu i-a dat lui Avraam dreptul de a exploata Pamantul si chiar de a distruge natura. Caderea lui Murdoch si teroarea din Oslo, din zilele ce au marcat jumatatea Ciclului Universal, dau in vileag pericolele arogantei religioase. Lumea noastra este definita de convingerile noastre cele mai profunde, iar aceste evenimente ne cer sa ne eliberam de mentalitatea fundamentalista. Problema este mentalitatea depasita si nu inimile bune ale oamenilor. Ideile au forta, deci este timpul, pentru noi, toti, sa intelegem ca indivizi ca Breivik sunt mai mult decat niste scrântâţi izolati; un numar tot mai mare de oameni este subjugat si controlat de fanatismul religios din 4D. Numarul lor se va inmulti, daca oamenii sanatosi la minte nu iau inapoi 3D si 4D. Trebuie sa ne indepartam de aceasta nebunie, clarificandu-ne convingerile personale. Sunteti prinsi în cruciadele Vestului impotriva Estului, care au mentinut Occidentul blocat în razboi constant si care i-au determinat pe fanatici sa ucida pentru Dumnezeu? Asteptati intoarcerea lui Mesia? Considerati ca Dumnezeu va va salva, mai mult decat pe ceilalti? Asteptati sa vina apocalipsa si/sau Planeta X? Gandurile neclare si irationale neintemeiate ii impiedica pe cei mai multi oameni sa traiasca efectiv în lumea fizica, intrucat mintea lor e bransata la programele de cucerire din ultimii 5.125 de ani.

Solutia la problema de a fi subjugati de ideile din 4D pare sa fi venit la mijlocul Ciclului Universal. Trebuie sa punem capat jefuirii Pamantului, provocata de energia nucleara, coruptia din industria de divertisment si devierea resurselor noastre spre razboi. De curand, mass-media dovedeste cat de nerusinata este, atunci cand mai degraba ii prezinta pe oamenii infometati din Africa, decat sa dezbata problema cheltuielilor militare. Odata ce armele sunt fabricate, oamenii le vor folosi, asa cum au facut criminalul din Oslo si idiotul care a impuscat-o pe membra Congresului american, Giffords, amandoi folosind arme Glock. Sper intr-adevar ca Norvegia va initia – si va conduce – o campanie impotriva inarmarii fiecarei persoane de pe Pamant, la fel cum decerneaza Premiul Nobel pentru Pace, prin care si-a asumat rolul de a-i proteja pe urmasii pretiosi ai Pamantului!


Ziua a Cincea incepe pe 31 iulie, la o zi dupa aceasta Luna Noua, cand noua lume pe care o cream va intra în etapa ei de imbobocire. Ziua a Cincea din Ciclul National s-a desfasurat în perioada anilor 40-434 d.Ch., cand în Occident a fost adoptat crestinismul roman. Prin urmare, în august, sunt sanse foarte mari pentru schimbari în crestinism, cum ar fi demascarea lipsei de interes a lui Josef Ratzinger, cu privire la abuzul de copii din cadrul Bisericii. [vezi Razboiul papei, de Matthew Fox.] Ziua a Cincea este o perioada în care noile creatii devin vizibile, astfel ca aceasta lunatie in Leu ar putea fi cea mai influenta lunatie din Ciclul Universal. Sa mai remarcam faptul ca Noaptea a Cincea va incepe pe 18 august, la cateva zile dupa Luna Plina din Varsator, din data de 13 august, în timpul acestei lunatii. Noaptea a Cincea este perioada în care intalnim cea mai importanta distrugere a sistemelor vechi, care trebuie sa dispara, iar Luna Plina din Varsator e pregatita sa faca acest lucru. Ea formeaza o mare cuadratura variabila cu Marte la 7° în Rac, în opozitie apropiata cu Pluton la 5° in Capricorn; iar acestea doua sunt in cuadratura cu Uranus la 4° in Berbec, care e in opozitie cu asteroidul Juno la 5° in Balanta.

(Saturn la 13° în Balanta are si el o influenta partiala în aceasta mare cuadratura.) Evenimentele declansate de aceasta configuratie influenta va obliga lumea sa inteleaga ca abuzul nuclear, financiar si cel din Orientul Mijlociu ne distrug planeta. Bineinteles ca tensiunea generata de foamete si de conditiile climatice va creste si ea. La ce va asteptati, atunci cand planeta este exploatata dupa bunul plac al oamenilor, pentru ca, dupa cum se presupune, Dumnezeu le-a spus stramosilor nostri sa exploateze Pamantul, pentru cei alesi?

Sa ne intoarcem acum la analiza pentru Luna Noua în Leu. Caut metode prin care ne putem insufleti curajul (Leu), astfel incat sa schimbam lumea in care traim si sa gasim intelegere pentru fiecare persoana. Asa cum am mentionat mai devreme, aceasta astrograma are un aspect puternic - un Yod; iar Yodurile aduc mult noroc, indeosebi atunci cand fac aspecte cu o Luna Noua. Un Yod se formeaza atunci cand o planeta se afla vizavi de mijlocul unui sextil dintre doua sau mai multe planete [un aspect sub forma literei Y. n.tr.]. In acest caz, Soarele/Luna la 7° in Leu se afla în varful Yodului, avandu-l pe Pluton în sextil cu Neptun/Chiron. Pluton se afla si intr-o cuadratura stransa cu Uranus, în timp ce Neptun si Chiron se deplaseaza impreuna pe cer si vor face sextil cu Pluton, din cand in cand. Prin urmare, Uranus din Berbec il activeaza pe Pluton din Capricorn, în timp ce transforma structurile planetare, in perioada 2008-2024 (dupa criza financiara din 2008); iar Neptun/Chiron din Pesti vindeca si spiritualizeaza procesul de transformare Plutoniana. Se produc intr-adevar mari transformari, insa ele sunt atat de stresante, incat oamenii nu prea pot sta sa se gandeasca la ele – cum ar fi stresul provocat de criza financiara americana. Acest sextil vindecator activeaza punctul de Yod al Lunii Noi din Leu, prin urmare, tema centrala este vindecarea inimii. Acest lucru este grozav, pentru ca, în momentul de fata, toti avem nevoie de curaj. Venus, care se apropie de Luna Noua ii aduce programului de vindecare, puterile zeitei.

In aceasta luna, Mercur, aflat in primele grade din Fecioara, este un jucator important. Astrograma a luat în calcul coordonatele pentru Washington DC, sediul actualului imperiu mondial, iar Mercur se afla exact pe mijlocul cerului, din aceasta harta. Mercur face opozitie exacta cu Neptun (si opozitie apropiata cu Chiron); trigon cu Pluton; si inconjunctie cu Uranus. Asta inseamna ca vom fi vizionari (opozitia dintre Mercur si Neptun) cu privire la transformarile uriase (Pluton), in timp ce schimbarea extrema (Uranus) va continua sa se accelereze. Influenta lui Mercur este insa mult mai puternica decat atat, iar dinamica ei sugereaza o intensificare a crizei. Mercur a facut opozitie exacta cu Neptun, pe 28 iulie si va intra în miscare retrograda pe 2 august (cand SUA ar putea sa nu-si indeplineasca obligatiile); apoi, pe 8 august, Mercur va face opozitie cu Neptun, pentru a doua oara. Pe 8 septembrie, Mercur va face o a treia opozitie cu Neptun. Acest lucru sugereaza ca, în timpul acestei perioade, SUA va avea de infruntat fie o imposibilitate de indeplinire a obligatiilor financiare, fie o reducere a cotei de credit; elementele negative ale opozitiei dintre Mercur si Neptun sunt fanteziile si iluziile in legatura cu resursele.

Tiparul acestui Mercur retrograd mi-a atras cu adevarat atentia si consider ca el contine un mesaj: imediat dupa ce va incepe Noaptea a Cincea - pe 18 august - si posibil în timpul Lunii Pline, de la sfarsitul Zilei a Cinea, iluzionistii finantelor nu vor mai avea iepuri pe care sa ii scoata din palariile lor bancare, in timp ce oamenii vor deveni iritati de socurile resimtite. Luna Noua se afla pe Nodul Nord din astrograma SUA din 1776, astfel ca SUA, si nu Europa, vor fi centrul dezastrului financiar mondial. Aspectele pe care Mercur le face cu Pluton, Neptun/Chiron si Uranus ne vor ajuta sa ne indreptam spre lucrurile spirituale si sa cautam iubirea în familiile noastre - singura solutie reala la problema banilor. Aceste aspecte indica faptul ca, in luna august, vom fi deosebit de predispusi la progrese de natura mistica, precum si foarte priceputi în a ne increde în calauzirea noastra spirituala. Intre Uranus si Pluton, vor exista sapte cuadraturi exacte, intre anii 2012-2015, perioada în care lumea va crea noi stiluri de viata, pentru un viitor viabil. Aceasta cuadratura este foarte apropiata, in perioada iulie-august 2011, ce cunoaste un ritm alert de schimbare, in timpul Ciclului Universal. Accelerarea timpului se va intensifica, pana în 28 octombrie 2011 (cand lumea noastra va simti introducerea unui nou camp fractalic si holografic), dupa care, ajustarile structurale vor fi continuate pana în 2015. In acest cuptor alchimic si incins, mintea noastra este transmutata, pe masura ce Neptun si Chiron il domolesc pe Pluton si spiritualizeaza acest proces dificil. Marte la 28° in Gemeni se afla exact în punctul opus Centrului Galactic (CG), loc în care s-a aflat Venus, în timpul Lunii Noi precedente. (In analiza din 1 iulie am facut o greseala, spunand ca Venus se afla pe CG, si nu in punctul opus lui). Asadar, în timpul lunatiei anterioare, Venus în opozitie cu CG ne-a deschis constiinta spre taramurile cosmice, iar acum, Marte activeaza acest lucru. Marte (care face si sextil cu Luna Noua) pazeste traiectoria vizuala din afara Galaxiei noastre.

Saturn din Balanta este în opozitie larga cu Uranus din Berbec, iar influenta lui se diminueaza. Totusi, Saturn la 12° în Balanta face inconjunctii cu Jupiter la 9° in Taur, în timp ce Jupiter face trigon cu Pluton, acesta fiind un factor stabilizator din timpul acestei Luni Noi. Jupiter din Taur este impamantat si creeaza un viitor bun, ceea ce ne ajuta în timpul acestei etape instabile. Iar trigonul cu Pluton (aspect exact pe 7 iulie) ajuta la transformarea structurilor. De exemplu, acest trigon ii determina pe iluzionistii finantelor sa fie mai constienti de distrugerea pe care ar putea-o provoca, astfel ca ei sunt prudenti si plini de respect. Inconjunctia cu Saturn din Balanta, ce se apropie de a treia si cea din urma lovitura a sa, in al optulea tranzit al lui Saturn din harta SUA (aspect exact pe 28 august), ii provoaca pe americani sa devina realisti cu privire la dorinta de a fi ultimul imperiu. Inconjunctia exacta Jupiter/Saturn nu se produce decat în mai 2012, deoarece, la sfarsitul lui august, Jupiter intra în miscare retrograda - revenind în primele grade din Taur. Aceasta perioada în care Jupiter este retrograd (30 august – 25 decembrie 2011) va fi o perioada a celor mai mari nelinisti financiare - prin urmare, schimbarile structurale vor fi profunde. Cel mai bun lucru pe care imperiul roman a obisnuit sa il faca era sa declare, la fiecare cincizeci de ani, un Jubileu, moment in care toate datoriile erau iertate. Poate ca acesta e lucrul de care lumea are nevoie acum? Slava cerului ca Jupiter este in Taur, pana în iunie 2012! În ceea ce priveste situatia financiara personala, Jupiter din Taur spune sa aveti grija mai intai de nevoile voastre fundamentale, intrucat în timpul amplei restructurari a lumii noastre, pentru majoritatea oamenilor, alegerile le vor fi foarte limitate.

Ziua a Cincea (31 iulie – 17 august) incepe la o zi dupa Luna Noua si va fi o perioada captivanta, ce aduce transformari în viata; fara nicio indoiala ca va fi deosebit de stresanta. Luna Plina din 13 august va furniza carburant astrologic transformarilor radicale. Daca e posibil, fiti cat se poate de calmi si de receptivi, astfel incat sa puteti primi indrumarile spirituale ce vin spre Pamant, în timpul Zilei a Cincea. Fiti prezenti si intariti-va puterea curajului din inima voastra, cu ajutorul iubirii neconditionate; doar voi o puteti face.

De Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Vin Aug 05, 2011 8:12 pm

Horoscopul Japonez al simbolurilor si al personalitatii


Spre deosebire de horoscopul european, in Horoscopul Japonez exista 11 zodii.
Iata care sunt cele 11 zodii japoneze si care sunt trasaturile de caracter
asociate lor:

Horoscopul japonez a luat nastere in secolul 1 I.H. la curtile imperiale
japoneze, insa a devenit popular in Tara Soarelui Rasare incepand cu anii 1500.
Conform viziunii nipone, in functie de intervalul de timp in care te-ai nascut,
personalitatii tale ii sunt imprimate anumite trasaturi si particularitati.
Chiar daca de-a lungul timpului, aceste trasaturi sunt supuse influentei unor
factori externi, decizionali sau anumitor circumstante, ele fac parte din
natura intrinseca a fiintei umane. Spre deosebire de horoscopul european, in
Horoscopul Japonez exista 11 zodii. Iata care sunt cele 11 zodii japoneze si
care sunt trasaturile de caracter asociate lor:

-FLOARE DE CIRES -daca te-ai nascut in perioda 15 februarie - 20 martie

Pentru japonezi, floarea de cires are un simbol aparte, fiind asociata cu
frumusetea, cu iubirea, cu afectiunea, cu gingasia si efemeritatea, dar si cu
insufletirea sufleteasca, caldura, energia si naturaletea. Persoanele care
apartin acestei zodii sunt persoane afectuoase, cu talente deosebite, avand
darul de a-i binedispune pe cei din jur si de a le transmite ganduri pozitive.
Oamenii Floare de Cires pot si insa extrem de sensibili si vulnerabili. Atunci
cand sufera, suferinta lor este atat de intensa, incat poate avea efecte
autodistrugatoare.

-SOARE - daca te-ai nascut in perioda 21 martie- 29 aprilie

Soarele reprezinta pentru japonezi un simbol al perfectiunii, al puterii, al
misterului, dar si al dorintei de a trezi lucrurile la viata, aducandu-le pe
drumul intelept, drumul cel bun. Persoanele apartinand zodiei Soare sunt
persoane entuziaste, norocoase, pozitive, sigure pe ele, inzestrate cu simt
practic si logic. Sunt ordonate, iubesc regulile si lucrurile prestabilite. In
sentimentele si relatiile de iubire pot fi extrem de pasionale. Oamenii Soare
iubesc inflacarat, pana la ardere, si de multe ori, din lipsa de precautie,
involuntar poate, au tendinta de a-i rani pe ceilalti.

-BAMBUS- daca te-ai nascut in perioada 30 aprilie - 4 iunie

In cultura japoneza, bambusul semnifica bunastarea, fericirea, armonia,
prietenia, dar si longevitatea si permanenta. La fel cum bambusul este
dependent de lumina, Oamenii Bambus au tendinta de a deveni dependenti de
iubirea si afectiunea celor din jurul lor. Sunt persoane care infloresc in
conditii prielnice firii lor. Devin luminoase si radiaza fericire atunci cand
se simt iubite. Se daruiesc poate prea mult celorlalti. Oamenii Bambus sunt
insa mai puternici decat par. Chiar daca nu indragesc schimbarile, se adapteaza
lor la fel de natural si nonsalant ca orice alte zodii din horoscop. Sunt de
neclintit in opiniile si convingerile lor si stiu sa lupte pentru ceea ce isi
doresc.

-BOU - daca te-ai nascut in perioada 5 iunie - 6 iulie

Boul este un simbol al fertilitatii, al familiei, al linistii. Persoanele
apartinand acestei zodii sunt persoane care pun familia si linistea familiala
mai presus de orice. Sunt extrem de atasate de ideea de camin, de stabilitate,
de prietenia sincera si dezinteresata care poate exista intre oameni. Sunt
pragmatice si realiste, traditionaliste. In acelasi timp, sunt dispuse sa se
conformeze regulilor, sa accepte lumea asa cum este ea, chiar daca nu este
intotdeauna cum si-ar dori. Acesti nativi isi doresc liniste si pace in viata.
Echilibrul lor interior este dat de armonia din sanul familiei. Conflictele
intense cu persoana iubita ii destabilizeaza si ii determina sa dea inapoi.

-FLOAREA DE LOTUS - daca te-ai nascut in perioada 7 iulie - 1 august

Floarea de Lotus este un simbol al frumusetii, al puritatii sufletesti, al
sinceritatii, al iertarii, al abundentei, dar si al capacitatii de a se
regenera. Precum Floarea de Lotus, o floare splendida care se ridica la
suprafata apei in care traieste, oamenii Lotus au capacitatea de a se ridica
asupra celorlalti. Sunt de o noblete si delicatete sufleteasca iesita din
comun. Sunt demni, sinceri, intelegatori, maiestuosi, simpli, capabili sa
traverseze situatiile mai putin delicate cu fruntea sus. Onoarea si datoria
sunt extrem de importante pentru ei. Au un simt al sinelui foarte bine
dezvoltat si isi gasesc cu greu un partener.

-PODUL JAPONEZ -daca te-ai nascut in perioda 2 august - 27 august

Podul este un simbol al medierii, al conexiunii, dar si un simbol al
incercarilor pe care le ai de depasit pentru a ajunge acolo unde iti doresti.
Nativii apartinand acestei zodii sunt persoane ambitioase, tenace, care reusesc
in viata nu datorita norocului, ci perseverentei cu care isi urmaresc telurile.
Oamenii -Pod sunt maestri ai exprimarii, iar comunicarea, fie ea de orice
natura- artistica, intelectuala sau prin intermediul cuvantului, face parte din
darurile cu care au fost inzestrati. In acelasi timp, sunt firi calme,
echilibrate, reusind intotdeauna sa calmeze spiritele si sa aplaneze
conflictele in jurul lor. Iubirea pentru ei inseamna exteriorizare,
impartasirea gandurilor, dar si legaturi emotionale puternice pe care le pot
intensifica prin intermediul comunicarii.

-PIATRA DE GRADINA -daca te-ai nascut in perioada 28 august - 10 octombrie

Alaturi de apa, vegetatie si pamant, piatra este un element omniprezent in
cultura si gradinile japoneze. Ea exprima trainicie, stabilitate, forta,
consecventa. Oamenii-Piatra par reci, severi, duri, implacabili, lipsiti de
afectiune. Aparent, sunt. Doar cei apropiati si cei care ii iubesc sunt insa
capabili sa vada dincolo de suprafata. Daca reusesti sa ajungi la sufletul lor,
te vei trezi coplesita de afectiunea lor. Oameni-Piatra sunt persoane pe care
te poti baza. Te poti incredere in ei, te poti baza pe ajutorul lor indiferent
de situatie. Oamenii-Piatra sunt consecventi in sentimentele lor si cred in
fidelitate.

-IMPARATUL - daca te-ai nascut in perioada 11 octombrie - 18 noiembrie

Imparatul este un simbol al fortei si al autoritatii, al stapanirii de sine,
dar si al superioritatii. Persoanele apartinand zodiei Imparat au o
personalitate puternica, incercand, chiar si fara sa constientizeze, sa-si
impuna vointa asupra celorlalti. Totodata, Oameni-Imparat au o putere de
influenta foarte mare, o vointa de fier si o capacitate de munca incredibila.
Greutatile nu-i doboara si nici nu ii pot indeparta de la obiectivele pe care
si le-au propus. Sunt energici, au incredere in ei insisi si in ceea ce pot
realiza. Oamenii-Imparat s-au nascut sa straluceasca, sa conduca, sa fie in
centrul atentiei. In iubire, pot fi la fel de temperamentali ca si in celelalte
domenii. Au uneori tendinta de a domina si a trece cu vederea dorintele
celuilalt.

-IMPARATEASA - daca te-ai nascut in perioada 19 noiembrie - 26 decembrie

Imparateasa se impune prin intelepciune, prin inteligenta, printr-un spirit
superior, iar nu neaparat prin forta. Nativii acestei zodii au anumite
trasaturi in comun cu ale Oamenilor-Imparat. Au poate o personalitate la fel
de puternica. Spre deosebire de acestia, sunt insa mai temperati, mai
rabdatori, mai putin impulsivi, mai pasivi si mai cumpatati in deciziile lor.
Pun mai mult pret pe spiritualitate si pe spirit, pe evolutia interioara. Sunt
modesti, creativi si hotarati sa schimbe lumea doar prin metode juste si
chibzuite. Au prestanta. In iubire, acesti nativi pun mare pret pe fidelitate,
pe intelegere si pe respect.

-LUNA - daca te-ai nascut in perioada 27 decembrie - 18 ianuarie

Luna nu este doar un astru al misterului si al intuitiei, ci si un simbol al
clarviziunii. Oamenii-Luna sunt enigmatici, fascinanti, spirituali, cuceritori,
cu un simt intuitiv foarte bine dezvoltat. Sunt nonconformisti, atrasi de tot
ceea ce inseamna nou si progres. Este o placere sa-i ai ca interlocutori in
zilele lor bune. Sunt sclipitori de inteligenti, iar ideile lor reusesc sa
starneasca interesul. Au insa tendinta de a avea schimbari bruste de dispozitie
si adeseori se lasa prada sentimentelor. Nervozitatea reprezinta unul din
punctele lor slabe. In iubire sunt impulsivi si cu toane, insa odata ce s-au
calmat stiu cum sa-ti intre din nou in gratii. Nu poti rezista farmecului pe
care il emana.

-TESTOASA SACRA - daca te-ai nascut in perioada 19 ianuarie - 14 februarie

Testoasa este un simbol sacru al intelepciunii si al autodeterminarii. Nativii
acestui semn sunt blajini, prietenosi, placuti, capabili sa se sacrifice si sa
faca compromisuri de dragul persoanei iubite. Totodata, sunt pasnici, buni la
suflet, incapabili sa faca rau cuiva in mod voit. Circumspectia face parte din
modul de a fi si de a simti al acestor nativi. Oamenii - Testoasa pot realiza
lucruri marete in viata prin autocontrol si autoimpunere. Exercitiile lor de
vointa sunt extraordinare. Se hotarasc si iau decizii cu greu. Deciziile lor
sunt insa irevocabile. Oamenii-Testoasa nu se uita inapoi.


primit via e-mail!

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mier Aug 31, 2011 4:11 pm

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow

Luna Noua a intrat în Fecioara, perioada de timp în care sa abordam chestiuni practice. Aceasta chemare anuala de a face acest lucru impreuna este mai cu seama importanta în acest an, intrucat Luna Noua a avut loc la o zi dupa mijlocul Zilei a Cincea din Ciclul Universal – faza distructiva din Ciclul al Noualea. Exista o intelepciune adanca in aceasta sincronicitate a chemarii anuale de a ne concentra pe nevoile personale, în timpul tensiunii deosebit de amplificate, din Noaptea a Cincea (18 august- 4 septembrie). Aceasta Luna Noua in Fecioara este instructorul final pentru o dilema importanta: nu va puteti astepta ca lucrurile din lumea exterioara sa se schimbe, fara sa va schimbati voi insiva, mai intai.

Continui sa fiu uimita de sincronizarea exacta a analizelor lui Calleman asupra Calendarului Mayas, care imparte anul 2011 în 7 Zile si 6 Nopti, ce au o durata de 18 zile si culmineaza in timpul perioadelor de la mijlocul lor – care sunt foarte influente. [Vezi Codul intelepciunii mayase, de B.H. Clow si tineti cont de faptul ca, în aceasta carte, etapele Ciclului Universal sunt un pic diferite, intrucat Calleman a modificat datele în 2010, dupa ce a fost publicata cartea.] Luna Noua in Fecioara, care a avut loc la o zi dupa punctul de mijloc, focalizeaza valul de distrugere al Noptii a Cincea; poate ca ea il va intensifica. De exemplu, în timp ce am facut aceasta analiza astrologica, rebelii au inteles amestecul lui Gadhafi în Tripoli; intregul Orient Mijlociu este implicat in conflict social; Israelul este in conflict cu Egiptul recent eliberat; SUA si Marea Britanie il ameninta pe Assad din Siria, cu schimbarea regimului; iar un cutremur de pamant de 5.9 grade a zguduit Coasta de Est, provocand inchiderea catorva reactoare nucleare. În 18 august, cand a debutat Noaptea a Cincea, în Anglia s-au manifestat revolte infioratoare, bursa americana de marfuri a cazut cu 435 de puncte, revolutionarii si-au inceput marsul spre Tripoli, iar Fareed Zakaria a declarat: „Pentru Europa, acesta e momentul adevarului.”

Americanii isi pierd caminele, în timp ce urmaresc la televizor foametea din Somalia si bombardamentele din Irak, iar stabilitatea politica din Pakistan si Afganistan se degradeaza. Cutremurul din Virginia subliniaza riscul folosirii energiei nucleare – o problema ce a debutat la inceputul Ciclului Universal, cand puternicul cutremur si tsunami au distrus reactoarele nucleare Fukashima Daichi. Ele sunt avariate, radioactivitatea inregistrata la nivelul marii se afla la cote catastrofale, fiind detectata si în planta sacra a Japoniei – orezul. Cat priveste coasta estica si posibilele amenintari ale Reactorului Nuclear North Anna – ce se afla la doua mile de epicentrul cutremurului – Paul Gunter, editorul de la Beyond Nuclear a comentat: „Din nou, Mama Natura ne avertizeaza ca puterea nucleara este cel mai fragil sistem energetic." Aceasta uzina a fost proiectata sa faca fata unor cutremure de intensitate 5.9 - 6.1 grade, iar cutremurul din Virginia a avut o intensitate de 5.9 grade, producandu-se la o adancime foarte mica si provocand mai multa zgaltaiala. Acestea sunt distrugerile din Noaptea a Cincea, insa, în curand, în perioada 5-22 septembrie – Ziua a Sasea din Ciclul Universal - vom fi martori la primele dovezi ale noii lumi ce apare.

Cei mai multi dintre noi nu pot face nimic în privinta problemelor descrise mai sus. Insa ne putem cerceta propria minte, ca sa descoperim elementele neprocesate din psihicul nostru, ce fac parte din energia colectiva, care creeaza evenimentele din lume. Dupa cum stiu cei care urmaresc aceste analize, religiile descinse din Avraam – iudaismul, crestinismul si islamismul – au fost si sunt profund implicate in provocarea razboaielor din Ciclul National, în timpul ultimilor 5.125 de ani – un proces ce se incheie in data de 28 octombrie 2011. Factorul de accelerare a timpului din Ciclul Universal proceseaza, cu rapiditate, dualitatile create de aceste sisteme de credinta fanatice. Razboaiele religioase ating apogeul – un semn sigur ca oamenii efectiv le vor opri, deoarece sunt epuizati; ei au uitat pentru ce se lupta. Rolul nostru – al acelora dintre noi care, din fericire, nu sunt direct implicati in tensiunea din Orientul Mijlociu – este sa manifestam pace în inimile noastre, apoi sa o raspandim în campurile mai vaste, ca sa cream un spatiu al inimii, pentru cei care se lupta. Haideti sa ne gandim la modul în care participarea voastra la sistemele religioase de credinta va face sa va simtiti vulnerabili, în aceasta perioada de timp foarte dificila.

Niciodata nu e un lucru usor sa renunti la convingeri ce isi au radacina in mii de ani de istorie, in cultura actuala, in primii ani de copilarie – si poate chiar in conflictul din caminul tau, ca persoana adulta. Poate ca observand distrugerile din lume, provocate de aceste batalii inutile, veti putea renunta la basmele religioase, ingenios mestesugite si repetate continuu. Poate ca puteti adopta noi solutii intelepte si complexe, ce pot aduce pace, intr-o lume a constiintei Unimii? Aveti grija de deznadejdea si tristetea pe care le simtiti acum, pentru ca sadomasochismul religios este o nada serioasa, ce infecteaza mintea colectiva. In clipa de fata, v-ati putea simti insingurati si plutind in deriva, insa cum ar putea exista vreo alta cale – pe masura ce vechile cai se duc, iar noile moduri de viata nu sunt inca vizibile? In ceea ce ma priveste, plasmuiesc in mintea mea imagini despre o cultura educata, despre familii iubitoare si prosperitate economica pentru oamenii curajosi, ce creeaza revolutii; apoi, duc aceste imagini in inima mea si le proiectez in campul planetar. Spectrul Luminii Vizibile – spectrul optic pe care il putem vedea – este de fapt creat de imaginile pe care noi le proiectam în el. Televiziunea ocupa mult prea mult spatiu din aceasta gama de frecventa – insa o minte clara este mult mai puternica decat un milion de televizoare. Vedem cu adevarat ruland, din nou si rapid ,filmul Ciclului National de 5.125 de ani, în Orientul Mijlociu, insa, de aceasta data, finalul va fi diferit. Zilele si Noptile din Ciclul National au avut o durata de 396 de ani, iar acum aceste probleme sunt procesate în doar 18 zile. Spirala stransa a accelerarii timpului ii ofera fiecarei persoane mai multa putere si autonomie; exista mai mult spatiu pentru intentiile izvorate din inima.

Solutiile care apar sunt determinate de ceea ce exista in inima si in mintea fiecarei persoane, iar acest an reprezinta Punctul Omega. Incheierea Ramadanului – perioada sfanta islamica din an – are loc la aceasta Luna Noua în Fecioara, astfel ca avem o oportunitatea nemaintalnita de a armoniza Orientul si Occcidentul, dupa 5.125 de ani de divizare. Aceasta Luna Noua activeaza aptitudinile innascute de a ne curata inima si mintea, iar apoi putem transmite aceasta putere plina de iubire, în campurile geometrice 6D, ce creeaza unde acustice 7D, in rezonanta cu inima Pamantului. Voi interpreta astrograma, cautand elementele cheie din sistemul solar, care sa o elibereze pe Gaia din incarcerare – fapt ce ne elibereaza mintea si inima, ca sa folosim intelepciunea extraordinara a acestei Luni Noi.

Luna Noua se afla la 5 în Fecioara, in apropiere de Venus, care indulceste si feminizeaza solutiile practice – cum ar fi inceperea unui nou serviciu, cu un desert apetisant. Aspectele cu Luna Noua/Venus sunt complexe si puternice: Chiron si Neptun fac opozitie cu lunatia, iar asta ne deschide inima vindecatoare; Pluton si Jupiter fac trigon cu lunatia, iar asta ne da posibilitatea sa renuntam la sistemele depasite; retrogradul Uranus face inconjunctie cu lunatia, fapt ce ne aduce transformari permanente si profunde, in lumea colectiva. Trigonul cu Jupiter din Taur ne ajuta în distrugerea pe care Pluton le provoaca sistemelor invechite. Pluton în trigon cu Jupiter, în trigon cu Luna Noua/Venus faciliteaza schimbari structurale si economice profunde. La o zi dupa Luna Noua, Jupiter intra în miscare retrograda, pana la Craciun – o perioada de timp ce va cuprinde si va organiza extraordinara tranzitie economica, ce apare cu aceasta Luna Noua. Ce anume s-ar putea intampla? Ei bine, cat timp Jupiter este retrograd in Taur, zona euro va deveni probabil mai mica sau se va fragmenta, dat fiind ca moneda euro a aparut la inceputul Ciclului Galactic, în 1999. Primele miscari de fragmentare a zonei euro vor avea loc, probabil, în timpul Noptii a Cincea, sau cel putin falimentul catorva dintre participantii mai slabi, cum ar fi Spania, Portugalia sau Grecia. Pe 18 august, Fareed Zakaria a remarcat urmatorul lucru: „Germania este singura tara care poate plati". 2011 va fi cunoscut ca anul sfarsitul globalizarii si al revenirii la economiile bio-regionale.

Asadar, cum putem folosi aceste puteri, în plan personal? Avand-o pe Venus in Fecioara, atat de aproape de Luna Noua, daca va concentrati pe problemele ce par a fi insurmontabile, veti constata ca simtiti ca voi le puteti schimba. Va sugerez cu fermitate sa va identificati blocajul vostru cel mai mare – în special daca acesta e financiar – iar apoi sa folositi fortele acestei Luni Noi, ca sa il inlaturati. Sa spunem ca problema voastra este ca aveti prea multe datorii – acum, cand sistemele financiare ale lumii se destrama. Puteti imbina simtul practic cu delicatetea lui Venus, iar apoi e posibil sa stiti cum sa ii solicitati ceva unei alte persoane sau cum sa cautati un sistem de sustinere, pentru ajutor. Trigonul cu stationarul Jupiter din Taur va ajuta sa sesizati solutii simple – lucrurile marunte, pe care nu le bagati in seama. Avem nevoie de si mai multi planificatori financiari, care sa ne spuna sa adaugam si costul cafelelor cu lapte, iar apoi sa ne spuna sa reducem cheltuielile, ca sa economisim bani, sa nu ne ingrasam si sa ii imbogatim pe cei de la cafenele? Trigonul lui Pluton din Jupiter, cu Luna Noua/Venus, indreapta lumina reflectorului asupra elementelor structurale functionale si clare, din sistemele noastre. Avem inca sisteme ce au fost initial folosite ca sa ii ajute pe oameni sa lucreze impreuna, iar acum a venit timpul sa revendicam relatiile dintre oameni. Uranus face inconjunctie cu Luna Noua/Venus si cuadratura apropiata cu Pluton, astfel incat, in prezent, se revarsa idei creative si schimbari profunde. Aceasta Luna Noua este o perioada ideala in care sa rezolvati chestiuni cu adevarat dificile, astfel incat sa puteti adopta solutii care sa va fie de folos în aceasta toamna. Astrologic vorbind, fiecare problema si solutie, adoptata de fiecare persoana, va lansa noi procese lucrative, în momentul în care Jupiter revine la miscarea directa, în ziua Craciunului – la 0° in Taur. Nu ratati aceasta oportunitate minunata, de insufletire a Constiintei Unimii.

Oamenii scriu si fac speculatii despre ce ar putea insemna constiinta Unimii. Pentru mine, ea inseamna, pur si simplu, reintoarcerea speciei noastre la un flux rezonant – asemeni unui banc de pesti, ce revine intr-un lac sau a unui stol de pasari ce plonjeaza in apa si se ridica in aer. La 28 octombrie 2011, noua dimensiuni de constiinta vor infuza lumea colectiva; în orice caz, chiar si acum, acest lucru se activeaza, ora de ora si zi de zi. Atunci cand o pasare e gata sa plonjeze in apa, in sincronicitate cu celelalte pasari, ea nu se gandeste la ce va manca în viitor; ea se scufunda in apa. Asta este lectia reala a acestei Luni Noi: Alegeti o problema care va mentine în afara fluxului rezonant si treceti prin ea! Mercur la 19 in Leu – revenit recent la miscarea directa – face trigon cu Nodul lunar Nord, la 20° in Sagetator, si se va afla chiar pe Nodul Nord, la o zi dupa Luna Noua, exact cand Jupiter devine retrograd. Aceste aspecte va garanteaza ca puteti iesi din problema voastra si sari în flux; la fel ca si fericirea, acest lucru este o alegere.

Uranus retrograd, la 4° în Berbec, se afla inca intr-o cuadratura foarte stransa cu Pluton la 6° in Capricorn, stimuland transformarea structurala profunda, in lumea colectiva. Dupa aceasta primavara si vara accelerate, majoritatea dintre noi par sa aiba atat de multe probleme complexe ce se desfasoara, incat pur si simplu am renuntat sa mai incercam sa le dirijam sau sa le controlam. Ei bine, bun venit in Acum! Atunci cand oamenii gasesc o cale de a opri suvoiul gandurilor – poate datorita faptului ca traiesc bucuria, în timp ce contempla natura – ei simt iubirea, care este esenta oricarui lucru. E momentul sa ne dam seama ca accelerarea timpului din Ciclul Universal va rapeste capacitatea de a va gandi în permanenta – iar asta va impinge in flux. Aceasta Luna Noua are ca tema eliminarea intentionata a problemelor care va fac sa va ganditi în permanenta! Seamana un pic cu acel moment in care v-ati aruncat pentru prima oara cu capul in apa sau cu acel moment in care ati avut incredere si ati pornit sa mergeti pe bicicleta. Uranus în cuadratura cu Pluton reinvie cateva dintre ideile creative ale anilor 1960, an in care cei doi s-au reunit pe bolta cereasca. Dorinta culturala de a fi liber – de a face dragoste, si nu razboi – revine în cadrul revolutiei din Egipt, raspandindu-se în Libia si în intregul Orient Mijlociu, iar sextilul dintre Pluton si Chiron/Neptun stimuleaza compasiunea profunda.

Trebuie sa ne intrebam de ce nu vedem inca o schimbare profunda în SUA – în special deoarece aceasta analiza ia în calcul coordonatele lui Washington, DC. În timpul acestei Luni Noi în Fecioara, Saturn la 15° în Balanta, face conjunctie exacta cu Saturnul din astrograma SUA de la 1776 – a treia lovitura a celei de-a opta Reveniri a lui Saturn în harta SUA – astfel ca a venit timpul ca SUA sa se maturizeze, pe durata incheierii Calendarului. Prima lovitura a Revenirii lui Saturn in harta SUA a avut loc in decembrie 2010 – cand au izbucnit miscarile din Orientul Mijlociu – si a doua lovitura a fost în martie 2011, cand a intrat în viteza accelerarea timpului din Ciclul Universal. Cu a treia lovitura, ce vine chiar in timpul acestei Luni Noi, consecintele amestecului SUA în Orientul Mijlociu vor deveni foarte clare. Poate ca SUA va da dovada de o oarecare maturitate, sustinand cererea din septembrie a Palestinei la Natiunile Unite, de a deveni un stat? Poate ca cetatenii americani vor refuza sa sprijine „faurirea natiunii” globale, in vreme ce comunitatile lor se degradeaza. Guvernul SUA va trebui sa isi schimbe rapid directiile în care se indreapta, ca sa evite o a doua revolutie pe pamantul lor – de data aceasta o revolta a oamenilor care ies în strada si carora li se alatura clasa de mijloc, satula sa mai plateasca pentru razboi.

Asa cum am spus de multe ori, razboaiele s-au incheiat rareori, pentru ca oamenii au facut pace; ele s-au incheiat deoarece combatanii au fost epuizati, iar conducatorii lor nu au mai avut bani. Prin urmare, cel mai probabil eveniment major din Noaptea a Cincea – care se incheie în 4 septembrie – este caderea sistemelor economice Occidentale, ce vor limita puterea fortelor NATO – adica a imperiului. Presupunand ca puterile Occidentale vor fi obligate sa-si reduca influenta în timpul acestei lunatii, ce fel de oportunitati ar putea deschide asta pentru noi, ca indivizi? Marte la 17° în Rac face cuadratura cu Saturn la 15° în Balanta, fiind o oglinda pentru gradul ridicat de incordare si nesiguranta din lume – insa el exprima si puterea pe care o avem, ca indivizi, de a ne crea propria siguranta si impamantare. Pe masura ce agresiunea globala si globalizarea noii ordini economice se retrag, apar noi oportunitati. Un exemplu cu adevarat bun il reprezinta Iranul.

Am urmarit cu atentie Iranul, intrucat presedintele Ahmadinejad a fost ales exact la jumatatea Ciclului Galactic – pe 2 iunie 2005. Prin urmare, in ciuda a ceea ce a spus cineva despre el, am stiut ca, intr-o buna zi, el va fi recunoscut drept un mare conducator al vremurilor noastre. Fondul Monetar International a declarat recent ca economia Iranului este in crestere, în ciuda sanctiunilor economice dure, impuse de Occident. Cum e posibil acest lucru? Ei bine, iranienii au fost obligati sa se bazeze pe propria bio-regiune, pentru a-si asigura nevoile, atunci cand sanctiunile i-au fortat sa reduca subventionarea pretului petrolului pentru popor. Oamenii primesc inapoi banii economisiti, sub forma de plati directe pe persoana, iar asta contribuie la egalizarea societatii lor. Ingeniozitatea umana a preluat conducerea – in locul globalizarii impuse – iar oamenii muncesc cu sarguinta si creeaza tot ce au nevoie, fiind posibil ca, în momentul de fata, ei sa aiba economia cea mai sanatoasa din lume! Asadar, daca globalizarea se duce de rapa, pentru ca puterile Occidentale sunt constranse sa inceteze sa se erijeze in fortele de politie ale lumii, atunci tarile se pot reface pe plan intern; s-ar putea sa aveti din nou o sansa pentru un serviciu, un camin si o viata. Intelegeti, deci, potentialul acestei Luni Noi, ca sa rezolvati chiar in caminul vostru, problemele practice ale Fecioarei – si reveniti, cu bucurie, la rezonanta si impamantare.

De Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mier Sept 21, 2011 8:21 pm

Echinoctiul de Toamna: 23 septembrie 2011

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow (ii multumim Anei Nicolai)


In emisfera nordica este Echinoctiul de Toamna, iar în cea sudica este Echinoctiul de Primavara. In emisfera nordica e timpul sa va cantariti intentiile pe care le-ati creat la Echinoctiul de Primavara, în timp ce în emisfera sudica e timpul sa va stabiliti noi intentii pentru ceea ce doriti sa creati pe parcursul anului. Aceasta analiza este facuta pentru cititorii din emisfera nordica, prin urmare, cei din emisfera sudica vor trebui sa aplice aceasta analiza la intentiile lor din primavara.
Este Echinoctiul de Toamna – momentul important de evaluare, în care ne reunim ca sa ne pregatim pentru claritatea si provocarea iernii. Acest echinoctiu este deosebit de energizat, deoarece Echinoctiul de Primavara a avut loc la putin timp dupa inceperea Ciclului Universal, din 9 martie 2011 – iar acest Echinoctiu de Toamna are loc la putin timp inainte de incheierea Ciclului Universal, in data de 28 octombrie 2011. Prin urmare, aceasta perioada scurta este cea mai fertila si mai constienta etapa de evolutie, pe care am trait-o vreodata ca oameni. Dupa cum cei mai multi dintre voi stiu deja, 2011 este punctul culminant al accelerarii timpului. In timpul Ciclului Galactic (1999-2011), procesul de evolutie s-a desfasurat de douazeci de ori mai rapid, iar acum, cand ne-au mai ramas doar cateva saptamani, reflectam la cele 16,4 miliarde de ani de dezvoltare din universul nostru.
Din 9 martie, ne analizam progresul realizat în cele sapte Zile si sase Nopti din Ciclul Universal; iar multi dintre noi ne-am trezit capacitatea umana latenta, ce ne conduce spre co-creatia cu fortele divine. Ziua a Sasea din Ciclul Universal (5 – 22 septembrie) – etapa de inflorire din Ciclul Universal – se incheie, iar Noaptea a Sasea incepe la Echinoctiul de Toamna. Sincronicitatea dintre Calendarul Mayas si aceste cicluri astrologice ne aminteste ca saltul decisiv din aceste etape de evolutie, ce se intensifica cu rapiditate, are loc în timpul Noptii a Sasea (23 septembrie – 10 octombrie). In timpul Noptii a Sasea din Ciclurile anterioare, cataclismele au tulburat lucrurile, aparand noi tendinte de evolutie. Acum se va intampla ceva care ii va face pe cativa indivizi sa lucreze direct cu fortele divine, iar în curand tot mai multi oameni vor descoperi aceasta capacitate elevata. Cum ati putea recunoaste aceasta capacitate în voi insiva? E ca si cand ati fi dirijorul unei simfonii extraordinare, care starneste bucuria si fericirea în randul ascultatorilor – si nu prin dobandirea puterii sau controlului. Apar noi instrumente pentru aceasta etapa, cum ar fi filmul inspirativ, Calatorie prin Univers / Journey Through the Universe, realizat de fizicianul Brian Swimme [vizitati www.journeythroughtheuniverse.org], a carui premiera va avea loc în Seattle, pe 29 septembrie.
Tinand cont de natura decisiva a acestui Ciclu Universal final si deosebit de accelerat, ma concentrez pe cateva creatii noi, ce infloresc în timpul Zilei a Sasea si care echilibreaza si armonizeaza campurile fractal, nou aparute. Cele trei teme principale pe care le urmarim pe durata Ciclului Universal sunt problemele nesolutionate, de folosire a energiei nucleare, sanatatea financiara globala si politicile care se schimba, din Orientul Mijlociu. Aceste probleme au aparut in prim plan, in timpul Zilei Intai din Ciclul Universal; ele s-au maturizat si s-au dezvoltat în cadrul valurilor din timpul Zilelor si Noptilor din Ciclul Universal; iar acum ele sunt aproape complet mature, ceea ce impune cantarirea lor, in aceasta toamna. Subiectul principal aici il va constitui cererea palestiniana adresata Natiunilor Unite, pentru suveranitate statala, intrucat trebuie analizata la Echinoctiul de Toamna. Presedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, si-a reinnoit cererea pentru suveranitate statala, exact atunci cand Pluton a intrat în miscare directa, pe 16 septembrie. Dupa cum indica aceasta sincronizare, instabilitatea din Orientul Mijlociu va fi chestiunea arzatoare din timpul Noptii a Sasea, cand probabil ca vom observa o atentie deosebita acordata problemelor legate de energia nucleara si finantele mondiale. De exemplu, în timpul Zilei a Sasea au fost propuse noi instrumente de datorie, relatii cu zona euro, iar succesul (sau esecul) lor vor fi cunoscute în timpul Noptii a Sasea. Apropo, în emisiunea GPS de pe canalul CNN, Fareed Zakaria a propus ca statul chinez sa ajute la solutionarea crizei datoriei globale, facand imprumuturi prin intermediul FMI-lui, la fel cum au facut SUA, dupa al doilea razboi mondial – o idee care cu siguranta ar putea aduce roade, în timpul Zilei a Saptea.
Cititorii vechi ai acestor analize stiu ca am spus deseori ca pacea mondiala nu va veni, pana cand nu va fi solutionat conflictul legat de Israel. Aceasta tensiune dintre Occident si Orient a izbucnit in Egipt (precum si in Tunisia, Libia, Siria, Yemen), atunci cand poporul l-a indepartat pe Hosni Mubarak, iar acum se straduieste sa guverneze. Israelul a fost obligat sa isi paraseasca ambasada din Cairo, pe 10 septembrie, cand o multime de manifestanti au distrus zidul inalt de beton care o inconjura, ocupand cladirea. A fost o lovitura uluitoare pentru Israel, iar daca un astfel de lucru s-ar fi intamplat vreodata, atunci cand Mubarak era la putere, Israelul ar fi atacat Egiptul. Pana in prezent, nu exista nicio reactie semnificativa. Ocuparea ambasadei israeliene si distrugerea zidului ei nesuferit este o ciudata repetare a Exodului, ce a avut loc exact cand a fost inaintata cererea Palestinei pentru suveranitate statala. SUA declara ca vor vota impotriva cererii palestiniene, fapt ce ii va face pe multi sa se intrebe de ce a fost admisa cererea Israelului pentru suveranitate statala, in 1948.
Palestina este vortexul pentru cele trei religii ce isi revendica statutul legal din legamantul lui Avraam cu Yahve. In aceasta luna, ONU ar putea intreprinde o reorganizare totala a Orientului Mijlociu, intrucat lumea cauta sa atinga un echilibru, în aceste interese foarte conflictuale. In ceea ce priveste incheierea tuturor celor Noua Cicluri – in 28 octombrie 2011 – Noaptea a Sasea si Echinoctiul de Toamna constituie o perioada decisiva. Daca schimbarile importante, necesare acum, sunt blocate în aceasta toamna, constiinta Unimii va esua. Intrucat un astfel de rezultat ar fi impotriva naturii, aceasta analiza se concentreaza pe solutiile posibile. Sunt multe solutii. Mai intai, observati ca Luna Noua in Balanta are loc la patru zile dupa Echinoctiul de Toamna si pune in libertate cautarea pentru dreptate si adevar. Chiar la Echinoctiu, Soarele si Mercur se deplaseaza în Fecioara, astfel ca suntem inarmati cu acuratete inteligenta. Soarele/Mercur este in opozitie apropiata cu Uranus, retrograd la 3° în Berbec, cu Pluton intrat recent în miscare directa, la 5° in Capricorn, formand capul unei cuadraturi în T fata de aceasta opozitie. Uranus si Pluton se afla în fazele timpurii ale multor cuadraturi ulterioare, ce vor avea loc pana în 2015, astfel incat trebuie sa observam dansul acestor doua planete indepartate. Spre deosebire de unele persoane care studiaza Calendarul Mayas, pentru mine, aceasta perioada nu inseamna „sfarsitul timpului". Incep sa consider ca, într-un final, anul 2011 va fi considerat sfarsitul acestei obsesii cu pacatul si ispaşirea. În loc de asta, traim Opusul Inaltarii la cer – singura modalitate de a curata acest fanatism smintit, din religiile fondate de Avraam! In cele din urma, putem impartasi adevarata intelepciune – dupa ce ne-am plictisit de doua mii de ani de asteptare a apocalipsei. Haideti sa privim mai indeaproape cuadraturile dintre Uranus si Pluton, intrucat ele orchestreaza urmatoarea etapa de mare transformare, din perioada 2012-2015.
În ziua Echinoctiului de Primavara 2011, Uranus a fost marele inspirator si agitator. Imediat dupa ce Soarele a intrat in Berbec, el s-a indreptat spre Uranus, fapt ce a stimulat accelerarea timpului din Ziua Intâi. În iulie, Uranus a devenit retrograd, iar acum revine in pozitia pe care a avut-o la Echinoctiul de Primavara. Acest tranzit ne forteaza sa procesam schimbarile importante care au inceput cu Ziua Intâi. Pluton in Capricorn a intrat recent în miscare directa si este foarte influent, intrucat tranzitul lui în Capricorn, pana în anul 2024, guverneaza transformarea sistemelor financiare si industriale mondiale. Asadar, în timp ce Uranus – planeta revolutiei – isi incepe cuadraturile cu Pluton, Uranus tocmai a inceput un nou ciclu de 84 de ani în Berbec, care ii confera putere deplina de a transforma realitatea. A observat cineva acest lucru? Iar acest ciclu de 84 de ani al lui Uranus ne duce pana în anul 2095! Ganditi-va la modul in care focalizarea astrologiei asupra viitorului este un mare antidot la focalizarea atentiei pe sfarsituri.
Harta echinoctiului sugereaza ca marea transformare a sistemelor demodate de credinta este tema majora: Soarele si Mercur, în opozitie cu Uranus, cu Pluton, recent intrat în miscare directa, ca varf al cuadraturii in T, ne incarca cu inflacararea si fermitatea de a da la o parte din cale blocajele importante. Incordarea dintre planetele aflate in opozitie (Soare/Mercur in opozitie cu Uranus) il impinge pe Pluton la actiune exaltata. În timpul acestei toamne, avand Soarele in conjunctie cu Mercur, oamenii vor face ajustari si schimbari constante, inspirate de Uranus, iar aceste transformari ii vor da lui Pluton putere ca sa ne incurajeze sa inlaturam sisteme demodate din domeniul finantelor, industriei si politicii. În ziua de Craciun, Uranus se intoarce la pozitia de 0° din Berbec, dupa care, pe masura ce intra în miscare directa, fortele opozante pur si simplu se vor da batute. Acest proces se va accelera, din cauza cuadraturilor continui dintre Uranus si Pluton, ce vor avea loc pana in 2015. Da, oamenii din preajma voastra ar putea sa strige ca vine sfarsitul, insa 2011 este pur si simplu un moment decisiv, în care oamenii aleg sa fie Pastratori ai Pamantului.
Ne indreptam acum atentia asupra Lunii, pentru ca, in ultima instanta, sentimentele noastre sunt cele care ne transforma cel mai mult. Aceasta astrograma indica ca vom avea forta emotionala pentru a realiza mari schimbari. Luna, aflata la 4° in Leu, este in conjunctie cu Marte aflat la 3° in Leu si face sextil cu Soarele si Mercur. În aceasta toamna vom avea sentimente clare, energie considerabila si vointa puternica; aceasta ne va inspira sa cerem cu insistenta dreptatea si egalitatea caracteristice Balantei, existand o focalizare globala asupra suveranitatii statale pentru palestinieni. Luna in conjunctie cu Marte, în primele grade din Leu, ne da sentimente de siguranta si incredere, iar sextilul lor apropiat cu Soarele/Venus din Balanta ale echinoctiului, ne sustine in cautarea egalitatii. Insa mai este ceva! Luna/Marte este varful unui Yod strans cu Chiron/Neptun, pe partea dreapta, în sextil cu Pluton din Capricorn, intrat recent in miscare directa, pe partea stanga. Puteti activa aspectele de Yod, vizualizand urmatorul lucru: tineti sextilul în mainile voastre si lansati energia din maini spre punctul opus (Luna/Marte din Leu) - la fel ca folosirea unei anse. Yodurile sunt configuratii deosebit de magice si indrumatoare, insa, in mod neintelept, cei mai multi astrologi le ignora. Yodurile ne arata cum sa directionam energie, iar acest lucru activeaza toate elementele din astrograma.
Yodurile sunt configuratii importante, asemenea cuadraturilor, opozitiilor si trigoanelor. Inainte de a analiza acest Yod, haideti sa observam cateva lucruri despre Neptun – un jucator important din acest Yod. Neptun se afla în ultima sa sedere în Varsator, iar dupa ce intra în miscare directa, pe 9 noiembrie, inainteaza definitv spre Pesti, la inceputul lui 2012, cand va inspira o extraordinara renastere spirituala. Neptun a intrat mai intai în Varsator, la inceputul lui 1998, chiar inainte de alinierea cea mai apropiata a Soarelui Solstitiului de Iarna cu Centrul Galactic, din primavara anului 1998. Aceasta aliniere galactica a modificat campurile fractal, iar apoi a inceput accelerarea timpului din Ciclul Galactic, în ianuarie 1999. Neptun in Varsator constituie acceleratorul planetar al Ciclului Galactic, energizantul Erei Varsatorului si ghidul nostru pentru purificarea religiilor Ciclului National. Din 1999, multi oameni si-au recuperat accesul direct la constiinta divina, evitand religiile traditionale si imbratisand comunitatea umana. Acest Yod este un instrument pentru eliberarea de controlul religios.
Ca sa descifrati Yodul, imaginati-va ca în mana dreapta ii tineti pe Neptun/Chiron, iar în cea stanga pe Pluton, dupa care lansati unde de energie prin Luna/Marte. Din mana voastra dreapta se revarsa energia puternica si vindecatoare a lui Chiron, la unison cu calauzirea spirituala a lui Neptun, în timp ce din mana stanga se revarsa profunzimea inflacarata a lui Pluton – aflat acum in sincronicitate totala cu Gaia – iar forta ce se revarsa prin Luna/Marte activeaza toata ardoarea vointei si capacitatii voastre de a simti. Acest Yod detine toate cele patru elementele – Luna/Marte in semn de Foc, Pluton în semn de Pamant, Neptun in semn de Aer si Chiron în semn de Apa – astfel ca el vă duce în centrul toturor elementelor, unde puteti activa toate cele noua dimensiuni. Dupa cum puteti vedea, cosmosul ne ghideaza transformarea.
Mai multe aspecte din astrograma toamnei ne ofera puterea de a ne echilibra constiinta în noile campuri fractal. Saturn la 18° în Balanta face sextil cu Nodul lunar Nord la 18° in Sagetator – un aspect ce ofera disciplina ideala pentru folosirea lui Saturn, aflat în fortele de echilibrare ale Balantei. Saturn face trigon cu Nodul lunar Sud, astfel incat fluxul intelepciunii trecutului este multifatetat si stimulativ; pur si simplu, stim ce trebuie sa facem acum. Jupiter retrograd, în pamantescul Taur, ne mentine intr-o stare de profunda contemplare, intrucat trigonul sau cu Pluton din Capricorn focalizeaza eforturile pe „renuntati, pur si simplu, la lucrurile vechi ce necesita sa fie transformate." Venus la 10° în Balanta e aproape de Saturn, aducandu-si contributia la bucuria tatilor si fiicelor ce lucreaza impreuna pentru armonici planetare. Trigonul apropiat dintre Venus si Jupiter din Taur ii aminteste fiecaruia sa aprecieze resursele si sa le foloseasca pentru lucruri bune si creative.
Pentru cei mai multi oameni, accelerarea timpului din Ciclul Universal a fost radicala; multi au relatat despre sentimentele de a fi târâţi de inertia deprimanta din 2011. Totusi, acum, ca Ziua a Sasea este incheiata, forma Ciclului Universal fuzioneaza si lanseaza unde prin campurile fractal, pe masura ce noua dimensiuni se deschid în corpul nostru. Dimensiunea a sasea a schimbat deja campurile fractal din 3D, iar noi chiar intrezarim acum aceasta influenta. O observam în lucrurile ce se desfasoara în viata noastra personala sau în lumea care materializeaza noi rezultate, în moduri surprinzatoare. Schimbarile pe care le realizam în 3D ne intaresc alinierea cu 6D, iar aceste forme ideale restructureaza campurile fractal de ordin superior. Aveti incredere, abandonati-va, daca puteti. Nu le dati atentie celor care zbiara despre vremurile de sfarsit – intrucat acest moment este Nasterea noastra. Peste cateva zile va veni analiza pentru Luna Noua, iar atunci vom putea intelege mai bine modul în care harta acestui remarcabil Echinoctiu de Toamna lanseaza fortele de echilibrare ale tuturor celor noua dimensiuni, în Pamantul sacru.
De Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mier Oct 12, 2011 6:44 pm

LUNA PLINA IN BERBEC -12 OCTOMBRIE 2011 –ORA 5 :06- ORA ROMANIEI –UN TIMP MAGIC ……………..

In acest moment , Luna se afla in opozitie cu Soarele , este o Luna stralucitoare , puternica , toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului atunci este momentul sa culegem roadele.
In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense accumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii .
Toate gandurile care s-au acumulat pana acuma ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si reafirmarii legaturilor.
Ascendentul momentului de Luna Plina este in Fecioara gradul 20:46 , un ascendent de pamant, mutabil ce va induce un comportament précis, concret, competent, modest dar si vanitos, plini de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele , vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur in Balanta plasat in casa banilor,valorilor , asta inseamna ca aceasta energie ne va influenta viata in urmatoarele doua saptamani, isi va pune amprenta atat asupra experientelor pe care le vom avea dar si asupra modului cum abordam aceste experiente . Daca Mercur in Balanta ne va face sa “ cantarim” la nesfarsit ambele parti ale unei probleme ,vom compara si iar vom compara ,incercand sa gasim alegerea perfecta , cu Mercur in casa II , zicala “ banii vorbesc “ este evidenta pentru aceasta planeta ce energizeaza casa valorilor personale , a banilor castigati prin eforturi proprii .
Mercur este mesagerul, comunicatorul si observatorul si are capacitatea de a intelege orice situatie “ doar guverneaza mintea “ , dar nu este o energie ce se gandeste prea mult la viitor, ar fi bine sa fim mai atenti , nu trebuie sa lasam ceva doar doar pentru ca ni se promite “ aventura vietii “ in legatura cu banii , pot aparea fel de fel de capcane , salturile financiare spectaculoase se pot dovedi a fi pline de smecherii .
Dorinta de a castiga mai multi bani poate fi principalul gand in aceste zile, daca tinem seama de faptul ca Mercur in Balanta este in conjunctie cu Juno in Balanta ( asteroidul casatoriei ,pa rtenerul de suflet ) ,inclin sa cred ca banii “vor vorbi “ prin intermediul unui partener , unei casatorii , unei asociatii care ne poate oferi o siguranta atat financiara cat si emotionala . Juno in Balanta in casa valorilor ,vrea o relatie de suflet cu un partener fermecator , manierat, frumos dar care sa ofere in acelasi timp siguranta materiala ,confort , senzualitate . Intr-o conjunctie mai larga cu energia mercuriana este Soarele in Balanta gradul 18:20 in opozitie cu Luna in Berbec gradul 18 :20 ,aspect ce formeaza faza maxima a Lunii Pline in Berbec .
Soarele in Balanta ofera adaptare , echilibru, compromis, stari ce penduleaza intre spontaneitate si meditatie , abandon si manie , tact si recul, este un limbaj energetic al unui soare aflat in cadere ce va oferi stari alternante de la cea mai vie exaltare la cea cea mai adanca depresie. Filosofia de viata a energiei soarelui in balanta are o legatura directa cu linistirea spiritelor ,rezolvarea situatiilor dramatice prin diplomatie si farmec potolit. Luna in Berbec aduce ambitie, nevoie de libertate, independenta si o dorinta intensa de a reforma si schimba conditiile existentei noastre fiind capabili de a trece peste toate obstacolele , actionand rapid in situatiile critice. Luna intr-un semn de foc ne face destul de usor sa reactionam cu manie, are in cartea ei de vizita “mai intai eu” si o dorinta inimaginabila de a fi puternici, de a nu depinde de nimeni, dar mare atentie, aceste dorinte pot fi puse in valoare cu o fermitate clara sau cu scandal. In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente . Aceasta Luna Plina cu Luna in Berbec in opozitie cu Soarele in Balanta genereaza conflicte interioare puternice, nelinisti, fantasme, stari febrile, predispozitii catre accidente datorate marii agitatii interioare, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, lipsa a claritatii gandurilor si multa nervozitate. Luna Plina in Berbec activeaza axa II –VIII,o axa a posesiunilor, a banilor munciti si a banilor celuilalt , a nevoilor proprii si a nevoilor celorlalti, in aceste domenii de viata putem culege roade ,depinde ce “am semanat “in aprilie 2011.
Luna Plina in casa VIII este transformatoare , este o energie de foc pe teritoriul natural al scorpionului ( casa VIII este casa naturala a scorpionului ) ,asta poate arata ca aceasta energie ne poate ajuta sa cautam valori mai profunde lasand deoparte “ valorile insipide “. Poate fi un timp in care resursele financiare ,creditele , taxele ,afacerile prin diverse parteneriate sa creeze anumite probleme sau sa fie o zona de noroc transformator . Luna in Berbec este in opozitie cu Soarele in conjunctie cu Saturn in Balanta , acest aspect cere de la noi sa transformam trairile imature ,copilaresti in actiuni intelepte pline de rabdare. Soarele in conjunctie cu Saturn in Balanta ne pune fata in fata cu responsabilitatile noastre , sa gestionam realist situatia ,sa acceptam unele amanari ,sa structuram mai bine o situatie de viata , sa facem alegerile potrivite varstei . Rabdarea este o cerinta a acestui aspect , putem actiona matur ,putem actiona in mod responsabil atat pentru noi dar si pentru cei apropiati noua , important este sa echilibram nevoile personale ,individulale ( berbecul ) cu nevoile celuilalt, a unui partener , a unui asociat ( balanta ) . Marte in Leu ( energia care ne ajuta sa ne indeplinim dorintele ) sprijina aceasta Luna Plina , de fapt , Marte este energia ce stie in aceste zile sa medieze conflictul astral dintre Soare si Luna .
Marte in Leu in casa XI este planeta mediatoare a acestui conflict astral dintre Soare si Luna ( face un aspect de sextil-benefic cu Soarele in Balanta si un aspect de trigon –benefic cu Luna in Berbec ), este energia ce indica o solutie in intelegerea opozitiei , asadar, prin jovialitate , buna dispozitie , serviabilitate , prin remodelare si scopuri elevate , prin socializarea si spiritualizarea instinctului agresiv, putem folosi aceste energii provocatoare in folosul nostru. Prietenia ofera o speranta in aceste zile , genereaza protectii de la persoane influente.
In conjunctie cu Luna in Berbec se afla atat Lilith in Berbec (puncte oarbe ale noastre legate de “ primul impuls “, de agresivitate , vulgaritate , razbunare , senzualitate agresiva ) dar si asteroidul 34 Circe .
Daca ne intoarcem la mitologie ,gasim in Circe o vrajitoare faimoasa ce stia foarte bine taina si puterea plantelor , potiunilor dar si cum trebuie sa le foloseasca pentru a transforma , vindeca sau a face rau . Chiar daca stia sa faca lucruri magice , sa ascunda Luna si Soarele , sa transforme oamenii in animale , sa-l conduca pe Ulise la Hades-Pluto in lumea celor morti ,aceasta zeita nu se poate lauda cu o magie care sa-i aduca iubire , tot timpul ea s-a indragostit de un barbat cu “ sufletul legat “ de alta femeie iar din aceasta cauza ea si-a folosit puterea magica ca sa se razbune .
Doar cu Ulyse nu i-a mers si asta din cauza faptului ca acesta a fost ajutat de Mercur –Hermes care i-a daruit o planta de leac impotriva potiunilor ei. Tot Hermes –mesagerul lui Dumnezeu , l-a invatat pe Ulyse cum sa-si foloseasca sabia in momentul in care Circe isi folosea bagheta magica . Vedem in acest aspect dintre Luna Plina in Berbec si cele doua zeite ale intunericului –Lilith si Circe , o energie magica ce o putem folosi pentru a manipula pe altii pentru a obtine ceea ce dorim sau putem fi manipulati , ganditi-va ca puteti sa va intalniti in aceste zile cu oameni care sa va atentioneze , puteti primi un dar care sa va ocroteasca de rau .
Aceasta Luna Plina poate fi o adevarata lumina divina ce ne ajuta sa vedem domeniile din viata noastra in care suntem manipulati de altii sau care au la baza “ ceva putred “ , ofera o energie imensa pentru terminarea unui anumit tip de experienta , pentru indepartarea unui om, unui gand din viata noastra favorizand intalnirea cu ceva nou , important este sa fim deschisi acestor energii imense pentru a sesiza obstacolul care ne tine pe loc si care trebuie depasit pentru a avea parte de un nou inceput .
Fiti deschisi mesajelor , ganditi-va ca Ulyse nu a putut fi transformat in porc de catre Circe tocmai datorita intalnirii cu Mercur -mesagerul lui Dumnezeu care l-a ajutat .


Via e-mail

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mar Oct 25, 2011 6:51 pm

LUNA NOUA IN SCORPION – 26 OCTOMBRIE 2011, ORA 22:53, ORA ROMANIEI- “ O PASARE PHOENIX IN RELATII “
Posted by: Adriana In: Fazele Lunii

Luna Noua este un moment al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri, de a reinoi si revizui obiectivele noastre, dorintele noastre, este un moment in care energia masculina a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii , este un moment de echilibru a celor doua energii contrare dar si un moment in care energia necesara schimbarii este din nou la noi.
Ascendentul momentului de Luna Noua este in Rac gradul 20:40, este un ascendent cardinal de apa a carui energie poate naste conditii noi de viata , o schimbare importanta , noi initiative, relatia cu familia poate cunoaste anumite schimbari . Urmeaza o perioada in care izbucnirile emotionale devin ceva obisnuit, vom simti din plin influenta energiei lunare , asa cum luna trece destul de repede printr-un semn zodiacal, asa si noi vom trece de la o stare emotionala la alta destul de repede , este extrem de important sa cultivam stapanirea de sine , sa ne controlam gandurile deoarece ne vom simti exact cum vom gandi , vom gandi pozitiv atunci vom radia , vom gandi negativ , atunci vom deveni posomorati si incurcati in propriile trairi .
Ascendentul in Rac ne va face sa ne comportam exact ca si racul care cauta piatra pe care sa stea in mijlocul schimbarilor, in cazul nostru, piatra aceasta o vom gasi in mijlocul familiei, in dorinta de a-i proteja pe cei dragi dar si pe noi. Guvernatorul ascendentului este Luna in Scorpion gradul 3:01 in conjunctie cu Soarele in Scorpion gradul3:01 ce reprezinta momentul maxim al fazei de Luna Nouain Scorpion.
Luna Noua in Scorpion este energiea cosmica ce va guverna urmatoarele 28 de zile, va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostru.
Luna in Scorpion nu este intr-un semn prea favorabil, de fapt acest semn al Scorpionului face din energia lunara o energie cu doua taisuri , poate sa aduca destule retineri , rupturi dar si destula impulsivitate si lupta pentru putere . Cu Luna in Scorpion putem usor deveni violenti, nedrepti, cu un comportament ce nu tine cont de nici o lege sau , la un nivel superior , putem deveni mistici, capabili de a patrunde secretele naturii , de a stapani dorintele inimii. Luna in Scorpion stie atat de bine sa eticheteze ura, iubirea , pasiunea, puterea , manipularea , misterul, secretul.
Semnatura Lunii in Scorpion este o combinatie dintre profunzimea si adancimea oceanului cu energia unui torente de munte, este forta in reinoirea vietii din tot ce este ascuns si reprimat. Este bine sa stim ca Luna in Scorpion ofera forta prin intuitii si presimtiri, atitudinea si gesturile agresive nefiind altceva decat o reactie a imensei emotivitati pe care vom incerca sa o ascundem . Cu Luna in Scoprion , totul se simte cu “ o viteza mare , profunda “ , interiorul poate” fierbe “ dar exteriorul poate fi ca de gheata iar aceasta combinatie da tonul unei aure de mister , fericirea , furia , tristetea , extazul , angoasa merg mana in mana in aceasta perioada . Soarele in Scorpion aduce pasiune in orice fel de activitate, fie ca vorbim de munca, de relatii, de placeri, de politica, putem spune ca este un timp in care se pune accentul pe fondul problemelor deoarece spiritul analtic si intuitia excelenta sunt armele noastre in aceasta perioada, si este cel mai bine sa ne folosim aceste “arme ‘ in a aduce lumina si adevar in orice fel de problema din viata noastra. Este o energie ce ne face sa reactionam emotional la tot ce ofera viata , asta nu inseamna ca vom lasa sa se vada acest lucru , rar aceasta energie ne va ajuta sa fim deschisi , sa purtam “ emotiile “ la vedere , chiar si atunci cand vom dori sa facem acest lucru , exista in interior ceva care ne va tine pe loc , nu ca am dori sa fim misteriosi in mod intentionat, dar multi dintre noi vor reusi sa para o enigma .
Conjunctia dintre Luna in Scorpion si Soarele in Scorpion, deci momentul de Luna Noua realizeaza o legatura intre masculinul constient si femininul instinctiv, este un aspect ce arata ca nici una dintre planete nu o poate domina in mod natural pe cealalta. Aceasta energie a Lunii Noi in Scorpion gradul 13:40 este sustinuta de Juno in Scorpion gradul 0:37 , este un aspect ce arata nevoia unor parteneriate ( Juno) puternice , transformatoare . Luna Noua fiind asociata cu noi inceputuri , se poate spune ca acest nou inceput poate avea legatura cu o relatie , un partener de suflet (Juno) .
Junona este un asteroid cu o influenta deosebita asupra relatiilor , ne vorbeste despre sufletul pereche , sotul, sotia, casatoria , angajamentul. Este o energie ce ne vorbeste despre partener , cum ne dorim sa fie partenerul, acest asteroid nu ne vorbeste despre relatii pasagere ( aici,Venus are prea multe de spus si nu mai are loc si alta energie !!!!!!), influenta lui Juno o vom simti in relatiile de lunga durata ,in relatiile cu sufletul pereche , in relatiile inscrise sus in cer. Juno in Scorpion indica nevoia unui partener misterios , vulcanic, dorintele fizice sunt accentuate iar partenerii pasageri nu sunt pentru aceasta perioada .Un partener nu poate fi acceptat doar din dorinta de a fi cu cineva, ci , acest partener trebuie sa ofere o viata vulcanica plina de pasiune . Tot in conjunctie cu Luna Noua in Scorpion este asteroidul 1198 Atlantis care se refera la tehnologie avansata , abuz de tehnolohie si cunostinte , pedeapsa meritata , karma negativa , abuz de resurse , talente sau informatii , catastrofa legata de apa . In mitologie , sunt multe povesti legate de Atlantida , atunci cand umanitatea a ajuns la o anumita dezvoltare , cand a devenit produsul tehnologiei , cand a uitat de Dumnezeu folosindu-se doar de stiinta , aceasta lume a fost pierduta , a fost distrusa de propria tehnologie avansata . Acest moment de Luna Noua in conjunctie cu Juno dar si cu Atlantis poate fi o pierdere in relatii mai ales acolo unde “ abuzul” este predominant , mai ales acolo unde se face din partener un “ zeu “ , cu siguranta in aceste relatii pot aparea probleme . Luna Noua energizeaza casa IV , vorbim de o casa cardinala , de un teritoriu natural al lunii, in consecinta , aceasta energie lunara poate fi de doua ori scorpionica ( casa IV este casa naturala a Racului ce este guvernata de Luna , nu trebuie uitat ca Racul este tot un fel de Scorpion dar in halat de baie ) , poate aduce un nou inceput in legatura cu familia , o noua resedinta ,o familie noua , tot ce tine de familie, parinti , camin , putere interioara sunt evidentiate in aceasta perioada .
Jupiter retrograd in Taur face un aspect de opozitie cu Luna Noua in Scorpion. Un aspect de opozitie este un aspect provocator , dinamic , de multe ori provocarile vin din partea celorlati , trebuind sa invatam sa le facem fata . Acest aspect provocator ne poate ajuta sa devenim constienti de energiile si dorintele noastre , tensiunea implicata in acest aspect ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile care nu ne satisfac. Jupiter retrograd in Taur in opozitie cu Luna Noua in Scoprion amplifica emotiile , dezacordurile familiale , mai ales daca la mijoc sunt interese financiare , pot aparea neplaceri juridice sau administrative , erorile si neglijentele pot fi sanctionate . Acest aspect provocator activeaza axa IV –X , o axa a familiei si carierei , in aceste domenii de viata pot aparea in aceasta perioada destule provocari . Toti cei care s-au abatut de la drumul drept fie din orbire , fie din proprie vointa , pot cunoaste sanctionari de tot felul , asta de fapt poate fi ca o atentionare pentru toti cei care cred ca pot sa se abata de la regulile si legile superioare ale vietii . Pluto in Capricorn din casa muncii , rutinei ,sanatatii , face un aspect bun atat cu Jupiter in Taur cat si cu Luna Noua in Scorpion , asta arata ca Universul nu ne taie de tot “ craca de sub picioare “ , avem de partea noastra o energie profunda , puternica care ne va ajuta sa facem fata cu bine provocarilor, este un impuls de putere pozitiva ce ne poate ajuta sa ajungem acolo unde ne dorim . Aspectul dintre Pluto si Luna Noua poate face sa simtim o legatura misterioasa intre noi si universul necunoscut , ne poate ghida catre oamenii, drumurile , experientele ce pot transforma intr-un mod benefic vietile noastre .
Tot Luna Noua in Scorpion face un aspect benefic cu Chiron retrograd in Pesti , este o energie ce poate aduce vindecarea sufletului ranit intr-o relatie , de o iluzie , de un partener de viata sau afaceri . Uranus retrograd in Berbec este intr-un aspect de inconjunctie cu Luna Noua in Scorpion , acest aspect poate provoca emotii fara nici o logica , instabilitate , un comportament rebel dar si o tendinta de a actiona nechibzuit supraestimand orice problema , ignorand orice sfat , deci atentie la problemele imprevizibile ce pot aparea in cariera , viata sociala dar si in familie , relatiile de suflet.
Mercur si Venus sunt de “mana “ in acest moment de Luna Noua , daca Mercur in Scorpion stie sa detecteze adevarul din spatele cuvintelor iar Venus in Scorpion este o pasiune mistuitoare , intensa , putem spune ca acest aspect ne poate ajuta sa descoperim orice minciuna , tot ce este ascuns intr-o relatie , adevarul este adus la suprafata . Asteroidul 19 Fortuna este in aspect de conjunctie cu Venus si Marte in Scorpion in casa iubirii, copiilor , creativitatii personale , distractiilor , speculatiilor . In mitologie , Fortuna este zeita romana a norocului predestinat , este asociata cu un corn al abundentei , carma unui vas , mingea si roata . Este subliniata deasemenea dualitatea si instabilitatea ei reprezentata de obicei printr-o parte a fetei zambitoare iar alta incruntata , jumatate din fata alba , jumatate neagra , legata la ochi pentru a arata ca ea este complet aleatoare si impartiala . Ar putea fi aducatoare de noroc sau ghinion, asta in functie de aspecte , oricum, ea ramane o personificare a norocului predestinat ( bun sau rau ) , simbolismul ei fiind Roata Norocului. Fortuna in Rac arata ca abordarea norocului si experientelor sortite este una emotionala , transformatoare . Putem tine seama foarte mult de intuitiile noastre in luarea deciziilor , indifferent de cat de logici si practici suntem, acuma norocul bun vine prin ascultarea vocii interioare . Fortuna in conjunctie cu Venus si Mercur in Scorpion in casa iubirii , copiilor poate arata o intalnire norocoasa cu iubirea , noroc prin sau pentru copii , putem conta pe noroc in comunicare. Acest loc special in harta Lunii Noi in Scorpion poate indica un loc al abundentei si norocului , al succesului si prosperitatii , important este sa va folositi intuitia , este un pas important in intalnirea cu Fortuna .
Este o Luna Noua in Scorpion ce vrea sa intelegem ca schimbarile si sfarsiturile sunt necesare pentru evolutia noastra, aceasta energie ofera puterea de a transforma tot ce este intunecat si murdar ajutandu-ne sa ne vindecam sufletul. Verbul caracteristic Scorpionului este “ eu doresc “ , aceasta Luna Noua in Scorpion ne poate ajuta ca prin putere, vointa , intuitie sa obtinem ceea ce dorim . Pluto ca si guvernator al semnului Scorpionului este in aspect benefic cu energia acestei Luni Noi, asta inseamna ca suntem ajutati sa ne transformam emotiile negative , sa cutreieram in in locurile ascunse , sa gasim lumina in intuneric , este o calatorie in care vom putea descoperi ca “celebrul ac “ din coada Scorpionului nu este intotdeauna otravitor . Deoarece aceasta Luna Noua este in conjunctie cu asteroidul Juno, cred ca este timpul sa ne intrebam daca nu avem nevoie de a schimba fundamental abordarea unei relatii, a unui partener , a nevoilor noastre sufletesti . Inclin sa cred ca de data asta , pasarea Phoenix “ canta dureros dar transformator “ in domeniul iubirii , relatiilor , creativitatii personale , copiilor . Acest lucru este evidentiat si de aspectul provocator dintre Venus in Scorpion si Marte in Leu , relatiile sunt destul de tulburi, exista o contradictie intre dorinte si valoarea acestor dorinte .
Deoarece aceasta Luna Noua este pe gradul 3 Scorpion , daca aveti planete sau axe principale in jurul acestui grad din Scorpion sau din celelalte semne fixe : Taur , Leu ,Varsator , putem spune ca impactul acestei energii este mult mai intens .
Adriana Tudosa

http://adriana-astro.com/luna-noua-in-scorpion-26-octombrie-2011-ora-2253-ora-romaniei-%e2%80%9c-o-pasare-phoenix-in-relatii-%e2%80%9c/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Adriana_astro+%28Adria%29&utm_content=My+Yahoo

via e-mail

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mar Oct 25, 2011 8:02 pm

http://www.handclow2012.com/newmoon.htm


Analiza astrologica de Barbara Hand Clow

Autoarea cartilor

· Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective

si

· Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiinteiEchilibrarea globala (si individuala) a inceput odata cu Echinoctiul de Toamna, fiind consolidata de Luna Noua în Balanta, din 27 septembrie – iar acum a sosit vremea pentru adevar si integritate personala. Intensitatea misterioasa a acestei Luni Noi in Scorpion ne aduce aminte sa ne purificam emotiile si sa vedem ce mai ramane. Sub influenta puternica a Scorpionului, este distrus tot ceea ce nu poate face fata luminii clare si necrutatoare a adevarului. Pluton, guvernatorul Scorpionului, a intrat în miscare directa pe 16 septembrie – cu o zi inainte de inceperea miscarii Occupati Wall Street – prin urmare, curatarea adusa de Scorpion este globala; oamenii se reunesc pentru a cere dreptate impartiala pentru toti.


Aceasta Luna Noua este neobisnuit de influenta, pentru ca ea soseste cu doua zile inainte de sfarsitul Calendarului Mayas, din 28 octombrie 2011. Am ajuns în punctul de cotitura al evolutiei speciei noastre – si fiecare dintre noi trebuie sa avem în vedere sa devenim in mod deliberat, Pastratori ai Pamantului. Cei care continua sa foloseasca Pamantul pentru dorintele proprii, fara a avea nicio consideratie pentru campurile multidimensionale de creatie ale planetei, vor esua total. Cei care accepta mantaua lor creativa eco-sensibila – noua aura a Gaiei – reprezinta noile seminte pentru viitorul frumos al planetei noastre. Pe masura ce se apropie ziua de 28 octombrie, cele Noua Cicluri de Creatie vor face sa renasca multi Pastratori ai Pamantului. Aceasta emotionanta Luna Noua în Scorpion stabileste campul pentru incheierea simultana a Noua Cicluri. Probabil ca perioada de la Luna Noua, pana la miezul noptii zilei de 28 octombrie va fi remarcabila si mistica, astfel ca o voi examina cu foarte multa atentie.

Pe durata Zilelor intens de accelerate ale Ciclului Universal – inceput in 9 martie 2011 – programele creative ale primelor opt Cicluri au fost dirijate spre punctul lor culminant. Multe dualitati se rezolva, intrucat atractia Unimii transforma campurile fractal, iar multi isi simt planul personal din cadrul acestei marete tesaturi cosmice. Trezirea Ciclului Celular este completa, acum, cand intelegem ca fiecare celula este inteligenta . . . Arborele Vietii a dat roade în toate speciile ce au evoluat în timpul Ciclului Mamifer, timp de mai bine de 820 de milioane de ani . . . aceste specii au descoperit modalitati de a imparti, prin descoperirea legaturii de familie, timp de peste 41 de milioane de ani, în cadrul Ciclului Familial . . . si prin inteligenta cizelata în timpul Ciclului Tribal, ce a durat doua milioane de ani. Inimile noastre s-au deschis în timpul Ciclului Regional, cand am descoperit sacrul, sublimul. Vreme de 5.125 de ani – în timpul Ciclului National – am explorat dorinta de a controla si poseda . . . iar apoi, incepand din 1775, în timpul Ciclului Planetar, am cautat siguranta si confort. Din ianuarie 1999, cand a inceput Ciclul Galactic, ne-am conectat prin intermediul tehnologiei . . . iar acum, în 2011, aceste progrese creative ne invart intr-o spirala a Unimii, pe durata Ciclului Universal.

Specia noastra va avea nevoie de sute – daca nu de mii – de ani, ca sa proceseze, în mod constient, toate abuzurile ce au fost rezultatul natural al elevarii constiintei noastre, pe durata celor 16,4 miliarde de ani, descrisi de Calendar. La fel ca incercarea de a ridica pe verticala, un arbore urias cazut la pamant, acum nu mai exista cale de intors. Acum, ca am atins maturizarea – prin aceste noua etape de evolutie – vom invata sa respectam inteligenta extraordinara a fiecarei celule; sa protejam toate speciile; sa pretuim darul legaturii de familie; sa admiram puterea uimitoare a mintii; sa simtim puterea în inimile noastre; sa identificam puterea ierarhica; sa binecuvantam abundenta naturii; sa folosim tehnologia ca pe un instrument, si nu ca pe o jucarie; si sa ne bucuram de fericirea Unimii. Vom inventa noua lume, prin co-crearea realitatii, într-o stare de constienta universala. Sunt sigura de asta, pentru ca în acest an am urmarit cu fidelitate toate Zilele si Noptile Ciclului Universal si am vazut cum iau forma noi tipare ireversibile; de exemplu, interzicerea tot mai ferma a folosirii energiei nucleare. Acum intram în spirala revolutionara. Atunci cand acest vortex se linisteste, trebuie sa identificam ce anume am realizat; altminteri, s-ar putea sa ne lipseasca vointa si viziunea cu care sa mergem inainte. Haideti deci sa ne evaluam progresul facut, dupa care voi interpreta aceasta Luna Noua, ca sa vedem cum ne-ar putea ajuta campul ei sa imbratisam incheierea simultana a tuturor celor Noua Cicluri.

Referindu-ma la cateva probleme din aceasta toamna, Palestina le-a solicitat Natiunilor Unite suveranitate statala, în ziua Echinoctiului de Toamna, aceasta fiind o incercare indrazneata de a solutiona incordarea periculoasa ce ulcereaza în vortexul iudeo/crestin/islamic. SUA si aliatii lor alesi au terminat distrugerea Irakului si isi inceteaza treptat activitatea din Afganistan – prin urmare cauta alte razboaie, care sa le asigure continuarea afacerii, fabricantilor de arme. Pe 21 octombrie, Obama a anuntat retragerea trupelor americane din Irak, pana de Craciun, fapt ce a inspirat cateva comentarii ironice, în editia din 22 octombrie a ziarului New York Times: „Declaratia presedintelui, facuta la o zi dupa ce campania aeriana a NATO a grabit moartea Col. Muammar el-Qaddafi in Libia, a fost plina de simbolism, marcand refluxul a zece ani de angrenari militare americane, ce au inceput dupa atacurile teroriste din 11 septembrie … Pentru Dl. Obama, a carui ascensiune la Casa Alba s-a bazat partial pe opozitia sa la razboiul din Irak, dar care, ca presedinte, o ordonat marirea numarului de trupe in Afganistan si a intensificat actiunile aeriene impotriva militantilor din regiune, anuntul implineste o promisiune din campania electorala." Americanii satui de razboi au raspuns cu putina bucurie la acest moment mult asteptat, intrucat cadrele superioare ale lui Obama, cum ar fi un Joe Biden, deja le trambitau despre urmatorul nou stil american de razboi, cetatenilor satui de lupta terestra din Irak si Afganistan. Uau! Fortele militare ale SUA au cheltuit doar 1,1 miliarde in Libia si nu au pierdut niciun om!

Intre timp, Secretarul General al Departamentului american de Justitie, Eric Holder, a declarat ca persoanele sale de contact, din razboiul impotriva cartelurilor mexicane de droguri, i-au spus ca Iran-ul se afla în spatele unui banuit complot de a-l asasina pe ambasadorul Arabiei Saudite la Washington. In mod uluitor, in dimineata de dupa anuntarea acestui complot bizar, Holder si intregul Departament de Justitie au fost citati de Congres, ca sa spuna adevarul despre implicarea lui ATF (Departamentul de Alcool, Tutun si Arme de foc) in furnizarea de arme, exact acelorasi carteluri mexicane! Intr-un plan botezat „Fast and Furious", ATF este acuzat de vanzarea a mii de arme cartelurilor de droguri, de insarcinarea data granicerilor de a lasa sa treaca armele si apoi de a renunta la orice supraveghere a armelor, odata ce ele au trecut granita! Armele vandute in timpul operatiunii „Fast and Furious" au fost descoperite în doasprezece locuri în care au avut loc crime, din SUA si Mexic, iar ele au fost folosite pentru a impusca agenti ai patrulei de granita a SUA! (vezi „Fast and Furious: 22 fapte socante despre Scandalul care ar putea da jos Administratia Obama", pe website-ul The American Dream/Visul american.) Ca si cum cineva amesteca doua scenarii de comploturi inventate intr-o alta dimensiune, Holder distrage atentia de la el insusi, spunand ca a aflat despre banuitul complot de asasinare a ambasadorului saudit, de la exact acelasi cartel al drogurilor, pe care SUA il aproviziona cu arme!

Pentru omul de rand, realitatea a fost cu adevarat distorsionata in timpul lunatiei din luna trecuta, pentru ca mass-media si-a abrogat aproape în intregime responsabilitatile, nereusind sa informeze complet despre dezbaterea privind suveranitatea statala palestiniana, despre scandalurile speculei cu arme, pusa la cale la nivelurile cele mai inalte ale Guvernului SUA si despre motivatia reala a miscarii „Ocupati Wall Street” – care este în prezent „Ocupati", la nivel mondial. Dupa cum oricine poate vedea cu usurinta, structurile de putere, construite în timpul ultimilor 5.125 de ani, sunt asaltate la fiecare nivel, deoarece oamenii isi revendica drepturile si se opun unui viitor de razboi si privatiune financiara nesfarsite, insa tot ce vezi la TV sunt trupuri insagerate ale liderilor cazuti si animale salbatice agresate.

Trecand la astrograma pentru Luna Noua in Scorpion, sunt semne ca oamenii isi vor dobandi drepturile. Luna Noua face opozitie apropiata cu Jupiter retrograd din Taur, prin urmare, increderea pamanteasca a lui Jupiter extinde si impamanteaza aceasta samanta noua si intensa, adusa de Scorpion. De asemenea, Jupiter este în trigon aproape exact cu Pluton din Capricorn, prin urmare, dorinta de fericire si bucurie se refera la toti oamenii si nu doar la acel procent de „1%” dintre ei. Din 2008, de cand Pluton a intrat in Capricorn, aceasta forta dinamica misterioasa transforma structurile de putere industriala ale acestei lumi. Ea se manifesta acum, in cadrul strigatului global pentru corectitudine, cu Saturn care tranziteaza Balanta, pana în toamna lui 2012. Corectitudinea este tema Lunii Noi, intrucat Pluton face sextil cu lunatia, iar Saturn face sextil exact cu Marte din Leu, aflat in cuadraturi exacte cu Mercur/Venus din Scorpion. Acestea sunt aspectele stilului dinamic ale incheierii Calendarului Mayas, intrucat Soarele face opozitie exacta cu Jupiter, în trigon exact cu Pluton, pe 28 octombrie. Unii oameni – în special „cei avuti” – se tem ca aceste scandaluri si demonstratii ar putea ajunge sa provoace o baie de sange oribila si mondiala, cum a fost Revolutia franceza. Dar nu aceasta este situatia, pentru ca ceea ce vedem reprezinta inceputul sfarsitului celor 5.125 de ani de abuz al laturii masculine dominante. Aceasta este o miscare globala si profunda, avandu-i pe Chiron/Neptun in sextil cu Pluton, în sextil cu Jupiter si în trigon cu Luna Noua. Aceste transformari marete sunt extrem de vindecatoare, deoarece ele urmaresc o lume spiritualizata – si nu doar o lupta pentru democratie, dirijata pentru o taxa, de catre elita. Jupiter va intra în miscare directa, la 0° in Taur, în ziua de Craciun din 2011, o zi în care multi oameni vor sarbatori intruparea Luminii.

Aspectul cel mai fascinant din aceasta astrograma este Venus in Scorpion, în cuadratura cu Marte in Leu, intrucat cuadratura devine exacta cu 30 de minute inainte de Luna Noua. Uau! Asta inseamna ca extraordinara purificare de natura Plutoniana va fi exprimata prin forte masculine si feminine egale. Am observat aceasta uniune în multe dintre revolutiile actuale din lume, indeosebi în Egipt. Venus in Scorpion (intrata în 8 octombrie) stimuleaza exprimarea sentimentelor profunde, cum ar fi faptul de a simti drepturile pe care le au toate speciile. Ea este leoaica ce isi apara puii. Marte din Leu cere curaj si loialitate totale fata de adevar si de toate fiintele; el este leul care deschide inima. Cu aceasta cuadratura, ma astept sa vad inceputul unui protest global pentru protejarea animalelor salbatice, în special din cauza masacrului ingrozitor din Zanesville, Ohio, de la mijlocul lunii octombrie. Frumoasa si pasionata asociere a fortei masculine cu forta feminina, din timpul acestei Luni Noi, este asemenea manei ce coboara asupra miscarilor de libertate – exact puterea personala ce poate transmite forta, în timpul incheierii simultane a celor Noua Cicluri.

Saturn din Balanta face sextil exact cu Marte din Leu, astfel ca aceasta influenta cuadratura Venus/Marte e stabilizata de lupta lui Saturn pentru dreptate. Fiecare dintre noi va juca un rol personal în integrarea acestui apogeu, pentru ca suntem aspectele reflective ale evolutiei. Energia din Miscarea „Ocupati” este atat de puternica si de bine conectata de media sociala [mass-media pentru interactiune sociala. N.tr.], incat ea poate scoate din joc elementele rezistente ale cercurilor conducatoare, asa cum am vazut în Orientul Mijlociu. Elita se cramponeaza pentru vechile sisteme de siguranta ale Ciclurilor National, Planetar si Galactic; lacomia lor a furat insa viitorul oamenilor, iar oamenii care nu au nimic, se vor revolta. In mod misterios, o uriasa eruptie solara a avut loc în ziua de 22 octombrie, urmand sa loveasca planeta Marte in ziua de Luna Noua! In timpul incheierii Calendarului, au loc evenimente absolut neobisnuite în sistemul solar, iar Soarele a fost foarte expresiv. De pilda, acum cateva luni, o eruptie solara a spulberat cometa Elenin în bucati – cometa despre care unii au spus ca era „Cometa Pedepsei”, din Apocalipsa. Ca o ironie, eruptia solara ce va ajunge pe Marte, in timpul Lunii Noi, ar putea vesti sfarsitul razboiului, intr-un mod real! Ar trebui sa urmariti chiar acum Soarele, pe www.spaceweather.com, ca sa vedeti daca o alta eruptie solara ar putea afecta serios sistemul solar.

O intrebare privind incheierea Calendarului este: cat de mult vor intelege cu adevarat oamenii, despre ceea ce se petrece de fapt? In mod ironic, o multime! Mercur e foarte aproape de Venus, în timp ce ea face cuadratura cu Marte, astfel incat intelegerea mentala puternica se alatura intelegerii viscerale dintre fortele masculine si cele feminine, exprimate de Leu-Marte, în cuadratura cu Scorpion-Venus. Observati ca aceste planete, care il aspecteaza pe Marte, vor rezona cu eruptia solara, atunci cand ea va ajunge pe Marte! Mercur se apropie la mai putin de o secunda de Venus, pe 2 noiembrie, cand ambele planete intra impreuna in Sagetator. Bingo! Intelegerea despre adevarul real, în relatiile noastre fundamentale, se va mari: Multi parteneri vor trebui sa se ocupe de elementele nerezolvate din relatiile lor, care i-au impiedicat sa contribuie la aceasta purificare uriasa din istoria omenirii. Auu! Nu va trageti singuri pe sfoara, caci toti avem aceste umbre, iar aceasta astrograma spune ca trebuie sa le curatam, inainte ca ele sa aiba un efect nedorit asupra noastra. Mercur transmite acest avertisment pana in 2 noiembrie, dupa care intra în miscare retrograda – din 23 noiembrie pana la jumatatea lunii decembrie. Oricat de suparator poate fi tirul Sagetatorului, el da in vileag minciunile. Cat despre inselaciuni, Neptun intra în miscare directa pe 9 noiembrie (revine în Pesti la inceputul lui februarie 2012), astfel incat ridicarea conflictelor la nivelul spiritului rezolva lucrurile foarte bine si în maniere subtile. Amintiti-va insa ca spiritul nu vă va ajuta daca mintiti – mai ales daca va mintiti pe voi insiva! Aceasta noapte de Luna Noua este noaptea în care mi-ar placea sa aud conversatiile private de la Casa Alba!


În sfarsit, Uranus continua sa fie în cuadratura cu Pluton, creand o forta care ii determina pe oameni sa se revolte din cauza nemultumirii, în special avandu-l pe Pluton, intrat in miscare directa chiar inainte sa inceapa miscarea „Ocupati Wall Street”. Intrucat în perioada 2012-2015, vor fi sapte cuadraturi exacte Uranus/Pluton, aceasta miscare pur si simplu abia a inceput. Am rugamintea sa reflectati la aceasta idee: datoria baneasca nu e o necesitate. Datoria baneasca este o tehnica folosita pentru a slabi forta populatiei, luand ce este mai bun din rezervele publice, pentru planurile celor bogati – cum ar fi razboaiele pentru obtinerea de profit. Wall Street a demascat în mod stupid acest abuz, astfel ca oamenii stiu acum ca sclavia totala – un fel de intoarcere la o epoca feudala – este ceea ce se va intampla, daca inrobirea prin datorii banesti va continua. Inrobirea prin datorie nu e acelasi lucru cu folosirea de capital pentru a crea proiecte – care este o tehnica ce creeaza energie. Pluton va avea propria metoda în distrugerea structurilor care stranguleaza Pamantul, iar Uranus va activa fortele de transformare, care vor readuce echilibrul in folosirea resurselor. Un lucru fascinant cu privire la aceasta interesanta Luna Noua, chiar la sfarsitul Calendarului, este ca ea ne arata ca toata aceasta energie trebuie sa curga prin fiecare dintre noi – prin noi, în cadrul parteneriatelor noastre si prin bravii luptatori pentru libertate, care ies pe strazi. S-ar parea ca Soarele, prin eruptiile sale, se asigura sa primim suficienta energie!

De Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Vin Noi 25, 2011 8:11 pm

Luna Noua in Sagetator: 25 noiembrie 2011 Vezi astrograma
08:02 ora Rom (1:10 AM EST; Washington, DC)

http://www.handclow2012.com/astroflash.htm

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow

Autoarea cartilor :

· Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective

si

· Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiinteiLuna Noua a intrat în Sagetator! Ea este o subtila eclipsa partiala, care ne incurajeaza sa intram înauntrul nostru, ca sa descoperim focul spiritual. Aceasta lunatie este linistita si meditativa, astfel ca ar fi lesne sa nu o bagati în seama. In acelasi timp, este o perioada optima pentru a ne consolida legaturile multidimensionale, intrucat aceasta Luna Noua culmineaza cu o eclipsa de Luna foarte intensa, pe 10 decembrie. Asta va stimula o imensa schimbare a realitatii, atunci cand lumea va realiza ca transformarile uriase, aflate deja in derulare, nu mai pot fi oprite. Cei care urmaresc aceste analize stiu ca influenta Calendarului Mayas a ajuns la un punct culminant si ca acum intram în 2012, cautand o relatie total noua cu Pamantul. In acest sens, 2012 este la fel de important ca si frenetica accelerare a timpului din Ciclul Universal, incheiat în data de 28 octombrie 2011. Pe masura ce ne pregatim pentru mai multe schimbari importante, aceasta Luna Noua reprezinta remediul homeopatic ideal pentru trezirea celulelor noastre; vremurile care vin impun inteligenta celulara, forma fundamentala a unitatii umane.Aceasta analiza de Luna Noua si cele cateva comentarii despre Luna Plina ofera cateva reflectii despre 28 octombrie – aceasta fiind prima Luna Noua de dupa incheierea Calendarului. Consider ca factorii astrologici vor avea o influenta mai mare asupra speciei noastre acum, ca procesul de crestere, condus de Arborele Lumii, s-a terminat. In timpul Ciclului Universal, Gerry si cu mine am facut parte din cateva grupuri si am predat doua ateliere de lucru pe 17 si pe 19 noiembrie, fapt care ne-a ajutat mult sa stim cum se simt oamenii. Mai toata lumea considera ca în 2011 s-a intamplat intr-adevar ceva, chiar daca este greu de definit si de descris acest lucru. Caderea unui numar atat de mare de conducatori, schimbarile radicale ale teoriilor din stiinta, economiile mondiale care se invart în cerc, confirma puternic teoria lui Carl Calleman, precum si Unda temporala Zero a confratelui McKenna, care se incheie si ea la sfarsitul anului 2011. S-a incheiat un proces de evolutie dirijata, iar noi suntem pregatiti sa traim diferit, insa nu stim ce va insemna acest lucru. Analiza acestei Luni Noi ofera un oarecare simt al directiei, cuprinzand si Luna Plina din 10 decembrie. Amandoua sunt necesare în acest caz; Mercur intra în miscare retrograda, cu jumatate de zi inaintea acestei Luni Noi, si revine la miscarea directa imediat dupa Luna Plina; iar Uranus continua sa fie retrograd în timpul Lunii Noi, dupa care intra în miscare directa, cu cateva ore inainte de Luna Plina. Mercur retrograd ne impinge constienta în adancul nostru, ca sa revarsam lumina asupra adevarurilor launtrice, în timp ce Uranus direct, la 0° în Berbec, este cel care misca si zgaltaie campurile realitatii. In final, cuadratura în T a Lunii Pline, avandu-l pe Marte în partea de sus, solutioneaza cuadratura în T a Lunii Noi, avandu-l pe Marte în cuadratura cu Luna intunecata – prin urmare, Marte trebuie analizat în ambele astrograme.Mai intai, în ceea ce priveste atingerea punctului culminant al influentei Arborelui Lumii, pe 8 noiembrie, Calleman a scris: „Inainte de toate, constiinta Unimii se manifesta, în special, în absenta dominarii în cadrul sistemelor economic si politic mondiale." [„Calendarul Mayas s-a incheiat", pe www.Calleman.com]. Prabusirea din acest an, a dominatiei energiei masculine, a fost spectaculoasa, iar acum oamenii se lupta pentru noi cai de a conduce, pe care sa le urmeze – cea mai vizibila criza de acest gen fiind în Egipt. Exact pe 28 octombrie, monarhia britanica a renuntat la succesiunea masculina la tron; liderii europeni i-au cerut Chinei sa le vina în ajutor; Exopolitics a anuntat ca Bush si Blair vor fi judecati pentru crimele de razboi din Kuala Lumpur; un hacker formidabil a preluat informatiile apartinand unui numar de 760 dintre cele mai importante corporatii ale lumii, stocandu-le în alta parte, pentru a fi folosite ulterior; iar demascarea unui antrenor de fotbal pedofil a iesit la suprafata in respectata Universitate Penn State. Toate aceste evenimente reprezinta prabusiri majore ale sistemelor dominante, iar evenimentele din domeniul stiintei, din data de 28, sunt cele mai uimitoare. Chiar în acea zi, fizicienii au anuntat ca experimentul cu particulele neutrino, ce au o viteza mai mare decat cea a luminii, trebuia repetat, iar daca rezultatele urmau sa fie identice, Teoria relativitatii a lui Einstein ar fi trebuit sa fie pusa la grea incercare, de catre lumea fizicii. Experimentul a fost repetat pe 17 noiembrie, iar rezultatele au confirmat descoperirile initiale. Acesta este un prim semn despre o descoperire ce merge dincolo de Teoria Cuantica, spre Teoria Multidimensionala – probabil Teoria Superstringurilor. De asemenea, exact in acea zi finala, fuziunea la rece a produs energie in Laboratorul de Fuziune la Rece, E-Cat, al lui Andrea Rossi. Aceste noi posibilitati de producere a energiei sunt vaste, intrucat Ciclul Universal a debutat cu distrugerea Centralei Nucleare Fukushima din Japonia – clopotul de inmormantare al energiei nucleare.Daca va simtiti neobisnuit de cand s-a incheiat Calendarul, va rog sa retineti faptul ca evenimentele accelerate din 2011 produc fisuri si distorsionari fundamentale in cadrul realitatii! Cu totii putem simti asta si e nevoie de timp, ca sa ne adaptam. Fuziunea la rece mi-a atrás in special atentia, pentru ca reusita primei reactii de fuziune la rece, obtinuta de Fleishman si Pons, la jumatatea lunii martie 1989, a avut legatura cu o importanta lucrare ceremoniala mayasa, la care am participat. Elita mondiala si-a batut joc de reusita crearii de energie, a lui Fleishman si Pons, iar apoi le-a furat rezultatele; acest lucru s-a intamplat insa în timpul evenimentului „Maya Initiatic 1989”, cand Hunbatz Men a creat un ciclu ceremonial de trei saptamani, pentru stabilitate planetara. Hunbatz stia în mod sigur ce anume facea, pentru ca în momentul în care ne-am inceput lucrarea – langa Palenque, în jungla – eruptii solare masive au provocat pene de curent în nordul tarii si a avut succes prima fuziune la rece, în timp ce noi lucram în pesterile sacre Lol Tun. Apoi, dupa ce ne-am incheiat ceremoniile la Chitzen Itza, asteroidul 1989 FC a zburat atat de jos, pe deasupra peninsulei Yucatan, incat puteam auzi cerul implodand! Energia venita pe planeta in martie 1989 a fost mai mare decat tot ce am trait vreodata si cred ca aceleasi forte urmeaza sa fie create de Soare si de influentele cosmice, in timpul anului 2012. Ca intotdeauna, Hunbatz continua sa fie exact în flux, caci în octombrie 2011 a calatorit cu craniile de cristal, spre locurile sacre americane, exact cand avea loc din nou fuziunea la rece! Cu totii trebuie sa fim extrem de constienti si sa ne amintim sa respiram, intrucat acum este momentul sa examinam campurile în care vom juca în timpul acestei Luni Noi, ce culmineaza cu o eclipsa totala de Luna.Luna Noua, aflata la 3° in Sagetator, transmite o ardoare spirituala foarte vie si puternica, care este intensificata de Nodul lunar Nord, de Mercur si de Venus in Sagetator - Venus fiind exact pe Centrul Galactic. Aceasta Luna Noua ne intensifica sentimentele legate de identitatea noastra spirituala; Nodul Nord ne ofera directie spirituala si intentie, Mercur inspira ganduri spirituale si cuvinte expresive, iar Venus ne face receptivi la influenta Centrului Galactic. Raze galactice gama, raze de lumina si emanatii stelare scalda Pamantul intr-o veritabila baie de inteligenta universala. Evenimentele din 28 octombrie indica distrugeri importante ale tiparelor dominante masculine, iar în timpul Lunii Noi, valuri de energie caracteristica Sagetatorului ii vor imbolnavi pe abuzatori de constientizarea suferintei profunde, pe care le-o produc victimelor lor. Aceste astre din Sagetator ne aduc multa claritate, caci ele strapung realitatea cu sabia adevarului. Transformarea se produce la nivel cuantic, cu unde ce se dezintegreaza in particule ce transmit noi ganduri – dat fiind ca materia nu e solida – si sunt momente în care chiar si formele fizice se pot transmuta instantaneu. De exemplu, in timpul atelierului de lucru din Portland, am fost informati ca noul Pastrator al dimensiunii a noua este Super Centrul Galactic*, astfel ca acum orice este posibil!

[*Galaxia noastra Calea Lactee este una dintre multele de zeci de mii de galaxii care se aduna ca sa formeze o meta-galaxie sau super-galaxie. Toate aceste galaxii se rotesc in jurul unui centru, numit super centru galactic (SCG). Centrul Galactic al Caii noastre Lactee face un unghi drept cu Super Centrul Galactic. N.tr.]Luna Noua este varful unei cuadraturi în T cu Marte, aflat la 7° în Fecioara, în opozitie cu Neptun, aflat la 28° in Varsator, si Chiron, aflat la 1° in Pesti. In mod normal, aceasta opozitie ar fi un pic prea larga ca sa fie influenta, insa Luna Noua, aflata la 3° in Sagetator, coopereaza cu ea, asa ca o voi interpreta. Marte la 7° în Fecioara este un ansamblu de putere transformativa structurata, care il ademeneste si il activeaza pe vindecatorul ranit, Chiron, ca sa distribuie indrumarea spirituala a lui Neptun. Apoi, aceasta distribuire de forta spirituala influenta si activata este sadita în mintea si în inima noastra, prin Luna Noua în Sagetator. Aceasta energie se intensifica pana la Luna Plina, cand Luna, la 18° in Gemeni, pe Nodul Sud, face opozitie cu Soarele, la 18° in Sagetator, pe Nodul Nord. Marte la 13° în Fecioara face cuadratura cu axa nodala, care dirijeaza si elibereaza fortele mutabile ale Lunii Pline. Aceste tipare cu Marte si eclipsele patrund în dinamica celulara si cuantica, care modifica dinamica probabilitatii. Acesti fractali schimbatori directioneaza raze de lumina asupra solutiilor total noi, pe care nimeni nici macar nu si le imagineaza în momentul de fata. Aceasta e maniera in care apare noul potential creativ al speciei noastre, iar acest proces este realmente vizibil în aceasta cuadratura în T, ce activeaza Luna Noua. Altfel spus, Luna Noua va sadi o samanta de putere creatoare arzatoare, ce se va dezlantui asemenea unui grup de cai salbatici total liberi, ce alearga în libertate, sub lumina Lunii Pline.Nimic nu va stavili transformarea din campurile probabilitatii cuantice, ce continua în urmatoarele doua saptamani. Asemenea solidificarii gelatinei rosiatice Jell-O, aceste campuri oscilatorii vor raspunde undelor ce emana din inima noastra – determinati asadar ceea ce doriti. Toate celelalte planete sunt în alianta cu lunatia, în afara de Mercur cel neaspectat, care tocmai a devenit somnolent, intrand în miscare retrograda. Zbatandu-se, controlorii masculini dominanti efectiv vor bolborosi si vor urla, intrucat constata ca nu mai au cuvinte ca sa-si exprime furia, atunci cand prilejurile de desfatare le sunt impiedicate. Noile cai ce vin nu vor fi blocate, pentru ca Marte, la 7° în Fecioara, face trigon cu Jupiter, la 2° in Taur, in trigon cu Pluton, la 6° in Capricorn. Acest mare trigon minunat, in semne de Pamant, impamanteaza si absoarbe noua creativitate ce se revarsa în Pamant: el vrea sa spuna ca structurile financiare mondiale nu se vor prabusi complet, deoarece apar niveluri neasteptate de sustinere, care faciliteaza tranzitia spre mai multa corectitudine si egalitate. Uranus din Berbec face trigon exact cu lunatia, astfel ca puterile creatoare caracteristice Sagetatorului sunt dezlantuite fara oprelisti. Uranus face cuadratura cu Venus, pe Centrul Galactic, aspect ce activeaza inteligenta galactica avansata, pentru marea lucrare a Pamantului. Potentialul creator din aceasta astrograma e aproape nelimitat, pentru ca el este foarte frumos sustinut de marele trigon în semne de Pamant si foarte intens activat de trigonul cu lunatia, al lui Uranus din Berbec.Amintiti-va sa intrati pe site pentru analiza Solstitiului de Iarna si pentru Luna Noua ce urmeaza la patru zile dupa el. Si va rog sa cititi si comentariul meu de mai jos.Mi-am ales cu multa grija cuvintele, în aceasta analiza, pentru ca vocea mea, în acest format, e pe punctul de a dispare. In timp ce am examinat astrogramele de Luna Noua si cele ale schimbarilor de anotimpuri pentru 2012, mi-am dat seama ca am terminat cu analizele astrologice. Aceasta rubrica a fost disponibila din 2002, de-a lungul celei mai mari parti din Ciclul Galactic si se va incheia în luna decembrie, cu inca cateva ganduri despre experientele extraordinare pe care le-am trait in timpul Ciclului Universal. In 2012, voi trece la un alt format, în care voi face relatari periodice, ce vor putea fi accesate pe website-ul nostru. Unul dintre motivele pentru care renunt la aceasta forma de exprimare este ca trebuie sa evaluez forma actuala de astrologie tropicala moderna, care ne limiteaza accesul la constiinta cosmica ce se revarsa în lumea noastra, deoarece ea nu interpreteaza influenta astrilor. Va multumesc tuturor pentru tot sprijinul oferit muncii mele de pe aceasta rubrica, în ultimii zece ani!Pentru aceia dintre voi care simtiti ca va va lipsi aceasta analiza, v-as sugera sa va inscrieti la analizele de Luna Noua si Plina ale lui Stephanie Austin, pe www.EcoAstrology.com; puteti gasi analizele ei si in The Mountain Astrologer. Buletinele de stiri EcoAstrology sunt trimise prin email din 2 în 2 saptamani, inainte de Luna Noua si Luna Plina. Pe langa faptul ca examineaza tranzitiile astrologice curente, fiecare buletin contine linkuri si resurse utile. Pentru a va inscrie pentru 25 de buletine informative/un an, trimiteti un cec pentru $10 (sau mai mult),impreuna cu adresa voastra de email, lui: Stephanie Austin, POB 1745, Port Townsend, WA 98368. Va mai puteti inscrie si via PayPal. Daca doriti sa primiti un esantion gratuit de Buletin informativ, solicitati prin email acest lucru, adresat lui Stephanie@EcoAstrology.com.

De Barbara Hand Clow_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Joi Dec 22, 2011 4:38 pm
http://www.handclow2012.com/astroflash.htm
Luna Noua in Capricorn: 24 decembrie 2011 Vezi astrograma
20:06 ora Rom (1:06 AM EST; Washington, DC)

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow (ii multumim Anei Nicolai)

Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:

· Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective

si

· Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiinteiLuna Noua a sosit în Capricorn – o perioada în care sa ne evaluam obiectivele fundamentale, o perioada în care sa reflectam profund asupra prioritatilor noastre. Anul acesta a fost un an de schimbare derutanta, care ii influenteaza pe toti oamenii si toate lucrurile din lume. In aceste ultime zile din 2011, a murit dictatorul nord corean, Kim Jong IL, taifunul Washi a devastat Filipine, iar poporul rus demonstreaza impotriva opresiunii politice. Ce an memorabil a fost anul asta, care a inceput si s-a sfarsit cu schimbari uluitoare de regim si cu dezastre naturale! Lucrurile s-au schimbat intr-un mod atat de fundamental, incat multi dintre noi se intreaba daca chiar inteleg realitatea, iar altii simt sa faca doar cateva lucruri simple, ca sa fie fericiti. Poate ca intelegem ca nu trebuie sa facem totul în aceasta viata de acum – pentru ca mai avem mult de trait? Un nou mod de cunoastere – Constiinta Unimii – ne ajuta sa intelegem ca traim deja multe lucruri, asa ca acum e momentul sa facem ca aceasta viata sa fie una speciala. Stilul Capricornului stie cum sa faca acest lucru, mai bine decat orice alt semn zodiacal.


Jupiter intra în miscare directa, la 0° în Taur, imediat dupa ziua de Craciun, dupa ce a avut o calatorie retrograda, inceputa in 10 august. Observand marea reorganizare a banilor, declansata de Luna Plina din decembrie, cu Uranus în miscare directa, putem vedea ca Jupiter in Taur a adus intr-adevar o presiune pentru mai multa egalitate în cadrul sistemelor financiare, atunci cand criza financiara europeana a ajuns in centrul atentiei. Am avut cinci luni in care bancherii si politicienii au miscat banii de ici-colo, ca sa intareasca si sa stabilizeze partile slabe ale sistemului. Avandu-l pe Uranus în miscare directa, la 0° în Berbec – si incepand un nou ciclu de 84 de ani – Jupiter în miscare directa, la 0° in Taur, asigura nivelul maxim de trainicie si integritate pentru aceste progrese din cadrul sistemelor financiare mondiale. Desigur ca s-ar putea ca aceste reorganizari curajoase sa nu se mentina, mai ales pentru ca Federal Reserve, caruia i s-au alaturat banci din sase natiuni suverane, s-au inteles sa mentina ratele dobanzilor la un nivel scazut, în timp ce Mercur era retrograd, la inceputul lui decembrie. Cu toate acestea, marea miscare facuta de Federal Reserve – aceea de a sprijini bancile straine – ar putea ajunge sa fie inceputul unei noi corectitudini financiare în lume. Probabil ca vom sti in ce directie se va indrepta aceasta miscare, pe 28 decembrie, cand Soarele face conjunctie cu Pluton, la 7° in Capricorn.


Indiferent de directia in care se indreapta pietele mondiale, acum, ca Jupiter si Uranus au intrat în miscare directa, cele care schimba jocul sunt, în realitate, deciziile pe care le ia fiecare dintre noi! Ganditi-va la acest lucru. Au schimbat ceva în lumea voastra locala, agitatia pietelor si acrobatiile bancare? Probabil ca nu, astfel incat acum e timpul sa va indreptati atentia spre planurile si prioritatile voastre, ceea ce reprezinta spiritul clasic al Capricornului. In definitiv, sistemele disfunctionale si distrugatoare, din ultimii cinci mii de ani sunt cele care mor si nu realitatea colectiva, creata de geniul vostru personal. Capricornul este un instructor de putere si intelepciune individualizata, este o capra incapatanata, care va impinge sa iesiti din ceata mentala colectiva si care va ofera o noua cale, numai daca veti vrea sa actionati. Luna Noua in Capricorn din acest an este un ghid deosebit de minunat pentru adoptarea adevaratei individualitati.


Intrucat Luna Noua din decembrie are loc la doar doua zile dupa Solstitiu, nu voi analiza din nou toate aspectele rezonante dintre toate planetele (cu exceptia lui Marte). Analiza Solstitiului va ramane postata pana la Echinoctiul de Primavara si va fi o idee buna sa o recititi de cateva ori în iarna aceasta, deoarece acesta este genul de astrologie care creeaza campuri fractal cu totul noi – domeniile creative esentiale, ce configureaza dimensiunea noastra. Pentru ca Marte are o influenta mica în timpul iernii, nimic nu va opri acest proces. Marte ramane neaspectat în timpul Lunii Noi, asa ca avem o gramada de timp sa ne gasim locul în cadrul acestor noi campuri creative, din lunatia prezenta. Cu Uranus care a intrat recent în miscare directa, la 0° în Berbec si a inceput un nou program creativ de 84 de ani, avem cu totii o tabla curata – exact ca atunci cand o tabla de scris e stearsa cu o carpa umeda si moale. Agresivitatea razboinica este dezarmata temporar (Marte neaspectat), iar Jupiter direct, la 0° in Taur, confera o judecata excelenta, care ne incurajeaza sa urmam sfatul inteleptilor plini de compasiune si cu adevarat cunoscatori. Chiar este uimitor cat de multi despoti si dictatori au disparut de pe scena internationala, în 2011, ceea ce inseamna ca milioane de indivizi au simtit ca au o sansa la o viata creativa si libera! La aceasta rascruce decisiva din politica mondiala, venita ca un dar din ceruri, aceasta Luna Noua este foarte personala si aduce foarte multa putere individuala - insa doar daca va puteti debarasa de orice frica cu privire la sistemele falimentare care va ingradesc.


Multora dintre voi le pasa de declinul financiar, de demascarea abuzului sexual si de drogarea multimii, pentru ca este emotionant sa vezi ca adevarul este dat in vileag! Sunteti surprinsi ca aproape toti conducatorii lumii sunt niste dobitoci si niste prefacuti – de vreme ce asa se intampla mereu, în perioadele de coruptie din istorie? Barbatii si femeile de treaba nu servesc în functii guvernamentale, în timpul imperiilor excesive si degenerate. Chiar sunteti surprinsi ca banii dispar, atunci cand majoritatea oamenilor pe care ii cunoasteti au fost indatorati, cea mai mare parte din viata lor? In mod uimitor, aceste sisteme dispar atunci cand campurile fractal favorizeaza dreptul individual la fericire si la libertate. Aceasta Luna Noua in Capricorn este plina de perle de intelepciune si ghidare extrem de neobisnuita – exact atunci cand fiecare dintre noi are nevoie mai multa de ele – asa ca haideti sa vedem cum ne sunt de folos.


În timpul aceste Luni Noi, exista potentialul de schimbare profunda si reala si de cai total noi, pentru ca Pluton, la 7° in Capricorn, face conjunctie cu Soarele/Luna, la 3° in Capricorn. Adevarul si evitarea disimularii sunt pe ordinea de zi, iar aspectele cu Pluton/Soarele/Luna (stellium-ul din Capricorn) indica cum s-ar putea desfasura acest joc: Saturn la 28° în Balanta, face sextil cu stellium-ul, aspect ce ii determina pe oameni sa lupte pentru dreptate; Saturn distruge în ritm neobosit structurile in ruina, ale globalismului. Neptun/Chiron fac sextil cu stellium-ul, asa ca suntem inspirati sa folosim intentii vindecatoare si indrumare spirituala, ca sa curatam si sa eliminam aceste foste stiluri distructive de viata. Acest lucru este decisiv, pentru ca o transformare semnificativa a speciei noastre este pur si simplu imposibila, fara calauzire divina; aceasta e o perioada în care trebuie sa avem incredere în intelepciunea evolutiei.


Maretii zei trebuie sa fie cu noi, cu Jupiter la 0° in Taur, intrand în miscare directa în ziua de Craciun, în timp ce face trigon apropiat cu stellium-ul din Capricorn. Jupiter retrograd a facut trigon exact cu Soarele Solstitiului, asa ca venirea Lunii langa Soare si miscarea inainte a lui Jupiter pun cu totul în libertate puterea Solstitiului. Aceasta armonica ideala, venita de la Jupiter, vă va umple de recunostinta pentru ceea ce deja aveti; în acest anotimp vor fi multe povestiri minunate despre Constiinta Unimii si o egalitate mai mare intre toti oamenii. Aceasta este o perioada in care unii vor lua, iar altii vor da si este un moment insemnat, in care sa cititi povestirea despre Christos, cu inmultirea painii si a vinului, la nunta din Cana Galileii.


Uranus, intrat recent în miscare directa, la 0° în Berbec, actioneaza ca un bufon dansator, ce ii zapaceste pe „duri” si ii lumineaza pe spiridusi, pe copii si pe animalele vesele, in acest anotimp de sarbatoare. Uranus face cuadratura apropiata cu stellium-ul, astfel ca nimic nu poate opri acest dans excentric. Acesta este un aspect foarte important, pentru ca faza cea mai dificila din aceasta transformare mareata are loc atunci cand cei de la putere se hotarasc ca vor lupta pana la sfarsitul sangeros. Acest factor va produce cateva balbaieli foarte nostime printre candidatii republicani la presedintie, din SUA, întrucat ele trec prin faza lor finala de imperiu. De vreme ce Uranus va face cuadratura exacta cu Pluton de sapte ori, în perioada 2012-2015, putem fi siguri ca procesele de transformare, initiate în 2011, nu pot fi oprite. Si totusi, cine o va face? Voi o veti face! Uranus în cuadratura cu Soarele/Luna spune ca v-a venit timpul sa va alegeti noul rol în marele salt inainte. Nu am în vedere sa va sugerez ca va veti alatura Miscarii Ocupati sau ca va trebui sa faceti vreun lucru extraordinar. Mai degraba, ce ziceti despre a va ocupa propriul corp, luand seama la un vecin in varsta si nevoias sau la un prieten ori un copil ce sunt intr-o situatie grea?

Saturn la 28° în Balanta face opozitie cu Jupiter la 0° in Taurus, iar în timpul acestei Luni Noi nicio planeta nu formeaza o cuadratura in T cu opozitia, asa cum a fost în timpul Lunii Noi în Sagetator si al Sostitiului de Iarna. Asta inseamna ca Saturn si Jupiter sunt liberi sa se ia la intrecere, fara nicio interferenta – fapt ce ar trebui sa creeze unele lucruri foarte interesante. Saturn in Balanta reprezinta lupta pentru dreptate, iar Jupiter in Taur ne invata sa materializam lucruri si, pentru ca Jupiter este din nou in miscare directa, el are superioritate. Intr-o opozitie, apar potentialul cel mai inalt si cel mai jos al fiecarei planete, asa ca acesta este locul în care alegerea individuala are un cuvant de spus. Tensiunea dintre adevarul total, corectitudine si nevoia de a fi în largul tau poate varia – de la un vanzator care te priveste cu coada ochiului ca sa te escrocheze, pana la un judecator care rezolva un caz, intr-o maniera atat de impresionanta, incat atat victima, cat si persecutorul se simt tratati corect. Fiecare dintre noi are diverse dileme si responsibilitati, iar aceasta opozitie se va desfasura în aceste parti din viata noastra. Jupiter se misca inainte, iar Saturn va ajunge la 29° în Balanta, dupa care va intra în miscare retrograda, în februarie 2012. Prin urmare, valorificati acest ultim „impuls” din partea acestor nivelatori ai realitatii materiale, care au inceput sa ne activeze, pentru prima oara, la mijlocul lui august 2010.


Venus la 5° în Varsator, planeta care a format capul cuadraturii în T cu Jupiter, in opozitie cu Saturn, joaca un rol foarte interesant în timpul acestei Luni Noi. In analiza Solstitiului, am afirmat ca Venus, în cuadratura T cu Jupiter, in opozitie cu Saturn, a impins lupta pentru impamantare si corectitudine în zona energiei feminine. Acum, dupa doua zile, Venus s-a deplasat indeajuns cat sa se desparta de Saturn, insa ea inca face cuadratura cu Jupiter. Hmmmmm! Venus va cere sprijin material si nu va fi atat de preocupata de corectitudine, ceea ce ar putea fi interesant. Femeile se vor simti stresate, intrucat cuadraturile în sine sunt foarte intense. Avand-o pe Venus în sextil cu Uranus, escrocul poate aparea atunci cand va asteptati cel mai putin. Poate ca unele dintre femeile ce se intorc de la serviciile din Irak vor vorbi despre inutilitatea razboiului? In final, Mercur a intrat în miscare directa pe 13 decembrie, la 4° in Sagetator, iar acum mesajerul este in conjunctie cu Nodul lunar Nord, la 14° in Sagetator. Nodul Nord ne spune despre cautarea noastra, care, în cazul de fata, este pentru adevar si spiritualitate, asa ca inteligenta intra si ea in combinatia pentru urmarea cailor divine. In timpul acestei transformari extraordinare, calauzirea divina va prelua conducerea, asa ca straduiti-va sa va acordati cu spiritul, în timpul haosului pe care il creeaza, adeseori, sarbatorile de Craciun.Ramas bun, Astroflash! Aceasta este ultima mea analiza si postare. Mi-a placut sa imi impartasesc gandurile cu voi, timp de unsprezece ani, si va apreciez foarte mult, pe fiecare dintre voi, pentru faptul ca le cititi. In 2012, e posibil sa public expuneri periodice pe handclow2012.com si pe wiseawakening.com.

Barbara Hand Clow

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Joi Mai 10, 2012 5:58 pm


Energiile lunii mai 2012


30 aprilie 2012 (ii multumim Alexandrei)

Daca cele ce urmeaza sa se intample in luna mai, s-ar fi intamplat in oricare alt moment de pe parcursul caii noastre evolutive de inaltare, as fi spus: „Legati-va centurile de siguranta, urmeaza o zona accidentata.” Am sa spun insa ca in luna mai vor incepe, in cele din urma, sa se arate rezultatele muncii pe care am desfasurat-o inca din ianuarie 2012 si vom incepe sa intelegem piesele puzzle-ului la care am lucrat de zece ani si mai bine. Aprile a fost o luna a incheierilor si a eliberarilor. Cand ma uit la luna mai, aud in continuu cuvantul „Inceput”, este asadar o luna a inceputurilor. S-ar putea nici sa nu stim ce incepem, trebuie doar sa fim dornici sa o facem. Tinand cont de tot ce se va intampla in aceasta luna, puneti-va urmatoarele intrebari:

1. Ce am de invatat din aceasta situatie?

2. In ce consta vindecarea mea?

3. Ce inceputuri noi se creaza acum?

Planeta Venus devine retrograda in aceasta luna si, din experienta mea, acest lucru aduce o trecere in revista a valorilor. Ceea ce vrem si cerem este o reflectare a propriei valori si, daca v-ati refuzat ceva, pretinzand ca voi si viata voastra sunteti in regula, chiar daca nu credeti ca lucrul asta este adevarat, sau daca nu va e clar ce anume va doriti in viata, acest context va aduce lumina asupra situatiei. Rezolvarea sta in a fi sinceri cu voi insiva si a lucra la sistemul propriu de valori, recunoscandu-va valoarea si avand curajul de a sti ca, in orice situatie, meritati rezultatul cel mai bun, mai luminos si mai minunat.

In acesta luna, vom avea si o eclipsa de soare – prima dintre eclipsele anului 2012, iar gradul si semnul acestei eclipse ne spun ca ea este legata de karma. Asteptati-va, asadar, la incheieri de cicluri karmice, deveniti mai constienti de tiparele karmice si vedeti ca s-ar putea sa aveti situatii in care o relatie sa se incheie, datorita incheierii karmei. In timp ce credem ca incheierea karmei este un lucru bun (si chiar este), rezultatul acesteia nu e intotdeauna unul usor, deoarece reprezinta o alegere puternica intre a continua impreuna, la un nivel nou, al unei vibratii lipsite de karma, sau a ne separa pentru totdeauna. S-ar putea sa traiti anumite separari in aceasta luna, asa ca multumiti-i persoanei respective pentru ca a facut parte din invatarea si vindecarea voastra si acceptati-i alegerea, care face parte din propriul vostru proces de invatare.

Asteptati-va la descarcari energetice mai multe si mai mari, la o activitate solara mai accentuata pe la mijlocul lunii, la o multime de suisuri si coborasuri emotionale, care insotesc intotdeauna curatarea si vindecarea si la anumite momente de intelegere clara a faptului ca a venit timpul eliberarii de limitarile trecutului. Nu sunt experiente usoare, dar ne aflam intr-un punct al evolutiei noastre, in care nu ne mai permitem luxul de a ne agata de lucruri care nu ne mai sunt de folos. Daca o facem, nu ne asumam puterea personala – si asta atrage anumite consecinte. Este momentul sa vrem sa traim ca maestri si sa facem ceea ce este nevoie pentru a scapa de gandurile meschine, de proasta imagine de sine, de sentimentele de nevrednicie si de speranta ca lumea si oamenii se vor schimba pentru noi. Noi suntem schimbrea pe care lumea a asteptat-o si, odata cu energiile lunii mai, ochii nostri se vor deschide in fata adevarului puterii noastre si a cat de frumoasa poate fi calatoria vietii noastre.

Sa aveti o luna minunata!

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Mar Iun 05, 2012 3:35 pm

Tranzitul din 2012 al lui Venus: o amplificare a iubirii
De Aine Belton (ii multumim Anei Nicolai)

Venus va trece intre Pamant si Soare, intr-un eveniment astrologic rar, care va mai avea loc doar peste mai bine de 100 de ani, în 2117.

Acest tranzit al lui Venus incepe pe 6 iunie la ora 01:01 (ora României), are maximul la 04:30 si se termină la 7:45 [(http://www.astro-urseanu.ro/tranzit_venus.html); (pentru SUA, el are loc în noaptea de 5 spre 6 iunie, incepand la ora 6:11pm ora EDT /11.11 ora BST, durand cateva ore)].

Aceasta va fi o perioada de iubire sporita, ce va avea impact asupra noastra, la nivel individual si colectiv.

Energiile solare si venusiene vor fuziona si ne vor binecuvanta cu iubire sublima, armonie, frumusete, compasiune si o unificare a energiei feminine si masculine.

Aceasta este o oportunitate de a ne deschide si de a accesa niveluri mai profunde de iubire de sine, pentru altii si pentru lume. Intrucat iubirea este vindecatorul si transformatorul cel mai puternic, în acest moment exista un potential minunat pentru schimbare constructiva, la multe niveluri. Este un moment esential, dintr-un an grandios, în care ne deschidem spre niveluri mai inalte de constiinta si în care faurim o „noua lume”.

Sugerez sa se aloce catva timp pentru meditatie, relaxare si contemplare în liniste, pentru a le da posibilitatea acestor energii sa va umple fiinta. E posibil sa nu le simtiti în mod palpabil, insa ele vor fi prezente si vor fi o binecuvantare extraordinara pentru fiinta voastra si pentru planeta.


Aceasta contopire frumoasa a Soarelui cu Venus constituie o invitatie la iubire, un dar care trebuie primit si care faciliteaza saltul global in constiinta, ce are loc în prezent.

Putem considera acest tranzit al lui Venus, ca pe un portal prin care „pasim direct” intr-o lume mai luminoasa, purificata, reinnoita si transformata prin puterea frumusetii si a iubirii.

Omenirea se trezeste. Vibratia de pe planeta creste. Straturile de piei sunt inlaturate, intrucat fiinta noastra se elibereaza de energiile mai dense si lasa sa intre în ea frecventele mai inalte, ca si cand ar fi pusa intr-o sita vibrationala.

Structurile din constiinta noastra – convingeri, frici si programe – si structurile sociale si ale societatii au fost si sunt daramate, zanganind în dezordine, ca niste piese uzate, pe masura ce se naste noul sine si noua lume. Aceasta poate fi o perioada dificila.

Din haos va apare mai multa iubire, lumina, armonie, suveranitate, unime si o aducere aminte a naturii noastre divine innascute si a iubirii care suntem.

Este inceputul unei noi lumi – o lume ce reflecta nivelurile superioare de constiinta, de care suntem constienti în acest moment si potentialul nostru uman si spiritual extins.

Un viitor imaculat ia nastere acum, chiar din negurile misterului. S-ar putea ca la inceput sa nu fie vizibil in plan fizic, insa, asemenea semintelor care prind radacini, incoltesc, cresc si dau rod, manifestarile lui deja apar.

Energiile acestor manifestari pot fi simtite în inima, în mintea si în fiinta noastra. În acest moment, ne sunt disponibile cateva energii absolut binecuvantate si frumoase. Luati-va o pauza în timpul tranzitului lui Venus, ca sa meditati sau sa stati în liniste, ca sa creati un spatiu pentru gratia divina si sa primiti transmisiile tranzitului.

Simtiti recunostinta – recunostinta pe care o aveti pentru voi insiva, pentru viata voastra, pentru ceilalti, pentru lume, Univers si pentru Tot Ceea Ce Este si care va va ajuta sa va deschideti inima spre si mai multa iubire.

„Recunostinta este parfumul suav al unei inimi ce se deschide.”

Aceasta poate fi o frumoasa experienta personala, de a primi mai multa iubire si de a face parte din infuzia colectiva de iubire feminina, ce se produce în acest moment pe planeta.

Ea poate fi si o perioada de sarbatoare si bucurie, astfel incat, pe langa timpul petrecut în liniste ca sa integrati energiile, ati putea dori sa va reuniti cu prietenii si cu cei dragi si sa va exprimati iubirea pe care o aveti pentru persoanele dragi din viata voastra - de langa voi sau de departe.

Venus este planeta iubirii. Inimile noastre vor fi miscate si trezite spre mai multa iubire, fiind plantate seminte de iubire.

Tranzitul lui Venus este un catalizator si un semnal de desteptare, ca sa devenim mai centrati în inima, ca sa ne deschidem la, sa simtim si sa celebram mai mult din iubirea care suntem si ca sa daruim si sa primim mai mult din aceasta iubire, ca sa lasam aceasta iubire sa intre în noi, pentru ca sa vindece si sa transforme ceea ce este disonant – frica, convingeri limitatoare, rani, durerea separarii, etc.

Anul 2012 marcheaza o perioada despre care traditiile stravechi, profetiile si caile spirituale din intreaga lume au vorbit ca fiind inceputul Epocii de Aur.

Iubirea este cheia pentru un viitor de aur si, din acest motiv, acest an se refera foarte mult la iubire.

Acest tranzit este o parte frumoasa din aceasta transformare, ca sa contribuie la saltul în constiinta al omenirii, în acest moment.

Haideti sa lasam sa intre în noi aceasta iubire, sa ne vindecam cu ea, sa ne bucuram de ea si sa ne unim cu ea. Sa o primim în inima noastra si sa fim receptivi la oaza infinita de iubire, care e deja în noi. Sa impartasim mai mult aceasta iubire cu altii, sa anticipam si sa fim proactivi, intr-o viata plina de mai multa iubire, pace si unitate.

Pentru mai multe informatii practice despre tranzitul lui Venus (inclusiv cum si unde sa o urmariti în siguranta), intrati pe: www.transitofvenus.org

Ana Nicolai Practician de Vindecare Reconectiva si Reconectare
http://reconectarea.com/index.html
Reconnection and Reconnective Healing Practitioner
www.TheReconnection.com

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Joi Iul 19, 2012 5:08 pm

Revarsarea lumii sufletuluiAcum, azi, maine si poimaine se declanseaza in fiecare suflet trezit la viata potopul fortelor sufletesti. Ceea ce s-a declansat in aprilie 2011, dupa intrarea lui Neptun, planeta Iubirii Divine, in zodia sa de domiciliu, in PeSti, se continua acum cu aceasta veritabila inundatie de forte sufletesti, ce aduc bucuria Si fericirea ca traire vie, conStienta Si nu doar ca notiune culeasa din dictionar. Cei care au fost surprinSi de intrarea lui Neptun in Pesti, cu sufletul in plina manifestare a iubirii, acum o fac mult mai intens, iar cei ce manifestau acest sentiment cu minus, ajung acum sa urasca din ce in ce mai crancen. Viata unora devine din ce in ce mai luminoasa, frumoasa Si plina de bucurii, iar ceilalti se vaita din ce in ce mai violent Si strigator.

Unii se lupta din greu cu criza, fiind aproape ingenunchiati de aceasta iar ceilalti descopera simplitatea frumusetii Si bucuriei vietii.

Din aprilie 2011, pana in ianuarie 2026, se vor derula 14 momente in care Luna Noua se va produce in Rac, acestea fiind cele 14 etape de revarsare a Lumii Sufletesti, asupra sufletelor noastre. Parca am retrai potopul lui Noe, cel care a maturat o lume cu naravuri rele, pentru a lasa loc unei lumi noi.

Asa si acum; Lumea cea Noua a Sufletului isi va lua in primire, an de an, la momentul de Luna Noua din Rac, cate una dintre feliile care o compun, ca si cum fiecare an ar aduce activarea fortelor sufletului si dezvoltarea uneia din cele doua forme de manifestare a celor 7 virtuti (atat pentru elementul masculin, cat si pentru cel feminin).

Prima felie a coborat la Luna Noua din 1 iulie 2011, care a coincis cu o eclipsa totala de Soare. Acum primim a doua transa din Lumea Sufletului moment marcat de Luna Noua, din dimineata zilei de joi 19.07.2012. La anul va urma

Luna Noua din 8 iulie 2013 si asa mai departe, pana la ultima transa care va fi primita in 25 iunie 2025.

La fiecare transa anuala, Neptun ne va umple sufletele cu forte de o intensitate si mai mare decat precedentele si vom avea astfel forte pentru a putea manifesta

Iubirea, din ce in ce mai profund. Aceasta are ca efect ridicarea, evolutia sau dezvoltarea sufletului, pe cele 7 trepte, corespunzatoare celor 7 virtuti.

Toti vom beneficia de forte de aceeasi intensitate, iar in functie de cat vom reusi sa manifestam, vom primi mai multa Stare sau Duh in suflet.

Astfel, acum, sufletele unora sau trezit la viata Si sunt luminate de sentimentul de Fiinta Spirituala cel pe care il percepem din ce in ce mai viu, pe masura ce dezvoltam nivelul de conStienta al sufletelor noastre. Cei al caror suflet doarme, vegeteaza sau este suspendat, se chinuie din greu luptand cu viata, cu oamenii, cu tot ce exista Si fiind veSnic nemultumiti. Viata lor devine un chin cumplit Si nici macar nu mai au cui sa reclame acest lucru Si nici cui sa se mai planga.

Pe acest fond, se declanSeaza o revarsare teribila de forte sufleteSti, care vor declanSa bucuria in sufletele unora Si vor accentua chinul Si deznadejdea celorlalti.

Acum Sufletul iSi ia in primire Lumea Sa Si este pus in drepturi Si inscaunat ca element dominant al acestui mileniu. In aceasta lume, totul se face cu sufletul, prin suflet Si pentru suflet. Este materializarea indemnului sfantului apostol Pavel, cel care ii indemna pe oameni sa gandeasca cu inima si nu cu mintea.

De acum inainte, cine nu va fi atent la semnalele sufletului sau, cel care nu va percepe Si intelege cu sufletul Si nu va lua decizii cu sufletul, nu va reuSi sa se descurce in Noua Lume a Sufletului.

Pozitia planetelor din acest moment: Mercur din Leu, aflat in miScare retrograda (intelectul se retrage pentru a lasa loc fortelor sufletului, reprezentate de pozitia Soarelui Si a Lunii in Rac). Axa Nodurilor Lunare migreaza de la Nodul Sud, sustinut de Venus (iubirea declarata doar prin vorbe) Si Jupiter din Gemeni (belSugul de inteligenta, fara Dumnezeu), spre Nodul Nord aflat in Sagetator, in pozitia conceptiilor spirituale functionale, definite de creStinismul initiatic, cel dezvoltat de Ioan Si Pavel.

Opozitia celor doua planete de forta din Balanta, Marte si Saturn, cu Uranusul din Berbec declanseaza conflicte majore care vor curata tot ceea ce este rau, depasit, anacronic si specific lumii vechi, expirate. Pluto in Capricorn aflat in opozitie cu fortele Luminariilor din Rac, vor presa teribil asupra noastra, prinzandu-ne intre constrangerile exterioare, nascute din deciziile politicului si nevoile sufletului fiecaruia dintre noi.

AStern cu din ce in ce mai multa dificultate, aceste elemente astrologice, avand in vedere ca ele apartin astrologie de manifestare Si sunt palide in raport cu elementele vii, ale astrologiei cu suflet. De putine ore m-am intors din tabara de astrologie de la Costesti, unde ne-am delectat cu delicatetea, forta Si simplitatea elementelor apartinand Astrologiei cu Suflet si am intrezarit nascandu-se Astrologia inspirata de Duhul Sfant, cea care nu se mai reprezinta in plan, ci in forma de piramida conica. Aceasta este finalitatea astrologiei, al carei rost a fost sa-i reveleze omului

Vointa Divina, pentru ca fiecare sa poata face Voia Domnului. Cheia astrologiei maxime este sa o intelegi cu sufletul Si sa o aplici, dizolvand vointa ta in Vointa Tatalui!

Daruiti-le celorlalti din preaplinul sufletului vostru Si vi se va inapoia inzecit, insutit, inmiit! Mai sunt doar cateva luni si, odata cu intrarea Nodului Nord Si a lui Saturn in Scorpion, vor incepe cei doi ani ai testarii bucuriei de a darui! Daruiti, pentru a le da sufletelor noastre Sansa de a trai multumirea, bucuria Si fericirea!

Lumea Sufletului a venit! Pregatiti-va sufletele pentru a putea sa se umple de bucurie, pentru a putea trai fericirea cea care ii readuce pe Fii Si Fiice, la sanul Tatalui!

Sursa http://www.nicolici.blog.com/

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Lun Oct 15, 2012 7:57 pm

Luna Noua in Balanta - 15.10 - Shivaratri
Aspectul de Luna Noua se formeaza in aceasta luna pe data de 15 octombrie, ora 15:02 ora Romaniei, in zodia Balantei. Din punct de vedere astrologic, Luna Nouă este acel moment în care Luna se află în conjuncţie cu Soarele, adică cele două astre se suprapun, generand astfel un moment de repaus, un punct de echilibrare a energiilor solare cu cele lunare, in care apare starea neutra.

Acest moment de hiatus ne aduce la punctul zero si ne da posibilitatea sa ne conectam la energia inceputului In astrologia hindusa noaptea de luna noua poarta denumirea de Shivaratri, sau noaptea transcendetei lui Shiva.

Acum este momentul noilor inceputuri, al starturilor importante, al noilor proiecte si initiative. Este bine ca orice actiune ce necesita evolutie sau crestere sa inceapa la luna noua: un proiect, o afacere, construirea unei case, plantarea semnitelor, etc.
Influentele astrale ale acestei luni noi, in Blanata, ne fac sa fim mai onesti in relatiile cu prietenii, fapt care poate sa-i determine pe acestia sa ne sprijine intr-un mod neasteptat.

Socializarea devine mai efervescenta cu cei apropiati sau in relatiile profesionale. Largirea retelei de cunostinte si prieteni ne va netezi drumul spre obiectivele noastre cele mai indraznete. Toate visele si sperantele se pare ca ajung acum la suprafata, asa ca am putea incerca sa materializam o parte din ele, renuntand cu totul la altele.
Tot in aceasta zi se formeaza un aspect foarte frumos de sustinere, un trigon intre Urans si Marte, care accentueaza tendintele martiene si care ne aduce o efervescenta de energie, evidentiata printr-un tonus fizic mai bun si capacitatea de a ne duce sarcinile, chiar si pe cele dificile, la bun sfarsit.
Creativitatea noastra este crescuta si simtim nevoia de a da o forma noua preocuparilor zilnice; putem fi surprinsi de usurinta cu care orice proiect pe care il initiem, se transforma in realitate.

In fiecare zi rasare soarele – si totusi, este o zi noua… In fiecare zi ai prilejul sa traiesti ceva deosebit, sa realizezi ceva nou, sa-i faci cuiva o bucurie – sau macar tie insuti. Daca ai ajuns sa te trezesti in zori, cu teama de ziua care incepe, acesta este un semnal de alarma: ai uitat ca viata ti-a fost data ca sa fii fericit. Depinde numai de tine ca sa faci din fiecare zi, un prilej de bucurie si de fericire.

http://armonizaresitransformarepersonala.blogspot.ro/2012/10/luna-noua-in-balanta-1510-shivaratri.html

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de vali la data de Vin Dec 28, 2012 7:10 pm

Faza de Luna Plina se formeaza vineri 28 decembrie, ora 12,21 in semnul Rcului si, amplifica tema solstitiului de iarna aratandu-ne o cale de urmat.

Aceasta influenta energetica ne ajuta acum sa ne armonizam “caminul” astfel ca, ne orienteaza atentia si efortul catre mica si marea familie. Prin experientele de viata derulate acum, putem dezvolta o atitudine mai responsabila, in primul rand fata de membrii colectivitatii.
Luna Plina in semnul Racului, ne poarta catre un efort maxim de transformare personala, la nivel individual, cu efect major in planul colectiv. Efortul precum si efectul sunt sugerate, dar si sustinute, de prezenta planetei Pluton alaturi de Soare, chiar pe Mijlocul Cerului, fata in fata cu Luna. Planeta Uranus mediaza aceasta confruntare energetica si, simultan sustine si interactiunea dintre planeta Jupiter (in mers aparent retrograd, alaturi de Lilith) cu planeta Marte.

Este important acum sa largim viziunea asupra propriei realitati si sa ne clarificam imaginea de ansamblu.
Exista destule indicii astrologice care sugereaza schimbarea unei situatii, printr-o ruptura mai mult sau mai putin brusca, sau surprinzatoare, prin desprinderea de un trecut pe care l-am implinit deja si care nu mai are nevoie de resursele noastre emotionale.
Cei care nu s-au desprins inca din acest blocaj al trecutului, sunt prizonierii unei logici oarecum depasite, ai prejudecatilor si, se raporteaza inca la asteptarile celorlalti.

Oportunitatile si noile repere sunt deja in preajma noastra si, este important sa le descifram potentialul.
Influentele astrale ne deschid calea unei renasteri dar, este necesara implicarea noastra pe termen lung. Este posibil ca pana la finalul anului, sa depasim un test de maturitate, printr-o limitare a personalitatii, prin ruperea si/sau schimbarea ordinii stabilite, pentru a elimina (din nou sau, in sfarsit)atitudinile ce intarzie evolutia.

Ar fi potrivit ca starea de conflict interior sa ne motiveze mai ales dorinta de a privi dincolo de iluzia a ceea ce consideram noi a fi realitatea - pentru ca astfel reusim sa traim, efectiv, ceea ce numim expansiunea constiintei si, putem vedea conjunctura favorabila pe care o aduce orice schimbare, pe care o putem folosi cu calm si detasare.
Prin acceptarea si intelegerea rostului situatiilor cu care ne intalnim, se poate depasi o faza de calire fizica si psihica prin care, dobandim o maturizare afectiva si emotionala, devenim si mai puternici.

Este important sa ne adaptam gandirea si atitudinea la conditiile deosebite de derulare a experientelor de viata care, este posibil, sa ne lipseasca complet de controlul de situatie. Avem acum posibilitatea de a vedea mai clar punctele slabe, in noi si/sau in viata noastra si de a le intari, prin autovindecare.

Influentele astrale ne sustin prin sansa si ajutor pentru a “primi” toate darurile. Suntem inundati de o energie creatoare care, aduce si ideile deosebite precum si impulsul puternic de a le materializa. Este important sa gestionam atent aceste resurse, pentru ca este posibil sa simtim un plus de energie fizica si psihica care sa genereze un comportament neobisnuit.

Confuntarea poate fi vitala si poate fi doar in interiorul nostru, ajutandu-ne sa realizam o revolutie personala, printr-un eveniment care este, acum, necesar pentru a evolua. La nivel individual, confruntarea si schimbarea se pot derula in sectorul de viata tranzitat de Luna Plina pe harta natala a fiecaruia dintre noi – gradul 7 Rac.

La nivel de comunitate, traim un timp al schimbarilor profunde si pe termen lung, cu privire la organizarea si functionarea societatii. Este important sa ne ajustam personalitatea si sa regasim stabilitatea emotionala in mica familie pentru ca apoi sa o manifestam in marea familie – societatea, cu mai multa responsabilitate morala si spirituala.

De asemenea, este important sa ne asumam alegerile facute.
Exista tentatia de a ramane in tiparul teoretic spiritual.
Acum insa, este important sa experimentam spiritualitatea. Sa lasam inima sa perceapa, sa simta si sa aleaga, libera de orice constrangere mentala, ghidata doar de mesajul sufletului.
Luna in crestere a amplificat din ce in ce mai mult potentialul energetic al saptamanii luminii si al solstitiului de iarna, iar faza de Luna Plina ne aduce o curgere energetica ce ne inunda pur si simplu, zguduind toate blocajele, de orice tip, cu scopul de a ne elibera de orice limita. Iar noi, primim cu recunostinta orice forma de ajutor.


Un mod de lucru cu energia Lunii Pline in semnul Racului

Energia Lunii Pline in semnul Racului ne poate ajuta sa ne detasam de rolul nostru social si sa ne regrupam catre zona care reprezinta “familia”, “caminul”, acolo unde regasim forta interioara ce genereaza sentimentul de securitate cu care, mai apoi ne implicam in derularea experientelor de viata.

Este important sa intelegem ca sufletul nostru ne este cel mai valoros prieten, pe care ar fi potrivit sa-l ascultam cu mintea libera si inima deschisa.

Se identifica si se elibereaza temerile noastre privind asumarea unor responsabilitati precum si acele blocaje emotionale legate de propria imagine publica, de realizarile sau nerealizarile noastre in planul social, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.

Prin exercitiu, putem dezvolta o capacitate de concentrare cu care sa actionam simultan asupra tuturor legaturilor energetice pe orice directie spatio-temporala.

Testul final al acestui exercitiu este modul in care simtim iubirea, pe orice directie (fata de orice si fata de oricine).

Intram in faza de descrestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii .

Intre timp, primiti si raspanditi-va Lumina.
Spor si succes !!!
Publicat de Astro Mercur la 11:13
Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook

_________________
O zi in lumina!
--------------------------
Sa nu ma tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramine doar eu
vali
vali
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 1310
Puncte : 1559
Reputatie : 22
Data de inscriere : 26/05/2009
Varsta : 46
Localizare : acolo unde prostia si rautatea nu ajung

http://ioyahyia.wordpress.com/

Sus In jos

Aspecte astrologice - Pagina 2 Empty Re: Aspecte astrologice

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum